מפי אני בעצמי, שמקוננת על כך פה בכל אשכול רענן ואף אחד לא מאמין.
90% מהשכונה שומרים באדיקות על ההנחיות. אבל בשכונה צפופה כזו, מספיק 10% כדי לתת הרגשה של טיילת אינסופית.
@בא יבוא , רבנים לא יועילו. בשבת חוה"מ המריבות עם המשטרה על המנין בזכרון מוישה, היו ב-12:00 בצהריים. לא זמן שמישהו ששומע לרבנים, מתפלל בו.
כל האנשים הנורמלים קמו בשבע-שמונה והתפללו במנייני מרפסות. לכי תגידי משהו לעצלנים שקמו בשתים עשרה ונזכרו שצריך לעשות קצת בלגן בחיים וצעדו מעדנות לזכרון מוישה. לכי תחפשי רב שהם שומעים לו.
והנודניק שראיתי בעיניי בשבת הגדול, חוזר מרחוב יפו שם התקוטט עם השוטרים, ומסביר לכל הרחוב בצעקות ש'הוא הולך לדרשת שבת הגדול' ויהי מה, כי 'השוטרים לא יגידו לי לא ללכת לדרשת שבת הגדול' - אנחנו מכירים אותו כפרובוקטור ידוע. לא מישהו שיציית לאיזו הנחיה. הוא עסוק עכשיו בלקיים את המצוות שלו. (אנחנו היינו במסגרת טיול ה-100 מטר...)
כל הזוגות אצלנו מכל הצדדים, חגגו את ליל הסדר איש איש בביתו, כולל זו"צים עם קטנטנים.
אבל במקביל שמענו וידענו על עשרות זוגות אחרים, חלקם עם ילדים, שהלכו להורים בחג כאילו כלום. ואם חלילה, תהיה התפרצות חדשה בעוד שבוע בשכונות 'שונאיהם של ישראל', אל תספרו לי על אנטישמיות. כי אני אספר לכם על הפרת כללים הזויה.