מידע שימושי ח. ברטלר - מתי יוצא הספר הבא?

מצב
הנושא נעול.

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
מי שבאמת רוצה להבין על מה מדובר, טובה הניג כתבה לא מזמן מאמר מקצועי על הנושא של הפרעות אישיות ב"בתוך".

יום אביב

משתמש מקצוען
למישהי יש להעלות את הכתבה של טובה הניג? קראתי רק את התגובות ומעניין אותי לקרוא את הכתבה עצמה.

לבן

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י efrat1;2265570:
מי שבאמת רוצה להבין על מה מדובר, טובה הניג כתבה לא מזמן מאמר מקצועי על הנושא של הפרעות אישיות ב"בתוך".

אזהרה!!!

הפרעות אישיות זו אחת הסקאלות הכי מבלבלות, שאפילו פסיכאטרים בכירים טועים לפעמים באבחנתן.

פגשתי הרבה מאד בחורות שהוגדרו כבורדרליין מתוך חוסר יכולת לאבחן ספציפית את ההפרעה.

לצערי אנשים שוקראים כתבות כאלה אחרות נוטים מעתה לשייך לכל מפוזר/ בעל לקות קש"ר/כעסן או סתם אדם שהתנהגותו לא ממש מוצאת חן בעיניהם - הפרעות כאלו ואחרות.

יום אביב

משתמש מקצוען
לא רק שאבחון של הפרעת אישיות גבולית הוא מורכב, יותר מזה, שמעתי פעם פסיכיאטר שאמר שקודם על הפסיכיאטריה להחליט אם קיימת בכלל כזו הפרעה.

בעניין שונה: זכור לי סיפור של חיים ולדר שכתב באחד מספריו על אדם שלקה בהפרעת אישיות אנטי סוציאלית.

קריאייטיבית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
א. לא קראתי את הספר הנ"ל
כן קראתי כמה ספרים של ברטלר ובהחלט נהניתי, אם כי היו לי מילות ביקורת ספורות.

ב. יש דבר אחד שמפריע לי ואפילו מקומם אותי מאד, אצל קוראות רבות מהציבור
ואני אנסה להסביר ת'עצמי:
ספר, הוא בעיני כלי בעל השפעה עצומה!!
ובציבור שלנו , יש לו השפעה גדולה גדולה, ובמקרים רבים הוא הצוהר
של בני הנוער, הנשים, והציבור בכלל לדעות שונות, למקובלויות, ולהצצה לחיים שונים
או למקרים קשים מבחוץ. ודווקא בגלל שאין חשיפה למדיה ולתקשורת הכללית
ההשפעה הזו היא מקסימלית!
ונשים לוקחות ספר, שכתבה סופרת, שניחנה בכישרון כתיבה. ופתאום כל הדעות שלה, המחשבות שלה, (החיוביות, והשליליות לעיתים!) ואפילו התשוקות הכי כמוסות שלה
מוכתבות להן . והם כמו כבשות תמימות, קוראות וממשיכות לקרא ונהנות ומושפעות בכיף
כי X כתבה את זה, אז זה בטוח נכון, ואמיתי, וטוב וישר.......
(ולפעמים זה גם ישפיע על החלטות שלהן בעתיד, ועל צורת החשיבה שלהן!!)

איפה החוש ביקורת שלכן??? מה זו התמימות הזו??
זה כל פעם משגע אותי איך אנשים מקדשים ספרים , ובגלל שנהנו מהם
מתעקשים לומר עליהם "קדוש קדוש"

ספרים זה דבר נפלא,
אבל סופרות הן נשים כמוני וכמוך, שגם להן חולשות וחסרונות ולעיתים דעות משובשות
או רעיונות קצת :eek::cool:. וצריך לדעת גם איך לקרא ספר
ולא לבלוע הכל בשלימות לתוכנו.

ושוב. כל דברי אלו נאמרים שלי שום קשר לסופרת הנ"ל

חדוה

משתמש מקצוען
דיברו כאן על הכתבה של טובה הניג בבתוך המשפחה
בשבועות אח"כ היו תגובות של נשים שהזדהו עם הנכתב וציינו שהן הגיעו לחיים ממקום מאד גבוה וחזק בתור בחורות ולא יאומן איפה הן עכשיו עם כל הביטחון
שאף אחד לא יתנסה ..

לבן

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י e12;2265794:
לא רק שאבחון של הפרעת אישיות גבולית הוא מורכב, יותר מזה, שמעתי פעם פסיכיאטר שאמר שקודם על הפסיכיאטריה להחליט אם קיימת בכלל כזו הפרעה.

בעניין שונה: זכור לי סיפור של חיים ולדר שכתב באחד מספריו על אדם שלקה בהפרעת אישיות אנטי סוציאלית.

את המשפט שכתוב למעלה אני מחכה כבר כמה שנים לשמוע. אני אישית חושבת שהפרעת אישיות גבולית זו ההגדרה הכי מעורפלת והזויה שנתקלתי בה מימי. וניתנת על ימין ועל שמאל לכל מי שמתנהג בצורה לא מאוזנת ולא ניתנת לאבחון.

אני תוהה כמה הפרעות אישיות נוספות תצליח הפסיכאטריה לייצר. הפסיכאטרים עצמם מבולבלים לגמרי מהכמות ומהמגוון.

poto12

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אדם שמגיע להתקפי זעם
סליחה לכעס (כלשון חכמינו)
האם הוא בעל הפרעת אישיות
או סתם אדם כעסן שמומלץ לו להתעסק קצת עם ספריי חיזוק למידה מגונה זו?
אני שואלת ברצינות מעניין אותי מה ההבדל

אן

משתמש רשום
לפי מה שידוע לי- השאלה היא אם זה מפריע לתפקוד יומיומי תקין.
כולנו קצת סובלים מהפרעה כזו או אחרת (ומי יקבע מיהו הנורמלי) (סליחה- רותי קפלר...:))
השאלה היא באיזו מידה ועד כמה זה מפריע לחיים תקינים

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
סתם נקודת אגב - בלי קשר לספר - לפני המכות, חבל שלא מציפים את נושא האלימות הלא פיזית בציבור שלנו.
כי זה רווח הרבה יותר, נוטה להיבלע בשתיקה, ולסוג האלימות הזה דפוס ההתנהגות של האשה כן מאד משנה.

לבן

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י y&m;2265907:
סתם נקודת אגב - בלי קשר לספר - לפני המכות, חבל שלא מציפים את נושא האלימות הלא פיזית בציבור שלנו.
כי זה רווח הרבה יותר, נוטה להיבלע בשתיקה, ולסוג האלימות הזה דפוס ההתנהגות של האשה כן מאד משנה.

קראת את הספר????
כי זה מה שהיא מציפה שם.

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
נכתב ע"י לבן;2265765:
לצערי אנשים שוקראים כתבות כאלה אחרות נוטים מעתה לשייך לכל מפוזר/ בעל לקות קש"ר/כעסן או סתם אדם שהתנהגותו לא ממש מוצאת חן בעיניהם - הפרעות כאלו ואחרות.

אם לא פגשת אנשים מהסוג הזה בחיי המעשה (בן/ת זוג, הורה, ילד, אח) ולא מעבודה. אז אל תכעסי כל כך על מי שאין לו במה להתלות וסובל לאורך שנים ולפעמים אנשים בכלל לא מבינים מה הסבל.

נשים שבמשך שנים מכוונות להיות טובות יותר, מכבדות יותר, וכלום לא עוזר. מאשימים אותן באי כיבוד הבעל ואי מילוי רצונו - וכולן מפנים נגדן אצבע מאשימה - והן מאמינות לזה.

גברים ראיתי שהסתדרו יותר טוב עם נשים כאלו, הם פשוט העסיקו את עצמם בדברים אחרים והתרחקו מהזירה, או שהם יותר מהר פנו לגירושין. (מעניין אם יש על זה סטטיסטיקה)

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
נכתב ע"י לבן;2265914:
קראת את הספר????
כי זה מה שהיא מציפה שם.

בכללי די התייאשתי מברטלר ושיטות הטיפול שלה (אחרי 3 ספרים)
אבל אם כן, מעניין אותי לקרוא.

וויני פו

משתמש פעיל
נכתב ע"י אן;2265506:
אני ממש רועדת כשאני קוראת את ההודעות האחרונות.
זה נושא כל כך כואב, כל כך טעון...
אחד הדברים הקשים במציאות הזו של הפרעת אישיות, היא שאין לה טיפול מובהק, כמו במחלת נפש.
כמה ש"הפרעת אישיות" נשמעת קלה יותר לעיכול מ"מחלת נפש", למעשה באחרונה ניתן לטפל בעזרת תרופות וטיפול רגשי, ולהגיע למצב מאוזן (יחסית), בעוד שבהפרעת אישיות- לולא האדם עצמו מכיר בכך, ופונה לטפל בעצמו ע"י שיחות טיפוליות- אין ישועה....

אני מחפשת כבר שנים סיפור של חיים ולדר שהתפרסם בזמנו, על משפחה שאחת מבנותיה סובלת מהפרעת אישיות ומקלקלת את שמה של המשפחה בהוצאת דיבתם.
מוכר? יש למישהו מושג איפה למצוא? (כבר חפרתי את "אנשים מספרים" לאורך ולרוחב)
זה של הניה שוורץ, בסיפורי א.מ. אמיץ במשפחה.

אן

משתמש רשום
נכתב ע"י וויני פו;2265931:
זה של הניה שוורץ, בסיפורי א.מ. אמיץ במשפחה.

ברצינות!!!!
חששתי אולי זה של א.מ. אמיץ, אבל לא התאים לי לסגנון שלה. רק אחרי שלא מצאתי אצל ולדר התחלתי לחשוש....
איפה אפשר למצוא אותו? יש לי כמה אוגדנים שלה- יש לך מושג באיזו שנה פלוס מינוס?

וויני פו

משתמש פעיל
נכתב ע"י poto12;2265876:
אדם שמגיע להתקפי זעם
סליחה לכעס (כלשון חכמינו)
האם הוא בעל הפרעת אישיות
או סתם אדם כעסן שמומלץ לו להתעסק קצת עם ספריי חיזוק למידה מגונה זו?
אני שואלת ברצינות מעניין אותי מה ההבדל
אחד המאפיינים הבולטים של הפרעות אישיות - מכל הסוגים - הוא חוסר המודעות לבעיה, וחוסר יכולת הפנמה של ביקורת חיצונית, כולל ספרי חיזוק ומוסר (הוא ינאם לאחרים כמובן, אבל מה זה נוגע לו.)

וויני פו

משתמש פעיל
נכתב ע"י אן;2265938:

ברצינות!!!!
חששתי אולי זה של א.מ. אמיץ, אבל לא התאים לי לסגנון שלה. רק אחרי שלא מצאתי אצל ולדר התחלתי לחשוש....
איפה אפשר למצוא אותו? יש לי כמה אוגדנים שלה- יש לך מושג באיזו שנה פלוס מינוס?
מזמן...

poto12

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י וויני פו;2265939:
אחד המאפיינים הבולטים של הפרעות אישיות - מכל הסוגים - הוא חוסר המודעות לבעיה, וחוסר יכולת הפנמה של ביקורת חיצונית, כולל ספרי חיזוק ומוסר (הוא ינאם לאחרים כמובן, אבל מה זה נוגע לו.)

לא שאלתי אם אדם יטפל בעצמו
שאלתי האם התקפי זעם הם בעצם הפרעת אישיות
והיכן מונח בעצם היחס לספרי המוסר/עבודת המידות במקום זה
מתי לאדם כבר לא יספיק הספר והוא יצטרך טיפול?

וויני פו

משתמש פעיל
נכתב ע"י poto12;2265952:
לא שאלתי אם אדם יטפל בעצמו
שאלתי האם התקפי זעם הם בעצם הפרעת אישיות
והיכן מונח בעצם היחס לספרי המוסר/עבודת המידות במקום זה
מתי לאדם כבר לא יספיק הספר והוא יצטרך טיפול?
אם ספרי מוסר לא עושים את העבודה, סימן שאין הפנמה.
וחוסר הפנמה הוא אחד הביטויים של הפרעת אישיות.
ואין מנוס מטיפול.
אבל גם אם יש התקפי זעם באופן כללי צריך טיפול. בכל מקרה זו קריאת מצוקה.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה