כןאיפה להשקיע ?
כןאיפה להשקיע ?
איפה זה
לא מבינהאיפה זה
סליחה אבל אני חשבתי שיש מקום להשקיעלא מבינה
אני שאלתי איפה כדאי להשקיע עכשיו..
יש לי פתרון יותר טובהפתרון שאני מציעה לירידת מחירי הדירות הוא דבר ראשון איזון של הביקוש באיזורי המרכז.
אז איך עושים את זה?
חלוקת הארץ לאזורים שונים . בכל איזור יצטרכו אחוזי הון עצמי שונים.
איזור כמו ירוחם יקבל 100% משכנתא עד סכום מסויים.
בנתיבות 90%
באשדוד 70%
בירושלים ואיזורי הביקוש - 50 %.
כאשר זוג צעיר יתלבט איפה לגור. יתכן והוא יעדיף לגור במקום בו הוא יכול לקנות דירה. ואז הביקוש יזוז קצת מהאיזורים החזקים. שם המחירים יתמתנו. במקומות שיש דירות רפאים, יהיה מי שיאייש אותם.
וכמובן להשקיע בפריפריה, שיהיה כיף ומשתלם לאנשים לגור שם.
נכון, ובגלל זה לא יעשו את זה.לא לתת משכנתאות בכלל
גם בהצעה שלך הבנקים יפסידונכון, ובגלל זה לא יעשו את זה.
מי שיפסיד ממה לך כזה זה הבנקים, שכרגע הדירות שלהם.
לא כל כך.גם בהצעה שלך הבנקים יפסידו
הבנקים לא מפחדים מזהאם זה נחתך ב50% אז אין כיסוי למשכנתא של 70%. אם הלווה לא יכול להחזיר.
דו"ח הכלכלנית הראשית: ירידה של 31% בעסקאות הנדל"ן בחודש מאי
בדו"ח שוק הנדל"ן נחשף שבחודש מאי בוצעו פחות מ-10,500 עסקאות. החודש השלישי ברציפות בו נרשמת ירידה לעומת התקופה המקבילה אשתקד
חוץ מ @כמו הרוח(אין אף אחד שבאמת חושב שהמחירים ירדו ב 25%)
הקשר הוא שברגע שיש אניפלציה מתמשכת והבנק מעלה ריביות כדי לבלם אותה קיים סיכון שהמשק יותר מדי צריך לחגור חגורות ולהנמיך הוצאות דבר שגורם למיתון כללי של הכלכלה עיין ארצה''ה 2008מה הקשר?
ביקוש לנדל"ן לא מוריד אינפלציה
אינפלציה זה "איבוד ערך הכסף"
הקשר שכן יש בין אינפלציה לנדל"ן זה:
בכדי שערך הכסף לא יקרוס>מעלים את הריבית>עליית הריבית גורמת לירידת ערך הנדל"ן כי הריבית תהיה מעל התשואה וגם התזרים בנדל"ן הופך להיות מאד שלילי + ההשקעות היותר סולידיות מנדל"ן כמו פקמי"ם וכדומה מתחילים להניב תשואה והציבור חוזר להשקיע בזה.
למרות עליית הריבית: אין עדיין עצירה במשכנתאות
אבל צריך לזכור: בינתיים החזרי המשכנתאות עלו ב-800 שקל (גם בגלל העלייה באינפלציה), כלומר אנשים משלמים הרבה יותר על המשכנתא שהם לוקחים. מתי זה יעצור את טירוף המשכנתאות?www.bizportal.co.il
דו"ח הכלכלנית הראשית: ירידה של 31% בעסקאות הנדל"ן בחודש מאי
בדו"ח שוק הנדל"ן נחשף שבחודש מאי בוצעו פחות מ-10,500 עסקאות. החודש השלישי ברציפות בו נרשמת ירידה לעומת התקופה המקבילה אשתקד
לא הבאת את סוף הכתבה
"הסיבה לכך היא ששוק המשכנתאות מגיב באיחור של מספר חודשים לשוק הנדל"ן, עיקר המשכנתאות שמבוצעות עכשיו הינן של עסקאות שבוצעו לפני כרבעון ומעלה. אנו צופים כי בחודשים הקרובים נראה ירידה משמעותית בהיקף המשכנתאות, שתהיה תואמת לירידה בכמות העסקאות שמורגשת כיום בשוק. צריך לציין בהקשר שכמות המשכנתאות ע"י משקיעים נמוכה כבר היום. וכי המשקיעים מגיבים מהר יותר לעלית הריבית בשוק, וכן מבצעים את המשכנתה לרוב סמוך יותר לרכישת הדירה בפועל".
נכון יש כזה סיכוןלהנמיך הוצאות דבר שגורם למיתון כללי של הכלכלה עיין ארצה''ה 2008
מה יכול לעודד את הכלכלה למרות שיהיה אינפלציה
מעולם לא שמעתי שאי שיווק קרקעות עוזר לכלכלהאבל הוא בהחלט כלי מרכזי כדי למנוע התוצאות שליליות של האניפלציה
תוסיפי לעניין גם שהרבה משקיעים פוטנציאלים יכנסו@כמו הרוח יש לי שאלה (אני לא ממש מבינה לאן את חותרת):
נניח שיש ירידות מחירים בנדלן בעקבות עליית הריביות, מי מרוויח מהעניין?
לדעתי אף אחד, אולי הבנקים.
הרי רוכשי הדירות ייאלצו לשלם את אותם סכומים - סכום קרן נמוך יותר וריביות גבוהות יותר,
ומוכרי הדירות יקבלו פחות תמורת נכס שעלה להם יותר.
א. למה?אבל ברור מצד שני שעדיף לשלם ריבית גבוהה יותר על סכום נמוך משמעותית יותר
קודם כל ברגע שהמחירים ירדו אז הריבית הוא רכיב שפחות מורגש, כי אנחנו נצטרך לקחת משכנתא יותר קטנה כי הרי המחיר של הדירה ירד, תנסה לחשבן את זה במחשבון הלוואות: ריבית, הון עצמי, וההחזרים, ותראה שבסביבת ריבית גבוהה בשורה התחתונה רוכשי הדירות ירוויחו.@כמו הרוח יש לי שאלה (אני לא ממש מבינה לאן את חותרת):
נניח שיש ירידות מחירים בנדלן בעקבות עליית הריביות, מי מרוויח מהעניין?
לדעתי אף אחד, אולי הבנקים.
הרי רוכשי הדירות ייאלצו לשלם את אותם סכומים - סכום קרן נמוך יותר וריביות גבוהות יותר,
ומוכרי הדירות יקבלו פחות תמורת נכס שעלה להם יותר.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: