דרוש מידע יומן מסע של איש עם קוליטיס. מוזמנים להצטרף

המוכשר !!!

משתמש מקצוען
וגם המלפפון והעגבניה...
תצחק תצחק
לך תברר ותווכח

לא סתם קמה הקוסמין הוא הרבה יותר בריא מהקמח הרגיל
הקוסמין זה החטה שעברה הכי קצת שינויים גנטיים ולכן היא הרבה יותר בריאה

ארזה

משתמש רשום
בגדול זה מה שחיכיתי לשמוע..

אני אשמח ממש אם תוכלי ללמד אותי קצת איך עושים את זה.

אני מגיעה ממקום אחר, ובפעם האחרונה שהייתי בבי''ח חטפתי ''סדר מוסר'' שלא היה מבייש שום מקום מכובד.
הודאתי בפניהם שכן ברחתי מהמעקבים וכל ה... כי הרגשתי שלא קבלתי מספיק הסבר, ובעיקר כי הרגשתי שאחרי הכל בזמן אמת נותרתי להתמודד לבד. שום דבר לא באמת עזר.
אז קבלתי את הודאתם בדבר זה שלרפואה אין הרבה מידע מדויק בעניין. (הם לא אמרו את זה ככה כן, לא להתלהב, זה מה שסכמתי מכל ההמהומים)
תכל''ס יום שלם בבי''ח, שיחות ארוכות של היה הווה ויהיה, ככל שהרופא צעיר יותר ככה הוא בד''כ תווה את התוכנית ארוך יותר.. קיצור נאדה-ה רק להתייאש כל פעם מחדש.
לא יודעת איך אתם שורדים, בא לי לבקש ברכות מכל אחד כאן. פשוט גדולים מהחיים.

ג.נ
ולכל מי שלא עצר את סקרנותו ושאל, אז אענה אחת ולתמיד,
אני מתמודדת בתחום העיניים, תודה לה' אני רואה מצוין, אבל מי שמכיר את התחום יודע שזה האיבר מס' 2 אחרי המוח שהרפואה לא באמת יודעת איך להתמודד איתו וכשמשהו קטנטן חורג מהכללים זה הופך לסיוט אמיתי בלי פתרון מעשי.
אינטואיציה. רופא שלא מבין ענין, תרופה שעושה לא טוב או לא עושה כלום, תזונה (!) לפי הרגשה, מה טוב או מה לא
הרבה 'להכיר את עצמי' מה עושה לי טוב מה לא
ודוקא יש לי קשר טוב למחלקה 'שלי' בלי סתירה לזה שמתיעצים הרבה גם עם מומחים ממקומות אחרים
צריך גם לדעת להגיד לרופא מה שמרגישים וחושבים, לשאול...
ובסוגריים:
יש לי עסקן רפואי מדהים שמיעץ לי לגבי רופאים, טיפולים תרופות ותמיד יודע מה לשאול את הצוות ומה להגיד, ממש ה'פוסק' שלי לעניני רפואה (למרות שגם הדברים שלו אינם סוף פסוק מבחינתי) (כמובן חוץ מעבר לשאלות שאני מפנה לגדול בישראל) יש גם עסקנים טובים ואנשים טובים בעולם...

יתכן גם שתחום העיניים שונה באמת, או שאצלי זה שונה, אבל ע"פ רוב לא הרגשתי שמורחים אותי, וכשלא נשמע לי צורת טיפול או משו - פשוט אמרתי \ שאלתי

בהצלחה, ישועה בקרוב!

E.T

משתמש פעיל
יתכן גם שתחום העיניים שונה באמת, או שאצלי זה שונה, אבל ע"פ רוב לא הרגשתי שמורחים אותי, וכשלא נשמע לי צורת טיפול או משו - פשוט אמרתי \ שאלתי
זהו שזה באמת אחרת. אולי בגלל זה קצת קשה לי להבין את האורך רוח שהולך כאן.
אני לא רוצה להסיט את האשכול יותר מידיי.
רק אסכם בקצרה שבתחום הזה בד''כ אין הרבה פתרונות לריפוי רק עוצרים או במקרה הפחות טוב מאיטים את ההתקדמות.
מה שכבר קרה אין הרבה מה לעשות, אפשר להעזר בקביים כדי ללכת או אפילו לשים גבס כדי שלא יכאב.
האופציה היחידה להתרפאות לגמרי היא ניתוח מורכב שעושים אחת ל... ואף אחד לא רוצה להגיע לשם גם לא כאופציה אחרונה.
וזהו בגדול,
מה שכן לא יודעת אם ח''ו הייתי במועדון הנ''ל אם היה לי את הסבלנות לכ''כ הרבה תרפות ואשפוזים ותיזוז ממקום למקום ולבסוף להגיע לניתוח. מחזק לקרוא שיש אנשים כאלה והם עושים את זה בחיוך.

בהצלחה, ישועה בקרוב!
אמן!

E.T

משתמש פעיל
אני כ"כ מבינה אותך...
אני לא קשורה לתחום העיניים, אבל בהחלט הרבה פעמים מצאתי את עצמי מתוסכלת ומיואשת מכל עולם הרפואה...
הרגשה שהכל תקוע...
מציעה לך לא להתייאש! ואם משהו לא נראה לך- ללכת ולבדוק במקומות אחרים בלי לזלזל!
כשלא הייתי מרוצה מהטיפול בי, פשוט קמתי והלכתי למקום אחר. שם נתנו לי הסברים הגיוניים למה שאני חווה, וקיבלתי טיפול מסור! (עדיין לא חזרתי לעצמי אבל זה חלק מהתהליך...)
מנסיוני- הרבה פעמים רופא אחד יכול להגיד משהו ורופא אחר יחשוב דווקא ההפך...
אף פעם לא לסמוך ב100% על מה שאומרים ואם משהו לא נראה לך, אז ללכת למקום אחר.
לא יודעת מה איתך,
פעם אחת העזתי להיות אחת כזו, הכנתי רשימה של שאלות עוד מהבית. והספקתי להתחרט כמו שצריך.
לא סתם אמרו ''מוסיף דעת מוסיף מכאוב'' לפעמים עדיף לא לדעת יותר מידיי ולסמוך על הקב''ה.
במיוחד שיצא לי פעם אחת שקבלתי שיחה מצמררת מאיזו רופאה בכירה ששוחחה איתי כמעט שעה וכשיצאתי רעדתי בכל הגוף רק מהפחד של מה יהיה,
לאחר שעה נכנסתי לפרופסור הבכיר של המחלקה לעניין אחר ושאלתי אותו לגבי הדברים שנאמרו הוא שלל את הכל ואמר שזה בכלל לא קיים.
כיון שראה שאני לא ממש מאמינה הוא בדק את כל הבדיקות האחרונות ואף הראה לי ולסטודנטים שהיו שם שהכל תקין ב''ה. וכל מה שהיא אמרה בכלל לא קיים.

נתל'ע

משתמש סופר מקצוען
@קוליטיס עם חיוך שאלה ברשותך, האם כתבת את היומן תוך כדי תנועה או שהכל נכתב כהיום?

מרגיש לי מתגובות שונות באשכול שחייבים לציין למה השאלה, אז...גם אני במסע מאתגר ושקוף שזימן לי הבורא ית' בדמות ציפייה ארוכה לזש"ק ובטוח ללא ספק שיומן מסע יכול לסייע מאד לזוגות אחרים / להורי הזוגות.

נערך לאחרונה ב:

מנוי פרימיום

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יוצרי ai
תצחק תצחק
לך תברר ותווכח

לא סתם קמה הקוסמין הוא הרבה יותר בריא מהקמח הרגיל
הקוסמין זה החטה שעברה הכי קצת שינויים גנטיים ולכן היא הרבה יותר בריאה
ביררתי הרבה, הסיבה שרוב הלחמים היום לא נוחים לעיכול היא בגלל שהם לא אפויים מספיק.
אני מכיר אדם שמביא איתו לסעודה שלישית בבית הכנסת לחמניות שהוא אופה לבד בבית ו"שורף" אותן כמו שצריך...

אם הבנים שמחה!

משתמש מקצוען
עיקר הטענה היא על חלב בקר.
ואכן מהתבוננות סביב רוב ככל הרגישויות לחלב הם לחלב בקר, וחלב עיזים אכן פותר את הבעיה
מבחינה סטטיסטית, 92% מהאלרגיים לחלב בקר אלרגיים גם לחלב עיזים.

ישראלג

משתמש סופר מקצוען
שלום .
האם שמעתם על דרך הבטן ?
English | צור קשר

phone2.png

שמענו גם שמענו
הם רוצים הרבה כסף
אולי זה משהו חדש שצביקי מיודעינו פתח?;)

קוליטיס עם חיוך

משתמש מקצוען
@קוליטיס עם חיוך שאלה ברשותך, האם כתבת את היומן תוך כדי תנועה או שהכל נכתב כהיום?

מרגיש לי מתגובות שונות באשכול שחייבים לציין למה השאלה, אז...גם אני במסע מאתגר ושקוף שזימן לי הבורא ית' בדמות ציפייה ארוכה לזש"ק ובטוח ללא ספק שיומן מסע יכול לסייע מאד לזוגות אחרים / להורי הזוגות.
האמת שבמהלך השנים לא היה לי ישוב הדעת לכתוב, ולא רציתי להתעסק עם הנושא הזה מעבר למה שהוכרחתי.
רק כיום, כמה שנים אחרי שהגעתי לאיזושהי רגיעה, הרגשתי צורך לשתף במה שעברתי והתחלתי לשחזר ולכתוב.
ואני מופתע לראות כמה הדברים (אפילו הקטנים) נחקקו במוחי, וכמה הם חשובים לאחרים.

עם זאת, מכיון שעברו כמה שנים, אני מאמין שהיום דברים השתנו לטובה, ואין לראות בתהליך שעברתי כאילו זה המצב גם כיום. ובשום אופן לא להתייאש! לעשות מה שצריך, ומי שנתן את הנסיון נותן גם את הכח לעבור אותו.

ועוד מילה. לגבי המסע שלך, בטוח שיקל עליך אם תשתף, ויהיו הרבה שיקבלו חיזוק. אבל זה נושא קצת רגיש שאולי יהיה לך קשה לכתוב בפורום הזה, ותצטרך לצנזר את עצמך.
אני בכולופן אשמח לקרוא ומאמין שיהיה לי מה להוסיף גם בנושא הזה...

נערך לאחרונה ב:

ישראלג

משתמש סופר מקצוען
האמת שבמהלך השנים לא היה לי ישוב הדעת לכתוב, ולא רציתי להתעסק עם הנושא הזה מעבר למה שהוכרחתי.
רק כיום, כמה שנים אחרי שהגעתי לאיזושהי רגיעה, הרגשתי צורך לשתף במה שעברתי והתחלתי לשחזר ולכתוב.

עם זאת, מכיון שעברו כמה שנים, אני מאמין שהיום דברים השתנו לטובה, ואין לראות בתהליך שעברתי כאילו זה המצב גם כיום. ובשום אופן לא להתייאש! לעשות מה שצריך, ומי שנתן את הנסיון נותן גם את הכח לעבור אותו.
אתה כותב פשוט מדהים!!!
מחכה לפרק הבא... [עדיין לא נכתב, או שאתה מותח אותנו?].

נתל'ע

משתמש סופר מקצוען

ועוד מילה. לגבי המסע שלך, בטוח שיקל עליך אם תשתף, ויהיו הרבה שיקבלו חיזוק. אבל זה נושא קצת רגיש שאולי יהיה לך קשה לכתוב בפורום הזה, ותצטרך לצנזר את עצמך.
אני בכולופן אשמח לקרוא ומאמין שיהיה לי מה להוסיף גם בנושא הזה...
תודה רבה!
אני כותב די הרבה על הנושא, לא בפורום הזה.
ולא מצליח לכתוב בצורה מסודרת, לעיתים זה מתפרץ לי מבין האצבעות.
עם תשובתך אני מבין שאכן די מאתגר לכתוב בשעת מעשה.

ברכה כהנר

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L

דדד

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
תודה רבה!
אני כותב די הרבה על הנושא, לא בפורום הזה.
ולא מצליח לכתוב בצורה מסודרת, לעיתים זה מתפרץ לי מבין האצבעות.
עם תשובתך אני מבין שאכן די מאתגר לכתוב בשעת מעשה.
כתיבה בשעת מעשה היא מאתגרת, אבל בעיניי יש בה משהו הרבה יותר עמוק ואותנטי. לאחר זמן אנחנו משכתבים את עצמנו באופן לא מודע. במהלך הקושי, אנחנו הרבה יותר אמתיים.
כותבת מנסיון, תרתי משמע.

נתל'ע

משתמש סופר מקצוען
כתיבה בשעת מעשה היא מאתגרת, אבל בעיניי יש בה משהו הרבה יותר עמוק ואותנטי. לאחר זמן אנחנו משכתבים את עצמנו באופן לא מודע. במהלך הקושי, אנחנו הרבה יותר אמתיים.
כותבת מנסיון, תרתי משמע.
מסכים, אבל...
כתיבה בשעת מעשה מציפה מאד רגשית ולפעמים זה לא נכון ולא בריא וכן בשעת מעשה מייחסים לפעמים חשיבות לדברים שחבל להתייחס / לכתוב עליהם.

Harmonyapro

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
מסכים, אבל...
כתיבה בשעת מעשה מציפה מאד רגשית ולפעמים זה לא נכון ולא בריא וכן בשעת מעשה מייחסים לפעמים חשיבות לדברים שחבל להתייחס / לכתוב עליהם.
זה נכון,
אבל לפעמים דווקא בכתיבה אפשר לפרוס דברים שלא תמיד או יותר נכון בד''כ לא פורסים בפני אנשים.
כשמתחילים זה נראה מוזר, כאילו מה הקשר לספר לעצמי, אבל אחר כך מגלים שזה דווקא היה הכי זורם שיכול להיות.
כי זה בא ממקום הרבה יותר נוח ופתוח לשיתוף,
כשמשתפים בנ''א תמיד יש את החשש של איך הוא יגיב ולאן הוא ייקח את הדברים.
כתיבה היא סוג של שיתוף ללא מע''מ, אפשר לכתוב הכל ואחר להחליט מה משתפים הלאה ומה לא.
וממילא זה יוצר סוג של הקלה מסוימת כי למרות שזה היה ביני לבין עצמי עדיין היה כאן שיתוף ופריקה של הדברים.

משה110

משתמש צעיר
רק מעדכנת...
קיבלתי אישור למודולן והיום אני מתחילה בע"ה!
תודה לכולם!!!
תוכלו לפנות לחברה שמייבאת את המודולן נראה לי מגה פראם יש להם חוברת מתכונים ע"מ לעשות את התוסף טעים כמה שאפשר.....
בהצלחה רבה

כ"כ אשמח לשמוע מה העלות של המודולן בכללית
והאם זה כתוסף או תזונה בלעדית

LEALE G

משתמש צעיר
תוכלו לפנות לחברה שמייבאת את המודולן נראה לי מגה פראם יש להם חוברת מתכונים ע"מ לעשות את התוסף טעים כמה שאפשר.....
בהצלחה רבה

כ"כ אשמח לשמוע מה העלות של המודולן בכללית
והאם זה כתוסף או תזונה בלעדית
פניתי אליהם, קיבלתי ערכה חינמית לנסיון שמכילה: מודולן 400 גרם, בקבוק שייקר וחוברת מתכונים.
זה ממש שווה!
בקשר לכללית.... כרגע עוד לא הגשנו בקשה כי אני רוצה לראות איך זה משפיע עליי.
אבל בעיקרון התזונאית במכון הגסטרו שולחת בקשה להנחה דרך הקופה, לרוב מאשרים את זה תוך יום יומיים.
אם אתה בכללית מושלם יכול להיות שיש הנחה יותר שווה, לא כ"כ מבינה בזה אבל כדאי לבדוק.
אצלי זה כתוסף לאוכל (תזונת CDED) 50% מזון 50% מודולן.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה