זמן הכנה : 10 דקות ,
מס’ מנות 20 - 18 ריבועים .
סוג : פרווה .
רכיבים -
תבנית אינגליש קייק ( חד”פ ) ,
150 ג’ ביסקוויטים מפוררים ( אפשר להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן ... )
כוס ( 100 ג’ ) קמח שקדים ,
חצי כוס ( 120 מ”ל) חמאת בוטנים ,
רבע כוס ( 60 מ”ל ) מייפל ,
כף קצפת צמחית ,
לציפוי -
50 ג’ שוקולד מריר ,
4 כפות קצפת צמחית ,
2 כפות חמאת בוטנים ,
אופן ההכנה -
- מניחים בקערה ביסקוויטים מפוררים וקמח שקדים .
- בקערית נפרדת , מערבבים חצי כוס חמאת בוטנים , עם רבע כוס מייפל , עד לתערובת רכה ואחידה . מערבבים עם תערובת הביסקוויטים עד לקבלת תערובת אחידה , דביקה , ומעט פירורית ... , מוסיפים כף קצפת צמחית , ומערבבים היטב ( הערה : אם התערובת יבשה ומתפוררת , יש להוסיף 3 - 1 כפות קצפת צמחית בהדרגה , ולפי הצורך ... ) .
- מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק ( חד”פ ) ומשטחים באופן אחיד בתבנית . מהדקים היטב .
- מכינים את הציפוי : ממיסים במיקרוגל קוביות שוקולד מריר , עם 4 כפות קצפת צמחית . מערבבים לתערובת חלקה . יוצקים את הציפוי לתבנית .
- שמים בשקית אוכל 2 כפות חמאת בוטנים ( הערה : אם חמאת הבוטנים מוצקה מידי , אפשר לדלל אותה עם 2 - 1 כפות קצפת צמחית ). גוזרים את הקצה , ומזלפים פסים לאורך ולרוחב מעל שכבת השוקולד . בעזרת קיסם יוצרים דוגמאות .
- מכסים את התבנית ומכניסים למקפיא לשעתיים .
- מחלצים מהתבנית ( ניתן לחתוך את התבנית עם סכין ) וחותכים לריבועים .
בתיאבון ...