נכתב ע"י efrat1;2265570:מי שבאמת רוצה להבין על מה מדובר, טובה הניג כתבה לא מזמן מאמר מקצועי על הנושא של הפרעות אישיות ב"בתוך".
נכתב ע"י e12;2265794:לא רק שאבחון של הפרעת אישיות גבולית הוא מורכב, יותר מזה, שמעתי פעם פסיכיאטר שאמר שקודם על הפסיכיאטריה להחליט אם קיימת בכלל כזו הפרעה.
בעניין שונה: זכור לי סיפור של חיים ולדר שכתב באחד מספריו על אדם שלקה בהפרעת אישיות אנטי סוציאלית.
נכתב ע"י y&m;2265907:סתם נקודת אגב - בלי קשר לספר - לפני המכות, חבל שלא מציפים את נושא האלימות הלא פיזית בציבור שלנו.
כי זה רווח הרבה יותר, נוטה להיבלע בשתיקה, ולסוג האלימות הזה דפוס ההתנהגות של האשה כן מאד משנה.
נכתב ע"י לבן;2265765:לצערי אנשים שוקראים כתבות כאלה אחרות נוטים מעתה לשייך לכל מפוזר/ בעל לקות קש"ר/כעסן או סתם אדם שהתנהגותו לא ממש מוצאת חן בעיניהם - הפרעות כאלו ואחרות.
נכתב ע"י לבן;2265914:קראת את הספר????
כי זה מה שהיא מציפה שם.
זה של הניה שוורץ, בסיפורי א.מ. אמיץ במשפחה.נכתב ע"י אן;2265506:אני ממש רועדת כשאני קוראת את ההודעות האחרונות.
זה נושא כל כך כואב, כל כך טעון...
אחד הדברים הקשים במציאות הזו של הפרעת אישיות, היא שאין לה טיפול מובהק, כמו במחלת נפש.
כמה ש"הפרעת אישיות" נשמעת קלה יותר לעיכול מ"מחלת נפש", למעשה באחרונה ניתן לטפל בעזרת תרופות וטיפול רגשי, ולהגיע למצב מאוזן (יחסית), בעוד שבהפרעת אישיות- לולא האדם עצמו מכיר בכך, ופונה לטפל בעצמו ע"י שיחות טיפוליות- אין ישועה....
אני מחפשת כבר שנים סיפור של חיים ולדר שהתפרסם בזמנו, על משפחה שאחת מבנותיה סובלת מהפרעת אישיות ומקלקלת את שמה של המשפחה בהוצאת דיבתם.
מוכר? יש למישהו מושג איפה למצוא? (כבר חפרתי את "אנשים מספרים" לאורך ולרוחב)
נכתב ע"י וויני פו;2265931:זה של הניה שוורץ, בסיפורי א.מ. אמיץ במשפחה.
אחד המאפיינים הבולטים של הפרעות אישיות - מכל הסוגים - הוא חוסר המודעות לבעיה, וחוסר יכולת הפנמה של ביקורת חיצונית, כולל ספרי חיזוק ומוסר (הוא ינאם לאחרים כמובן, אבל מה זה נוגע לו.)נכתב ע"י poto12;2265876:אדם שמגיע להתקפי זעם
סליחה לכעס (כלשון חכמינו)
האם הוא בעל הפרעת אישיות
או סתם אדם כעסן שמומלץ לו להתעסק קצת עם ספריי חיזוק למידה מגונה זו?
אני שואלת ברצינות מעניין אותי מה ההבדל
מזמן...נכתב ע"י אן;2265938:
ברצינות!!!!
חששתי אולי זה של א.מ. אמיץ, אבל לא התאים לי לסגנון שלה. רק אחרי שלא מצאתי אצל ולדר התחלתי לחשוש....
איפה אפשר למצוא אותו? יש לי כמה אוגדנים שלה- יש לך מושג באיזו שנה פלוס מינוס?
נכתב ע"י וויני פו;2265939:אחד המאפיינים הבולטים של הפרעות אישיות - מכל הסוגים - הוא חוסר המודעות לבעיה, וחוסר יכולת הפנמה של ביקורת חיצונית, כולל ספרי חיזוק ומוסר (הוא ינאם לאחרים כמובן, אבל מה זה נוגע לו.)
אם ספרי מוסר לא עושים את העבודה, סימן שאין הפנמה.נכתב ע"י poto12;2265952:לא שאלתי אם אדם יטפל בעצמו
שאלתי האם התקפי זעם הם בעצם הפרעת אישיות
והיכן מונח בעצם היחס לספרי המוסר/עבודת המידות במקום זה
מתי לאדם כבר לא יספיק הספר והוא יצטרך טיפול?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ת'
קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי: