יחי''ד 25 מ''ר עובר?

מיכל חינסקי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים
יצא לי לתכנן גם יח"ד של 25 מ"ר נטו (בירושלים)
הלקוחות ספרו לי אח"כ שלא עמד ריק אפילו לא יום אחד, והשוכרים לא האמינו שזה רק 25 מ"ר...
תלוי בתכנון, תלוי בשטח.

א שיינפלד

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
תעלה שרטוט של המקום (עם מידות וסימון חלונות)
ונראה אם עובד

יוני שלום

משתמש מקצוען
בלת"ק
אנחנו גרנו ביח"ד 28 מ'
גרנו שנה בלי ילדים, נהננו מאד. אמנם צפוף, אבל היחידה היתה משופצת, בהירה, מוארת, מאווררת ומתוכננת מאד חכם.
אח"כ הייתי צריכה ללדת היינו בטוחים שנעבור אבל לא מצאנו ואיכשהו נשארנו עוד שנה עד הלידה הבאה. לא נורא...
דגשים חשובים:
בלי מרפסת זה לא בלתי אפשרי, אבל קצת יותר קשה.
אם יש לכם מקומות אחסון שביכולתכם להציע זהו פלוס גדול. ( איזושהי נישה/מחסן שבבעלותכם ואתם נותנים לזוג לאחסן דברים לטווח רחוק)
כדאי להשקיע באמבטיה ולא מקלחון. מניסיון מורידים על זה המון.
כמובן שתהיה מתוכננת נכון, מומלץ גוונים בהירים (גם אם טרנדי היום אפור כהה במטבח לדוגמה, בשטח קטן זה מחשיך ונותן תחושה של צפיפות, וחבל)
לגבי מה שאמרו על יחידות שעומדות ריקות, נכון שביחידה קטנה יתחלפו לכם השוכרים כל שנה, אבל אם תהיו ראליים , ותקחו מחיר נמוך ממחיר השוק ב100-200 ש"ח, מובטח שהיא לא תעמוד ריקה, וזהו מחיר משתלם 1200-2400 בשנה (זה ודאי פחות ממחיר של חודש ריק) בעלי יחידות חדשות מפנטזים על מחירים גבוהים במיוחד לאחר שהשקיעו סכום גבוה בבניה ושיפוץ, אבל על כל יום שעובר (שלא לדבר על חודשים !) מפסידים כסף... לתשומת לב.
מה זה אומר קומה -1? מתחת לאדמה או מדורגים? יש חלונות? מאד משמעותי. יחידה קטנה צריכה לפחות להיות מאווררת.
בהצלחה!

דדד

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
נתונים:
קרובת משפחתי גרה כעת בדירה (שימו לב למינוח)
באזור מאד מבוקש בירושלים
40 מ"ר, קומה 2 עם חלונות נורמליים,
(זה חלק מקוצץ מהדירה הסמוכה),
6500 ש"ח לחודש.

לדעתי יש משמעות גדולה לחלונות/אוורור.
אם מדובר ביחידה מאווררת ונעימה, מ-30 מ"ר אפשרי.
אחי היה גר (לפני למעלה מעשור, לא רלוונטי המחיר)
ביח"ד בי-ם, קומת קרקע, 35 מ"ר עם חצר של 15 מ"ר,
גרו שם שנתיים וחצי+ילד ונהנו מאד.

בנוסף, לדעתי אין טעם להשקיע מידי הרבה באבזור משלים, זה קונה את הזוג אולי לחצי שנה, לא יותר, ונהרס מהר.

יצחק77

משתמש מקצוען
כולם כאן צודקים
הכל הולך השאלה למי ובכמה וכמה זמן בשנה יש לכם להתעסק עם היחידה וחילופי שוכרים
א. חד משמעי יחידות קטנות יותר קשה להשכיר ויש תחלופה וחורים יותר גדולים בהשכרה! אם זה מקום מרכזי עדיף להשכיר למשרד יציב וזהו, אם
ב. אם זה מקום שיש בו ביקוש לדירות ארוח, להשקיע יפה ולהשכיר לתקופות קצרות, אבל צריכים להיות בנוים לזה זו עבודה נוספת
ג. כמובן שהשקעה בתכנון הכרחית כמו שכתבו לעיל
אינני מכיר בירושלים אבל בבני ברק נכון לרגע זה יש מעל 100 יחידות קטנות שאינם מושכרות !
וכל מי שאני מכיר ממליץ לבנות 40-45 מ"ר
בהצלחה

qwerty052

משתמש רשום
במרכז ירושלים אם היחידה מתוכננת טוב ועם חלונות, היא לא תעמוד ריקה

נאור שהם

משתמש רשום
אף אחד לא יכול להכיר את הנעשה עד הסוף...לא כ"כ אומללים זו הגדרה עצובה לזוגות טריים שרק יצאו לחיים ובמקום להיות מאושרים!!הם "לא כל כך אומללים" ומהר מאד יורד ה"לא כל כך"...
והשאלה גם למה קוראים מסתדרים
להכל אפשר להתרגל זה נכון גם לצרה ומצוקה
גישה? לפעמים מדובר בעיוותים שהשתרשו.
גדולי הרבנים שמתייעצים אתם בנושאים קריטיים שואלים: בכמה מ"ר הם גרים??אההה
איך אמרה לי אם בוכיה? את האלפים שהשקעתי לשקם זוג טרי שלא באשמתו!!כי כך "כולם עושים"
יכולתי לשכור דירה נורמלית ובא לציון גואל.
ולא מדובר בצעירים בעייתיים או חסרי מידות טובות. להיפך!
יש לי לומר שאנכי הקטן גר עם אשתי ותינוק קטן בדירה קטנה של 18 מ"ר בלבד.

זה התחיל בשל אילוץ של המשכיר הקודם שטען כי עליו לשפץ את הדירה מיד ועלינו לצאת ואז מצאנו רק את הדירה הזו כשכנה לדירה הקודמת וזה ממשיך ממש כמו שאמרה הגמרא: "בזמן שלא אהבנו- גם ארמון לא הועיל ואילו כשאהבנו- חוד של סכין גם הספיק למגורים".

הנס כאן הוא שהדירה הנוכחית אינה מחסן ממש אלא על הקרקע ועם חלונות רחבות, פשוט קיפחנו את הגובה לטובת בניית מדפים לחפצים ובכן, אנו מהלכים, שרים ורוקדים בקומה למטה.

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
במרכז ירושלים אם היחידה מתוכננת טוב ועם חלונות, היא לא תעמוד ריקה
מכירה מאד מקרוב. במרכז ירושלים- סורוצקין. קומה שלישית עם חלונות. מתוכננת נחמד. ללא אמבטיה. פחות מ30 מ"ר. עמדה ריקה תקופה של כחצי שנה. ובכל השנים האחרונות התחלפו בערך אחת לשנה והיה כמה חודשים בין שוכר לשוכר. ממש לא קל.
לגבי תכנון טוב אל תבנו על זה. אנשים מתקשרים שואלים יש אמבטיה? כמה מ"ר? וסוגרים את הטלפון. אז גם אם הכל ספץ תכנון הכי מקצועי ובניה במפרט גבוה. 80 אחוז מהמתענינים בכלל לא יבואו לראות.
כדאי מאד להזהר ובעיקר להיות ערים לשינויים בשוק הדירות הקטנות. והם קורים.

qwerty052

משתמש רשום
מכירה מאד מקרוב. במרכז ירושלים- סורוצקין. קומה שלישית עם חלונות. מתוכננת נחמד. ללא אמבטיה. פחות מ30 מ"ר. עמדה ריקה תקופה של כחצי שנה. ובכל השנים האחרונות התחלפו בערך אחת לשנה והיה כמה חודשים בין שוכר לשוכר. ממש לא קל.
לגבי תכנון טוב אל תבנו על זה. אנשים מתקשרים שואלים יש אמבטיה? כמה מ"ר? וסוגרים את הטלפון. אז גם אם הכל ספץ תכנון הכי מקצועי ובניה במפרט גבוה. 80 אחוז מהמתענינים בכלל לא יבואו לראות.
כנראה יש חסרונות ביחידה הזו ספציפית, או שהם בקשו מחיר לא הגיוני.
כי יחידות טובות, אפילו קטנות, לא עומדות ריקות

רותי וינברג

מנהלת פורום אדריכלות ועיצוב פנים
מנהל
מנוי פרימיום
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
חדשה/ משופצת?
או ישנה?

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
חדשה/ משופצת?
או ישנה?
משופצת. לא ברמה גבוהה. אבל ריצוף דמוי פרקט. מטבח בן כמה שנים בודדות. ריהוט חדש.
מה שהיה בעיני בולט שלא הרבה אנשים בכלל באו לראות אותה. זה לא שבאו הרבה ולא סגרו עסקה (ואז המשמעות היא שמשהו בה לא נראה טוב). הרב כששמעו את התנאים הבסיסיים (מטרים ואמבטיה) סגרו את הטלפון.
כרגע היא מושכרת.

מטודלה

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
סורוצקין לא כ"כ מבוקשת ביחס לשמגר וירמיהו וכו'
חוץ מזה שלכאורה אין מעלית בבנין (קומה 3, לא?)
שזה שיקול ממש רציני לאנשים
(עוד מעט האשה בהריון.....)

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
כנראה יש חסרונות ביחידה הזו ספציפית, או שהם בקשו מחיר לא הגיוני.
כי יחידות טובות, אפילו קטנות, לא עומדות ריקות
את אומרת את זה כבעלת דירה?
כי שכנים לא ממש שמים לב שכל שנה הדירה עומדת חודש חודשיים.
בכל אופן אמרתי את דברי מהכרות מדרגה ראשונה עם יחידה כזו. רוצה פותח האשכול ישים לב לא רוצה שישוט הלאה...
אני באופן אישי לא הייתי מתכננת בונה יחידה פחות מ35-40 מ"ר בשום מקום (יש לי בעצמי יחידה ויש לכמה בני משפחה קרובים, בכל אזור ירושלים וגלילותיה ואני ערה לדרישות השוק, בדגש על דרישות הסף). אלא אם מראש מיעדים אותה ליחיד/ משרד שזה קהל יעד מצומצם אבל באזורי בקוש גם קהל מצומצם הוא משהו.

א שיינפלד

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
לא הרבה אנשים בכלל באו לראות אותה
לדעתי הבעיה מתחילה בזה שכל בעלי היחידות אומרים יותר מטרים ממה שהיחידה באמת.
יצא לי פעם לראות 'יח"ד 80 מ"ר'... זה מה שבעל הדירה אמר.
גרו שם זוג עם 3 ילדים והיה להם מאד צפוף.
מטבח קטן נחמד, סלון בינוני, ושני חדרי שינה קטנים (חדר ילדים פצפון)
לדעתי זה לא עבר את ה60 מ"ר
אז למה אומרים 80?
ככה
כולם אומרים יותר, אז גם ההוא שבנה 25 מ"ר צריך לומר 30
לאנשים אין ככ הבנה במטרים, הם רק יודעים שהם לא רוצים מידי קטן
אם ההרגשה ביחידה נעימה והאזור מבוקש כל מה שנשאר זה לומר כמו כולם ו'להוסיף' כמה מטרים לדירה...

רפ

משתמש סופר מקצוען
לדעתי הבעיה מתחילה בזה שכל בעלי היחידות אומרים יותר מטרים ממה שהיחידה באמת.
יצא לי פעם לראות 'יח"ד 80 מ"ר'... זה מה שבעל הדירה אמר.
גרו שם זוג עם 3 ילדים והיה להם מאד צפוף.
מטבח קטן נחמד, סלון בינוני, ושני חדרי שינה קטנים (חדר ילדים פצפון)
לדעתי זה לא עבר את ה60 מ"ר
אז למה אומרים 80?
ככה
כולם אומרים יותר, אז גם ההוא שבנה 25 מ"ר צריך לומר 30
לאנשים אין ככ הבנה במטרים, הם רק יודעים שהם לא רוצים מידי קטן
אם ההרגשה ביחידה נעימה והאזור מבוקש כל מה שנשאר זה לומר כמו כולם ו'להוסיף' כמה מטרים לדירה...
יתכן שה-25 מ"ר המדוברים הם כבר אחרי תוספת.

א שיינפלד

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים

ככר השוק

משתמש מקצוען
תמיד אפשר לשלוח מייל עם תמונות. מקצר תהליכים לכולם. (ועוזר מאד כשהיחידה יפה והנתונים לא נשמעים מלהיבים)

רותי וינברג

מנהלת פורום אדריכלות ועיצוב פנים
מנהל
מנוי פרימיום
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
משופצת. לא ברמה גבוהה. אבל ריצוף דמוי פרקט. מטבח בן כמה שנים בודדות. ריהוט חדש.
מה שהיה בעיני בולט שלא הרבה אנשים בכלל באו לראות אותה. זה לא שבאו הרבה ולא סגרו עסקה (ואז המשמעות היא שמשהו בה לא נראה טוב). הרב כששמעו את התנאים הבסיסיים (מטרים ואמבטיה) סגרו את הטלפון.
כרגע היא מושכרת.
עדיין נשמע לי מוזר מעט
האזור מבוקש
אכן לחסר באמבטיה יש משמעות גדולה בביקוש ביח"ד
א"א להחליף שם לאמבטיה אפילו של 1 מטר?

המטראז' הזה כלל לא חריג שם באזור ורוב היחידות בתפוסה

סליחה על שאני נשמעת מטיפה- אבל כדאי לחשוב על הצגת הדברים בצורה אחרת
יתכן שמשהו בהצגת הנתונים נשמע לא מפתה, אולי פחות מתמקד בחיובי
אולי שווה להעביר למתווך חלקלק ומיומן
וחלילה לא אומרת לשקר על דברים שלא קיימים....
רק מנסה להבין ולעזור

qwerty052

משתמש רשום
את אומרת את זה כבעלת דירה?
כי שכנים לא ממש שמים לב שכל שנה הדירה עומדת חודש חודשיים.
בכל אופן אמרתי את דברי מהכרות מדרגה ראשונה עם יחידה כזו. רוצה פותח האשכול ישים לב לא רוצה שישוט הלאה...
אני באופן אישי לא הייתי מתכננת בונה יחידה פחות מ35-40 מ"ר בשום מקום (יש לי בעצמי יחידה ויש לכמה בני משפחה קרובים, בכל אזור ירושלים וגלילותיה ואני ערה לדרישות השוק, בדגש על דרישות הסף). אלא אם מראש מיעדים אותה ליחיד/ משרד שזה קהל יעד מצומצם אבל באזורי בקוש גם קהל מצומצם הוא משהו.
שמעתי מבעלת יחידה שהיא לא אומרת מטרים בטלפון
הרי כל אחד מודד אחרת...
אלא אומרת שהיא לא יודעת כמה מטר הדירה,
ומתארת בערך איך היחידה נראית,
ומי שזה מתאים לו מגיע לראות.
היחידה פחות מ25מ"ר ומושכרת כל הזמן.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה