טיפול ל"אנשים לחוצים"

כלבבי

משתמש רשום
נכתב ע"י צלמת;2117256:
תודה רבה לכל המשיבים והמשיבות.
רק רציתי למקד את הנושא, לא מדובר כמעט בפחדים סוג של פיגועים ולחץ מכל ערבי, המדובר בחוסר רוגע, "בעיקר חברתי" סוג של מה יאמרו ומה יגידו, אבל משהו ברמה חריגה אובססיבי ומעצבן, לכן לא נראה לי שזה קשור לפסיכולוג אלא למשהו מרגיע ומיקל. לא מדובר באדם שמסתכל כל רגע אחורה, אלא הוא כל הזמן בעצבים מה יגידו ובבגלל זה הוא יכול לעשות כל מיני דברים בניגוד לטבעו.
בעיקר הבעייה שאחרי שהוא נכנס להתקפה הוא מאבד את כל כושר השיופוט והריכוז, הח מתחיל לחשוב הרבה דברים לא קשורים וכדו'.

האם כל זה קשור?

אפשר לנסות טיפול CBT, אבל אם מדובר על כפייתיות של ממש לא בטוח שזה יעזור, ויהיה צורך לשלב כדורים בשלב מסוים.
תומכי הכדורים ישלחו אתכם לפסיכיאטר מיד, ומתנגדי הכדורים (כי זה ממכר וכו') ימליצו רק על CBT.

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י לב הענין;2117493:
אפשר לנסות טיפול CBT, אבל אם מדובר על כפייתיות של ממש לא בטוח שזה יעזור, ויהיה צורך לשלב כדורים בשלב מסוים.
תומכי הכדורים ישלחו אתכם לפסיכיאטר מיד, ומתנגדי הכדורים (כי זה ממכר וכו') ימליצו רק על CBT.

מתוקה, מטפלים מקצועיים לא 'תומכים' או 'מתנגדים' לכדורים.
כאשר מדובר בתופעה שדורשת כדורים, הם ישלחו לפסיכיאטר.
מטפל מקצועי שרואה שהטיפול היעודי אינו מתאים למטופל, שולח אותו לאיש מקצוע מתאים.
אף אחד לא מנסה להשאיר אותו אצלו או להתנגד לטיפול נצרך.

מה שכן, ברור שכאשר יש אפשרות לטפל ללא כדורים, מוטב כך.
ולפי התאור של פותחת האשכול, הבעיה לא נשמעת כקלינית, אבל כמובן אני לא אשת מקצוע, וכל מטפל מוסמך יוכל להגיד מה הטיפול המתאים.

והיתרון בCBT זה שאם אין תוצאות מידיות תוך זמן קצר, מקסימום 6 מפגשים שלא חל שינוי כלל, גם המטופל עצמו מבין שזה לא זה ונדרש טיפול עמוק יותר.

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
בשביל לא להסכים, לא צריך לריב..
שמתי לב שהיו כמה אשכולות שכתבנו הפוך, זה הכל.

לבן

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י מלפפון;2117837:
בשביל לא להסכים, לא צריך לריב..
שמתי לב שהיו כמה אשכולות שכתבנו הפוך, זה הכל.

אני מוכנה לתת לך ראיון חינם:D

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
מחפשת כאלו.
באיזה נושא?
CBT?
כבר לעוס.
תני לי איזה סיפור חיים מדמיע..

צלמת

משתמש רשום
תודה לכל העונות והמיעצות באמת קדמתם אותי ה-מ-ו-ן...
תבורכו משמים שלא תפגשו בכאלו בעיות :)

משהי יודעת אם צריך דווקא "מבין" לטפיול שיחתי או שזה דברים שאדם חכם ופקח יכול לעשות? (קצת מורכב לקחת אותו לשיחה עם משהו)
זאת אומרת שהשאלה האם אותו אחד יושב ומספר לו כמה הוא מוצלח ואוצר לו שלא צריך להתייחס לאף אחד או שיש דברים מעבר לזה שרק אנשי מקצוע יודעים לעשות?

שרי 1

משתמש פעיל
נכתב ע"י צלמת;2118319:
תודה לכל העונות והמיעצות באמת קדמתם אותי ה-מ-ו-ן...
תבורכו משמים שלא תפגשו בכאלו בעיות :)

משהי יודעת אם צריך דווקא "מבין" לטפיול שיחתי או שזה דברים שאדם חכם ופקח יכול לעשות? (קצת מורכב לקחת אותו לשיחה עם משהו)
זאת אומרת שהשאלה האם אותו אחד יושב ומספר לו כמה הוא מוצלח ואוצר לו שלא צריך להתייחס לאף אחד או שיש דברים מעבר לזה שרק אנשי מקצוע יודעים לעשות?

ברור שמי שלא למד לא יודע לעשות את זה ,צריך לדעת באיזה נקודות לנגוע בשיחה
לפי התאור שלך זה נשמע כחרדה חברתית

תוכלי להסביר לו שזה בסה"כ יועץ ושאין תחליף לחיים רגועים....

צלמת

משתמש רשום
כן רק מי אמר שאת זה צריך???
אולי מספיק שמשהו חכם ידבר איתו ויעלה את התדמית שלו בעיניו, זה נראה ואני מניחה שכך שיש למבינים ולמומחים שיטה מסוימת לגעת בנימים מיוחדים דרך השיחה מה שאנחנו הנשים והאנשים לא יודעים.
האם הבנתי נכון?

שרי 1

משתמש פעיל
צלמת יקרה

אנשים לא סתם הולכים ללמוד סי בי טי
יושבים שעות מזמנם ולומדים מפסיכולוגים ומפסיכיאטרים
עושים עבודות ומשלמים מכספם עשרות אלפי שקלים ללימודים

בעלי תמיד היה "מיבין" ותמיד היו מתקשרים אליו כל מיני אנשים שהיו צריכים עזרה נפשית
דוקא בגלל שיש לו גישה הוא הלך ללמוד
מי שלא למד לא ידע לעזור .

בהצלחה

שלג צח

משתמש רשום
יכול להיות שמה שמתואר כאן זו בפשטות "חרדה חברתית" והיא באמת יכולה לשבת על דימוי עצמי נמוך. לדעתי כן כדאי לנסות לרדת לשורש, ממה ומתי נוצרה התפיסה ולטפל באופן ממוקד במאורעות או בנתוני החיים שיצרו אותה, שלרוב נמצאים בשנות הילדות המוקדמות ממש. וכדאי פשוט לרדת למקומות שנתפסו אז כחלשים ולהסתכל עליהם ממבט בוגר, לשנות את התפיסה שהתקבעה מהילדות וגורמת לאדם להתייחס למציאות כפי שנהג לראות אותה אז.
זה מאוד אפשרי ואפילו פשוט. מה שצריך כאן זה מטפל טוב! ממש טוב!!!!!

צלמת

משתמש רשום
האם זה גם יכול להיות קשור לחוסר סבלנות ואי יכולת לקבל דעות הפוכות מדעתו, או לא לקבל מצבים חדשים שנכפו או שאין לזה קשר?

שרי 1

משתמש פעיל
שקשה מבחינה נפשית אז-
יש חוסר סבלנות
וקשה לקבל דעות הפוכות
וקשה לקבל מצבים חדשים שנכפו

פשוט קשה לו, אז אין לו סבלנות לכלום.

mirier

משתמש מקצוען
סתם הערת אגב,
CBT היא אכן שיטה טיפולית יעילה ומהירה, אבל לא תמיד היא עד כדי כך קצרה, וכמובן שהיא דורשת עבודה עצמית יסודית של המטופל. זה לא הוקוס פוקוס שאמרו לו את המילים הנכונות והכל נפתר.
וצלמת, הכי חשוב שהבן אדם בעצמו ירגיש את המצוקה שלו וירצה להיעזר, אחרת זה פשוט לא עובד.

brod

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י שרי 1;2118374:
בעלי תמיד היה "מיבין" ותמיד היו נדבקים אליו כל האנשים שהיו צריכים עזרה נפשית

הביטוי 'נדבקים' לא מכבד.
האנשים שצריכים עזרה נפשית זה לא הם, מהשכונה ההיא, מעבר לרחוב, הנודניקים, חסרי הטאקט.
זה אנחנו, את, ואני. כולם.
וכל אדם, ובטח מי שמטפל, צריך לכבד את הסבל ולהבין שזה יכול להיות גם הוא.

שלג צח

משתמש רשום
דימוי עצמי נמוך בהחלט גורם לקושי לקבל דעות של אחרים, קוראים לזה: דוגמטיות- שאדם נצמד לתבנית מסויימת ולא ניתן להזיז אותו ממנה כי זה מתפרש אצלו כ"התקפלות", הרגשה כאילו אחרים יותר טובים ומבינים ממני ושוב אני יוצא "קטן".
גם חוסר סבלנות קיצוני נובע ממשקעים רגשיים לא פתורים. ולא חייבים לחיות עם זה, אפשר לטפל...

yudb

משתמש סופר מקצוען
מה שלדעתי חשוב ואל תתקיפו.
רצוי שהמטפל ב- CBT יהיה למשל פסיכוטרפיסט + הכשרה ב- CBT.
בן אדם עם הבנהץ
ולא בן אדם שלמד CBT בלבד ומתיימר רק מזה לטפל באנשים...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה