מי שמכיר - יש את השיטה של הרב אשרוב.
בגדול מדובר על הוספה משמעותית של ירקות ופירות לתפריט - כדי לעודד פעילות מעיים, וצירופי מזון מתאימים. כלומר,
מצוטט מתוך האתר "היגיינה טבעית":
סוגים שונים של מזון דורשים סוגים שונים של אנזימים ושל מיצי העיכול. כאשר אוכלים ביחד סוגי מזון שדורשים יצירת מיצי עיכול ואנזימים מנוגדים אחד לשני, מתרחשים בגוף התהליכים הבאים:
-מיצי עיכול המנוגדים מנטרלים זה את זה, וכתוצאה מכך משתבש תהליך העיכול .
- כתוצאה מהאטה בתהליך העיכול המזון נשאר בקיבה במשך שעות ארוכות ונרקב.
- במקום ספיגת חומרים מועילים, שנוצרו בתהליך עיכול תקין, נכנסים אל מחזור הדם חומרי הפסולת שנוצרו בתהליך הירקבות המזון בקיבה ובמעיים.
- גובר העומס על מערכות הניקוי. כאשר מערכות הניקוי אינן מסוגלות להוציא את כל הרעלים וחומרי הפסולת, שנוצרו בתהליך עיכול לקוי, נכנסים חומרים אלה לתאי האיברים השונים בגוף ופוגעים בתפקודם, כלומר, גורמים למחלות שונות.
- לרוב נקשרים הרעלים בראש ובראשונה ע"י תאי השומן, וזאת כדי להקטין את הנזק לאיברים החיוניים, והדבר מתבטא בהשמנה.
בקצרה - לפירוק מאכלים שונים בקיבה דרושים אניזימים וחומצות אחרות - וכשאוכלים מאכלים שמייצרים חומצות שונות, במקום להתאכל כמו שצריך - האוכל נרקב בקיבה, יוצר תסיסה והשמנה.
מי שמעוניין יש הרבה חומרים על הנושא,
אני אישית עבדתי עם התפריט שהוא די כללי:
לאכול פירות ומיצי פירות טבעיים מהבוקר ועד בערך 12 בצהריים
ארוחת צהריים שמורכבת מסלט גדול ועשיר+ לחם/ תפוחי אדמה/ ירקות אפויים/ עוף / אורז - רק לשים לב
לא כל המאכלים יחד, אלא רק אחד מהם (אפשר גם כמות גדולה ממנו) - זה העניין של צירופי מזון
ארוחת ערב, כנ"ל.
לשתות הרבה.
חוץ מהרזייה,
(ב"ה ירדתי תוך חודש עם התפריט הזה 14 קילו בצורה מאוזנת) ,מרוויחים תחושה קלילה ולא כבדה בבטן, כמו שמרגישים אחרי צולנט לדוגמא, או אחרי ארוחת צהריים כבדה. התחושה הזאת נובעת מהמאמץ הגדול של הקיבה לשלוח עוד ועוד אניזימים וחומצות כדי לעכל את האוכל, וכשהמאכלים "סותרים" כביכול, (חלבון ועמילן, חלבון מן החי+חלבון מן הצומח), הם מנטרלים זה את זה והקיבה עובדת קשה.
סורי שזה ארוך, אני פשוט חושבת שזו שיטה בריאה גם כדרך חיים, וזה נושא השרשור.
אפשר לקרוא כאן עוד:
http://www.derech.site/food_hygiene.htm#place2
אני לא
משווקת את השיטה ולא מוכרת אותה, אלא נטו אישה שעבדה עם השיטה ומרוצה.
בהצלחה!