מידע שימושי ח. ברטלר - מתי יוצא הספר הבא?

מצב
הנושא נעול.

אחת מאלף

משתמש רשום
כתבתי באשכול מקביל, משום מה מעתיקה גם לכאן...
חושבת לעצמי שלא מן הנמנע שבקהל כאן יש מטופלות של ברטלר, מה שהופך את העיסוק בנושא לרגיש ביותר.
יחד עם זאת, היא זו שכותבת את הספרים ומן הסתם מודעת לעיסוק בהם כמו גם לביקורת עליהם, אישית פניתי לשאול אותה על תהיותי ולא נעניתי בצורה שהניחה את דעתי.

מתוך לימודי הטיפול שלי, (אני רק בתואר ראשון ובהחלט יוכלו להבין יותר ממני) אני מכירה את אחת ההגדרות לאישיות גבולית, שהיא - העירבוב של האדם בעל א"ג לסובבים אותה. כמטפלים, ישנה הזהרה להשתדל ככל האפשר שלא לקבל יותר ממטופל גבולי אחד, מהחשש שהמטפל לא יעמוד בכך. א"ג ידועה בערעור הגבולות, גם המטפל מתקשה לעשות הפרדות ביינו לבין המטופל: של מי הקושי, ההצפה, הטשטוש, והעירבוב הגדולים, למי שייכת הסערה.
לא קראתי את כל ספריה של ברטלר, אבל מאלו שקראתי, צפה לי תחושת ערבוב גדולה מאד. הן מהפן האתי (מטופלות שמגיעות בכל אחת משעות היממה, בת מאומצת שאולי שומעת מה מתרחש בחדר הסמוך, עוד לרוב) והן מהפן האישיותי. תגובות של קוראות מספרות על כך מאד. כאילו החוויות בסיפורי הטיפול "פורצות" לתוך הנפש, מסירות מיידית את ההגנות. זה יכול להחשב כמשהו נפלא - מישהו "נוגע" בי ישר בנקודה. אבל להגנות של הנפש תפקיד חשוב ביותר, ופריצה שלהן, מסוכנת. גם כשאני קראתי את ספריה, וגם כשהמורה שלי (ד"ר, מטפלת מזה שנים ארוכות) שהבאתי לה את הספרים לקריאה, זו התחושה שעלתה, תחושה של פריצה ועירבוב גדול בנפש שלי כקוראת. אם כך נעשה הטיפול, או אם חושבים שכך נעשה טיפול, זוהי סכנה, ולכל הפחות, גם אם יש כאן מבין הקוראות אלו שמטופלות או מכירות, יש להבין שצריך להיזהר בדיוק מהמקומות האלו. מטפלת לא צריכה להיות "אמיצה" היא צריכה לתת למטופלות שלה להיות אמיצות. טיפול נעשה לאט לאט, ללא פרובוקציות ודרמות. טיפול אמיתי נעשה בהצנע. מתוך כבוד לנפש. היום הזדמן לי לקרא את כיתוב השער ב"לילה ולא דומיה" היא כותבת שם שכל אחד יכול לטעות וכל אחד צריך לתקן. הלוואי.

לרעהו

משתמש מקצוען

sara100

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
תכלס' מתי באמת יוצא הספר הבא????
מישהיא יודעת?

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
מישהי יודעת על סלמנדרה? שהיה מפורסם בחברים של בקהילה?
וליבי קליין, מתי מוציאה את ספר
ומיה קינן- הי, מה עם פדהאל? בדרך? מי יודעת?

Linoy0111

משתמש רשום
אני יכולה להמליץ לך על מקצועית מאד, היא עמוסה בעיקרון, אבל אני יודעת שאפשר להתקבל אצלה.
היא אשה חכמה מאד בפני עצמה בלי קשר למקצוע שבו היא מקצועית מאד
והמחיר שלה שווה לכל נפש.
מרוצה מאד ממנה, שלחתי אליה כבר חברות והן בעננים ממנה.
אם תרצי - תפני אלי באישי
אפשר לקבל את המספר?

sara100

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
חשבתי שרק אני בין המחכות!!!
אני רואה שאני לא היחידה.
אבל זו "צרת רבים נחמת שוטים"?

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה