דרוש מידע ילדי השכנים ורעש בפרוזדור...

דגם

משתמש רשום
יש לנו שכנים חביבים שילדיהם קבוע מרעישים במסדרון של הקומה(קומת 4 דיירים)
הם ילדים די קטנים והבית כנראה צר מלהכיל
הם מרעישים מאד(יש לציין שעל פי רוב בשעות סבירות)
מלכלכים ואוכלים שם
אם מבקשים הם מנקים...
אבל הרעש-מה יהיה עליו?
לא נעים להעיר כל הזמן.

תלללה

משתמש צעיר
אין לא נעים. הם צריכים להרגיש לא נעים ,אנחנו אמרנו כמה וכמה פעמים וזה כמעט הסתדר
אפשר לכבות את התאורה בקומה בין 2 ל- 4 להשאיר נורה קטנה בשביל להיכנס ולצאת מהדירה

מחזיק מפתחות

משתמש מקצוען
נפוץ בכל בנין אצלינו בכל קומה.......
בדיוק שכנה עם ילדים קטנים, שובבים מעבר , אמרה לי : "אין צדק בעולם, יושבים זוג צעיר וצריכים לסבול את הרעש של הילדים שלי"
היא באמת לא יכולה להשאיר אותם רק בין כתלי הבית כי הם עולים ויורדים לשכנים וחוזרים וצמאים ויורדים שוב וכו'
וכן, הם רעבים גם תוכ"ד......
אפשר כמובן לבקש בצורה יפה או אפילו להסביר לילדים בנועם בשפה שלהם
אבל באמת, אין מה לעשות, זה יועיל לשבוע- שבועיים וזהו....

bnoya

משתמש מקצוען
ברוכים הבאים למועדון....
סורי אבל לא מקובל עלי המשפט הבית צר מלהכיל... אם צר, שיעברו דירה
ילדים צריך לגדל בבית, לא בפרוזדור. זה שטח משותף לכל דבר וצריך לנהוג בו כשטח ציבורי- לא להרעיש, לא לאכול, לא לנהל שם חיים
צר לי אבל אין לי פתרון, הבנתי כבר שזה עניין של חינוך, מי שיש לו את זה יש לו ומי שאין לו, כמה שיעירו לא יעזור.

lizi_g

משתמש פעיל
ולי דווקא מפריע שהשכנים שלי שדואגים תמיד להעיר לי על כל דבר קטן.
צועקים אחד על השני בתוך הבית אמנם. אבל זה נשמע בכל עבר...
מעדיפה להיות בצד שמעירים לו על קורקינט שנשכח בחדר מדרגות ולא בצד השני.

chaia

משתמש מקצוען
אם הם לא מרעישים בשעות המנוחה אז אין מה לעשות, זה רק לבקש ולהעיר.
אני הייתי בסיטואציה הזאת והרגשתי שאני חיה בתוך פנימייה וכל פעם שאני פותחת דלת לפרוזדור פתאום אני מגלה שאיזה ילד השתחל אלי הביתה וחוץ מלהעיר ולבקש ולהתחנן לא היה משהו שאפשר לעשות, אני בסופו של דבר עברתי דירה

דינדושה

משתמש מקצוען
סורי אבל לא מקובל עלי המשפט הבית צר מלהכיל... אם צר, שיעברו דירה
ואת גם תממני...
אולי הפוך? תעברי לקוטג בלי שכנים וחלאס.
כמו שכתבו תופעה נפוצה כמעט בכל בניין חרדי
בלי קשר לגודל הדירה.

ב.כ

משתמש מקצוען
גם אני עם 5 ילדים ואין לנו מרפסת או חצר פרטית ללמטה אני לא שולחת לבד ולא משקרת אני לא מתבישת בשעות אחרי 4 אני נותנת להם להיות בלובי הבינין אם הם מבקשים הם יודעים שצריך להשתדל לא להפריע אבל אני יודעת שרב הסיכוים שיש כאן שכנים שעינם צרה בעינין אבל צר לי אלו תנאי הבית כל השכנים עם מרפסות לנו אין והשכנים שיבינו ויתחשבו ילדים הם ילדים וגם להם יש צרכים
לא מחפשת להציק אבל אין לי ברירה

bnoya

משתמש מקצוען
ואת גם תממני...
בלי קשר לגודל הדירה.
זה מה שאמרתי, לא קשור לגודל הדירה, קשור לתרבות של אנשים ולכן המשפט של הבית צר מלהכיל לא נכון פה.
יש תרבות שמותר להרעיש ולעשות מה שרוצים ולכלכך ולצפצף על שעות מנוחה בכל בניין חרדי כמעט וזה פשוט לא בסדר
למה אישה שילדה יכולה לשלוח את הילדים שלה לשחק בחוץ כדי שיהיה לה שקט ולא חושבת שאולי זה מפריע לשכנה אחרת שאולי לא אחרי לידה אבל אחרי יום עבודה מפרך וצריכה קצת שקט כדי לנוח??
שטח ציבורי הוא שטח ציבורי לכל דבר ולהשיג שקט בבית על חשבון השכנים זה גזל לכל דבר ועניין

ב.כ

משתמש מקצוען
זה מה שאמרתי, לא קשור לגודל הדירה, קשור לתרבות של אנשים ולכן המשפט של הבית צר מלהכיל לא נכון פה.
יש תרבות שמותר להרעיש ולעשות מה שרוצים ולכלכך ולצפצף על שעות מנוחה בכל בניין חרדי כמעט וזה פשוט לא בסדר
למה אישה שילדה יכולה לשלוח את הילדים שלה לשחק בחוץ כדי שיהיה לה שקט ולא חושבת שאולי זה מפריע לשכנה אחרת שאולי לא אחרי לידה אבל אחרי יום עבודה מפרך וצריכה קצת שקט כדי לנוח??
שטח ציבורי הוא שטח ציבורי לכל דבר ולהשיג שקט בבית על חשבון השכנים זה גזל לכל דבר ועניין
השאלהמתי מבחינתך שעות מנוחה האם בגלל שאישה חוזרת מהעבודה בין 4ל5 אז העולם צריך לעמוד דום למרית ששעת מנוחה אמורה להיות בין 2 ל4 רק שהעולם השתגע או שאת מבינה שאחרי 4 מותר להיות בחוץ זם כשזה מרעיש לא מדברת אחרי שש וחצי אבל בין 4 לשש וחצי

דינדושה

משתמש מקצוען
שטח ציבורי הוא שטח ציבורי לכל דבר ולהשיג שקט בבית על חשבון השכנים זה גזל לכל דבר ועניין​
חובה לנקות ליכלוך
אני כתבתי לגבי רעש
ילדים הם לא רובוטים ויש להם תרבות משל עצמם
פעם פעמיים שהם עולים או יורדים
נכנסים רגע לשכנים
והרעש והבלאגאן חוגג
אי אפשר לכלוא אותם בבית
תחשבי על ילדים מאתגרים שגם ככה בעימות כל הזמן עם ההורים
כמה אפשר לעמוד להם על הראש, זה גם חסר תועלת.
ולפני שאת משחררת הצהרה (חמורה!) שזה גזל
תתייעצי עם מורה הוראה,כי את לגמרי תופתעי מהתשובה...

bnoya

משתמש מקצוען
השאלהמתי מבחינתך שעות מנוחה האם בגלל שאישה חוזרת מהעבודה בין 4ל5 אז העולם צריך לעמוד דום למרית ששעת מנוחה אמורה להיות בין 2 ל4 רק שהעולם השתגע או שאת מבינה שאחרי 4 מותר להיות בחוץ זם כשזה מרעיש לא מדברת אחרי שש וחצי אבל בין 4 לשש וחצי

חובה לנקות ליכלוך
אני כתבתי לגבי רעש
ילדים הם לא רובוטים ויש להם תרבות משל עצמם
פעם פעמיים שהם עולים או יורדים
נכנסים רגע לשכנים
והרעש והבלאגאן חוגג
אי אפשר לכלוא אותם בבית
תחשבי על ילדים מאתגרים שגם ככה בעימות כל הזמן עם ההורים
כמה אפשר לעמוד להם על הראש, זה גם חסר תועלת.
ולפני שאת משחררת הצהרה (חמורה!) שזה גזל
תתייעצי עם מורה הוראה,כי את לגמרי תופתעי מהתשובה...
אני מדברת על שעות מנוחה מקובלות, לא ביקשתי שישמרו על דממת אלחוט, ולא דיברתי על שעות מעבר ל-2-4 או שעות הערב. יש לי ילדים בעצמי ואני יודעת מזה רעש, אבל לא חושבת שפותחת האשכול דיברה על רעש סטנדרטי, נורמלי ושמח של ילדים אלא על רעש קצת מעבר לנורמה אחרת לא הייתה מבקשת פתרון ועזרה. תסתכלו מה היא כתבה "מרעישים קבוע".
ולגבי התייעצות עם מורה הוראה, כדאי שמי שמציע שיתייעץ גם כן, כי אני מדברת אחרי התייעצות, ועל סמך כך נכתבה התשובה שלי.

112123

משתמש מקצוען
אף אחד לא צריך לעבור לאי בודד כדי שיצליח לשון צהריים
דברים נפוצים לא מקבלים הכשר
2-4 מקובל שזה שעות מנוחה
בכל עיר נורמאלית בישראל השכנים היו יוצאים להעיר לילדים האלו
בדיוק אצלנו נזלזל בבן אדם לחברו עם כל מיני היתרים???

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה