איך אפשר לחלוק על המציאות המרה הזו.אבל לצערנו רשות הרבים של בני ברק ושטיבלאכיה וצרכניותיה ומרכזי קניותיה (וגם בתי מדרשותיה ובתי כנסיותיה) לא היו נראים באמצע מגיפה בלשון המעטה.
האם מישהו חולק?
אני שוב חוזר ושואל.נוהל בדיקות הקורונה נקבע לפי אותם המודלים, כאשר נקבע למשל כי מי שבא במגע אם חולה ידוע או חזר מחו"ל סטטיסטית מהווה סיכון גבוה יותר לפתח מוקד התפרצות.
ברור שבדרך נדחות בדיקות רבות של חולים פוטנציאלים, אבל הסטטיסטיקה קובעת שבדיקתו דחופה פחות.
אלא שנוהל הבדיקות צריך היה לקחת בחשבון את פוטנציאל ההדבקה הגבוהה בעיר צפופה, ובדירות צפופות, ולתעדף חולים מחמת פוטנציאל ההדבקה הגבוהה באזור מגוריהם.
"ברור".זאת מבלי להזכיר את הקמפיין הלא קיים בציבור החרדי (ואם ישנו, היינו בדומה לציבור הכללי רק במעטפת חרדית, אתרים תחנות רדיו וכו').
(לשם דוגמא רק בימים האחרונים נחשפתי בעקיפין מהתקשורת הכללית, לקמפיין מבצע אוהבים את סבא וסבתא מרחוק, שהתנהל בציבור הכללי.)
אני אישית הייתי מוכנה לקבל הסגר על בני ברק.אני שוב חוזר ושואל.
אם בדיוק בגלל הנותנים שהובאו למעלה, היו מטילים סגר מוחלט על בני ברק עוד לפני שבועיים, איך היית מתייחסת לזה? אנטישמיות, שנאת חרדים, ועוד.
"ברור".
מעשה באדם שנכנס להתגורר בבית רעוע. מדי יום ביומו צעקו עליו שיפסיק להתגורר שם, התרגז שהם מפריעים לו, והניח אטמי אוזניים. המשיכו להראות לו פרצופים כועסים, עצם את העיניים. התחילו לנער אותו, התחמק מהם. יום אחד התמוטט הבית שהוא גר בו, והוא יצא פצוע וחבול. מה היתה הטענה שלו? "אתם אשמים! למה לא אמרתם לי?!"
יש אמצעי תקשורת שמקובלים בכל העולם, עיתונים, אינטרנט, רדיו וטלוויזיה. זכותנו המלאה לסתום את האזנים מרדיו, את העינים מתקשורת, ולא לקרוא עיתונים. אבל אל לנו לבוא בטענות 'שלא הסבירו לנו', כשאנחנו אלו שבוחרים בכך.
משרד הבריאות פרסם כל הזמן מודעות בכל העיתונות החרדית. תראו לי עיתון אחד שלא פירסם מודעה של משרד הבריאות.ראית קמפיין הסברה טוב בעיתונות החרדית?
חתימות רבנים - אכן, על אלו אנו בוכים.חתימות רבנים???
את כל אלו ראיתי רק בימים האחרונים וחבל.
זה לא היה מספיק הסברה אלא קובץ הוראות יבש.משרד הבריאות פרסם כל הזמן מודעות בכל העיתונות החרדית. תראו לי עיתון אחד שלא פירסם מודעה של משרד הבריאות.
בוודאי.ראית קמפיין הסברה טוב בעיתונות החרדית?
זה מועיל רק לאוהבי נייעס.בוודאי.
עוד כשהקורונה היתה משהו שהיה קיים בערך רק בסין כבר היה כתוב בכל עיתון הנחיות התגוננות מקורונה (אני זוכרת כמה זה היה נראה לי תלוש אז) מאד כבר יש שני קווי קורונה שמתאימים לטלפונים כשרים (אחד רשמי של משרד הבריאות) , בסביבתי אנשים מאזינים להם נון סטופ, ואני מדברת על מנותקים מרדיו כמובן.
וזה גם במידה ואני לא קוראת עיתונים, לא שומעת חדשות במקווה ובבית הכנסת .
אני לא אענה לגופו של עניןנסיון המענה לגופו של אדם, במקום להשיב לגוף הטענות, הוא צורת התחמקות ידועה.
קראתי את המאמר גם בלי לראות את התמונה שלו, והזדהיתי עם כל מילה.
אם יש לך תשובות לגופם של דברים - תענה.
כשמישהו צריך לשכנע אותנו לקנות קוקה קולה, אני מבינה שצריך פרסומת.זה מועיל רק לאוהבי נייעס.
צריך פרסום מאסיבי כמו שכל חברה עושה כשהיא רוצה את כספנו.
הנה פרסומות ביתד נאמן מלפני שבועיים (16/3), כשלא רוצים לראות, לא רואים.זה לא היה מספיק הסברה אלא קובץ הוראות יבש.
כשתנובה או טרה רוצים לומר לנו משהו הם יודעים טוב, ומשרד הבריאות לא יודע?
כמה נחמד לעצום עיניים ולאטום אזנים, ולחשוב שאני הכי חכם בעולם, אין מי שישווה וידמה לי, ואין לי אפילו צורך לענות לאחרים.אני לא אענה לגופו של ענין
כי המרחק בתפיסת עולמי רחוק כרחוק מזרח ממערב
מתפיסת עולמו של כותב המאמר, ומי שמזדהה איתו.
אם תהיה בפורום של רוסים, ותשכנע את כולם לשמור שבת, תצטרך לענות לשאלות. אם אתה לא עונה לשאלות, אל תנסה לשכנע.כמו שלא אתחיל להסביר לרוסי בפורום
למה צריך לשמור שבת.
צריך לזה סמינר של ערכים.
מאד מאד נחמד ומחמם את הלב לחשוב שאני החרדי היחיד, וכל אלו שיש להם טענות הם שונאי ישראל ושונאי חרדים, ולכן אין בכלל צורך לענות להם.ובכללי-
אין טעם לנסות לחנך שוב ושוב את הציבור החרדי על היותו חרדי וכפוף לרבנים.
אנחנו עם קשה עורף וכך נשאר.
גם אם קשה לכם לראות את זה.
לנו יש דרך ברורה 'גם אם יאמר לך על שמאל שהוא ימין וכו''
גם אם תאמר שעפ"ל הרבנים טעו, אנחנו עדיין הולכים אחריהם.
לא יודעת אם תוכלו להבין את זה.
אך כבדו את זה שיש לנו דרך שונה משלכם.
בדיוק.זו תפיסה כזו , שיש פה פריץ שצריך להתמודד איתו , מה לעשות .
יותר ויותר צעירים מתנערים מהתפיסה הזו (מאידך עדיין אולי רוב הציבור מתחנכים לזה)בדיוק.
היטבת לתאר את התפיסה הגלותית שרואה במדינה את הפרי שרודף אחר מושקה המסכן.
בס"ד
כל מה ששומעים בתקשורת על הציבור שלנו, כמו תמיד,
צובר תאוצה וכותרות... כשבינתיים השכנים שלנו החרדים, בשכונתינו החרדית,
בבית. לא יוצאים.
יצאתי לסיבוב עם הרכב, לנשום אויר, לא ראיתי אדם!!! בשעה די תוססת בעיר.
לי אין אפשרות לצלם ולשלוח לסטטוס...
אבל אולי מישהו יסביר מנגד ויסריט את המצב בשכונתו, איכשהו שיסביר, שלא כולנו 'לא נשמעים'
והלואי ויוביל את מי שלא נישמע- להיות שוליים.
בע"ה.
כל הקורונה הזה נתן לי מוסר השכל שבחיים לא חויתי לגבי העולם הבא, זה וירוס שלא רואים אותו, לפעמים לא מרגישים אותו, ואנשים עושים חשבון לעצמם בלי להקשיב להוראות מגבוה, מסוגלים 'להדביק את הרבים' והכל הכל בשגגה ובחוסר מחשבה או בהתחכמויות מטופשות.ועכשיו אומר לנו שכן- לא צעיר במיוחד
"ליל הסדר אי אפשר ככה---
רק אני ואשתי עם השניים שעוד בבית"
אז יבואו גם הנשואים עם הנכדים, לפחות חלק, כי ליל הסדר זה לא עובד אחרת."
זהו---יש אנשים שכלום לא יעזור להם!!!!
ליל הסדר ברוב עם זה כנראה עניין למסור עליו את הנפש ואת נפש הסובבים...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: