קורונה ירושלים מוגבלת

ELFISH

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
איך אתם מסבירים את זה שאצל הערבים אחוזי ההדבקה נמוכים?
הם גם חיים בחמולות, ולא נראה לי שמאד הקפידו שם על ההוראות...
"הערבים" זה לא מיקשה אחת. אין דין בדואים בכפר לא מוכר, למשפחות בבית חנינא או שועפט. לא מבחינת סגנון החיים, מספר הילדים וכו'. האמירות על הגיינה נמוכה הן סתם גזענות חסרת בסיס ומכלילה. יש בהם גם וגם בדיוק כמו שאצלנו יש גם וגם.

קצת אחרי פורים הגיע אלי הקבלן עם פועלים לתקן משהו הם היו ממוגנים לחלוטין ונזהרו מאיתנו באופן כמעט מעליב. אפשר לומר בשלב ההוא הם היו זהירים פי מאה יותר מכל השכונה העליזה שסביבי.

sarigold5

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
קבלתי במייל
מפת קורונה.jpg

שקדנות

משתמש פעיל
זה לוקה בחסר. כי לא ברור מתי כל אחד נדבק. ומה אחוזי ההתפשטות ב3 הימים האחרונים
חוץ מזה וזה נקודה 'מאוד' חשובה. בכלל לא ברור היכן הם נדבקו, כי זה לא בני ברק שהיא עיר אחת גדולה. כאן זה שכונות שכונות ויתכן בהחלט שכל החולים מנוה יעקב או רמת שלמה או רמות, בכלל נדבקו במרכז העיר, ואין כלל התפשטות של המחלה בשכונות. ואם בגלל שיש הרבה חולים אז מספיק להכניס את החולים לבידוד.

sarigold5

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
זה לוקה בחסר. כי לא ברור מתי כל אחד נדבק. ומה אחוזי ההתפשטות ב3 הימים האחרונים
חוץ מזה וזה נקודה 'מאוד' חשובה. בכלל לא ברור היכן הם נדבקו, כי זה לא בני ברק שהיא עיר אחת גדולה. כאן זה שכונות שכונות ויתכן בהחלט שכל החולים מנוה יעקב או רמת שלמה או רמות, בכלל נדבקו במרכז העיר, ואין כלל התפשטות של המחלה בשכונות. ואם בגלל שיש הרבה חולים אז מספיק להכניס את החולים לבידוד.
יש פה אחוזי התפשטות מלפני שבוע אם זה עוזר.
ק.jpg

נזר הבריאה

משתמש פעיל
סלח לי אבל בנוה יעקב יש עוד פחות מגבעת שאול אפילו שיש יותר תושבים.
אז יתכבדו המנהלים הקהילתיים של השכונות האלו ויגישו עתירה לבג"צ למתן צו על תנאי, כמו שמתעתד לעשות המנהל הקהילתי (החילוני) של רמות, וכך נפסיק להנתן למרמס.

פרידה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מנכ״ל עיריית ירושלים איציק לארי לשרקי ב׳ערוץ 12׳ - ״הרחוב שראש העיר משה ליאון גר גם בתוך הסגר. יש שכונות חרדיות שלא נמצאות בסגר כמו למשל: רמת אשכול ושמואל הנביא״.

נתל'ע

משתמש סופר מקצוען
האמירות על הגיינה נמוכה הן סתם גזענות חסרת בסיס ומכלילה.
לא חושב שכדאי לי להגיב, כי אני לא מהזן הנבחר שמותר לו להביע דעה באשכולות הקורונה בוודאי לא אם זה יגיע עם מוטיב תורני כלשהו אבל בכל זאת...

א.יש כבר מקורות תורניים לכך שהערביים לא שומרים מדי על היגיינה.
ב.כמי שנפגש כמעט על בסיס יומי (ולא פעם ב... כשמגיע איזה שיפוצניק הביתה) עם עשרות ערבים מכל המעמדות, מפועלים פשוטים מהרשות ועד מיליונרים מאום אל פאחם, בודדים בודדים שומרים על היגיינה בסיסית עוד פחות שומרים על היגיינה ברמה גבוהה.

ומה שציינתם שהם הגיעו ממוגנים מכף רגל ועד ראש, גם אני נתקלתי בזה ובד"כ זה מגיע מהתנשאות בשל ההקשבה לתקשורת.

אבי2000

משתמש סופר מקצוען
אני ראיתי פה בפרוג
שבסנהדריה יש אחוזיי הדבקה גבוהים

אז איך אין שם סגר?

ELFISH

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
לא חושב שכדאי לי להגיב, כי אני לא מהזן הנבחר שמותר לו להביע דעה באשכולות הקורונה בוודאי לא אם זה יגיע עם מוטיב תורני כלשהו אבל בכל זאת...

א.יש כבר מקורות תורניים לכך שהערביים לא שומרים מדי על היגיינה.
ב.כמי שנפגש כמעט על בסיס יומי (ולא פעם ב... כשמגיע איזה שיפוצניק הביתה) עם עשרות ערבים מכל המעמדות, מפועלים פשוטים מהרשות ועד מיליונרים מאום אל פאחם, בודדים בודדים שומרים על היגיינה בסיסית עוד פחות שומרים על היגיינה ברמה גבוהה.

ומה שציינתם שהם הגיעו ממוגנים מכף רגל ועד ראש, גם אני נתקלתי בזה ובד"כ זה מגיע מהתנשאות בשל ההקשבה לתקשורת.
מענין שאתה נפגש עם המונים שכולם מלוכלכים ולא פגשת רוקחים, אחים ואחיות רופאים ואנשים אקדמיה ערביים שרמת החיים שלהם גבוהה, ואני עם המעט שנפגשתי ראיתי אנשים הגיינים ונורמטיביים. זה כנראה תלוי בנקודת המבט האישית ומה רוצים למצוא.
בדבר אחד יש הבדל לפעמים, ריח הגוף שונה וזר בגלל סוגי מאכלים שונים. זה לא מעיד על לכלוך.

נתל'ע

משתמש סופר מקצוען
מענין שאתה נפגש עם המונים שכולם מלוכלכים ולא פגשת רוקחים, אחים ואחיות רופאים ואנשים אקדמיה ערביים שרמת החיים שלהם גבוהה, ואני עם המעט שנפגשתי ראיתי אנשים הגיינים ונורמטיביים. זה כנראה תלוי בנקודת המבט האישית ומה רוצים למצוא.
בדבר אחד יש הבדל לפעמים, ריח הגוף שונה וזר בגלל סוגי מאכלים שונים. זה לא מעיד על לכלוך.
פגשתי בחיי גם רוקחים וגם אנשי רפואה אמנם לא בתדירות דומה למה שציינתי לעיל, ועדיין אין לי ספק שהם פחות הגיינים.
התרבות שלהם פחות הגיינית זה לא עניין של גזענות ושום דבר אחר, וברור שיש מהם חילוניים המנסים להידמות לתרבות המערב, אבל הבסיס / החינוך לא מדבר יותר מדי על הגיינה.
ובעיקר בעיקר יש מקורות תורניים להתנהלות הלא הגיינית ככה שאין שום טעם בלהמשיך את הדיון, כי תורתנו תורת אמת.

מועדים לשמחה.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה