ברור שאפשר לחיות עם זה חיים רגילים וכו'... אבל זה לא סותר את זה שלפעמים יש רגעי שבירה, ודווקא ברגעים האלה אנשים רוצים לפרוק, לשתף ובעיקר לשמוע מהנסיון של האחרים...אני קוראת כל מילה מהיומן מסע המשובח של קוליטיס עם חיוך ונהנית מאד. גם את התגובות האחרות קראתי.
בתור אחת שיש לה קרוהן כבר קרוב ל 20 שנה וגם עברתי ניתוח כך שעברתי קצת בחיים...
מאד צורמת לי הצורה איך שמשחירים את המחלה הזו כ"כ הרבה. נכון היא מחלה כרונית, נכון יש תופעות לא נעימות, נכון יש בירוקרטיה עניפה כדי להשיג אישורים לתרופות.
אבל.... והאבל הוא מאד גדול! אפשר לחיות עם זה חיים תקינים יפים ומאושרים!!!
תפסיקו לחשוב על עצמנו שאנו מסכנים כי אנחנו ממש לא!
יש לנו חיים יפים ומאושרים לפניי ואחרי הקרוהן / קוליטיס. ואם נלמד להסתכל על כל דבר במבט חיובי, רק נרוויח.
נכון, יש לנו אתגר בחיים שקוראים לו קרוהן / קוליטיס אבל זהו אתגר בלבד לא צרה, לא בעיה וק"ו לא מחלה נוראה. אתגר כמו עוד הרבה אתגרים שלכל אחד יש כזה או אחר. ובתור אתגר כמובן נעבור אותו בכבוד ובכוחות משותפים.
ברור לי שיקומו כמה ויגידו איך את יכולה לדבר כך ועוד.... אבל בתוך עמי אנוכי יושבת (ומרגישה) וקצת צרם לי המסכנות שנשבה מתוך התגובות הרבות.
בשביל זה יש גם את 'עזרי מעם'.....ברור שאפשר לחיות עם זה חיים רגילים וכו'... אבל זה לא סותר את זה שלפעמים יש רגעי שבירה, ודווקא ברגעים האלה אנשים רוצים לפרוק, לשתף ובעיקר לשמוע מהנסיון של האחרים...
לא חושבת שהייתה כאן מסכנות כלשהי אלא יותר פריקה משחררת ועזרה הדדית.
לי אישית זה מאוד עוזר...
יכול להיות שלך הכל הלך חלק (מבחינה נפשית) ולא היית צריכה את התמיכה הזאת, אבל זה לא אומר שכולם צריכים להיות ככה.
היא צריכה להיות חרדית בדווקא?אולי זה לא המקום אבל בגלל שנכנסים לפה הרבה עם מחלות מעיים
אני מחפשת מישהיא (בדגש על אישה) שיש לה גם קרוהן ,גם Ankylosing spondylitis חוליות מקשחת
(ואו/גם הידרדניטיס סופורטיבה (עור))
אם כן תרשמו לי ואכתוב מיל ואמחק
תודה רבה
לאהיא צריכה להיות חרדית בדווקא?
אני שמחה שלך זה בקלות, ומתפללת בשבילך שכך יהיה לך עד מאה ועשרים שנה.אני קוראת כל מילה מהיומן מסע המשובח של קוליטיס עם חיוך ונהנית מאד. גם את התגובות האחרות קראתי.
בתור אחת שיש לה קרוהן כבר קרוב ל 20 שנה וגם עברתי ניתוח כך שעברתי קצת בחיים...
מאד צורמת לי הצורה איך שמשחירים את המחלה הזו כ"כ הרבה. נכון היא מחלה כרונית, נכון יש תופעות לא נעימות, נכון יש בירוקרטיה עניפה כדי להשיג אישורים לתרופות.
אבל.... והאבל הוא מאד גדול! אפשר לחיות עם זה חיים תקינים יפים ומאושרים!!!
תפסיקו לחשוב על עצמנו שאנו מסכנים כי אנחנו ממש לא!
יש לנו חיים יפים ומאושרים לפניי ואחרי הקרוהן / קוליטיס. ואם נלמד להסתכל על כל דבר במבט חיובי, רק נרוויח.
נכון, יש לנו אתגר בחיים שקוראים לו קרוהן / קוליטיס אבל זהו אתגר בלבד לא צרה, לא בעיה וק"ו לא מחלה נוראה. אתגר כמו עוד הרבה אתגרים שלכל אחד יש כזה או אחר. ובתור אתגר כמובן נעבור אותו בכבוד ובכוחות משותפים.
ברור לי שיקומו כמה ויגידו איך את יכולה לדבר כך ועוד.... אבל בתוך עמי אנוכי יושבת (ומרגישה) וקצת צרם לי המסכנות שנשבה מתוך התגובות הרבות.
תוכלי לשלוח לי מייל לכתובת הבאה: t67884 גימיילאולי זה לא המקום אבל בגלל שנכנסים לפה הרבה עם מחלות מעיים
אני מחפשת מישהיא (בדגש על אישה) שיש לה גם קרוהן ,גם Ankylosing spondylitis חוליות מקשחת
(ואו/גם הידרדניטיס סופורטיבה (עור))
אם כן תרשמו לי ואכתוב מיל ואמחק
תודה רבה
יש לך טעות קטנה /גדולה ולכן כנראה לא מספיק הובנתי וחשוב לי להבהיר את הדברים לך ובעצם לכולםאני שמחה שלך זה בקלות, ומתפללת בשבילך שכך יהיה לך עד מאה ועשרים שנה.
אבל, דיברתי עם רופא והוא אמר לי שלקרון יש מאה פנים וסוגים כך שיש אנשים שזה משפיעה עליהם ממש על כל הגוף עור פרקים וכו'
נכון שלא כל מי שחולה קרון באותו מצב. כל מקרה לגופו.
אני ב"ה לא קשורה למחלות המעים .יש לך טעות קטנה /גדולה ולכן כנראה לא מספיק הובנתי וחשוב לי להבהיר את הדברים לך ובעצם לכולם
לא פירטתי את כל התיק הרפואי שלי כי אני לא רואה בכך טעם
אבל הזכרת את בעיות העור והפרקים אז כן יש לי גם בעית עור וב"ה בעית פרקים היתה ועברה.
ולכן אני אומרת לעצמי
כן יש לי קרוהן, כן יש לי בעית עור, כן יש לי עוד כמה דברים...
אבל!!!!!
אני שמחה מאושרת ולא מתלוננת.
והחיים שלי הם לא רק סביב הקרוהן וגרורותיו (אפילו שבפועל סבב הבדיקות והמעקבים זה חלק מהחיים.)
כן פורקת ונפגשת עם נשים כמוני (בזכות עזרי מעים) והעיקר לוקחת את הקרוהן והחיים בקלות.
ואני רואה בזה חשיבות מאד גדולה ב"לראות את החיים היפים שיש לנו".
כי אם ה' הביא לנו כאלה חיים הם חייבים להיות יפים! וכוונתי היא לא רק להגיד את הדברים אלא באמת לחוש אותם.
נכון זו עבודת חיים להרגיש כך וזה לא בא אוטומטית
אבל מטרתי היא להזכיר לכולנו את הדברים האלו כי הרגש עובד שעות נוספות בקרוהן ומטרתנו להיות רגועים ושלמים עם עצמנו וכל מה שניתן לנו.
אין לי מושג איך מטפלים אבל סקרנת אותי אז זה מה שמצאתי בגוגל(בקשר לצורת הטיפול של ר' שלוימ'ה, אני באמת לא יודע מה ואיך הוא רצה לעשות.
נשארתי אח"כ עם המון שאלות. אם מישהו מכיר את השיטה ויכול להחכים אותנו, נשמח.)
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: