טיפול ל"אנשים לחוצים"

תושיה

משתמש צעיר
את כותבת שהאדם סובל מהלחץ הזה
ואם כך, ודאי שהוא רוצה לטפל בלחץ הזה ולצאת ממנו ולחיות חיים יותר רגועים
טיפול CBT מיועד לבעיות מהסוג הזה ומצליח בטיפול קצר מועד להקל מאד את המצב
למה לא לראות את הדברים באור כזה?
אם אדם סובל מבעיית עור?האם לא יפנו אותו למומחה בתחום בשביל למגר את הבעיה ?
כך גם בבעיה שהצגת -שהיא מכאיבה ולוחצת
לא עדיף לשלוח את האדם למקום הנכון ולגמור עניין ובמקום לעטוף אותה בכל מיני עטיפות יפות אך לא יעילות

שרי 1

משתמש פעיל
נכתב ע"י yudb;2118609:
מה שלדעתי חשוב ואל תתקיפו.
רצוי שהמטפל ב- CBT יהיה למשל פסיכוטרפיסט + הכשרה ב- CBT.
בן אדם עם הבנהץ
ולא בן אדם שלמד CBT בלבד ומתיימר רק מזה לטפל באנשים...

צודקת!!
בעלי אכן פסיכותרפיסט קוגניטיבי התנהגותי + CBT

brod ,את צודקת מאד מאד , מצטערת על הביטוי "נדבקים" , זה מה שעלה לי בראש באותו רגע , (הרגשה אישית שלי) על רקע הטלפונים הבלתי פוסקים עד שעות לילה מאוחרות, ללא כל תמורה .

כלבבי

משתמש רשום
נכתב ע"י מלפפון;2117813:
מתוקה, מטפלים מקצועיים לא 'תומכים' או 'מתנגדים' לכדורים.
כאשר מדובר בתופעה שדורשת כדורים, הם ישלחו לפסיכיאטר.
מטפל מקצועי שרואה שהטיפול היעודי אינו מתאים למטופל, שולח אותו לאיש מקצוע מתאים.
אף אחד לא מנסה להשאיר אותו אצלו או להתנגד לטיפול נצרך.

מה שכן, ברור שכאשר יש אפשרות לטפל ללא כדורים, מוטב כך.
ולפי התאור של פותחת האשכול, הבעיה לא נשמעת כקלינית, אבל כמובן אני לא אשת מקצוע, וכל מטפל מוסמך יוכל להגיד מה הטיפול המתאים.

והיתרון בCBT זה שאם אין תוצאות מידיות תוך זמן קצר, מקסימום 6 מפגשים שלא חל שינוי כלל, גם המטופל עצמו מבין שזה לא זה ונדרש טיפול עמוק יותר.

היו כאן כמה דעות לפה ולשם, ניסיתי לעשות סדר בענין המבולבל הזה.
ברור שאיש מקצוע שקרוב לפסיכיאטריה ימליץ ביתר קלות על לקיחת כדורים, ומי שלא קרוב לזה בכלל - יעדיף את הטיפול האחר CBT, קאוצ'ינג וכו'.

mirier

משתמש מקצוען
נכתב ע"י שרי 1;2118632:
צודקת!!
בעלי אכן פסיכותרפיסט קוגניטיבי התנהגותי + CBT

brod ,את צודקת מאד מאד , מצטערת על הביטוי "נדבקים" , זה מה שעלה לי בראש באותו רגע , (הרגשה אישית שלי) על רקע הטלפונים הבלתי פוסקים עד שעות לילה מאוחרות, ללא כל תמורה .

את מתכוונת פסיכותרפיסט קוגנטיבי התנהגותי=CBT, לא?
היא התכוונה לאנשים שיש להם הכשרה קודמת- פסיכולוג, עו"ס קליני, מטפל בעל הכשרה יסודית אחרת שאח"כ הוסיף לארגז הכלים שלן גם CBT, ולא שיש לו ידע בטיפול קוגנטיבי התנהגותי בלבד.

nechamizak

משתמש סופר מקצוען
זה נכון שיש מטפלים עם אוריינטציה טיפולית מסוימת לפי תחום התמחותם או לפי הניסיון הקליני שלהם, אבל הם צריכים להיות בעלי הכשרה קלינית רחבה כדי להתאים טיפול נכון. כלומר, אדם שמתמחה רק ב - CBT בלי הכשרה טיפולית קודמת עלול לאבחן את הקושי באופן שגוי כי הוא נחשף בלימודיו רק לקשיים מסוימים, ולא להפרעות אחרות שהוא איננו מכיר, או עלול לטפל בכלי שאינו מתאים כי אינו מכיר כלים אחרים.

אני מגיעה מתחום הטיפול ההתנהגותי שהוא שונה, אבל קרוב, ומיועד יותר לילדים (לא כולל את העיסוק בדפוסי החשיבה). גם מנתחי התנהגות (שחייבים להיות בעלי תואר ראשון לפחות) עובדים פעמים רבות עם בעלי מקצוע אחרים:

כשיש לילד, נניח, הפרעת קשב וריכוז, הוא קודם יאובחן אצל נוירולוג ואז ייבחנו אפשרויות טיפול התנהגותיות או תרופתיות או משולבות לפי גיל הילד, הקשיים הנלווים ועוד. אצל ילדים עם קשיים התפתחותיים נרחבים בד"כ מנתח ההתנהגות יעבוד גם עם קלינאי תקשורת ומרפאים בעיסוק.

סולפג' solfege

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
מחוסר זמן לא קראתי את כל האשכול וגם את כל השאלה, אבל בעלי סיפר לי שאחד מהחברים שלו לוקח כפית של סודה לשתיה בתוך כוס משקה מידי יום , וזה מרגיע פלאים (כתחליף לכדורים) מבחינה רפואית אין בזה בעיה. (אפשר לנסות ולראות מה יקרה- רעל זה לא...)

...Naomi

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
אי אפשר לדעת ממשפטים ספורים על גבי הפורום מה לעשות
בלי לפגוע בכל המטפלים למיניהם לפעמים עדיף להסתדר אחרת- לא תמיד זה בבחינת אם לא יועיל- לא יזיק.
למה לא לנסות לדבר עם אדם חכם בעל גישה והבנה ואם זה לא עובד להתקדם הלאה?
(במיוחד שלא כל המטפלים הם בעלי השקפה נכונה)

שלג צח

משתמש רשום
נכתב ע"י סולפג' solfege;2118882:
מחוסר זמן לא קראתי את כל האשכול וגם את כל השאלה, אבל בעלי סיפר לי שאחד מהחברים שלו לוקח כפית של סודה לשתיה בתוך כוס משקה מידי יום , וזה מרגיע פלאים (כתחליף לכדורים) מבחינה רפואית אין בזה בעיה. (אפשר לנסות ולראות מה יקרה- רעל זה לא...)

אם זה יעבוד זה יהיה מן הסתם באפקט הפלצבו...

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י סולפג' solfege;2118882:

נכתב ע"י שלג צח;2119142:
אם זה יעבוד זה יהיה מן הסתם באפקט הפלצבו...

זה מוריד את רמת החומציות בגוף.
יש אסכולות טבעוניות שרואות בחומציות יתר את הסיבה לכל תחלואי הגוף והנפש גם יחד.
אולי.
מי יודע.

אגב, אם כבר הולכים על זה, מומלץ לקחת את זה עם כפית דבש בתוך כוס מים.
לצערי, אני לא זוכרת בדיוק איך זה אמור לעבוד, אבל הדבש אמור להגביר את אפקט סתירת החומצה.

צלמת

משתמש רשום
טוב אז כנראה הולכים על טיפול שיחתי כמו שאמרו בצורת ה CBT
עכשיו צריך המלצות על אנשים מומחים בזה
יש לכם רעיון?
או היכן לברר?

תושיה

משתמש צעיר
באיזה איזור בארץ ?
יש את משה כהן מטפל בבחורי ישיבות בשיטת ה-CBT באזור ירושלים פל' 0527151159
את יכולה להתקשר לי.נ.ר יש להם במאגר מטפלים בשיטת ה-CBT בכל הארץ ותבקשי מהם להמליץ לך על מטפל מקצועי ואמין

עגורן

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י sari12;2117393:
יש לי סרטון שהבנתי שנמצא ביוטוב שיש שם נוף מהמם של עצים ושומעים את המים זורמים ואפשר פשוט לראות ולראות את זה עד שנכנסים לרוגע עמוק...
האורך המלא שלו הוא 8 שעות (!!!) שזה די והותר...

יש מצב להעלות את זה למג'יקוד לטובת הכלל?

טרוצער

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י צלמת;2119164:
טוב אז כנראה הולכים על טיפול שיחתי כמו שאמרו בצורת ה CBT
עכשיו צריך המלצות על אנשים מומחים בזה
יש לכם רעיון?
או היכן לברר?
לא עברתי על כל האשכול
אבל לענ"ד חשוב שהמטפל ידע גם מעבר לטיפול CBT
למשל: יש אדם שסובל מדיכאון. שיטת CBT [טיפול קוגנטיבי התנהגותי] תתמקד יותר בהווה, בחשיבה-למצוא דפוסי חשיבה מעוותים ולהתרגל לחשוב בצורה נכונה [יש ספר מוצלח בנושא שנמכר גם בחנויות הספרים החרדיות בשם 'בוחרים להרגיש טוב'] בהתנהגות-לפעול ולעשות ולהנות וכו' וכו'
במקרים קלים, שיטה זו יכולה לבוא מאוד לעזר, כיון שהוא פועל כאן ועכשיו, תחשוב חיובי תפעל וזהו.
אבל לעיתים הבעיה הרבה יותר מורכבת ושורשית. כך שהרבה יותר צריך להתמקד בגורמים ובשרשי הדברים שגרמו לבעי'. ולכן מטפל מקצועי משלב בצורה כזו או אחרת את שתי הדרכים, גם את זה וגם את זה, כי יש כאן גם את הבעיה הנוכחית וגם את מה שמאחורי הדברים. ולפעמים כשהבעיה היא מוחית צריך לשלב גם טיפול תרופתי.

nechamizak

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י טרוצער;2119935:
ולפעמים כשהבעיה היא מוחית צריך לשלב גם טיפול תרופתי.

הפרעות שונות נובעות מבעיות מוחיות כמו חוסר או עודף של חומרים במוח וחוסר איזון של מערכות עצביות במוח, אבל גם טיפולים התנהגותיים או קוגניטיביים התנהגותיים עשויים לשפר תפקודים מוחיים. במקרים יותר אקוטיים יישקל מתן טיפול תרופתי שהוא אפקטיבי ומהיר יותר.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה