קורונה ירושלים מוגבלת

imac100

משתמש מקצוען
נראה שאת זו שלא הבנת
לא מבקשת לחלק לפי שכונות את ערי הארץ
מבקשת להביא נתונים על שכונות ירושלים!
כמה חולים בנווה יעקב / רמות/ בית וגן? מה אחוז השינוי בימים/שבועות אחרונים? מה אחוז החולים למאהאלף נפש?
מותר לי להבין למה אני בהסגר כשעל פניו זה נראה מגמתי

לא ראיתי רשימה של כל השכונות
על פניו זה מעניין.
אבל אפשר לעשות חשבון פשוט.
בשכונות המסוגרות יש 272 אלף תושבים שזה שליש מתושבי ירושלים מבחינת מספר חולים יש שם 1100 חולים שזה 55 אחוז מהחולים.
שזה בהחלט מעניין איפה החלוקה של ה45 אחוז הנוספים.

שרית קובל

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
יובל שגב ׳גל״צ׳: ‏מתחיל לקבל נתונים מאוד מעניינים על לפחות 5 שכונות לא חרדיות בירושלים, שעוברות את רף החולה על אלף תושבים ומשום מה לא נכללות ברשימת השכונות הסגורות. זה עוד בבדיקה, אבל מתחיל לעלות ריח פוליטי.

מקור - כל רגע.

@qwerty

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
מהאשכול המקביל, נכתב ע"י @נתל'ע :

מה שמבין עיתונאי חילוני...

יובל שגב ׳גל״צ׳: ‏מתחיל לקבל נתונים מאוד מעניינים על לפחות 5 שכונות לא חרדיות בירושלים, שעוברות את רף החולה על אלף תושבים ומשום מה לא נכללות ברשימת השכונות הסגורות. זה עוד בבדיקה, אבל מתחיל לעלות ריח פוליטי.

אלון לוי ׳ידיעות ירושלים׳: הזוי ומקומם. שכונת רחביה תיכנס לסגר רק בין הרחובות קק"ל-רמב"ן, כלומר רק הרחובות שמאוכלסים בחרדים. חלילה שייפגעו בחילונים של רחוב עזה. בחרו בפינצטה כל דבר שרק מריח חרדי.

יקי אדמקר: אחרי שראיתי שהסגר בשכונת רחביה הוא רק בין הרחובות קק"ל לרמב"ן, שום הסבר על כך שההחלטה עניינית ואין קשר לאופי החרדי של השכונות - לא יתקבל. הזייה.

שריתיש

משתמש סופר מקצוען
לא ראיתי רשימה של כל השכונות
על פניו זה מעניין.
אבל אפשר לעשות חשבון פשוט.
בשכונות המסוגרות יש 272 אלף תושבים שזה שליש מתושבי ירושלים מבחינת מספר חולים יש שם 1100 חולים שזה 55 אחוז מהחולים.
איפה ראית את החלוקה שבשכונת נווה יעקב יש יותר חולים מאשר בשכונת פסגת זאב הצמודה?
איפה ראית נתונים על כמות החולים באזור X ברחביה לעומת כמות החולים ברחוב Y ברחביה - שאלו בסגר ואלו לא?

@qwerty

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
איפה ראית את החלוקה שבשכונת נווה יעקב יש יותר חולים מאשר בשכונת פסגת זאב הצמודה?
איפה ראית נתונים על כמות החולים באזור X ברחביה לעומת כמות החולים ברחוב Y ברחביה - שאלו בסגר ואלו לא?
האם יש למישהו כמות נדבקים, אחוזי הדבקה ואחוזי עליה לפי שכונות?
אני חושבת שזה מידע שראוי לגשת לציבור.

מיליארד

משתמש פעיל
D I G I T A L
האם יש למישהו כמות נדבקים, אחוזי הדבקה ואחוזי עליה לפי שכונות?
אני חושבת שזה מידע שראוי לגשת לציבור.
זה מידע שחייב להגיע לציבור
רוממה כן ובית הכרם לא? תביאו נתונים נאמין לכם
בלי נתונים זה נראה מכוון ומגמתי

imac100

משתמש מקצוען

כתבתי שלא ראיתי רשימה של שאר השכונות ושזה בהחלט מעניין.

במבה נוגט

משתמש סופר מקצוען
הבני ברקים שהבטיחו לנו שנבין אותם ביום פקודה: לא מבינה אתכם.
ירושלמית. לא מזיז לי הסגר בכהוא זה.
כשבעלי אמר לי שמתחיל סגר, אמרתי בבהלה מדומה: אוי וי, לא נוכל לצאת לאן שתכננו!
כבר שלושה שבועות שלא יצאנו מהבית הילדים ואני. בעלי עורך קניות חיוניות. לא מבינה על מי הסגר הזה משפיע בכלל.
ולגבי התדמית בעיני החילונים, כבר כתבתי פה ואכתוב שוב: אם אנחנו רוצים לשפר אותה אנחנו דווקא צריכים לקבל את הסגר בשלווה ולמלא את כל כלליו. במקום להתמרמר ולנסות להעלות טיעונים, בואו ניתן למציאות לדבר בעד עצמה. כשלא מפריעים לה, יש לה קול צלול.

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
שאלה:

אני מנווה יעקב, ואני צריך לעשות קניות מחוץ לשכונה בתח"צ (נסיעה קצרה),
האם עולים על כל אוטובוס ובודקים כל אחד לאיפה הוא נוסע?

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכון
לכן השכונות החרדיות מלאות חולים
הכתבים מהטלוויזיה הדביקו אותם בטלפתיה

מי שחושב שזוג שגר ביחידה עם תינוק-שניים-שלושה
ולא הולך להורים
כי הפילו עליו סגר ואין לו כלום לפסח
שיקום
אני
זוג+ 1
ביחידת 2 חדרים
בלי חצר
בלי מרפסת
בלי הרבה אוויר
ובלי הרבה נוף.
ולא יצאנו מהבית כבר שבועיים לפחות.
וזה מאד מאד קשה לנו.
מאד.
וכן השתדלנו להצטייד מראש עם מה שהכרחי.

רק לא הבנתי את ה'אין להם כלום לפסח', הרי כולנו צפינו את הסגר הזה, לא?
ואם רבותינו הורו להישמע למשרד הבריאות שאסר להתארח ולטייל, אז זה לא מספיק ברור?

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
מפי קרוב משפחה,

שכונות גאולה זכרון משה מתנהלות כאילו חיים בפלאנטה אחרת

ילדים מסתובבים, מניינים חופשי,

אפשר רק להציץ בבוקר ולראות את הטליתות...

מה אפשר לעשות לזה?
אין לי מה לומר

בא יבוא

משתמש מקצוען
מפי קרוב משפחה,

מה אפשר לעשות לזה?
לדבר עם הרבנים שלהם שמתירים להתפלל במניין בחצרות. יתכן שיעזור. ונא לא להתלהם. ביקשו עיצה מעשית.

ELFISH

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מי משתמש? כולם מודים שכיום החרדים שומרים על ההוראות יותר מאשר החילונים [למעט הקבוצות הקיצוניות, שעשויות להרוס את כל המאמצים].
באמת? שיחות *היום* עם בני משפחה שמתקשרים לברר מה יקרה אם האחות הצעירה עם שני הילדים תגיע לביקור, זה הורס את השלושה שבועות שאנחנו בבית או לא? ותגידי, חמי וחמותי הודיעו שהם מגיעים היום לצהריים כי לא ראו את הילדים מפורים, מסכות יעזרו? וכן הלאה.
ואלה לא קיצוניים ולא שוליים.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
מפי קרוב משפחה,

מה אפשר לעשות לזה?

מפי אני בעצמי, שמקוננת על כך פה בכל אשכול רענן ואף אחד לא מאמין.
90% מהשכונה שומרים באדיקות על ההנחיות. אבל בשכונה צפופה כזו, מספיק 10% כדי לתת הרגשה של טיילת אינסופית.

@בא יבוא , רבנים לא יועילו. בשבת חוה"מ המריבות עם המשטרה על המנין בזכרון מוישה, היו ב-12:00 בצהריים. לא זמן שמישהו ששומע לרבנים, מתפלל בו.
כל האנשים הנורמלים קמו בשבע-שמונה והתפללו במנייני מרפסות. לכי תגידי משהו לעצלנים שקמו בשתים עשרה ונזכרו שצריך לעשות קצת בלגן בחיים וצעדו מעדנות לזכרון מוישה. לכי תחפשי רב שהם שומעים לו.
והנודניק שראיתי בעיניי בשבת הגדול, חוזר מרחוב יפו שם התקוטט עם השוטרים, ומסביר לכל הרחוב בצעקות ש'הוא הולך לדרשת שבת הגדול' ויהי מה, כי 'השוטרים לא יגידו לי לא ללכת לדרשת שבת הגדול' - אנחנו מכירים אותו כפרובוקטור ידוע. לא מישהו שיציית לאיזו הנחיה. הוא עסוק עכשיו בלקיים את המצוות שלו. (אנחנו היינו במסגרת טיול ה-100 מטר...)

כל הזוגות אצלנו מכל הצדדים, חגגו את ליל הסדר איש איש בביתו, כולל זו"צים עם קטנטנים.
אבל במקביל שמענו וידענו על עשרות זוגות אחרים, חלקם עם ילדים, שהלכו להורים בחג כאילו כלום. ואם חלילה, תהיה התפרצות חדשה בעוד שבוע בשכונות 'שונאיהם של ישראל', אל תספרו לי על אנטישמיות. כי אני אספר לכם על הפרת כללים הזויה.

נתל'ע

משתמש סופר מקצוען
90% מהשכונה שומרים באדיקות על ההנחיות. אבל בשכונה צפופה כזו, מספיק 10% כדי לתת הרגשה של טיילת אינסופית.
השאלה אם נכון להעניש את ה 90% בגלל ה 10% אולי במקום זה שהרשויות יטפלו ביד קשה וכואבת ב 10% ?! וכשהמשטרה רוצה מודיעין היא יודעת לעשות את זה.

ואם השמטרה מקבלת עצות ממני ;)
הרי ה 10% השוטים מכירים אחד את השני וגם אם יטפלו רק ב 3% מתוך ה 10% ביד קשה מאד ה 7% הנותרים כבר לא יעיזו...

אבי2000

משתמש סופר מקצוען
לדבר עם הרבנים שלהם שמתירים להתפלל במניין בחצרות. יתכן שיעזור. ונא לא להתלהם. ביקשו עיצה מעשית.
הצחקתם אותם.
אין להם רבנים, ומי שיש לו אז הוא לא שומע בקולם....

הרבנים שלהם נדבקו, נו, וזה עזר?
מפי אני בעצמי, שמקוננת על כך פה בכל אשכול רענן ואף אחד לא מאמין.

@בא יבוא , רבנים לא יועילו. בשבת חוה"מ המריבות עם המשטרה על המנין בזכרון מוישה, היו ב-12:00 בצהריים. לא זמן שמישהו ששומע לרבנים, מתפלל בו.
כל האנשים הנורמלים קמו בשבע-שמונה והתפללו במנייני מרפסות. לכי תגידי משהו לעצלנים שקמו בשתים עשרה ונזכרו שצריך לעשות קצת בלגן בחיים וצעדו מעדנות לזכרון מוישה. לכי תחפשי רב שהם שומעים לו.
והנודניק שראיתי בעיניי בשבת הגדול, חוזר מרחוב יפו שם התקוטט עם השוטרים, ומסביר לכל הרחוב בצעקות ש'הוא הולך לדרשת שבת הגדול' ויהי מה, כי 'השוטרים לא יגידו לי לא ללכת לדרשת שבת הגדול' - אנחנו מכירים אותו כפרובוקטור ידוע. לא מישהו שיציית לאיזו הנחיה. הוא עסוק עכשיו בלקיים את המצוות שלו. (אנחנו היינו במסגרת טיול ה-100 מטר...)

כל הזוגות אצלנו מכל הצדדים, חגגו את ליל הסדר איש איש בביתו, כולל זו"צים עם קטנטנים.
אבל במקביל שמענו וידענו על עשרות זוגות אחרים, חלקם עם ילדים, שהלכו להורים בחג כאילו כלום. ואם חלילה, תהיה התפרצות חדשה בעוד שבוע בשכונות 'שונאיהם של ישראל', אל תספרו לי על אנטישמיות. כי אני אספר לכם על הפרת כללים הזויה.
כל מילה..

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
שאלה:

אני מנווה יעקב, ואני צריך לעשות קניות מחוץ לשכונה בתח"צ (נסיעה קצרה),
האם עולים על כל אוטובוס ובודקים כל אחד לאיפה הוא נוסע?

יש לכם מידע?

משה גל

משתמש מקצוען
בסך הכל לא הבנתי מה סגר ומי סגר
מה נשתנה?
כלום

מאה מטר אסור בכל מקום
רכב יותר משניים אסור בכל מקום
יציאה לאוכל מותר גם כך
לצאת לעבודה גם מותר
אז מה זה סגר?

ירושלמי תוהה מהסגר

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  57  פעמים

לוח מודעות

למעלה