כפי שבוודאי שמתם לב, חווינו מתקפת סייבר ופריצת האקרים בליל שבת ללוח הבקרה של פרוג, הם ניסו למחוק ולהוציא נתונים מהאתר, ללא הצלחה יתרה. שלחו מייל ספאם לחלק משתמשים עם בקשות כופר וכדו', כמובן, אין שום צורך להתייחס לכך. ואדרבה, חשוב שלא ללחוץ על שום קישור שנשלח באותו מייל.

חשוב להדגיש, כי לא נפרצו שום פרטי אשראי (מנויים באתר נרשמים דרך פייפאל, מערכת סליקה הטובה בעולם, אין לנו נתוני אשראי כלל, אפילו לא את ארבעה ספרות האחרונות).

וכן חשוב לציין שהפורצים לא השיגו גישה לסיסמאות כלל, אך עדיין, אנו ממליצים לשנות סיסמאות באתר פרוג, ליתר ביטחון.

מיד במוצאי שבת קודש צוות התכנות שלנו יחד עם מערך הסייבר הלאומי ועוד התגייסו לטיפול מהיר ויסודי, עלינו על הפרצה, היא נחסמה מידית, והורדנו את האתר מהאוויר עד לפריסה מלאה של הגיבוי, ובדיקות שאין עוד חשש.

ביצענו פריסת גיבוי של האתר מליל חמישי 14/11/24 בשעה 02:00, למרות שהפריצה בוצעה בליל שבת, כדי לקחת מרווח ביטחון, ולוודא שהאתר ומשתמשיו מוגנים לחלוטין.

מתנצלים מאוד על אי הנעימות, לצערנו כל התוכן שנכתב בימים חמישי ושישי הוסרו, אתם מוזמנים לכתוב מחדש :)

תודה על תמיכתכם, מרגישים את זה!
המשך שבוע טוב לכולם!

יש לכם שאלות בנושא משכנתאות? אשמח לסייע לכם.

מצב
הנושא נעול.

ת'כלס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
אפשר לדעת בערך
לכמה הפריים הולך לעלות על פי הצפי בשנים הקרובות?
והאם עדיף צמודה קבועה יקרה (4%) בשליש
או 2/3 פריים?

משתדל להיות יהודי טו

משתמש פעיל
איור וציור מקצועי
שוב: אשמח לחוות דעתכם
משכנתא על 283500 45% מהמחיר של הדירה
118500 פריים (נכון לשבוע שעבר 1.85% עכשיו כנראה 2.25%) ל25 שנה
95000 קל"צ 4.3% ל18 שנה
70000 מ"צ 2.45% 18 שנה עם אפשרות יציאה כל כמה שנים
דרך יועץ בטפחות

משכנטוב

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
אוטומציה עסקית
אפשר לדעת בערך
לכמה הפריים הולך לעלות על פי הצפי בשנים הקרובות?
או 2/3 פריים?
הפריים צפוי להגיע עד אזורי 5-5.5% בעשור הקרוב (ע"פ שילוב של תחזיות בנק ישראל עם תחזיות שוק ההון).
ק"צ ב4% זו גניבה!!

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אשמח אם תוכלי להסביר למה
כי הריבית זכאות זה צמוד למדד ובריבית לא זולה.
ובקיצור כרגע כל מסלול שצמוד למדד הוא מאד גרוע!!
צמודה קבועה לא מומלץ בכלל.
שכחתי לציין שיש אפשרות יציאה כל כמה שנים, האם גם ככה זה גרוע?
אכן כן.
[בכל מסלול אפשר לצאת מתי שרוצים]

שוחר בינה

משתמש פעיל
הי,
ישנה הטבה בלאומי להלואה ברביות טובות מאד עבור רו"ח עד 150 אשח וכן בפתיחת חשבון של 50 אשח ללא ריבית,
כל זאת בתנאי להעברת משכורת,
האם הם באמת עוקבים אחרי זה?
אם אני מצהירה שאעביר משכורת ובסוף לא הסתדר לי ואכניס לשם כסף כעצמאי למשל, (או סתם העברה מחשובן אחר) כדי לפרוע את ההלואה,
הם יבטלו את ההטבה?
אודה לתשובה מבעלי נסיון,
תודה

A052

משתמש סופר מקצוען
אני לא רואה חשבון, אבל העברה של משכורת מזוהה ככזו ע"י המחשב, לא צריך שפקיד יבדוק.
לכן העברה רגילה לא תזוהה כמשכורת וההטבה אכן תתבטל.

כתב עט

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
שאלה של בורה כמוני בנושא משכנתאות:
מעוניינים לקחת משכנתא על דירה קיימת כדי לשלם לדירה אחרת את כל הסכום בשתי פעימות?
האם הריביות גבוהות בגלל זה? האם זו הלוואה מהבנק או משכנתא?

משכנטוב

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
אוטומציה עסקית
הי,
ישנה הטבה בלאומי להלואה ברביות טובות מאד עבור רו"ח עד 150 אשח וכן בפתיחת חשבון של 50 אשח ללא ריבית,
כל זאת בתנאי להעברת משכורת,
האם הם באמת עוקבים אחרי זה?
אם אני מצהירה שאעביר משכורת ובסוף לא הסתדר לי ואכניס לשם כסף כעצמאי למשל, (או סתם העברה מחשובן אחר) כדי לפרוע את ההלואה,
הם יבטלו את ההטבה?
אודה לתשובה מבעלי נסיון,
תודה
איני יודע על לאומי ספציפית, אבל יש הרבה בנקים שמחתימים מראש על 2 הסכמי הלוואה, ואם לא עובר משכורת אז משלמים ריביות מפולפלות.
יש בנקים שלא נוהגים כך, וכדאי ללכת אליהם, אם המשכורת לא באמת עבורה לעבור.

משכנטוב

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
אוטומציה עסקית
שאלה של בורה כמוני בנושא משכנתאות:
מעוניינים לקחת משכנתא על דירה קיימת כדי לשלם לדירה אחרת את כל הסכום בשתי פעימות?
האם הריביות גבוהות בגלל זה? האם זו הלוואה מהבנק או משכנתא?
כעיקרון שיעבוד נכס ע"מ לקנות נכס אחר, מוגדר כריביות לדיור שהן שוות למקרה שבו משעבדים את הנכס הנרכש, בפועל יש הבדל אבל לא דרמטי.
הרבה מבלבלים את זה עם התקנה שחודשה לפני כחצי שנה, שא"א לשעבד נכס קיים להון עצמי לנכס נוסף, אבל ע"מ לרכוש ללא משכנתא, אין בעיה לשעבד נכס קיים במגבלות הרגולציה כמובן.

mend

משתמש מקצוען
D I G I T A L
איני יודע על לאומי ספציפית, אבל יש הרבה בנקים שמחתימים מראש על 2 הסכמי הלוואה, ואם לא עובר משכורת אז משלמים ריביות מפולפלות.
יש בנקים שלא נוהגים כך, וכדאי ללכת אליהם, אם המשכורת לא באמת עבורה לעבור.
שימו לב שבלאומי ספציפי זה אכן רק אם נכנס כסף בהעברה מסוג משכורת ולא העברה רגילה. מנסיון.

הון ובית

נדל"ן. משכנתאות. כלכלת המשפחה
מנהל
מנוי פרימיום
שימו לב שבלאומי ספציפי זה אכן רק אם נכנס כסף בהעברה מסוג משכורת ולא העברה רגילה. מנסיון.
לא רק זה - אם בלאומי המשכורת של האשה לא נכנסה 3/4 חודשים בגלל לידה, באותם חודשים לא תהיהי הנחה, והריבית תחזור להיות גבוהה !!!!!!!!!!!!
הם עובדים בלי היגיון אבל זה ככה.
אגב, זה גם בטפחות ככה. שאם אין משכורת האלגורית'ם בבנק מיד מזהה את זה, והריבית עולה למצב של בלי ההנחה.

מנחם123

משתמש רשום
עריכה תורנית
לפני קצת יותר מחודש הבנק החזיר לי בטעות הו"ק של כרטיס אשראי חיצוני (הכנסתי באותו יום כסף מספיק לחשבון, ושלחתי על כך מייל לסניף, אבל הפקידים כנראה לא קראו את המייל, והחזירו את החיוב).

דיברתי עם הסניף שזה יוריד לי את דירוג האשראי, והם אמרו לי שאי אפשר למחוק את ההחזרה מהדיווח לרשויות, אבל הם העבירו דיווח שההחזרה היא שגויה, והדירוג שלי כעת טוב.

בפועל, ראיתי שהדירוג שלי (מלפני שבוע) הוא נמוך, בגלל ההחזרה הזו (כך כתוב שם).

האם יש משהו לעשות בענין ?

z.k.

משתמש פעיל
אגב, זה גם בטפחות ככה. שאם אין משכורת האלגורית'ם בבנק מיד מזהה את זה, והריבית עולה למצב של בלי ההנחה.
אבל בטפחות אפשר לעשות העברה (אפילו מחשבון אחר שלך), ולא כמו בלאומי.

מציאותי

משתמש פעיל
מה אומרים על המשכנתא הזו? @Y996 @ari1980 @משכנטוב ועוד
1653499929336.png

ari1980

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בגדול ממממש מצוין..
הייתי מנסה לבקש להעלות את המצ שיפרע בהקדם כנראה לטובת הפריים. ואם יש אפשרות להגדיל עוד טיפה את המצ להפחית עוד טיפה בפריים יכול להועיל. ושוב בהנחה שהמצ יפרע בהקדם

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  23  פעמים

לוח מודעות

למעלה