נכתב ע"י y&m;2264053:כאלו שיש בעלי מקצוע שהרבה יותר מרק מסתייגים מהם.
.
אפשר שמות? מן הסתם הם לא מסתירים את הסתייגותם.
נכתב ע"י y&m;2264053:כאלו שיש בעלי מקצוע שהרבה יותר מרק מסתייגים מהם.
.
נכתב ע"י צילומנציה;2264069:אפשר שמות? מן הסתם הם לא מסתירים את הסתייגותם.
נכתב ע"י נפגעתי ונוש;2264095:ואולי ראוי לציין ששאלתי הרבה גדולים ממני בתורה, ביראה ובחכמה לפני. הדברים דקים והנפש עדינה ומקודשת מכדי לעוות בה. לא הייתי שולחת בעשרת ימי תשובה תגובה אלמלא בדקתי את עצמי לפני ולפנים קודם. מודעת שייתכן ויש מי שייפגע, ושיש מי שנעזרת ומאד, ואפשר לקבל הרבה, אבל ועדיין, יש מי שעלול להינזק, וקשות ועמוקות, לפחות צריך להיות מודעים, והייטב, לסיכונים ולדרכים אחרות ופחות מעוררות התנגדות.
נכתב ע"י shuli43;2264280:אני לא יודעת את מי שאלת, אולי את הרב בעלך...
ואני מכירה כמה מטפלות מעולות ויר"ש שתומכות ונעזרות בשיטות שהיא מפרסמת, כתוספת, כדי לטפל בהצלחה.
אני באמצע לימודי פסיכותרפיה הוליסטית, וחשופה לדילמות האלו ביתר שאת, והספרים הללו גורמים לי רק קורת רוח מרובה מפעם לפעם, כי היא מוליכה באומנות ממש למקומות נכונים.
לדעתי, חלק מהציבור שלנו, ב"ה שהיום כבר במיעוטו, נגוע בסגירות ומופנמות יוצאת דופן שהיא עצמה מולידה בעיות רגשיות קשות. אנשים כל כך מסויגים שלא מסוגלים לקרוא על עידוד ונחמה בצורת חיבוק... הזוי! זו בריחה אל הרוח. לראות את הגוף מוקצה מחמת... כמה בעיות יש רק מהדבר הזה במחוזותינו. וד"ל.
מותר לאהוב, מותר לחבק, ויש כאן הגדרות מזעזעות לעניין כה מקובל, כה ראוי.
מספר לספר אני מתפעלת מהאומץ לב שלה להוציא את כל שורשי הבעיות במגזר שלנו לאור ולטפל בהם מהשורש!
נכתב ע"י pr777;2264286:לכל שיטה, אבל ממש לכולן,
יש תומכים ויש מסתייגים.
ומשהו שמעולה לאחד גרוע מאד לשני,
זה עדיין לא מעיד על בעיתיות הספר,
כמו שאתן מנסות להציג.
נכתב ע"י y&m;2264343:מותר לאהוב ולחבק אך ורק ברשותו של מקבל החיבוק, ואך ורק אם יש קשר רגשי שמאפשר את זה.
קשר שבאופן טבעי לא אמור להיווצר בין מטופל למטפל.
בלי קשר להשתייכות מגזרית.
נכתב ע"י אפשרי;2264396:
נכתב ע"י efrat1;2264434:הקשר?
ההיפך הוא הנכון, אם לא ההסתייגות, לא היה כל כך, כל כך, כל כך, קשה עם הנערות של היום בכל מיני עניינים. עייני ערך אשכול תסבוך... לא זוכרת מה שמו...!!!
נכתב ע"י shuli43;2264386:לא נכון!!
אני מחבקת את חברותי בכיף. והם אותי. מטפלת היא לא חברה?
וכן בכל מסגרת לימודי טיפול, שנה ראשונה עוברים טיפול בתוך קבוצה, יש ויש חיבוקים.
המרצה, שהיא סוג של מנחת הטיפול, בקשר חם וקרוב עם תלמידותיה מכל השנים.
בסמינר שלמדתי (בב"ב) - היו כמה מורות יוצאות דופן שחיבקו את התלמידות בהזדמנויות מסוימות. למותר לציין שאלו המורות האהובות והפופולריות. הלב הצמא והמתגעגע נמשך לחום וקרבה. שיטת החינוך מלאת הביקורת והטלת האימה עוד לא הועילה לבנות בית יעקב להיות צנועות יותר. אני נוגעת בנקודות כואבות שכולם מכירים ויודעים.
הבעיה לא במי שלא מפחד לתת. הבעיה במי שמפחד להכיר בצורך הזועק עד לשמים ולא אמור להיות כך!!!
ההיפך הוא הנכון, אם לא ההסתייגות, לא היה כל כך, כל כך, כל כך, קשה עם הנערות של היום בכל מיני עניינים. עייני ערך אשכול תסבוך... לא זוכרת מה שמו...!!!
הלואי.נכתב ע"י בת יהודה;2264733:עדיין לא קראתי את הספר, אבל ברור לי שאישה שחיה עם אלימות בתוך ביתה, לא בגלל קריאת הספר תחליט שהיא נשארת בבית. אולי היא תמשוך קצת את הזמן, ותנסה לראות אם אפשר בכל זאת להמשיך. אבל אם היא סובלת באמת, היא תפנה לגורמים המתאימים, ולא תמשיך לסבול בגלל שקראה בספר של ברטלר שיש דרך אחרת.
וזה כשמדובר באנשים נורמטיביים, שלא 'הולכים לפי הספר'.
עולה פה הרושם, כאילו אנשים 'חיים לפי הספר'. למשל, כשחוי רוזנברג כתבה את ספריה העוסקים בבעל שעבר מ'ליטאיות' ל'חסידות', או אישה שהתלבטה אם להתגרש, גם אז היתה התקוממות שאולי זה נותן רעיונות לאנשים/נשים?
יש פה היסחפות וסוג של פחד.
את באמת חושבת שבגלל הספר היא תמשיך לסבול???נכתב ע"י מלפפון;2264771:הלואי.
אישה שסובלת מאלימות חשה שזה מגיע לה.
ורוצה להאחז בכל פיסת עידוד שתגיד לה: תישארי כך. זה בטח יעבור.
היא כל היום אומרת לעצמה: 'בעצם את אשמה במערכת הזו, כי את לא מספיק טובה',
אין לה את הכוחות לצאת מהמעגל המסוכן הזה שמזיק לה פיזית ונפשית.
היא נמצאת במקום של השפלה רגשית ונפשית.
אין לה את כוחות הנפש לפנות.
ולכן קיימוץ נשים שחיות עם זה כבר שנים, סופגות, סובלות, אבל כלואות בתוך המצב הזה.
והכי גרוע, זה שהיא גם חוששת מהסביבה. אולי יאשימו אותה? הבעל בד"כ יודע להציג את הטיעונים שלו באופן משכנע למדי. גם בפני ההורים שלה..ואם הספר של ברטלר ירגיע את הסביבה שניתן להסתדר במצבים הללו, זה גרוע מאד מאד. כי גם תמיכה מהסביבה לא תהיה לה.
ואם רבנים מורים במצבים כאלו להתגרש ללא תהיות, סימן שהם יודעים למה.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ת'
קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי: