ירידות מחירים נדל"ן???!!!

מצב
הנושא נעול.

יוגורט

משתמש מקצוען
הפתרון שאני מציעה לירידת מחירי הדירות הוא דבר ראשון איזון של הביקוש באיזורי המרכז.
אז איך עושים את זה?
חלוקת הארץ לאזורים שונים . בכל איזור יצטרכו אחוזי הון עצמי שונים.

איזור כמו ירוחם יקבל 100% משכנתא עד סכום מסויים.
בנתיבות 90%
באשדוד 70%
בירושלים ואיזורי הביקוש - 50 %.

כאשר זוג צעיר יתלבט איפה לגור. יתכן והוא יעדיף לגור במקום בו הוא יכול לקנות דירה. ואז הביקוש יזוז קצת מהאיזורים החזקים. שם המחירים יתמתנו. במקומות שיש דירות רפאים, יהיה מי שיאייש אותם.
וכמובן להשקיע בפריפריה, שיהיה כיף ומשתלם לאנשים לגור שם.

מוישי פרומן

משתמש מקצוען
הפתרון שאני מציעה לירידת מחירי הדירות הוא דבר ראשון איזון של הביקוש באיזורי המרכז.
אז איך עושים את זה?
חלוקת הארץ לאזורים שונים . בכל איזור יצטרכו אחוזי הון עצמי שונים.

איזור כמו ירוחם יקבל 100% משכנתא עד סכום מסויים.
בנתיבות 90%
באשדוד 70%
בירושלים ואיזורי הביקוש - 50 %.

כאשר זוג צעיר יתלבט איפה לגור. יתכן והוא יעדיף לגור במקום בו הוא יכול לקנות דירה. ואז הביקוש יזוז קצת מהאיזורים החזקים. שם המחירים יתמתנו. במקומות שיש דירות רפאים, יהיה מי שיאייש אותם.
וכמובן להשקיע בפריפריה, שיהיה כיף ומשתלם לאנשים לגור שם.
יש לי פתרון יותר טוב
לא לתת משכנתאות בכלל
מחירי הדיור יחתכו ב 50%

יוגורט

משתמש מקצוען
גם בהצעה שלך הבנקים יפסידו
לא כל כך.
יש עדיין אנשים עשירים.
לבנק יש כרגע מקדם ביטחון של 30% בערך על הדירות.
גם אן הם ירדו הבנק לא מפסיד. המטרה שלו שלהלוואה יהיה כיסוי. וזה בסדר.
אם זה נחתך ב50% אז אין כיסוי למשכנתא של 70%. אם הלווה לא יכול להחזיר.

shimשימי

משתמש סופר מקצוען

דו"ח הכלכלנית הראשית: ירידה של 31% בעסקאות הנדל"ן בחודש מאי​

בדו"ח שוק הנדל"ן נחשף שבחודש מאי בוצעו פחות מ-10,500 עסקאות. החודש השלישי ברציפות בו נרשמת ירידה לעומת התקופה המקבילה אשתקד​

לייבובוש

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
מה הקשר?
ביקוש לנדל"ן לא מוריד אינפלציה
אינפלציה זה "איבוד ערך הכסף"
הקשר שכן יש בין אינפלציה לנדל"ן זה:
בכדי שערך הכסף לא יקרוס>מעלים את הריבית>עליית הריבית גורמת לירידת ערך הנדל"ן כי הריבית תהיה מעל התשואה וגם התזרים בנדל"ן הופך להיות מאד שלילי + ההשקעות היותר סולידיות מנדל"ן כמו פקמי"ם וכדומה מתחילים להניב תשואה והציבור חוזר להשקיע בזה.
הקשר הוא שברגע שיש אניפלציה מתמשכת והבנק מעלה ריביות כדי לבלם אותה קיים סיכון שהמשק יותר מדי צריך לחגור חגורות ולהנמיך הוצאות דבר שגורם למיתון כללי של הכלכלה עיין ארצה''ה 2008
אני רק כתבתי כמה אופציות מה יכול לעודד את הכלכלה למרות שיהיה אינפלציה
לא אמרתי שביקוש בנדלן מוריד אינפלציה,אבל הוא בהחלט כלי מרכזי כדי למנוע התוצאות שליליות של האניפלציה

אאאא....

משתמש פעיל

דו"ח הכלכלנית הראשית: ירידה של 31% בעסקאות הנדל"ן בחודש מאי​

בדו"ח שוק הנדל"ן נחשף שבחודש מאי בוצעו פחות מ-10,500 עסקאות. החודש השלישי ברציפות בו נרשמת ירידה לעומת התקופה המקבילה אשתקד​

לא הבאת את סוף הכתבה

"הסיבה לכך היא ששוק המשכנתאות מגיב באיחור של מספר חודשים לשוק הנדל"ן, עיקר המשכנתאות שמבוצעות עכשיו הינן של עסקאות שבוצעו לפני כרבעון ומעלה. אנו צופים כי בחודשים הקרובים נראה ירידה משמעותית בהיקף המשכנתאות, שתהיה תואמת לירידה בכמות העסקאות שמורגשת כיום בשוק. צריך לציין בהקשר שכמות המשכנתאות ע"י משקיעים נמוכה כבר היום. וכי המשקיעים מגיבים מהר יותר לעלית הריבית בשוק, וכן מבצעים את המשכנתה לרוב סמוך יותר לרכישת הדירה בפועל".

בונה אתרים

משתמש פעיל
להנמיך הוצאות דבר שגורם למיתון כללי של הכלכלה עיין ארצה''ה 2008
נכון יש כזה סיכון
בעיקרון ריבית של 3 אחוז זה סביבת ריבית בריאה! וככה היה עד עידן הריבית ההומניטרית,
אבל........היום יש חשש יותר גרוע שיהיה "סטגלפציה" שזה אומר עליית מחירים בשילוב מיתון,
במקרה כזה החשש שהנדל"ן ירד הוא עוד יותר גבוה!!!
מה יכול לעודד את הכלכלה למרות שיהיה אינפלציה
אבל הוא בהחלט כלי מרכזי כדי למנוע התוצאות שליליות של האניפלציה
מעולם לא שמעתי שאי שיווק קרקעות עוזר לכלכלה
(במיתון או בסביבת ריבית גבוהה ובוודאי בשילוב שניהם שום קומבינה לא תעזור, לאנשים פשוט לא יהיה כסף)
ובוודאי שזה לא מוריד אינפלציה
(ההפך זה גורם לעליית אינפלציה על ידי עליית מחירי השכירות)

נערך לאחרונה ב:

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
משום מה אני לא מצליח לצטט את ההודעה של אאאאא
אבל מה שכתוב בסוף זה שהם צופים

ועל זה נאמר ציפיות לכריות
מי שמאמין לזה שיעשה שורט בבורסה על חברות נדל"ן

רווח וודאי של הרבה כסף ואם רוצה להרוויח יותר
אז שימנף את זה בכפולות של יותר ויותר

בינתים צריך לגבש דעה על הנתונים הקיימים
כל השאר זה ספוקלצייה

רפ

משתמש סופר מקצוען
@כמו הרוח יש לי שאלה (אני לא ממש מבינה לאן את חותרת):
נניח שיש ירידות מחירים בנדלן בעקבות עליית הריביות, מי מרוויח מהעניין?
לדעתי אף אחד, אולי הבנקים.
הרי רוכשי הדירות ייאלצו לשלם את אותם סכומים - סכום קרן נמוך יותר וריביות גבוהות יותר,
ומוכרי הדירות יקבלו פחות תמורת נכס שעלה להם יותר.

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
הרי רוכשי הדירות ייאלצו לשלם את אותם סכומים - סכום קרן נמוך יותר וריביות גבוהות יותר,
תוסיפי לעניין גם שהרבה משקיעים פוטנציאלים יכנסו

אבל ברור מצד שני שעדיף לשלם ריבית גבוהה יותר על סכום נמוך משמעותית יותר

רפ

משתמש סופר מקצוען
אבל ברור מצד שני שעדיף לשלם ריבית גבוהה יותר על סכום נמוך משמעותית יותר
א. למה?
ב. להבנתי, ירידת מחירים שמתרחשת בגלל עליה במחירי הריבית, תשמור על איזון במחיר הסופי של הדירה כולל הריביות + -. מה הרווח כאן? אולי יהיו כאלו שמשתלם להם יותר וכאלו שפחות, אבל בסך הכללי לדעתי המצב יישאר כמו שהוא.
וזה גם אומר, שברגע שהריביות ירדו המחירים יעלו בחזרה, כי שום דבר מעשי לא השתנה מבחינת ההיצע והביקוש.

בונה אתרים

משתמש פעיל
קודם כל ברגע שהמחירים ירדו אז הריבית הוא רכיב שפחות מורגש, כי אנחנו נצטרך לקחת משכנתא יותר קטנה כי הרי המחיר של הדירה ירד, תנסה לחשבן את זה במחשבון הלוואות: ריבית, הון עצמי, וההחזרים, ותראה שבסביבת ריבית גבוהה בשורה התחתונה רוכשי הדירות ירוויחו.

שנית מי שירכוש עכשיו יפסיד פעמיים בהנחה ששני שליש מהמשכנתא היא בדרך כלל בריבית משתנה, כי הוא גם שילם יקר על הדירה וגם ישלם מעכשיו גם על משכנתא יקרה.

נערך לאחרונה ב:
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה