מידע שימושי ח. ברטלר - מתי יוצא הספר הבא?

מצב
הנושא נעול.

PRIMA

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י מלפפון;2264771:
הלואי.

אישה שסובלת מאלימות חשה שזה מגיע לה.
ורוצה להאחז בכל פיסת עידוד שתגיד לה: תישארי כך. זה בטח יעבור.
היא כל היום אומרת לעצמה: 'בעצם את אשמה במערכת הזו, כי את לא מספיק טובה',
אין לה את הכוחות לצאת מהמעגל המסוכן הזה שמזיק לה פיזית ונפשית.
היא נמצאת במקום של השפלה רגשית ונפשית.
אין לה את כוחות הנפש לפנות.
ולכן קיימוץ נשים שחיות עם זה כבר שנים, סופגות, סובלות, אבל כלואות בתוך המצב הזה.

והכי גרוע, זה שהיא גם חוששת מהסביבה. אולי יאשימו אותה? הבעל בד"כ יודע להציג את הטיעונים שלו באופן משכנע למדי. גם בפני ההורים שלה..ואם הספר של ברטלר ירגיע את הסביבה שניתן להסתדר במצבים הללו, זה גרוע מאד מאד. כי גם תמיכה מהסביבה לא תהיה לה.

ואם רבנים מורים במצבים כאלו להתגרש ללא תהיות, סימן שהם יודעים למה.

בדיוק על הבעיה הזו הספר מדבר,
והוא ממש לא מעודד להישאר בכזה מצב,
אלא להפך.
הוא נותן כוח ותקווה לקום ולעשות.

אספרה

כל מה שצריך כדי שמילים שהשמעתם יגיעו אל הדף
מנוי פרימיום
נראה שהרבה מהתגובות פה נכתבו ע"י כאלו שלא יודעות כלום על אלימות במשפחה.
ברוך ה', ושלא תדענה.
כולי תקווה שאם מסתובבת פה אחת שסובלת מהתופעה, היא מספיק חכמה לא לנסות חלק מהעצות פה.

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
נכתב ע"י בת יהודה;2264591:
צר לי שכך פוסלים פה את ספריה. ואין לי שום קשר לברטלר. אפשר להעביר ביקורת, אבל עושה רושם שרוב המבקרות, הן אלה שלא עברו טיפול, והנושא מפחיד אותן...

חשבת על זה שאולי המבקרות הן דווקא כאלו שכן יודעות טיפול אמיתי מהו?

את יודעת, כל אחת יושבת מאחורי המסך בביתה ומלהגגת,
אין לי שום דבר נגד ברטלר וגם יצא לי לעבוד איתה, ובהחלט יש מה לקחת מספריה, אבל זה לא סותר את העובדה שמותר לאנשים להביע ביקורת על ספריה גם אם דעתם לא מקובלת.

bbr

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אני לא מצליחה להבין איך אנשים מבקרים ספר בלי שהם קראו אותו...
לפעמים יש לי הרגשה שיושבים פה אנשים שיש להם מכסת הודעות להשלים ביום, ואם לא הגיעו למכסה, הם פשוט מתחילים להתבזות ולהתיז את דעותיהם ללא כל מחשבה.

אני קראתי את הספר, אין לי אף לא מניה אחת אצל גב' ח. ברטלר, אבל אני יכולה לעבור הודעה אחת אחרי השניה ולהוכיח שכל אלו שהתנגדו פשוט לא קראו את הספר.

ולזו שכתבה על איזה ספר מותר לאישה לקרוא בשבת, זה ספר שאפשר בהחלט לקרוא, את יכולה לצאת ממנו רק יותר טובה
= כמה הוא יכול לעזור ביחס לשפת התינוקות.
= כמה הוא מבהיר בצורה יהודיה מאין כמותה את מקומה המכובד (!!!) של האישה בבית היהודי.
= כמה הודיה לה' שלא העמיד אותנו בכאלה נסיונות, ונתן בעלים שרק רוצים לפרגן ולפנק ולהיטיב עם נשותיהם. (ומי שחלילה לא, יכולה בזכות הספר לעמוד מול האמת של החיים שלה, לקבל את האומץ לפנות לעזרה)
= כמה אמונה בה' היא מחדירה בין השורות.

אז כל המבקרים- או שתקראו את הספר ואז תגיבו, או שלא תקראו ותשתקו, כי אתם פשוט מפדחים את עצמכם.

PRIMA

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י מלפפון;2264807:
לקום ולעשות במקרה הזה זה רק להתגרש!וכמה שיותר מהר.

במצב רגיל בעל אלים לא נרפא מזה.
הוא רק ממשיך.

הקב"ה לא רוצה דמעות לשוא. גם לא המזבח.

מסכימה איתך לגמרי,
וזה גם מה שמתאר בספר,
לצד סיפור נוסף שנעשה נסיון אחרון שהצליח.

הבהרה:
הספר לא עוסק באלימות פיזית, בטח לא מתאר אותה,
ואני יודעת (מסיפור אני מלווה, לצערי)
שבמקרים כאלא בית הדין מבקשים לעשות נסיון נוסף לשלום בית.

הספר ממש, אבל ממש נגד התבוססות בביצה הזו.
והוא מציג שתי דרכים לפתרון הבעיה,
1. גירושין,
2. נסיון נוסף, קשה מפרך, אבל אם הוא מצליח הבית ניצל.

וכולי תקווה שאם יש כאן אחת כזו,
היא תשאב כח ותאזור אומץ לעשות את הצעדים המתבקשים.

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י pr777;2264821:
מסכימה איתך לגמרי,
וזה גם מה שמתאר בספר,
לצד סיפור נוסף שנעשה נסיון אחרון שהצליח.

הבהרה:
הספר לא עוסק באלימות פיזית, בטח לא מתאר אותה,
ואני יודעת (מסיפור אני מלווה, לצערי)
שבמקרים כאלא בית הדין מבקשים לעשות נסיון נוסף לשלום בית.

הספר ממש, אבל ממש נגד התבוססות בביצה הזו.
והוא מציג שתי דרכים לפתרון הבעיה,
1. גירושין,
2. נסיון נוסף, קשה מפרך, אבל אם הוא מצליח הבית ניצל.

וכולי תקווה שאם יש כאן אחת כזו,
היא תשאב כח ותאזור אומץ לעשות את הצעדים המתבקשים.

והצעדים המתבקשים תלויים בה?
חוץ מלעמוד עם אקדח שלוף נגד האלים, אני לא מוצאת שום פתרון שקשור בה.
זו הבעיה של הבעל. אין לה במה לטפל, חוץ מלשקם את עצמה לאחר הגירושין.

אספרה

כל מה שצריך כדי שמילים שהשמעתם יגיעו אל הדף
מנוי פרימיום
נכתב ע"י bbr;2264815:
לפעמים יש לי הרגשה שיושבים פה אנשים שיש להם מכסת הודעות להשלים ביום, ואם לא הגיעו למכסה, הם פשוט מתחילים להתבזות ולהתיז את דעותיהם ללא כל מחשבה.

אני קראתי את הספר, אין לי אף לא מניה אחת אצל גב' ח. ברטלר, אבל אני יכולה לעבור הודעה אחת אחרי השניה ולהוכיח שכל אלו שהתנגדו פשוט לא קראו את הספר.

ולזו שכתבה על איזה ספר מותר לאישה לקרוא בשבת, זה ספר שאפשר בהחלט לקרוא, את יכולה לצאת ממנו רק יותר טובה
= כמה הוא מבהיר בצורה יהודיה מאין כמותה את מקומה המכובד (!!!) של האישה בבית היהודי.
= כמה הודיה לה' שלא העמיד אותנו בכאלה נסיונות, ונתן בעלים שרק רוצים לפרגן ולפנק ולהיטיב עם נשותיהם. (ומי שחלילה לא, יכולה בזכות הספר לעמוד מול האמת של החיים שלה, לקבל את האומץ לפנות לעזרה)

אז כל המבקרים- או שתקראו את הספר ואז תגיבו, או שלא תקראו ותשתקו, כי אתם פשוט מפדחים את עצמכם.

לא קראתי, רק הצצתי.
יתכן בהחלט שזה ספר שמוציא את הקוראת טובה יותר,
אבל לדעתי הוא אסור בקריאה בשבת מסיבה אחרת: אסור להצטער בשבת. והספר הזה עצוב, מאוד.
בכמה הקטעים הבודדים שריפרפתי, הצלחתי להתכווץ מצער כמה וכמה פעמים.

PRIMA

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י מלפפון;2264827:
והצעדים המתבקשים תלויים בה?
חוץ מלעמוד עם אקדח שלוף נגד האלים, אני לא מוצאת שום פתרון שקשור בה.
זו הבעיה של הבעל. אין לה במה לטפל, חוץ מלשקם את עצמה לאחר הגירושין.

בואי נסכם שתקראי את הספר ואז תכתבי;)

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י bbr;2264815:

אגיד לך מה.
אם זה סתם היה ספר שמתיימר לכתוב עוד נישה, נקודה למחשבה בנושא, אוקי.
יתכן שהייתי יוצאת גם על זה אם הייתי רואה בכך סכנה.

אבל כאן היה פרומו. בפרסומת נכתב שהספר מתיימר לתקן מצב שהפסיכולוגים הטובים הרימו ידיים.
ורוב הדיון פה הוא על המסר של הספר.
בעוד את מתייחסת אליו כאל ספר ספריה נחמד, הוא בעצם בא להראות לך כאן השקפה.
אם ההשקפה לא נכונה, במקרה כזה היא גם הרסנית.

אז אולי לך, ב"ה היא לא תזיק כי את לא קשורה לנושא.
אבל למי שקשור בו, או אפילו בן משפחה, זה עלול להזיק בגדול.

וברטלר כותבת יפה ונוגע.
וזו הבעיה פה.

ולא קראתי את הספר. אני מגיבה רק על הפרסומת שהעלתה פה הניק חפציבה.

poto12

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י bbr;2264815:

אם זה לא ספר "חופר " אשמח לקנות אותו
לא סובלת ספרים מתוסבכים
מצד שני אוהבת לדון בתופעות גם לא נעימות ולקבל פתרונות להתמודדות

מירי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י מלפפון;2264845:
אם יבוא לידיי, אולי אעיף מבט.
אני אוהבת לקרוא את ספרי פכטר החפים מטרגדיות.
קשה לי לקחת אישית מצבים כואבים. וזה מדבר על כל ספרי הטרגדיות למינהם.
אוהבת להשאיר את העולם שלי תותים..
די לי בנסיונות שלי.

אני מציעה לך בעקבות תגובותייך פה לא לטרוח
הספר ישאר על מקומו גם בלי שתקראי בו

סבתא של נעה

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י bbr;2264815:

אף אני לא קראתי את הספר
אבל קראתי את כל ספריה הקודמים (כמדומתני)
ואני מצטרפת ומחזקת מאד מאד את מלפפון על דבריה
כשמישהי מתיימרת לפתור בעיה שמוגדרת כבלתי ניתנת לריפוי
אני תמהה וגם מתחילה לחשוש
במיוחד כשאני מכירה את סגנון הטיפול שמציעה גברת ברטלר
ומתייחסת אליו
מבחינה ספרותית- היא כותבת מיוחדת מאד
מבחינת מסרים וערכים- יש לטעמי הרבה מה לקחת ממנה
אבל
התיאורים הטיפוליים והגישה הטיפולית שהיא מתארת
הם פרי פיתוח פרטי שלה
זוהי אינה שיטה מקצועית
היא אינה מקובלת על ידי אף אחד (מקצועי אמיתי אני מתכוונת ותבדקו אותי)
יש בה הרבה מאד סכנות
ובהחלט צריך להיזהר מכניסה למערכת יחסים שכזו
ומצורת כזו של טיפול

bbr

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכתב ע"י מלפפון;2264839:
אגיד לך מה.
אם זה סתם היה ספר שמתיימר לכתוב עוד נישה, נקודה למחשבה בנושא, אוקי.
יתכן שהייתי יוצאת גם על זה אם הייתי רואה בכך סכנה.

אבל כאן היה פרומו. בפרסומת נכתב שהספר מתיימר לתקן מצב שהפסיכולוגים הטובים הרימו ידיים.
ורוב הדיון פה הוא על המסר של הספר.
בעוד את מתייחסת אליו כאל ספר ספריה נחמד, הוא בעצם בא להראות לך כאן השקפה.
אם ההשקפה לא נכונה, במקרה כזה היא גם הרסנית.

אז אולי לך, ב"ה היא לא תזיק כי את לא קשורה לנושא.
אבל למי שקשור בו, או אפילו בן משפחה, זה עלול להזיק בגדול.

וברטלר כותבת יפה ונוגע.
וזו הבעיה פה.

ולא קראתי את הספר. אני מגיבה רק על הפרסומת שהעלתה פה הניק חפציבה.

ולכן בדיוק כתבתי שמי שלא קרא את הספר פשוט עושה צחוק מעצמו.
בואי נסכם שתחזרי לכאן אחרי שתקראי ואז נהיה יותר חכמים?

אי אפשר לסכם ספר שלם שמביא את כל המכלול של כל הצדדים, עם כל האפשרויות שנפרסות על פני כמה מאות עמודים, ולסכם במשפט אחד: 'ברטלר מעודדת להשאר עם בעל אלים!' זה פשוט נע בין אידיוטיות לטמטום. (וחבל לך לצאת אחת כזו)

רק מי שקראה את הספר יכולה להבין שהיא הגישה בצורה מרתקת את כל הנתונים והובילה למסקנות שהם לגמרי פתוחות לבחירה של הקורא/המתמודד.

ועוד משהו שאני חייבת לכתוב: הסגידה פה בפורום לפסיכולוגים היא פשוט הזויה, כאילו מי שהולך לפסיכולוג, בעיותיו נפתרות על אתר, הוא לעולם לא שוגה (הפסיכולוג, כן?!), ומכאן ואילך דרכו של המטופל סוגה בשושנים.
ולכן כל מי שהולך לטיפול רגשי ולא לפסיכולוג מוסמך מפקיר את חייו בידיהם של שרלטנים.

אני מכירה משפחות שהתפרקו ונהרסו עד היסוד, בגלל טיפולים פסיכולוגיים (כמובן אצל פסיכולוג קליני מוסמך). מה כן הצליח טוב בטיפול? שכל הילדים של המשפחה שהתפרקה זקוקים לפסיכולוגים לכל ימי חייהם. ואז יש פרנסה מעולה לפסיכולוג ופרנסה זה דבר מאוד חשוב.:rolleyes:

אני חייבת להוסיף לזו שכתבה שהיא קראה קטעים מהספר ולא את כולו, שאם היא הגיעה לעצב מקריאת הקטעים האלה, שתזהר גם לא להקריא לילדים בשבת את 'אלי לומד להזהר' כי זה עצוב.
אני לא מכירהאף ספר של מבוגרים שאין בו קטעים כואבים, אחרת אף אחד לא יקרא בהם, אבל כשקוראים אצ כל הספר ברצף ולא קטעים ממנו מיד אחרי הכאב יש גם ריפוי שמרגיע את הכאב.

סליחה, נזכרתי ש'ברצינות' ועוד כמה ספרי בדיחות וקומדיה הם לא עצובים...:mad:

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י מירי;2264877:
אני מציעה לך בעקבות תגובותייך פה לא לטרוח
הספר ישאר על מקומו גם בלי שתקראי בו

למה את מציעה?
ולמה התגובות שלי פה נראות לך בעיתיות?
התדיינתי לגופו של פרומו.
וכבר ציינתי את זה, שאני מדברת על ההצהרה שהספר אמור לטפל במה שמטפלים טובים לא הצליחו.
ואת ההצהרה הזו קראתי באופן מלא.

ואם לא נח לך, אין לי בעיה למחוק.
רק תני טיעון חזק..

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י bbr;2264886:
ולכן בדיוק כתבתי שמי שלא קרא את הספר פשוט עושה צחוק מעצמו.
בואי נסכם שתחזרי לכאן אחרי שתקראי ואז נהיה יותר חכמים?

אי אפשר לסכם ספר שלם שמביא את כל המכלול של כל הצדדים, עם כל האפשרויות שנפרסות על פני כמה מאות עמודים, ולסכם במשפט אחד: 'ברטלר מעודדת להשאר עם בעל אלים!' זה פשוט נע בין אידיוטיות לטמטום. (וחבל לך לצאת אחת כזו)

רק מי שקראה את הספר יכולה להבין שהיא הגישה בצורה מרתקת את כל הנתונים והובילה למסקנות שהם לגמרי פתוחות לבחירה של הקורא/המתמודד.

ועוד משהו שאני חייבת לכתוב: הסגידה פה בפורום לפסיכולוגים היא פשוט הזויה, כאילו מי שהולך לפסיכולוג, בעיותיו נפתרות על אתר, הוא לעולם לא שוגה (הפסיכולוג, כן?!), ומכאן ואילך דרכו של המטופל סוגה בשושנים.
ולכן כל מי שהולך לטיפול רגשי ולא לפסיכולוג מוסמך מפקיר את חייו בידיהם של שרלטנים.

אני מכירה משפחות שהתפרקו ונהרסו עד היסוד, בגלל טיפולים פסיכולוגיים (כמובן אצל פסיכולוג קליני מוסמך). מה כן הצליח טוב בטיפול? שכל הילדים של המשפחה שהתפרקה זקוקים לפסיכולוגים לכל ימי חייהם. ואז יש פרנסה מעולה לפסיכולוג ופרנסה זה דבר מאוד חשוב.:rolleyes:

אני חייבת להוסיף לזו שכתבה שהיא קראה קטעים מהספר ולא את כולו, שאם היא הגיעה לעצב מקריאת הקטעים האלה, שתזהר גם לא להקריא לילדים בשבת את 'אלי לומד להזהר' כי זה עצוב.
אני לא מכירהאף ספר של מבוגרים שאין בו קטעים כואבים, אחרת אף אחד לא יקרא בהם, אבל כשקוראים אצ כל הספר ברצף ולא קטעים ממנו מיד אחרי הכאב יש גם ריפוי שמרגיע את הכאב.

סליחה, נזכרתי ש'ברצינות' ועוד כמה ספרי בדיחות וקומדיה הם לא עצובים...:mad:

כתבתי לך שהתדיינתי לגבי הפרומו ולא על הספר.
על ההצהרה שהספר אמור לתקן בעיות שמטפלים גדולים לא הצליחו.
כך שאני לא חושבת שיצאתי פיתה.

ואין לי נגד הסופרת כלום, וגם לא נגד הספרות בספר.
אלא שאם יש בו תוכן בסאב טקסט שעלול להזיק, מין הראוי לכתוב על זה. ולתת צד נוסף של אלו שאפילו אין להן כח להגיב פה.

ולגבי פסיכולוגים-
ככל שהפסיכולוג דגול יותר הוא תמיד יודה שיש מצבים שאין דרך לפתרון.
ויש פסיכולוגים שרלטניים רבים.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה