קורונה ירושלים מוגבלת

בא יבוא

משתמש מקצוען
לדבר עם הרבנים שלהם שמתירים להתפלל במניין בחצרות. יתכן שיעזור. ונא לא להתלהם. ביקשו עיצה מעשית.
למרות הביקורת שהתקבלה כאן - אני מדברת מידיעה ברורה. מדובר באנשים המקפידים על קלה כחמורה (אבקש לא להתקיף אותי, אני לא שייכת לחוגים האלה האלה כלל וכלל) בשאר העניינים, וכעת מתפללים במניינים בזמן ולפי כל ההלכות הרלוונטיות. מתשאול אישי יש להם רבנים בעלי שם עליהם הם סומכים.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
למרות הביקורת שהתקבלה כאן - אני מדברת מידיעה ברורה. מדובר באנשים המקפידים על קלה כחמורה (אבקש לא להתקיף אותי, אני לא שייכת לחוגים האלה האלה כלל וכלל) בשאר העניינים, וכעת מתפללים במניינים בזמן ולפי כל ההלכות הרלוונטיות. מתשאול אישי יש להם רבנים בעלי שם עליהם הם סומכים.

כמדומתני שהבעיה באזור גאולה היא לא מול הפלג שאת מדברת עליו, אלא מול אוסף אנרכיסטים מקבוצות אחרות.

דפה

משתמש מקצוען
מפי אני בעצמי, שמקוננת על כך פה בכל אשכול רענן ואף אחד לא מאמין.
90% מהשכונה שומרים באדיקות על ההנחיות. אבל בשכונה צפופה כזו, מספיק 10% כדי לתת הרגשה של טיילת אינסופית.

@בא יבוא , רבנים לא יועילו. בשבת חוה"מ המריבות עם המשטרה על המנין בזכרון מוישה, היו ב-12:00 בצהריים. לא זמן שמישהו ששומע לרבנים, מתפלל בו.
כל האנשים הנורמלים קמו בשבע-שמונה והתפללו במנייני מרפסות. לכי תגידי משהו לעצלנים שקמו בשתים עשרה ונזכרו שצריך לעשות קצת בלגן בחיים וצעדו מעדנות לזכרון מוישה. לכי תחפשי רב שהם שומעים לו.
והנודניק שראיתי בעיניי בשבת הגדול, חוזר מרחוב יפו שם התקוטט עם השוטרים, ומסביר לכל הרחוב בצעקות ש'הוא הולך לדרשת שבת הגדול' ויהי מה, כי 'השוטרים לא יגידו לי לא ללכת לדרשת שבת הגדול' - אנחנו מכירים אותו כפרובוקטור ידוע. לא מישהו שיציית לאיזו הנחיה. הוא עסוק עכשיו בלקיים את המצוות שלו. (אנחנו היינו במסגרת טיול ה-100 מטר...)

כל הזוגות אצלנו מכל הצדדים, חגגו את ליל הסדר איש איש בביתו, כולל זו"צים עם קטנטנים.
אבל במקביל שמענו וידענו על עשרות זוגות אחרים, חלקם עם ילדים, שהלכו להורים בחג כאילו כלום. ואם חלילה, תהיה התפרצות חדשה בעוד שבוע בשכונות 'שונאיהם של ישראל', אל תספרו לי על אנטישמיות. כי אני אספר לכם על הפרת כללים הזויה.
כנראה שהבית שלך לא משקיף על כל האזור ולפחות לא על 90% ממנו, כי אני גרה בזכרון משה, וכמעט כולם ואני מדגישה כמעט כולם!!! לא שומרים על ההנחיות!!! יוצאים החוצה, פרצו את זכרון משה ומתפללים בו. מהבנינים שלנו שיש בהם 45 משפחות, רק 2 נשארים בבית!!!! וכל השאר הולכים להורים לסעודות, בית כנסת וכו'

obyektiv

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
D I G I T A L
ה"י
איפה ההסברה?
צריך למלא את הלוחות מודעות אצלכם במודעות של נפטרי החג של ארה"ב

M:D

מקצועית!!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
איך אתם מסבירים את זה שאצל הערבים אחוזי ההדבקה נמוכים?
הם גם חיים בחמולות, ולא נראה לי שמאד הקפידו שם על ההוראות...

בא יבוא

משתמש מקצוען
כמדומתני שהבעיה באזור גאולה היא לא מול הפלג שאת מדברת עליו, אלא מול אוסף אנרכיסטים מקבוצות אחרות.
הבעיה כנראה היא מול שתי הקבוצות. בעוד על האחת יש שליטה, ועל השניה אין. ומציינת שהרבה מהתגובות כאן ניזונות ממידע מסולף לגבי אופי האוכלסיה במאה שערים וסביבותיה.

ושוב, אני וביתי מקיימים את פסקי הרבנים ואת הוראות משרד הבריאות במסירות נפש, ועומדים בגאון בנסיונות לא פשוטים.

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
איך אתם מסבירים את זה שאצל הערבים אחוזי ההדבקה נמוכים?
הם גם חיים בחמולות, ולא נראה לי שמאד הקפידו שם על ההוראות...
כנראה שמראש אין אצלם הרבה נוסעים לחו"ל, ואין להם כל כך קשר עם החברה היהודית, וכך הקורונה לא הגיעה אליהם. כעת כבר עולים אצלם אחוזי ההדבקה.
ערבים.PNG

israelintop

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
בסך הכל לא הבנתי מה סגר ומי סגר
מה נשתנה?
כלום

מאה מטר אסור בכל מקום
רכב יותר משניים אסור בכל מקום
יציאה לאוכל מותר גם כך
לצאת לעבודה גם מותר
אז מה זה סגר?

ירושלמי תוהה מהסגר

אסור לעבור משכונה לשכונה בשבל לרכוש

כך שאם למשל, באקסרס מרקט נגמר ה...
אז אי אפשר ללכת לאושר עד.

עכשיו - לרוב תושבי גאולה נחלאות ובתי הונגרין, כנסת א' ב וג' והנכדים שלהם זה לא נוגע כי הם לא קונים בפסח בחנות.
אבל עוד שבוע זה רלוונטי.

אוהו רלוונטי

אבי2000

משתמש סופר מקצוען
חוץ מהבורות על גאולה.
מישהו יכול להצביע על הפרות בקרב הפלג המדובר חו. מהנושא של התפילה במנין וכו'?

אני לא מכיר. ואני מכיר הרבה....
עיין ערך חפציבה שבת האחרונה...
כנראה שהבית שלך לא משקיף על כל האזור ולפחות לא על 90% ממנו, כי אני גרה בזכרון משה, וכמעט כולם ואני מדגישה כמעט כולם!!! לא שומרים על ההנחיות!!! יוצאים החוצה, פרצו את זכרון משה ומתפללים בו. מהבנינים שלנו שיש בהם 45 משפחות, רק 2 נשארים בבית!!!! וכל השאר הולכים להורים לסעודות, בית כנסת וכו'
ברור!

נתל'ע

משתמש סופר מקצוען
לגבי הערבים:
כמי שעובד עם ערבים יום יום, זו דעתי...
א.הם באופן כללי מזלזלים מאד מאד בכל הנושא של הגיינה ובריאות.
ב.היחס שלהם לכל מה שקשור למדינה הוא פחות או יותר כמו קיצוניי ושולי המגזר מה שאפשר לקבל לוקחים ומה שצריך לתת בורחים ולכן הם נמנעים מלהגיע לבדיקות.

משיחות שעשיתי עם הפועלים מעל ל 20 איש, על ההוראות הם בוודאי לא מקפידים.

טראכטער

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
אשמח אם כל מצדיקי הסגר יוכלו לענות לי על שתי שאלות:

כתבו כך: מעל 1,000 שוטרים וכ-200 חיילים יקימו בכ-100 חסימות בשכונות החרדיות בי-ם. 18 השכונות המוגבלות חולקו ל-10 איזורים והמשטרה תמנע מעבר בין השכונות באותו איזור אך תשאיר את הצירים הראשיים פתוחים
הסגר על השכונות החרדיות בירושלים: החל משעה זו (ראשון) כוחות המשטרה סוגרים את השכונות החרדיות בירושלים, על פי החלטת הממשלה.
במשטרה מבהירים כי ימנעו מעבר אזרחים מאזור לאזור, גם באותו הרובע - באופן מחמיר יותר לכאורה מהחלטת הממשלה. עם זאת, במשטרה ישאירו את הצירים המרכזיים פתוחים.

לאור זאת שתי שאלות:
למה לא מעדכנים את האזרחים בחלוקה מסודרת של השכונות?
מאיפה בכלל הסמכות לעשות דבר שלא אושר בהחלטת ממשלה?

אני מתחיל להשתכנע יותר ויותר שההתנהלות המשטרתית, בפרט בממשק שבין המשטרה והאזרחים [בפרט החרדיים], ובפרט בגיזרת נגישות המידע, היא על הפנים. וזה ללא קשר לקיום החלקי של ההוראות במגזר החרדי.

שקדנות

משתמש פעיל
נווה יעקב זו שכונה מעורבת והיא בהסגר ביחד עם פסגת זאב- רוב חילוני, ובית חנינה- ערבי
זו דוגמא טובה. לקחו את כל האשכול חתכו ממנו את נוה יעקב, ואת כל החילוניים מפסגת זאב הוציאו!! אם החליטו לחתוך רק למקומות הנגועים ממש, למה לא חשבו נגיד לחתוך גם בתוך נוה יעקב? תשובה: כי רוב נוה יעקב חרדית.
נוה יעקב נשארת לבד מכל האשכול.
והמדהים הוא שהרבה מהשכונה רגילים לקנות במרכז העיר את הדברים החיוניים ופשוט חסמו להם. דבר כזה גם בבני ברק לא היה. וכולם בדממה מקבלים עליהם את הדין.
ואפילו לא מביאים את פיקוד העורף 'לדאוג' לציבור, אין ערייה, אין כלום.
זאת ועוד שאין תועלת בסגר, הרי החולים כבר בבידוד, והאחרים כבר שומרים יותר משבועיים על מרחק מאחרים, ואין הדבקה אחד מהשני בתוך השכונה [לפחות אין להם נתונים אחרים, אז על מה נסמכים בסגר הזה?].

נזר הבריאה

משתמש פעיל
לדעתי, מעשית אין כמעט משמעות לסגר בעצם ההוראה שלא לעבור מאזור אחד למשנהו כיון שברוב מוחלט של השכונות אנשים שומרים על ההוראות, ותפילות במרפסות או כשהחזן לבדו עומד ברחבה למטה ימשיכו גם ימשיכו ואינן אסורות ע"פ התקנות.

מה שכן, המשטרה מתגברת נוכחות גם בתוככי השכונות ולכן במכולת ובירקניה נזכה לקצת יותר היגיינה, והדבר בהחלט מבורך.

אבל.. ברמה ההצהרתית נעשה כאן עוול חמור מאוד, כשמעט כל השכונות החרדיות ורק הן נכנסות לסגר, והדיבורים הם על בית שמש החרדית אלעד וביתר עילית כבאות בתור, בעוד שעל יישובים שאינם חרדיים כמו אפרת וכוכב יעקב שקצב ההדבקה עובר את ירושלים בהרבה וכמעט מגיע לבני ברק של לפני שבוע, אף אחד אינו מדבר.

ייתכן שהאוירה התקשורתית משפיעה על פקיד כזה או אחר במשרד הבריאות, אבל כשהרב ליצמן ממונה על הבריאות והרב דרעי מנהל את המדינה, וכל ההישג הוא שה"שיח" לא יהיה מגזרי כך שכדי לומר שנוה יעקב מסוגרת נצטרך לומר "אשכול מס' 1 חוף מכל השכונות היהודיות שאינן חרדיות וחוץ מהשכונות הערביות", אז מה נשאר לנו לומר....

שריתיש

משתמש סופר מקצוען
הבני ברקים שהבטיחו לנו שנבין אותם ביום פקודה: לא מבינה אתכם.
ירושלמית. לא מזיז לי הסגר בכהוא זה.
כשבעלי אמר לי שמתחיל סגר, אמרתי בבהלה מדומה: אוי וי, לא נוכל לצאת לאן שתכננו!
כבר שלושה שבועות שלא יצאנו מהבית הילדים ואני. בעלי עורך קניות חיוניות. לא מבינה על מי הסגר הזה משפיע בכלל.
ולגבי התדמית בעיני החילונים, כבר כתבתי פה ואכתוב שוב: אם אנחנו רוצים לשפר אותה אנחנו דווקא צריכים לקבל את הסגר בשלווה ולמלא את כל כלליו. במקום להתמרמר ולנסות להעלות טיעונים, בואו ניתן למציאות לדבר בעד עצמה. כשלא מפריעים לה, יש לה קול צלול.

לדעתי, מעשית אין כמעט משמעות לסגר בעצם ההוראה שלא לעבור מאזור אחד למשנהו כיון שברוב מוחלט של השכונות אנשים שומרים על ההוראות, ותפילות במרפסות או כשהחזן לבדו עומד ברחבה למטה ימשיכו גם ימשיכו ואינן אסורות ע"פ התקנות.

הסגר מונע לנסות ולחיות בשגרה בטיחותית
נסיעה לעבודה לפי הכללים מחוץ לשכונה - תתקל במחסומים ובביקורות שוטרים משמעותית ביותר, לא יספיק אישור כללי וכו'
נסיעה לעבודה לפי הכללים אל תוך השכונה - לא תתאפשר כלל!
יציאה מהשכונה לקניות וכו' = לא מאושרת, ולא בכל מכולת קטנה יש מגוון, נוחות ומחירים הגיוניים....
נסיעה, גם כשהיא לצורך חיוני ובאישור - מתארכת מאוד כי צריך לעבור מחסום ועוד מחסום
אין סיכוי לחשוב על חזרה הדרגתית לשיגרה, לא חינוך מיוחד, לא גנים וכו'

ELO

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
תכלס' לא ראיתי שוטרים ברחובות... התאכזבנו :(
ואם כבר, אני גרה בשכונה מעורבת והיחידים שברחובות הם חילונים...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה