מסכימה.פרק עצוב ויפה
אבל מה עם רותם, התינוק?
הכתיבה שלך מדהימה אותי כל פעם מחדש!!
מסכימה.פרק עצוב ויפה
אבל מה עם רותם, התינוק?
תודה!כתיבה יפה מאד.
מה שאת עושה כאן זה בעצם 'קרוסאובר' - חיבור בין שני עולמות קיימים ליצירה אחת. ז'אנר מעניין מאד בעולם הפאנפיקשיין.
תודה!זה פשוט...
אין לי מילים.
לא יודעת כמה גדולים. אבל בהחלט עולם הפאנפיקשיין מלא במושגים.לא ידעתי שזה ז'אנר רשמי, כיוונתי לדעת גדולים?
ומאיפה כל הידע הזה שלך?
וואי.הפרק די קצר, אבל הבאים בתור יהיו יותר ארוכים בעז"ה.
4#
הוא מגיע לדלת החדר ונתקל במישהו.
המישהו הזה תופס אותו, מונע ממנו להתנגש גם ברצפה, "מה קרה לך?" הוא שואל בקול שבנצי שמע ממש לאחרונה, ואם היה צלול אולי היה זוכר מתי.
"העיניים", הוא מגמגם, אין לו שמץ איך הכאב הזה נראה כלפי חוץ, פרט לכך שהן נוזלות ללא שליטה.
"כן, אני רואה". האיש מושיב אותו במיטה הפנויה בחדר, "הן לא נראות טוב בכלל".
כמה שניות של שקט עוברות ואז שוב נשמע קולו של האיש, "אבא, אני אצל הבחור שאמרתי לך, פרופסור רובינשטיין יושב איתך עכשיו, נכון? תגיד לו שאני צריך אותו בדחיפות".
רחש של תגובה נשמע ברקע, ואחר כך האיש ממשיך לדבר, "הוא יחכה לי במחלקה? מעולה, אני אקח אותו. עוד עשר דקות גג נהיה שם", צליל ניתוק נשמע, השיחה נגמרה.
"בנצי, אתה מסוגל ללכת עכשיו למחלקת עיניים? אני אלווה אותך", מילותיו של האיש גדושות באכפתיות, מביאות את בנצי להיזכר בזהותו. זה יותם! המתמחה שעזר להעביר את נורית לאיכילוב, מה הוא עושה כאן?
"אני מסוגל, נראה לי", לא בטוח בכלל.
"אממ... אולי אני אביא כיסא גלגלים, יש בקצה המסדרון חדר ציוד אם אני לא טועה" ובלי לחכות לתגובתו של בנצי, הבחור הולך, משאיר את בנצי עם מחשבות על מפקד חוליית כידון בדימוס שהפך לעיוור המובל בכיסא גלגלים, הישג נאה.
הי @רוח פרצים סוף סוף צצתוואי.
מדהים.
יותם ממש דומה לעצמו כאן. ממש דומה ליותם של ליבי קליין.
הרוך הזה...
גם בנצי לא רע. ממש ממש לא.
תזכרי שאני אמרתי ראשונה שיש לך כישרון נדיר.
אחלה פרק!הפרק די קצר, אבל הבאים בתור יהיו יותר ארוכים בעז"ה.
4#
הוא מגיע לדלת החדר ונתקל במישהו.
המישהו הזה תופס אותו, מונע ממנו להתנגש גם ברצפה, "מה קרה לך?" הוא שואל בקול שבנצי שמע ממש לאחרונה, ואם היה צלול אולי היה זוכר מתי.
"העיניים", הוא מגמגם, אין לו שמץ איך הכאב הזה נראה כלפי חוץ, פרט לכך שהן נוזלות ללא שליטה.
"כן, אני רואה". האיש מושיב אותו במיטה הפנויה בחדר, "הן לא נראות טוב בכלל".
כמה שניות של שקט עוברות ואז שוב נשמע קולו של האיש, "אבא, אני אצל הבחור שאמרתי לך, פרופסור רובינשטיין יושב איתך עכשיו, נכון? תגיד לו שאני צריך אותו בדחיפות".
רחש של תגובה נשמע ברקע, ואחר כך האיש ממשיך לדבר, "הוא יחכה לי במחלקה? מעולה, אני אקח אותו. עוד עשר דקות גג נהיה שם", צליל ניתוק נשמע, השיחה נגמרה.
"בנצי, אתה מסוגל ללכת עכשיו למחלקת עיניים? אני אלווה אותך", מילותיו של האיש גדושות באכפתיות, מביאות את בנצי להיזכר בזהותו. זה יותם! המתמחה שעזר להעביר את נורית לאיכילוב, מה הוא עושה כאן?
"אני מסוגל, נראה לי", לא בטוח בכלל.
"אממ... אולי אני אביא כיסא גלגלים, יש בקצה המסדרון חדר ציוד אם אני לא טועה" ובלי לחכות לתגובתו של בנצי, הבחור הולך, משאיר את בנצי עם מחשבות על מפקד חוליית כידון בדימוס שהפך לעיוור המובל בכיסא גלגלים, הישג נאה.
אחלה פרק!
רק תדאגי שפעם הבאה לא תאכזבי שוב עם פרק קצר
אאוץ'5#
כאבים יכולים להתבטא בשלל דרכים, הם יכולים להידמות לאש שורפת או לפטישים כותשים, הם יכולים לצרוב עד לשד העצמות או לדקור באלף מחטים. לכאוב זה כואב, מאוד. הוא מנסה לרכז את כל מוחו במשמעויות של המילה כאב, ולו רק כדי להפחית את עוצמתו, בדיוק כפי שלמד בהכשרתו לסוכן, מנסה וכושל.
פרופסור רובינשטיין בודק את עיניו תוך שהוא מתחקר את ההיסטוריה המרתקת שלהן, "אז עצב הראיה שלך נפגע בתאונה, אם הבנתי נכון",
"הבנת מעולה",
"והיו לך דלקות כאלו מאז?"
אז זאת דלקת? טוב לדעת, הוא חשב שאלו צמד הרי געש שהתנחל לו מתחת למצח, "לא הרבה, עד כמה שזכור לי".
"אני מבין", עונה הפרופסור בטון מהורהר, "מה שאני לא מבין זה שהפגיעה הייתה בעצב הראייה, לא בעיניים עצמן",
"אתה חושב שהעיניים נפגעו בתאונה האחרונה?" תוהה יותם בקול טעון, אם זה נכון אז האחריות היא גם שלו.
"אדון שיין מלומד בתאונות", מגחך הפרופסור, לא מודע על עומק אמיתות דבריו, "אני חושב שאחרי התאונה הרופאים התרכזו בגברת ואותו בדקו בצורה מעורפלת מידי. סלח לי על הישירות שפירא, אבל זה לא מעיד על מקצוענות".
"אני הוא זה שהתחמק מהבדיקות", בנצי ממהר לחפות על יותם, "וגם אם לא חוויתי דלקות מרובות, את כאבי העיניים אני מכיר מספיק כדי להתעלם מהם. עד ההתפרצות לא חשבתי שזה כזה חמור". והסתובבתי שבוע עם משקפי שמש כדי שאף אחד לא יאלץ אותי לערוך סדרת בדיקות בזמן שנורית נאבקת על בריאותה, גם לא אייל.
"יותם, תן לי אבחנה של המקרה ודרכי טיפול", פרופסור רובינשטיין יורה את המילים בנחרצות, מלווה אותן בחיוך שנסתר מעיניו של בנצי, משאיר לו לתהות עד כמה מתמחה בטיפול נמרץ מכיר את תורת טיפולי העיניים.
אבל יותם מפתיע, הוא מאבחן את הפגיעה בשטף משפטים גדושים בידע, והמחמאות של הפרופסור על ההצעות לטיפול מגלות לו שהקשר ביניהם הוא לא כשל דוד ואחיין, אלא יותר כמו מורה ותלמיד.
"אני צריך אותך אצלי", מציין הפרופסור כשיותם מסיים, "טיפשי לבזבז כישרון כמו שלך בטיפול נמרץ",
"אני ממש לא מבוזבז שם, ואיש בטיפול נמרץ לא דורש ממני את הדיוק המקסימאלי שאין לבעל מוגבלות כמוני".
ההפתעה פוערת את פיו של בנצי, מצליחה למתן אפילו את כאבו, יותם בעל מוגבלות? מה פתאום?!
הדמות הדמיונית שמוחו יצק לקולו של יותם נמוגה, ובמקומה תבנית חדשה מתחילה להירקם, מתלבטת בין מכשיר שמיעה לרגל תותבת, איזה מגבלה יש למתמחה הצעיר?
פרופסור רובינשטיין ויותם ממשיכים להתווכח קלות, והטיעונים של כל צד מתיזים רסיסי היסטוריה משותפת, מעמיקים את סקרנותו של בנצי.
משום מה לא מסתדר לי בראש עם הדמות המקורית של אייל (אבל אולי מתאים יותר לספרים האחרונים בהם הסופרת ניסתה קצת יותר להחזירו בתשובה ולקדש את מעשיו)המילים של יותם מוכרות לבנצי, הן דומות מאוד לסגנונו של אייל מאז שהפך לדתי, ומוחו סורג כיפה כחלחלה לראשו של יותם. "אתה דתי?"
"כן, בהתאם לנסיבות כמובן. המדדים שלה יציבים כבר עשרים שעות והמגמה חיובית מאוד. אם עד הבוקר לא יחול שינוי אז נוכל להוריד את מינון חומר ההרדמה".
בשני המשפטים האלו אפשר לוותר על המילה 'אז', היו עוד כמה מקומות כאלו בקטע."אם המדדים ישארו יציבים אז נוכל להעיר אותה", משיב הדוקטור בקול יודע כל.
תודה!יפה מאד!
הכתיבה מזכירה לי את האווירה בספרים של ליבי קליין (לפחות בשלושת הראשונים אותם קראתי).
צודקתמשום מה לא מסתדר לי בראש עם הדמות המקורית של אייל (אבל אולי מתאים יותר לספרים האחרונים בהם הסופרת ניסתה קצת יותר להחזירו בתשובה ולקדש את מעשיו)
תודה! תיקנתי את זה.בשני המשפטים האלו אפשר לוותר על המילה 'אז', היו עוד כמה מקומות כאלו בקטע.
את משתפרת מקטע לקטע! כתיבה מעולה.
את האמת שאין לי מושג כל כך מה בדיוק הסיפור עם יותם (זוכרת שנפצע בראש וכמובן חזר בתשובה באיזשהו שלב...) אבל גם בלי להכיר את הדמות המקורית אני נהנית מהאפיון.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: