דרוש מידע טיפול רגשי לשכלתנית? יש כזה דבר?

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
מזדהה כ"כ עם השאלה...
לפעמים שכל זה ניסיון... ממליצה לה לא לוותר, למצוא מישהו שבאמת מתאים לה, בן אדם שהיא תעריך אותו ותהיה לה איתו שפה משותפת.
שכלתניים זה לא אומר דווקא חכמים. זה אומר אנשים שמתייחסים למציאות ומנתחים אותה מבחינה שכלית בלי לערבב רגשות בזה.
בעצם אולי רוב מי שהוא שכלתן הוא גם חכם אבל לא מחייב שחכם יהיה שכלתן.

משולש ברמודה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
הנדסת תוכנה
כי לא הסכימו להתפשר על בחור שנראה להן קצת פחות מהן.
הרבה פעמים זה לא קצת פחות ואז זה יכול להפוך לחיים בלתי נסבלים, במיוחד שהבית מושתת על כבוד והערכה.
לא רק היא תסבול, גם בן הזוג מהצד השני לא ילקק דבש וירגיש כל הזמן שהיא כמה רמות טובות מעליו.
ולא בטוח שאפשר לקרוא לזה פשרה.

אבן קיסר

משתמש פעיל
אפשר ללמוד (בצורה שיטתית ושכלתנית לגמרי) לזהות, לשקף ולדבר על רגשות בתקשורת בין אישית
בלי להתמרח ובלי פוצי מוצי.
זה יכול לעזור לשכלתניות שרגילות לנתח רעיונות ולדבר בשם ההיגיון,
להביא גם את הצד הרגשי שלהן לידי ביטוי בשיח בצורה נעימה ומקרבת.
בזוגיות זה דבר חשוב מאוד.

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
. היא ממש לא צריכה להוריד את עצמה עבור אף אחד. אח"כ בחיי נישואין היא יכולה להיות מאוד מתוסכלת מהפער. אנשים אינטילגנטים מעל הממוצע צריכים מישהו ברמה שלהם. בעיני. ( מניסיון שראיתי במשפחה שלי).
ואם אין מישהו ברמה שלהם? הם יישארו בודדים לנצח?
לעניות דעתי זה צריך להיות חלק מסט השיקולים של הבחור/ה. אם מבחינתם יש חשיבות עליונה ל'מישהו ברמה שלהם' - שיישארו רווקים ויקוו שזיווגם ייפול בשלב מסוים מהשמיים.
ואם הבדידות מציקה להם - הם יכולים להחליט שהם מוכנים לקחת ברמה נמוכה מהם בשביל שלא להיות בודדים. במקרה כזה אין מה להיות מתוסכלים מהפער, כי מראש הם ידעו שזה מה שיהיה, ונישאו על דעת כן.
הרי בכל אחד ואחת יש מעלות וחסרונות, וכשהאדם עשה את השיקולים שלו והחליט להינשא - גם אם הוא מוצא אחר כך חסרונות, הוא מבין שזה חלק מעסקת החבילה.

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
הרבה פעמים זה לא קצת פחות ואז זה יכול להפוך לחיים בלתי נסבלים, במיוחד שהבית מושתת על כבוד והערכה.
לא רק היא תסבול, גם בן הזוג מהצד השני לא ילקק דבש וירגיש כל הזמן שהיא כמה רמות טובות מעליו.
ולא בטוח שאפשר לקרוא לזה פשרה.
לדבריכם שכל בחורה צריכה להינשא לבחור שיותר חכם ממנה - אין שום תקנה לבחורות הכי חכמות ולבחורים הכי טיפשים.
אלא אם כן ישיאו את החכמות לטיפשים, וכך הבחור אפילו לא יבין שהיא יותר חכמה ממנו...

בואו נעצב את זה ביחד

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מחילה אבל לדעתי היום בחורות הן הרבה יותר משכילות ואנטלגנטיות מבחורים.
הן קוראות, עובדות, מפרנסות, וגם בפן הרוחני, היום בחורות יודעות הלכות ומושגים שבחורים לא יודעים.

הבחור(הצדיק והשמור) נמצא בין כתלי הישיבה וכל מעניו בתורת ה' ובישיבה.
היא צריכה לשמוח שאין לו מדי הרבה מושגים וידיעות.
ולהבין שבמהלך החיים הוא ירכוש את הכלים הללו

יופלה אפרסק

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
יוצרי ai
הלכתי בעבר לשני טיפולים רגשיים והרגשתי שאני פשוט לא מסוגלת.
לא מסוגלת לדמיין את עצמי ילדה קטנה ומה הייתי אומרת לעצמי. מכירים את התרגיל הזה? פשוט לא עובד על שכליים.
אולי יש טיפולים אחרים מתאימים יותר...
סורי.

עריכה: כן עזר לי מאד כשקיבלתי המון ידע והסברים על אירוע טראומתי שקרה לי. זה מאד הרגיע אותי. ידע זה כח.
יש הרבה סוגים של טיפולים.
לדוגמא EMDR מעולה לטראומות בלי ממש להעלות את הטראומה, DBT
אפשר תמיד לשאול את המטפלת איזה גישה יש לה ולראות מה מתאים יותר לך.

משולש ברמודה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
הנדסת תוכנה
לדבריכם שכל בחורה צריכה להינשא לבחור שיותר חכם ממנה - אין שום תקנה לבחורות הכי חכמות ולבחורים הכי טיפשים.
אלא אם כן ישיאו את החכמות לטיפשים, וכך הבחור אפילו לא יבין שהיא יותר חכמה ממנו...
נו נו, לא באתי לתקן את העולם, אולי יש בחורות חכמות שלא יפריע להם, אבל אלו שכן מפריע להם שיהיה בהצלחה...

בואו נעצב את זה ביחד

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
אני אישית נפגשתי עם בחור חכם מאוד, והייתי אומרת - חכם מדי.
אני מודה שזה היה''מגניב'' אבל ב''ה הייתי מספיק חכמה (...) כדי לבדוק את מה שנאמר מאחורי המילים.
חכמה, אינטלגנציה, ידע עולם. לא ערובה לכלום

משולש ברמודה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
הנדסת תוכנה
לדבריכם שכל בחורה צריכה להינשא לבחור שיותר חכם ממנה
לא התכוונתי שצריך דווקא בחור יותר חכם ממנה, צריך מישהו ברמתה וכמובן שבכל תחום לכל אחד יש את המעלות שלו, אבל עדיין זה הבדל גדול מלחיות לצד אדם שברוב הדברים היא טובה בהרבה ממנו.

perfect לי

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
נ.ב. ברוב הפעמים המעלה של מי שחכם יותר זה שהוא יכול לעשות בעצמו תהליכי טיפול ללא מטפל והחיסרון שלו זה שהוא נכנס ליותר סיבוכים מאדם אחר
שווה לגזור ולשמור!
בד"כ זה היה הבחור שהוריד
ותמיד זה ירד בפגישה שלישית +
היא מוכנה ללכת לאיזשהי מטפלת אבל היא רוצה משהי טובה וחכמה לא אחת שתדבר בטון כזה צומיסטי ו"תמרח" אותה יש למשהו המלצה???
מטפלת מקצועית ומוסמכת לא אמורה לפנק אותה,
להפך,
להעביד אותה
לעזור להבין את עצמה ולעזור לעצמה,

שימיגם

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
לא קראתי את הקשקשת והכאבי בטן של כולם כאן באשכול
רק אומר שכבר כמה מקרים אני מכיר אישית ששכלתניות מעל הממוצע מתעכבות בשידוכים
(יותר מדוייק: הבחורים פשוט מורידים אותן ולא מוצאים בהן עניין...)
כדאי לטפל בזה ולנסות להבין מה שצריך להבין

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
טיפול, תמיד יכול להועיל, גם למי שלא צריך טיפול.
זה עוזר להכיר עוד צדדים, ומפתח את החשיבה האישית.
ואם כבר, אז נראה, מתאים דוקא טיפול CBT, שהוא יותר שכלתני.

ובכלל - אם בעיקר הבחורים הורידו אותה, זה אומר שהם לא השלימו עם השכלתנות שלה.
ולמה היא צריכה טיפול???

טיפול הוא כמו תרופה יכול להועיל במקרה וזקוקים לו וכשהוא ניתן במינון המדוייק, ויכול להזיק למי שלא נצרך אליו או אם הטיפול לא מדוייק לאדם ולמקרה הספציפי. ולכן מי שלא חייב טיפול עדיף לו להמנע ממנו.
את התשובה לשאלה מתי האדם חייב טיפול וכדאי לו לגשת אליו יכול רק האדם למצוא אצל עצמו, אחרי בדיקה של המצב.
א. כמה הנקודה הספציפית עוצרת אותו בחיים הבסיסיים ומפריעה לו להתקדם?
ב. כמה אנרגיות ומוכנות לעבודה יש לו את היכולת לגייס כשהוא ניגש לטיפול. כי טיפול ללא עבודה עצמית הוא בזבוז משאבים לריק.

אבן קיסר

משתמש פעיל
כדאי לטפל בזה ולנסות להבין מה שצריך להבין
מה צריך להבין?
השכלתנות היא מאפיין בסיסי, חלק מהאופי של הבן אדם, אי אפשר 'לטפל' בה.
אם יש משהו ספציפי שידוע לך שמרתיע בחורים ונמצא אצל הרבה שכלתניות,
מעניין לשמוע.

שימיגם

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
מה צריך להבין?
השכלתנות היא מאפיין בסיסי, חלק מהאופי של הבן אדם, אי אפשר 'לטפל' בה.
אם יש משהו ספציפי שידוע לך שמרתיע בחורים ונמצא אצל הרבה שכלתניות,
מעניין לשמוע.
שכלתניות זה מאפיין בסיסי,
אבל האם כשמדברים עם ילד בגיל שנתיים מדברים בשכלתניות?

כלומר יש הבנה שצריך להתאים את עצמינו לאדם ולסיטואציה
לבחור ישיבה לא חסר שכלתנות, יש לו בישיבה מספיק מזה, מכל הסוגים.

ואידך זיל גמור

סמינר דוד

משתמש מקצוען
טיפול הוא כמו תרופה יכול להועיל במקרה וזקוקים לו וכשהוא ניתן במינון המדוייק, ויכול להזיק למי שלא נצרך אליו או אם הטיפול לא מדוייק לאדם ולמקרה הספציפי. ולכן מי שלא חייב טיפול עדיף לו להמנע ממנו.
את התשובה לשאלה מתי האדם חייב טיפול וכדאי לו לגשת אליו יכול רק האדם למצוא אצל עצמו, אחרי בדיקה של המצב.
א. כמה הנקודה הספציפית עוצרת אותו בחיים הבסיסיים ומפריעה לו להתקדם?
ב. כמה אנרגיות ומוכנות לעבודה יש לו את היכולת לגייס כשהוא ניגש לטיפול. כי טיפול ללא עבודה עצמית הוא בזבוז משאבים לריק.
סליחה על התגובה המאוחרת. רק עכשיו ראיתי את ההודעה שלך (בימים האלה פתחתי את פרוג רק להצצות קצרות)

תודה על ההערות, הן ממש חשובות לטעמי
ונכון שטיפול הוא כמו תרופה, אבל גם כמו תוסף תזונה.
בחורה שחוותה משברונים בשידוכים, אכזבות. שווה לה לדבר עם בעלת מקצוע. לשמוע אותה לחשוב אתה.
ולא כל משברון מצריך טיפול, ובכל זאת, יכול לעזור לנתח דברים ולחשוב קדימה.
כשכתבתי טיפול, לא התכוונתי לטיפול ממש, אלא לטיפול שהוא חשיבה מצדדים אחרים, חשיבה מקצועית.
ואכן ניגשים לטיפול, כשהחיים נתקעים. כשהתפקוד יורד.
וניגשים לטיפול רך, כשמרגישים שמשהו לא מסתדר בחיים. גם אם הנפש בריאה לחלוטין. אנחנו נוטים לעשות דברים על פי הרגש שלנו, ולפעמים הוא נתקע, נפגע, וצריך מישהו מבין עניין שיעזור לנו לחיות נכון. זה לא ממש טיפול, אבל אנשי טיפול הם האנשים שיכולים לעזור בנידון.

ארמון חול

משתמש מקצוען
סליחה על התגובה המאוחרת. רק עכשיו ראיתי את ההודעה שלך (בימים האלה פתחתי את פרוג רק להצצות קצרות)

תודה על ההערות, הן ממש חשובות לטעמי
ונכון שטיפול הוא כמו תרופה, אבל גם כמו תוסף תזונה.
בחורה שחוותה משברונים בשידוכים, אכזבות. שווה לה לדבר עם בעלת מקצוע. לשמוע אותה לחשוב אתה.
ולא כל משברון מצריך טיפול, ובכל זאת, יכול לעזור לנתח דברים ולחשוב קדימה.
כשכתבתי טיפול, לא התכוונתי לטיפול ממש, אלא לטיפול שהוא חשיבה מצדדים אחרים, חשיבה מקצועית.
ואכן ניגשים לטיפול, כשהחיים נתקעים. כשהתפקוד יורד.
וניגשים לטיפול רך, כשמרגישים שמשהו לא מסתדר בחיים. גם אם הנפש בריאה לחלוטין. אנחנו נוטים לעשות דברים על פי הרגש שלנו, ולפעמים הוא נתקע, נפגע, וצריך מישהו מבין עניין שיעזור לנו לחיות נכון. זה לא ממש טיפול, אבל אנשי טיפול הם האנשים שיכולים לעזור בנידון.
יש לך משהי להמליץ לי עליה?? חשוב לי מאוד שתהיה חכמה ומבינה בתחום הזה ספציפית ועוד יותר חשוב לי שתהיה לעניין, לא נמרחת ומדברת לאט ובטון צומיסטי מעצבן..
הפתרון היחידי הוא שיחות?? , מתיש אותי יש למשהו המלצה על כוון אחר שיכול לעזור???

תודה רבה !!!!!!!!!!!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה