אין על עם-ישראל
משתמש מקצוען
נכון לכן מטפלים בשורש...גם להיות בחרדות זה לא מאד בריא ..
ולא פלסתר על פלסתר.
נכון לכן מטפלים בשורש...גם להיות בחרדות זה לא מאד בריא ..
נראה לי לא הגיוני לקחת כדורים לפני שמנסים טיפול פסיכולוגי שבד''כ מונע את הכדורים.קוראים לזה מחשבות טורדניות ..ברגע שזה מפריע לך לתפקד ..כבר לא נהנת מדברים שפעו אהבת לעשות או להיות .מחליפה חרדה בחרדה ..נרגעת מהראשונה כי הרופא הרגיע עד לפעם הבאה ?זה הזמן לטיפול תרופתי שוט ושגרתי שגם רופא משפחה היום נותן ..
אמרה לי פעם פסיכולוגית חילונית מאד מאד ידועה .מחשבות טורדניות חבל להתחיל טיפול .זה טיפול מאד ארוך מאד יקר ולא תמיד ממצה את עצמו .מסכימה מאד שחרדה זה כיסוי על דברים יותר עמוקים אבל לא תמיד יש כוח כסף וזמן לזה ולא תמיד זה מניב תוצאותנראה לי לא הגיוני לקחת כדורים לפני שמנסים טיפול פסיכולוגי שבד''כ מונע את הכדורים.
כדורים זה למקרים חריפים שהאדם לא מצליח לשלוט במחשבות טורדניות.
שמעתי פעם מאישה צדיקה (שאבדה 2 ילדים ה' ירחם) שהקב"ה נותן ניסיון הוא נותן כוחות להתמודד כל הבעיה שאנחנו דואגים ממה שעוד לא קרה אז לזה הקב"ה לא נתן לנו כח..הפחד מ'הסיטואציה המפחידה' גדול לעיתים מ'הסיטואציה' עצמה.
מאז שאני זוכר, אשתי (כמו הרבה נשים) פחדה פחד מות מ'המחלה', עד שהמחלה דפקה על דלתנו...
ואז גילנו יחדיו, שהקושי של ההתמודדות עם המחלה, רחוק מאוד מהפחד מ'הגוש השחור' הלא נודע, שחששנו ממנו כל השנים.
מה שהביא אותנו למסקנא, "שהפחד מהפחד, גדול מהפחד עצמו",
לכן טיפ קטן שלי ל'אדם החרד' תנשום עמוק, ותשנן לעצמך, שהפחד מהסיטואציה, קשה מהסיטואציה עצמה, ובמציאות כשמגיע קושי או אתגר, אנחנו מתמודדים אתו, כמו כל דבר בחיים, עם אמונה, ונשימה עמוקה...
אגב מכירה כאלה שהיה להם בעיה בבלוטת התריס ומזה נהיה להם חרדות אז שווה בדיקה.. לפני כדורים אחריםואז מה ?כדור לתפקוד בלוטת התריס לא לוקחים כל החיים ?הסבל הזה של החרדות משפיע ככ על בן הזוג ועל הילדים ..כמה שיותר להפטר מזה ומהר
זה שאנשים חיים עם הלחץ עדיים לא אומר שזה בריא וטוב.אני רואה שיש כאלו שמסבירים שלהיות בלחץ זה לא בריא וכדומה, צריך לזכור שלהיות בלחץ מערב פסח זה אותו דבר בדיוק, ואדם עם שלום בית מעורער מן הסתם חווה לחצים הרבה יותר גדולים, ואנשים חיים עם הלחצים האלו שנים ארוכות (מקסימום מתים בגיל 82 ולא בגיל 83.5 שזה הממוצע)
חזק ביותר, ודברי פיו חכם חן.מכתב מר' חיים גריינמן זצ''למן המורגלות לחשוב כי קידום הרפואה מוסיפה חיים, ופלוני שחלה במחלה פלונית היום - יזכה לרפואה, לא כן אתמול. ואלמלא פורעניות תאונות הדרכים היו הרבה אנשים אתנו כיום, ו"נס שנתארגנו מצילים" לכך נשאר פלוני בחיים, כי הגיעו בעוד מועד וטיפלו בו כהוגן. וכל אלו מחשבות שיסודם כפירה בהשגחה פרטית, ומעולם לא נשאר בחיים זה שנגזר עליו למות, ולא מת זה שלא כלו ימיו.
מחזק ומרגיע כאחד!!
דברים יסודיים מאלפים ונוקבים אשר ראוי לשנן אותם היטב
מפי הנאה דורש ונאה מקיים
ידוע כי בסוף ימיו התפלל לקבל ייסורים והזדכך כמה שנים
מתוך קבלתם באהבה עד יומו האחרון.
"אלו מחשבות שיסודם בכפירה בהשגחה פרטית"
וכשם שאין לעשות צירוף מן הטובע בנהר בדרום - עם זה שמת על מיטתו בצפון - לומר שכך וכך נספו, כי בידוע שכל אחד עניין לעצמו, כמו כן אין לצרף שניים שחלו במחלה אחת או שנסעו באותה מכונית שבה אירע מה שאירע.
והאמת בהיפוך, כי פלוני נגזרה עליו מיתה, ולכן חלה במחלה שאין לה מזור, או שנזדמן במקום הפגע בשעה שאין מצילין, ואילו חברו שלא כלו ימיו חלה במחלה שכבר יש לה תרופה ואיחר ברגע את מקום הפגע, או שנפגע בשעה שהמצילים מצויים.
והמצרפים וסופרים ומונים כמה מתו במיתה זו בחודש זה, וכמה לקו בתאונות בירח פלוני וכיו"ב, הרי הם עוסקים בכפירה בשוגג, ומטעים את הקוראים לייחס את הכל למקרים, כאילו ח"ו עולם של הפקר לפנינו.
ומלבד שלהתקדמות הרפואה אין לייחס שום הוספת חיים או מניעת סבל, כי כל סבל של אדם נגזר בר"ה, ואין מספר למאורעות המייסרים את האדם, וכולם בחשבון יבואו כפי הנגזר עליו, ורואים במציאות שכל מחלה שנתחדשה לה רפואה מתרבים החולים בה, כי בעוד שהיתה חשוכת מרפא לא הגיעה אלא לאנשים שבקיצם, הנה משנמצא לה מזור הרי רבים הם שלוקים על ידה.
ולעומת זה שלא הרווחנו בהתקדמות הרפואה, הרי במציאות כיום הסבל מרובה עשרת מונים ע"י ה"יוסיף דעת יוסיף מכאוב", כי בעוד שלפני כיובל שנים לא היה פחד המחלות על האנשים, והדורשים ברופאים היו מועטים, ועיירות רבות היו שאין בהם הקרוי רופא, הנה כיום כמעט כל יושבי תבל דורשים ברופאים, וכולם רעדה יאחזון אם אולי כבר נפל בחלקם מחלה פלונית או פלונית, ונשללה השלווה והרגיעה מכל החיים על פני האדמה.
ומלבד שההשקפה המוטעית היא עבירה לעצמה, הנה יש לה גם תולדות, כמו שיש המחפשים היתר להימנע מלערב אל תנח ידך בגלל צער גידול בנים, וכאילו הצער הוא נגרם ע"י הבנים, ולא דעת ולא תבונה לו לדעת כי הצער והסבל שהגיע לו נגזר עליו בר"ה על מעשיו, והוא מצטרף מכל המאורעות הסובבים אותו, חלק מכאבי הגוף, וחלק מעול מלכות ומעול ד"א, וחלק מקנאה ותחרות, ומשכן רע ומפגע רע וכו', ובזכות צער גידול בנים נבצר מהם אחת הנה ואחת הנה, והרי הוא בא לחסוך צער - ע"י מיעוט הזכויות המצילים אותו מהן
תלוי אם זו חרדה מתמשכת ואם יש לה ביטוי בתחומים נוספים או קיצונית בתחום ספציפי.לא מזלזלת בכל ההצעות (החשובות בהחלט!!) שהוצעו פה
בהחלט טיפול יכול לעזור ולסייע ובאמת חבל לסבול כשאפשר לטפל..
אבל, בתור אחת שבעבר סבלה גם מחרדות בריאות אני מבינה אותך
ואת התחושה שלך, אבל לפעמים דברים עוברים לבד, שטף החיים, היומיום...
לפעמים דווקא בריא לנסות להתמודד בעצמך.. ושוב, רק אם זה לא משבש את החיים
וכן טיפול יכול לסייע, רק במקרה שלי, ממרומי הזמן אני רואה שזה חלף
בלי כל ה CBT וכל הטיפולים למיניהם...
כמובן שיש לתת מקום, תלוי בהיקף החרדה.. ואם היא משתלטת על החיים.תלוי אם זו חרדה מתמשכת ואם יש לה ביטוי בתחומים נוספים או קיצונית בתחום ספציפי.
אם לא כמו שאמרת יש המוווןן חרדות והן בעז"ה ותמיכה ועידוד וחיים עמוסים ב"ה יכולות לחלוף...
רק כדאי לתת להן מקום כי לפעמים זה רק "תירוץ" למשהו עמוק יותר.
מדעתי המלומדת- אליכם
חזק ביותר ולדעתי אם פועלים ככה בסוף תתגעגעו לתקופה הזאת (מניסיון)כמובן שיש לתת מקום, תלוי בהיקף החרדה.. ואם היא משתלטת על החיים.
אבל דעתי היא שזה בריא ואפילו מחשל לנסות להתמודד, ולתת לחרדה מקום,
לא להדחיק או לבטל.. אלא לעמוד אל מול החרדה ואז בס"ד עם תמיכה, אמונה, שגרה מבורכת,
ורצון לצאת מזה אפשר לצאת מזה גם באופן עצמאי....
בלי קשר, היום רוב מוחלט מחלימים.חזק ביותר ולדעתי אם פועלים ככה בסוף תתגעגעו לתקופה הזאת (מניסיון)
והכי חשוב לזכור שגם אל הלחץ לא בריא בכל אופן זה לא אומר שתוך שנה תמות, אני כבר חי כמה שנים למרות שהיה לי תקופות של לחץ מטורף, וברוך ה' לא מתי מזה! (לא באמת...)
הלוואי הלוואי,בלי קשר, היום רוב מוחלט מחלימים.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: