דיון חציל שלם באפיה

כנרית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
אם את אופה חציל שלם בשביל סלט וכו
צריך לנקב את קליפת החציל לפני האפיה, הקליפה זה בעצם כמו בלון קשיח ללחץ החום המצטבר בתוך הפרי
חציל הוא לא פרי דחוס כמו תפו"א והוא צובר בתוכו חום והקליפה הקשה עלולה להתפוצץ כשמגיע לרתיחה מסויימת וללחץ חום
(ולנפץ תנורים...)
 

bracha

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
עיצוב גרפי
אפשר לאפות בתוך נייר כסף, הנייר כסף שומר על הלחות של הקליפה וככה היא לא נהית כמו בלון קשיח. וממילא לא מתפוצצת.

עוד דבר.
במקום לאפות את החציל, אני צולה אותו על הגז, ככה שלם על הלהבה, הטעם - אין להשוות.
 

לללי

משתמש סופר מקצוען
מנהל
מנוי פרימיום
פרסום וקופירייטינג
חציל לא מפוצץ תנורים
אופה כבר שנים חציל שלם ללא כל חריץ/חור
על נייר איפה כמובן, כי הוא מוציא מים
לפעמים הוא מתפוצץ (החציל, לא התנור), זה לא נורא.

בד"כ שעה פלוס על חום הכי גבוה
 

ופל בלגי

משתמש פעיל
אני עושה חריץ לאורך החציל,
אופה על 200 מעלות לשעתיים.
מתחת הנייר אפיה אני שמה נייר כסף.
כי אם לא, הנוזלים איכשהוא מלכלכים את התבנית, (לא מהצדדים)
 

אמא של בנים

משתמש רשום
הכי טוב ונקי לעטוף את החציל בשלמותו בנייר כסף בתוך תבנית ח"פ. מעולם לא לכלך ולא התפוצץ. ובטח לא פוצץ.......
מכיוון שהוא עטוף הוא נאפה יחסית מהר.
 

שריתיש

משתמש סופר מקצוען
מה ההבדל בין אפיה של חציל שלם לאפיה של חציל חצוי לשתיים?
(בכל מקרה הרי משתמשים בתוכן החציל ולא בקליפתו, או שחוצים ומשתמשים בו עם הקליפה להגשה יפה)
אז למה לאפות דווקא שלם?
 

bracha

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
עיצוב גרפי
מה ההבדל בין אפיה של חציל שלם לאפיה של חציל חצוי לשתיים?
(בכל מקרה הרי משתמשים בתוכן החציל ולא בקליפתו, או שחוצים ומשתמשים בו עם הקליפה להגשה יפה)
אז למה לאפות דווקא שלם?
. כשאת אופה חצוי החלק העליון נהיה אפוי וייבש, לא מתאים למי שרוצה לטחון את החציל.
 
נערך לאחרונה ב:

הרי זהב

משתמש מקצוען
אשמח לרעיון,
אני מאוווד אוהבת חציל על האש, אבל יש לי כבר כמה שנים כיריים אינדוקציה, ולכן אופה בתנור, אבל מתגעגעת לטעם האש, אם למישהי יש רעיון איך בכ"ז לקבל טעם אש בחציל,
אשמח מאוד!!!
 

אסתטיקה

משתמש מקצוען
אני מאוווד אוהבת חציל על האש, אבל יש לי כבר כמה שנים כיריים אינדוקציה, ולכן אופה בתנור, אבל מתגעגעת לטעם האש, אם למישהי יש רעיון איך בכ"ז לקבל טעם אש בחציל,
לאפות בעצמה גבוהה מתחת לגריל.
 

חדוי כנרת

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אשמח לרעיון,
אני מאוווד אוהבת חציל על האש, אבל יש לי כבר כמה שנים כיריים אינדוקציה, ולכן אופה בתנור, אבל מתגעגעת לטעם האש, אם למישהי יש רעיון איך בכ"ז לקבל טעם אש בחציל,
אשמח מאוד!!!
אפשר לעשות מה שעושים בסלטים המתועשים,
להוסיף סירופ על האש לחצילים
 

רִפְקִי.

משתמש סופר מקצוען
להוסיף סירופ על האש לחצילים
מה זה הסירופ הזה?

אגב, שדרוג לחציל קלוי, לא משנה בתנור או על הגז [ גם לדעתי על הגז יותר מוצלח]
לפני שאני צולה אותו, אני חורצת כמה חריצים לאורך, דוחפות שם שיני שום פרוסות, קצת שמן זית ומלח גס.
עוטפת בנייר כסף.
מגישה את החציל שלם, ומרחיבה טיפה את החריצים. נראה יפה מאד, וטעים!
 

חדוי כנרת

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
מה זה הסירופ הזה?
בקניה שיגרתית ראיתי קונה שביקש את זה,
שאלתי את המוכרת ע"כ וסיפרה לי שהסירופ הנ"ל מבוקש אצלה מאד
גם קייטרינגים משתמשים בכך וגם לקוחות פרטיים
 

נ.ו.ה

משתמש צעיר
אפשר פשוט לקלות על האש,
לעטוף את החציל בנייר כסף לחורר כמה חורים עם סכין
ולהניח על הגז אני עושה על האש הכי קטנה,
צריך להפוך באמצע (בערך 10-15דק' על כל צד)
יוצא מעולה!
 

חדוי כנרת

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אני צולה על האש בתבנית ח.פ כמעט ולא מלכלך את הכיריים
אם כי לעיתים התבנית מתחוררת במקום כלשהו ואז טיפה מתלכלך,
אבל הכל שווה בשביל הטעם.
 

לוח אירועים וקורסים קרובים

למעלה