תחשבי רגע לטווח ארוך.
מה המטרה הכי חשובה לך:
שהיא תלך כרגע בגילה עם חצאית באורך טוב, או שהיא תאהב את הצניעות, לא תפתח אנטי וגם תרצה ללכת ארוך בעתיד?
אני מאמינה ששתי המטרות חשובות, אבל השנייה חשובה יותר.
ולכן, כל דבר שיכריח אותה ללכת עם חצאיות ארוכות בלי רצון שלה - יפגע במטרה השנייה, הקריטית.
להעלים חצאיות זה לברוח מהתמודדות,
תשיגי את המטרה הראשונה, אבל תפספסי הזדמנות חשובה של הידברות, וכנראה שהאמון שלה בך ייפגע, דבר שלבטח יפגע במטרה להאהיב עליה את הצניעות.
ובכלל , אני לא בעד לברוח מהתמודדויות. אם לא תטפלי בזה עכשיו זה יגיע בגדול בסיבוב הבא , כשהיא תרצה לקנות חצאיות אחרות, ואז היא תגיע נחושה יותר, בטוחה בעצמה יותר, ומקבלת פחות.
אני הייתי מדברת איתה, בהתמקדות על המטרה השנייה, אבל עם חשיבות קטנה למטרה הראשונה.
קודם כל שואלת אותה למה היא רוצה רק קצרות.
ומה הבעיה בארוכות.
כנראה שהתשובה נעוצה בחברה , וזו הזדמנות לשיחה קרובה על איך היא מרגישה עם חברה, ומה זה נקרא להיות מקובלת , ומה זה באמת.
אחרי שתקשיבי, תביני וגם תרגישי את המצב שלה, תנכיחי גם את העובדות, את ההלכה, את מה שחשוב לך , ועל מה את לא מוותרת (סנטימטר אחד מתחת הברך , נניח)
תנסי להביא אותה לסיכום שיכלול את שתיכן, אולי הסיכום הוא שחצאיות קונים באורך טוב אבל אם הן מתקצרות אפשר ללבוש קצת, אולי הסיכום הוא בסנטימטרים,
תגידי לה שאת הכי רוצה בעולם שהיא תרגיש טוב, אבל יש גם השם , ויש גם כללים שלך , ולכן , בואי נמצא את האמצע שעליו את לא מוותרת, ביחד עם מה שחשוב לה.
יכול להיות שהמסקנה תהיה המסקנה הראשונית אותה את אמרת תמיד, אבל מנסיון, אחרי שיחה של הבנה אמיתית לקושי שלה , כל מסקנה תתקבל ביתר קלות, ולא תעורר כל כך אנטי.
כדי שהיא תרגיש שותפה תני לה לחשוב על פתרון, ולהיות חלק מהסיכום של שתיכן.