התייעצות יש לי רישיון ועדיין חוששת

צנוברית

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
ממליצה על שיטת הבצל....
קודם במקומות שאת מכירה היטב
לנסוע לאט (כמה שאת מרגישה שליטה) בנתיב בימני כמובן... . מי שזה מעצבן אותו שיקח הוא כדור הרגעה.
הכביש הוא גם של לומדים וגם של מתחילים.
כמו שאפילו שגומרים ללמוד לקרא בכיתה א בד"כ קריאה שוטפת ממש מגיעה רק אחרי כמה שנים טובות.
מדוע נקרא בשם שיטת הבצל?

נפטון

משתמש מקצוען
תקין בהחלט
עובר עם הזמן
הנתיב הימני בבינעירוני רק לעקיפה, ובנתיב הימני ביותר תסעי ברוגע מבלי להניד עפעף כשמישו צופר.
בכללי גברים בכביש מייחסים בזלזול לנהגות, מבחינת הגברים כל הנשים הם בבחינת 'נהג חדש' תלמדי להתעלם לחלוטין ולא להתרגש ממבטים עצבניים.

דווקא החשש הזה מאוד טוב, הלוואי והיה לי גם היום את הזהירות של תחילת הדרך.
לפעמים אני חווה את זה עדין כשאני נוהג על רכב שאני לא רגיל בו.
כשאת רואה רכבים דוהרים על 160 אף פעם אל תקנאי בביטחון שלהם, ואל תנסי לחקות אותם. חלק מהם לא מעבירים שנתם...

כביש 6

משתמש פעיל
מזמין אתכם בשמחה רבה (ובתשלום סמלי...) לנהוג ב @כביש 6
אצלינו יש מקום לנהגים מכל הסוגים, גם כאלו שלא צברו מספיק ביטחון.
נהיגה בשעות הלילה של כמה עשרות קילומטרים טובים - אצלינו בכביש 6 על מהירות של 100 קמ''ש+-,
תהיה בעבורכם הזדמנות לנהיגה אטרקטיבית, שתעניק לכם חווית נסיעה יוצאת דופן, נסיעה שלווה, נעימה ובטוחה עשרת מונים על פני נהיגה בשכונה שלכם על 30 קמ''ש...
נסיעה כזו תתרום הרבה לביטחון הנצרך.
אגב, הייתי ממליץ לדחות את הנסיעה לאחרי ל''ג בעומר ולהדליק ברקע בווליום נעים,
את אחד מערוצי המוזיקה החרדיים - קול חי מיוזיק/קול פליי
(102.5/107.6fm)
(שזה עדיף לאין ערוך מאשר להתעסק כל הנהיגה בהעברת שירים, הכי טוב זה להדליק ערוץ מוזיקה,
גם אם שיר מסוים לא הכי מוצא חן בעינינו, זורמים עם זה וחוסכים את הכאב ראש להיות d.j. במקביל ללהיות נהג...)

The gardeners

משתמש פעיל
את אחד מערוצי המוזיקה החרדיים - קול חי מיוזיק/קול פליי
(102.5/107.6fm)
(שזה עדיף לאין ערוך מאשר להתעסק כל הנהיגה בהעברת שירים, הכי טוב זה להדליק ערוץ מוזיקה,
גם אם שיר מסוים לא הכי מוצא חן בעינינו, זורמים עם זה וחוסכים את הכאב ראש להיות d.j. במקביל ללהיות נהג...)
מוגבל עד מחלף קסם בלבד....

חבובצ'יק

משתמש פעיל
הנתיב הימני בבינעירוני רק לעקיפה
אכן התבלבלתי, ולא מהיום
הבלבול בין ימין לשמאל מלווה אותי, לצערי, ולצערם של אנשים ששואלים אותי איך להגיע למחוז פלוני, ופונים בסוף הרחוב ימינה במקום שמאלה....
לא בהכרח שזה בלבול,
יש מלא אנשים שנרדמים בנתיב השמאלי. ובלית ברירה הנתיב הימני נהיה לעקיפה בלבד.;)

Linguini

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
עיצוב ואדריכלות פנים
קופצת על האשכול
אצלי הפחד הפוך מכולם
אני נהגת חדשה ואין לי שום בעיה לחרוש את כבישי ונתיבי ישראל מהצפון עד הדרום, וכבר עשיתי מלא נסיעות לבד.
אבל הפחד שלי הוא יותר בתוך ערים! חניות, נתיבים צרים עם תמרונים ונהגים צפרנייםםם,
מה עושים עם זההה
נגיד יום שישי אין סיכוי שאני ינהג בתוך עיר יש לי חרדות רק מהעומס..:rolleyes:

מקצה הארץ-:)

משתמש מקצוען
קופצת על האשכול
אצלי הפחד הפוך מכולם
אני נהגת חדשה ואין לי שום בעיה לחרוש את כבישי ונתיבי ישראל מהצפון עד הדרום, וכבר עשיתי מלא נסיעות לבד.
אבל הפחד שלי הוא יותר בתוך ערים! חניות, נתיבים צרים עם תמרונים ונהגים צפרנייםםם,
מה עושים עם זההה
נגיד יום שישי אין סיכוי שאני ינהג בתוך עיר יש לי חרדות רק מהעומס..:rolleyes:
הכל ענין של תרגולת ומיומנות, והנסיון והנהיגה היומיומית בעיר תורמת לכך הרבה.

בעד עמך

משתמש צעיר
אז הנה דעתי המלומדת על ההבדלים בכביש בין נהגים לנהגות.
לכאורה זה מתלבש בול על המגדר של אשתי...
הכביש מעצם מהותו, דורש חלוקת קשב. רגל על הגז עם פזילה לברקס; העיניים בסיבוב לא-נגמר, של מבט קדמי/ מראה ימנית/ מראה שמאלית. ספקות מתחדשות של לעקוף או לא? מהיכן לנסוע וכו' וכו'.
ובתווך, שאר הנוסעים מטילים עליך חובות של זמינות מלאה פלוס פלוס. שואלים שאלות ומצפים לתשובות מיידיות. אפילו דורשים ממך יותר, בכל זאת אתה הנהג....

הבלבלת הזאת של לעשות מיליון דברים וליהנות מהבלגן מתאים על הבנות שבינינו.
אז מה התפקשש בדרך?...

אם הבנים שמחה!

משתמש מקצוען
הכביש מעצם מהותו, דורש חלוקת קשב. רגל על הגז עם פזילה לברקס; העיניים בסיבוב לא-נגמר, של מבט קדמי/ מראה ימנית/ מראה שמאלית. ספקות מתחדשות של לעקוף או לא? מהיכן לנסוע וכו' וכו'.
ובתווך, שאר הנוסעים מטילים עליך חובות של זמינות מלאה פלוס פלוס. שואלים שאלות ומצפים לתשובות מיידיות. אפילו דורשים ממך יותר, בכל זאת אתה הנהג....

אז מה התפקשש בדרך?...
זה באמת נשמע מאוד מתאים לנשים אבל נראה לי שגברים יותר טובים בתפיסה מרחבית וזה גם חשוב.
(אישית אני מאוד חוששת לנהוג בגלל משפט אחד שמישהו פלט לי לפני כמה שנים שכנראה חדר עמוק מדי.
הייתי עם הבן שלי במחלקת שיקום ויצאתי איתו מהחדר שלו כשהוא בכסא גלגלים.
באותו רגע הגיע אבא אחד עם בתו גם בכסא גלגלים ורצה להכנס לאותו חדר.
פניתי לצד בדיוק כשהוא פנה לאותו צד אז פניתי לצד השני ואיכשהו עשינו מין ריקוד עם הכסאות גלגלים עד שהוא הצליח להכנס.
וכשסוף סוף עברנו אחד את השני, הוא אמר לי "בחיים את לא תהי נהגת."
ואני מאמינה לו עד היום.)

בעד עמך

משתמש צעיר

אז מה התפקשש בדרך?...
אז זאת התשובה לדעתי.
יותר ממה שהכביש דורש 'חלוקת קשב', הוא דורש חשיבה מהירה וחותכת.
מימד הזמן בכביש הוא החלק הכי חשוב.
הנשמה, שהגברות אוהבות להכניס לזוטות החיים, לא מוצאת מקום בנתיבי ישראל.
אין זמן להיות ב-ה-ל-ם ממה שהקיה-קרניבל עשתה מאחורי המשאית.
קל וחומר שאין פנאי לחייג ולשתף בחוויה המסעירה, את האמא הדאגנית/ האחות החכמה/ החברה המקסימה/ הבעל הסבלן.
אם הערבי המופרע חתך אותך, העלבון שלך יהיה מוצדק בהחלט, אך טיפשי הרבה יותר. כי הוא נסע מכאן רחוק, והדמעות שלך רק מסרבלות לך את התנועות.
מה שהיה, היה.

בקיצור: בכביש המתכון הוא - להתקדם.
אופי, שבעיקר גברים נולדו איתו.

בעד עמך

משתמש צעיר
והנה ציטוט מדהים מעירית לינור.
ממצה להפליא.

"אם נשים מבקשות להשתלב בשוק העבודה בשוויון מוחלט, הן צריכות לדעת לא לקרוס אם העירו להן הערה לא יפה. אי אפשר גם להיות כלנית עדינה וגם להסתער על מחבלים בגבול מצרים".

בעד עמך

משתמש צעיר
זה באמת נשמע מאוד מתאים לנשים אבל נראה לי שגברים יותר טובים בתפיסה מרחבית וזה גם חשוב.
(אישית אני מאוד חוששת לנהוג בגלל משפט אחד שמישהו פלט לי לפני כמה שנים שכנראה חדר עמוק מדי.
הייתי עם הבן שלי במחלקת שיקום ויצאתי איתו מהחדר שלו כשהוא בכסא גלגלים.
באותו רגע הגיע אבא אחד עם בתו גם בכסא גלגלים ורצה להכנס לאותו חדר.
פניתי לצד בדיוק כשהוא פנה לאותו צד אז פניתי לצד השני ואיכשהו עשינו מין ריקוד עם הכסאות גלגלים עד שהוא הצליח להכנס.
וכשסוף סוף עברנו אחד את השני, הוא אמר לי "בחיים את לא תהי נהגת."
ואני מאמינה לו עד היום.)
רק לחדד את המובן מאליו...
הסיטואציה של ה"ריקוד" [כפי שכינית אותו], קיים בעיקר במדרכות. ואני אומר זאת מניסיוני כנהג...
זה קורה להולכי הרגל בכל סיטואציה, בעיקר שהם מזדרזים. עם ובלי כסאות גלגלים ביד.
אתאר לעצמי, שלא הסקת בשל המבוכה האמורה - שאת לא בשלה לצעידה-רגלית...

אז מה יש לנו פה?
הכשלון העובדתי בתור הולכת רגל, לא הרפה את רגלייך...
אך משפט חסר-ביסוס, של אחד שהיה שותף-מלא ל"פאדיחה", הפך להיות תורה פסוקה.

וכשאני מנסה להסביר דברים דומים לבת-זוגי, או לשוויגער שלה - אני מזהה מבט מיואש שאומר: "הבנים האלה לא מבינים"...

אם הבנים שמחה!

משתמש מקצוען
רק לחדד את המובן מאליו...
הסיטואציה של ה"ריקוד" [כפי שכינית אותו], קיים בעיקר במדרכות. ואני אומר זאת מניסיוני כנהג...
זה קורה להולכי הרגל בכל סיטואציה, בעיקר שהם מזדרזים. עם ובלי כסאות גלגלים ביד.
אתאר לעצמי, שלא הסקת בשל המבוכה האמורה - שאת לא בשלה לצעידה-רגלית...

אז מה יש לנו פה?
הכשלון העובדתי בתור הולכת רגל, לא הרפה את רגלייך...
אך משפט חסר-ביסוס, של אחד שהיה שותף-מלא ל"פאדיחה", הפך להיות תורה פסוקה.

וכשאני מנסה להסביר דברים דומים לבת-זוגי, או לשוויגער שלה - אני מזהה מבט מיואש שאומר: "הבנים האלה לא מבינים"...
הבנים האלה לא מבינים... :confused:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  12  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה