טור אורח|שיתוף אישי|מיומנה של אשה שגדלה בבית חד הורי, ויש לה גם כמה תובנות מרתקות...

גדי ישראלי

משתמש מקצוען
רוצים????
זה דברים ששוכבים עמוק עמוק בתת מודע. בין זה ובין רצון אין שום קשר.
נכון מאד.
אבל השוני שבין בני אדם שגורם לאלה לחקות את הזוגיות הגרועה של ההורים ולאלה לבנות זוגיות נורמטיבית - בהרבה נובע מטבע הילד, ובהרבה נובע מההבנה ומתוך מאמץ להשתנות עבור חיים טובים יותר.

אם נשמעתי פילוסופי מדי, לא התכוונתי.

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
שמעתי פעם סיפור יפה על זוג זקנים, סב וסבתא לנכדים רבים שבנו בית למופת בליעה"ר. יום אחד הנכדה הגיעה לבית הסבתא והם היו בדיוק בזמן מתוח בינהם. הנכדה ניסתה לומר משהו כמו - אולי עכשיו שאני פה תהיו בסדר ואח"כ תמשיכו..? זה לא כ"כ נעים לי..
הסבתא ענתה לה - מה את חושבת, שבין בני זוג אין אף פעם מתחים? אין מריבות? אין אי הסכמות? יש ויש! החכמה לבנות את הבית עם אי ההסכמות הטבעיים בין בני הזוג

גדי ישראלי

משתמש מקצוען
שמעתי פעם סיפור יפה על זוג זקנים, סב וסבתא לנכדים רבים שבנו בית למופת בליעה"ר. יום אחד הנכדה הגיעה לבית הסבתא והם היו בדיוק בזמן מתוח בינהם. הנכדה ניסתה לומר משהו כמו - אולי עכשיו שאני פה תהיו בסדר ואח"כ תמשיכו..? זה לא כ"כ נעים לי..
הסבתא ענתה לה - מה את חושבת, שבין בני זוג אין אף פעם מתחים? אין מריבות? אין אי הסכמות? יש ויש! החכמה לבנות את הבית עם אי ההסכמות הטבעיים בין בני הזוג

אני נהניתי דווקא מהנכדה. חתיכת תעוזה יש לילדונת...

רוח סערה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
כון מאד.
אבל השוני שבין בני אדם שגורם לאלה לחקות את הזוגיות הגרועה של ההורים ולאלה לבנות זוגיות נורמטיבית - בהרבה נובע מטבע הילד, ובהרבה נובע מההבנה ומתוך מאמץ להשתנות עבור חיים טובים יותר.
אם הדברים האלו היו תלויים ברצון, לא הייתה קורית סיטואציה שמישהו חי בדיסוננציה שמצד אחד הוא מחקה את ההורים בדפוסי התנהגות, ומצד שני אכול ייסורי מצפון טוטאלית (מה שמראה שהרצון שלו היה לשנות, אבל משהו מודחק שם מכריח אותו לחקות).

גדי ישראלי

משתמש מקצוען
אם הדברים האלו היו תלויים ברצון, לא הייתה קורית סיטואציה שמישהו חי בדיסוננציה שמצד אחד הוא מחקה את ההורים בדפוסי התנהגות, ומצד שני אכול ייסורי מצפון טוטאלית (מה שמראה שהרצון שלו היה לשנות, אבל משהו מודחק שם מכריח אותו לחקות).
מה שמוכיח שצריך רצון בשביל שינוי, אבל הוא לבדו אינו מספיק.

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
(מה שמראה שהרצון שלו היה לשנות, אבל משהו מודחק שם מכריח אותו לחקות).

אם אין למידה והרחבת אפשרויות התגובה.
ואם אין אלטרנטיבות אחרות במודע, חוזרים שוב לאותם דפוסים למרות הכאב.
תסמונת ה"אין ביררה" ה"הידחקות לפינה" ה"מה אפשר כבר לעשות"
-
הרבה לפני שחופרים ומנסים למצוא מה מודחק, למה, ואיך לצאת משם.
דרך ארוכה ולא תמיד תכליתית ובונה.

יש צורך בפתיחת אלטרנטיבות נוספות:
שיחה פתוחה עם חבר/ה או אפילו אדם עם עצמו בשעת רוגע.
מה אפשר לעשות במקום?
ניתן להעלות כל דרך הגיונית יותר או פחות, על הכתב.
הרחבת אפשרויות הבחירה מעניקה לאדם המתמודד:
מרחב אויר, יציאה ממצב הדחק בו הוא נתון ותחושת שליטה במצב.
ובקיצור, מקפצה לעשיה שונה.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

השתקפות מרהיבה • אתגר 137

לוח מודעות

למעלה