דרוש מידע חלוקת תפקידים בין בעל לאשה

מצב
הנושא נעול.

icepop

משתמש פעיל
מכאן מתחיל כל הטעות, לשבת בכולל זה לא אומר לעמול בתורה יומם ולילה.
ולעמל לפרנסתו זה גם לא היפך מלעמול בתורה יומם ולילה
לא חילקתי בין אברך כולל לאדם עובד, אלא בין העמל לפרנסתו וקובע מעט עיתים לתורה לבין העמל בתורה יומם ולילה.
גם אם נאמר ששניהם עושים בשווה את רצון ד' כיון שכל אחד עובד את השם לפי יכולותיו, עדיין אין להשוות בין זה שצריך לקום מפניו והוא מגן על העיר שלנו לבין זה האחר.

גרפטריק

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
ואם כבר מדברים, בינינו כמעט כל אדם צריך ללכת ליעוץ,
ואם מישהו חושב שהוא ממש לא צריך, אז שירוץ לייעוץ.

מכירים את הסיפור על מישהו שהיה מגיע כל יום לרופא, ויום אחד הוא לא הגיע, למחרת הוא הגיע לרופא, והרופא שאל אותו איפה היית אתמול, הוא ענה בהתנצלות שאתמול לא הרגיש טוב ולא יכל להגיע.

והמבין יבין

adiakby

משתמש רשום
ולעמל לפרנסתו זה גם לא היפך מלעמול בתורה יומם ולילה.

ישבתי בכולל כמה שנים טובות, ומי שמכיר את השטח יודע טוב טוב על מה מדברים, אשריהם הנשים שאין להם האפשרות להגיע לכולל ולראות בעצמם על מה מדובר, וד"ל

וכבר אמר קהלת: "אדם אחד מאלף מצאתי" - רש"י: בנוהג שבעולם אלף נכנסים למקרא אין יוצאים מהם להצליח שראויים למשנה אלא מאה ואותם מאה שנכנסו למשנה אין יוצאים מהם לגמרא אלא עשרה ואותן עשרה שנכנסין לגמרא אין מצליח מהם אלא אחד להוראה הרי אחד מאלף.
חבל להוציא לעז, יש הבדל בין לשבת בכולל לבין ללמוד בכולל, פה לא מדובר על אלו שרק "יושבים" בכולל,
אלא על אנשים יראי השם אמיתיים שלומדים תורה 3 סדרים תמידים כסדרם כאברכים, וכן - אין מה להשוות בינהם לבין אדם העמל לפרנסתו,
והדעה הזו היא בדיוק ההוכחה לדור ההפוך שבו אנו חיים,
שאותם נשים שמצפות מבעליהן לתפקד באופן שווה בבית כאילו יש 2 נשים בבית, או לצאת לעבוד משרה מלאה ובקושי לגרד דף גמרא, ועוד מביאות סימוכין לכך שהבעל צריך לפרנס מהרמב"ם וכו' וכו', הם הם בעצמם יוצאות לעבוד בניגוד לעמדת תורתנו הקדושה..אז...אי אפשר להחזיק את המקל משני הצדדים.

icepop

משתמש פעיל
וכבר אמר קהלת: "אדם אחד מאלף מצאתי" - רש"י: בנוהג שבעולם אלף נכנסים למקרא אין יוצאים מהם להצליח שראויים למשנה אלא מאה ואותם מאה שנכנסו למשנה אין יוצאים מהם לגמרא אלא עשרה ואותן עשרה שנכנסין לגמרא אין מצליח מהם אלא אחד להוראה הרי אחד מאלף.
ולכן אלף הולכים לכולל כדי שיצא מהם אחד

יוסף שובל

משתמש רשום
הבעל לומד כל היום - דבר תמוה. בהחלט דבר מכובד - אך זה פתיחה לכל הבלאגן שקורה...
ואז, האשה עובדת וקורעת את עצמה עם הכל הכל הכל - הריונות, לידות, טיפול בילדים, פרנסה, עבודה, בנקים, נקיונות, בישולים, כביסות, גיהוצים, ועוד להיות אשה טובה וסבלנית לבעלה ולחכות לו עם ארוחות יפות ומושקעות...

ישבתי בכולל כמה שנים טובות, ומי שמכיר את השטח יודע טוב טוב על מה מדברים, אשריהם הנשים שאין להם האפשרות להגיע לכולל ולראות בעצמם על מה מדובר, וד"ל
זה גג יום בפרוג עד שמגיעים לאשכול התורן אותם אלו שמטרת חייהם היא לדברר את העמדה שאברכי כולל הם תחתית האנושות, עצלנים ונצלנים, ובאופן כללי רצוי שילכו לעשות משהוא עם עצמם ולא ישתו קפה כל היום. החריג שיש פה היום זה שיש ביקורת גם על אלו שאפילו לשיטתם לומדים ברצינות.

ציפי122

תכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
בלת"ק
נסי לבדוק עם עצמך @יוצרת מציאות מה מפריע לך כשהוא לא עוזר לך
כשאת חוזרת ורואה את הטוסטר עדיין על השיש מה את מרגישה בעומק (מתחת לכעס) זלזול? בדידות?
מודעות בענין יכולה לעזור.
וחוצמיזה יש כלל ששמעתי מיועצת מדהימה שאמרה הפעלת כח לעולם מיצרת כח נגד.
לא תוכלי לשנות אותו. ואם תדרשי שינוי,תצרי את ההיפך
תוכלי לבקש יפה להתחשב בך ושממש תשמחי אם ישטוף את הכלים היום או מחר.
אבל באופן כללי בנישואין, העבודה היא לקבל אתזה שלא נוכל לשנות את השני, רק את עצמינו.

Avigush

משתמש חדש
ואוו ואוו ואוו

מיד כשראיתי את האשכול הלב שלי התחיל לפעום...
התחיל לפעום מהלחץ ומהפחד שמא יישעו כאן טעויות, ועדיין ליבי פועם,

אסביר, כן, את חטאי אני מזכיר היום!!! אני מזדהה עם כל מילה של הכותבת אבל מהצד השני, לא השני של הבעל העובד והאשה שלא עושה כלום,

אלא מצד הבעל לא להסתמך על השם של הניק, כן אני הייתי בדיוק אותו הבעל שאת כותבת עליו, הגעתי מאותו בית שכתבת וגם חשבתי את אותם המחשבות שבעלך היקר חושב, ורק, ואך ורק, ושוב רק בזכות אשתי החכמה כן, זו שעליה נאמר חכמת נשים בנתה ביתה,
אנחנו ואני היום במקום אחר רחוק רחוק מהמקום אותו את מתארת בהודעתך,

זה קרה בזכות ההבנה של אשתי שהיא לא תוכל לשנות אותי בהסברים ודרישות, רק בהבנה והכלה,
כן, לאט לאט לאט הבנתי שהבית שלי זה לא הבית של ההורים שלי, האשה שלי זה לא האמא שלי,
ואני ואנחנו צריכים לחיות את החיים שלנו, ולא כמו המשפחה שלי או המשפחה שלה,
ושלא תחשבו לרגע שלא היה לה קשה לפעמים, אפילו מאד ואפילו קשה מאד מאד!
אבל בחכמתה היא הבינה שרק הזמן וההכלה יעשו את שלהם, ואני אבין את התנהלות החיים.

לכן אנא ואנא ממך, אל תתפתי להעמיד אותו על מקומו ולדרוש ממנו (בצדק) דברים בסיסיים
כל עוד זה לא מגיע ממדות לא טובות, תתני לזמן לעשות את שלו, תתני למציאות לגרום לו בזמני עומס שיהיו בעז"ה להבין ולהפנים דברים בסיסיים אלו, אני יכול לומר, שכמה שאז היא הייתה מנסה להסביר לי, פשוט לא הייתי בשל להבין כל מיני דברים, וכן זה לקח יותר משנתיים, בס"ד אנו כבר נשואים קרוב לעשרים שנה באושר עצום בס"ד, אבל זה לקח כמה שנים טובות להגיע לזה, לסיכום, לא בחיל ולא בכח כי אם ברוחי.

והמון המון תפילה לס"ד שתזכי להתנהל בחכמה ובתבונה!

שליח ציבור

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
אם בדיבורים לא מועיל
אפשר לעבור למעשים
הרי אם הגדוד לא יכין ארוחה
המלך לא ימות ברעב ,
זה לא צריך להיות במריבה
סתם שביתה איטלקית תגרום לו לרדת מרום מושבו .
סליחה מראש ....גישה לא יהודית לא חכמה ...ואפילו מזיקה...

שואל לעניין

משתמש מקצוען
לדעתי לא כל דבר צריך לרוץ ליועץ...
כל איזה מריבה קטנה צריך יעוץ?
לא מדובר כאן במשהו רציני בכלל!!!
לא רואה פה שום בעיה רצינית פשוט תדברו על זה !
לכל אחד יש התמודדות עם הבן זוג זה דברים שצריכים לפתור בינם לבין עצמם ולא לערב עוד אנשים בזוגיות שלהם זוגיות זה בין בני הזוג לא בין האמא או היועץ או הרב!!
צריך לדעת להסתדר לבד ! אתם אנשים בוגרים!
מה חשבת שתתחתני ולא יהיה שום קונפליקט בינכם ??
חוץ מזה לדעתי זה עניין זמני מאוד עד שיוולדו ילדים בעז''ה וכבר לא יהיה לו ברירה....

אם היה פה מקרה מוזר ומיוחד אז באמת אולי היה צריך יעוץ אבל זה מקרה כזה קלאסי שזה הזוי להתייעץ על זה
בשביל מה יש שכל אם אפשר להתייעץ על כל דבר? חלאס עם היעוץ על כל שטות!
צריך ללמוד להתמודד!
כן! אפילו ברמה שלא צריך לפתוח אשכול בפרוג על כזה דבר!
לגמרי
עדיף לחכות שזה יתפתח כמה שנים (וילדים)
יגיע לבי"ד, ואז הולכים לגישור ביחידת הסיוע שהדיין שולח

זבנג

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
פעם אחת עשינו שבת כל המשפחה המורחבת
ויש לי דוד אחד חילוני שלקראת סוף השבת הוא אמר לאשתו- אני חוזר בתשובה:
לגבר החרדי יש חיים תותים- בבוקר הוא לוקח את החליפה, אומר לאשתו בוקר טוב והולך ללמוד, להתפלל, לדבר עם חברים, וחוזר בערב- מחכה לו בית נקי, ילדים ישנים, אוכל מוכן ואח"כ הוא הולך לישון....
אשתו אמרה לי שאצלם הכל מתחלק ביניהם שווה בשווה, בוקר אחד הוא לוקחת את הילדים ללימודים ובבוקר שאחרי היא, כנ"ל בכל טיפולי וצרכי הבית- היא אומרת לי (ובצדק)- הרי הבית שלו בדיוק כמו שהבית שלי.
היא אמרה לי שאצלם זה מאד ככה- בכיף מתגרשים בגלל זה- הוא לא עשה כמעט כלום, ואני הכל...

אצלי הבעיה היא שאני לא סובלת לבקש טובות מאחרים, לא מסוגלת לבקש מבעלי שיעשה דברים (בבית שלו אני רואה שהילדים עוזרים הרבה, אבל כנראה הרגלתי אותו שאני לא מבקשת כלום) וחולמת שהוא יעשה מעצמו, שיראה שאני עוד שניה קורסת- אבל כנראה שהוא (עדיין) לא קורא מחשבות...
לא רוצה להרגיש אשה מעצבנת שכל היום מתחננת ומבקשת עזרה, אולי תשטוף כלים, אולי תזרוק ת'פח...
ת'אמת שאמרתי לו לפעמים שאני חייבת עזרה- לא יכולה גם לעבוד 8 שעות בבוקר, גם לטפל בילדים ובבית כל הצהריים וגם לעבוד בערב, לפעמים הוא כן עושה משהו, אבל לא מספיק
איך אפשר לגרום לבעל להבין שזה הבית שלו בדיוק כמו שזה הבית שלי?????
לא מבקשת שיתחלק חצי חצי איתי, אבל שיעניין אותו איך נראה הבית- יש כלים בכיור- תשטוף, יש משהו על הרצפה- תרים...

יוסף שובל

משתמש רשום
אני מנסה להבין מהו הפחד (שנמצא גם אצל פותחת האשכול) ללכת לייעוץ, או אפילו לקבל החלטה כזו, ממה זה נובע?
מה כבר יקרה אם הלכו לייעוץ ללא סיבה, מה הנזק שייגרם?
(לא לענות על נזק שיועץ לא מוצלח ייעשה, לא זה השאלה, וזה עלול לקרות גם מתי שהולכים לייעוץ במקרה שמוסכם על כולם! מה ייקרה אם יילכו ליועץ מוצלח בלי סיבה?)

אסתי3311

משתמש סופר מקצוען
רק אם לא תרגישי
אשה מעצבנת שכל היום מתחננת ומבקשת עזרה, אולי תשטוף כלים, אולי תזרוק ת'פח...
אלא תביני שזה דבר בסיסי וחלק מחובות הבית.

ובנוסף,
חולמת שהוא יעשה מעצמו, שיראה שאני עוד שניה קורסת- אבל כנראה שהוא (עדיין) לא קורא מחשבות...
בית שאין בו הידברות על הרגשות לדעתי צריך שיפור דחוף ביכולת הזאת בין בני הזוג.

עובד על זה

משתמש רשום
ואוו ואוו ואוו

מיד כשראיתי את האשכול הלב שלי התחיל לפעום...
התחיל לפעום מהלחץ ומהפחד שמא יישעו כאן טעויות, ועדיין ליבי פועם,

אסביר, כן, את חטאי אני מזכיר היום!!! אני מזדהה עם כל מילה של הכותבת אבל מהצד השני, לא השני של הבעל העובד והאשה שלא עושה כלום,

אלא מצד הבעל לא להסתמך על השם של הניק, כן אני הייתי בדיוק אותו הבעל שאת כותבת עליו, הגעתי מאותו בית שכתבת וגם חשבתי את אותם המחשבות שבעלך היקר חושב, ורק, ואך ורק, ושוב רק בזכות אשתי החכמה כן, זו שעליה נאמר חכמת נשים בנתה ביתה,
אנחנו ואני היום במקום אחר רחוק רחוק מהמקום אותו את מתארת בהודעתך,

זה קרה בזכות ההבנה של אשתי שהיא לא תוכל לשנות אותי בהסברים ודרישות, רק בהבנה והכלה,
כן, לאט לאט לאט הבנתי שהבית שלי זה לא הבית של ההורים שלי, האשה שלי זה לא האמא שלי,
ואני ואנחנו צריכים לחיות את החיים שלנו, ולא כמו המשפחה שלי או המשפחה שלה,
ושלא תחשבו לרגע שלא היה לה קשה לפעמים, אפילו מאד ואפילו קשה מאד מאד!
אבל בחכמתה היא הבינה שרק הזמן וההכלה יעשו את שלהם, ואני אבין את התנהלות החיים.

לכן אנא ואנא ממך, אל תתפתי להעמיד אותו על מקומו ולדרוש ממנו (בצדק) דברים בסיסיים
כל עוד זה לא מגיע ממדות לא טובות, תתני לזמן לעשות את שלו, תתני למציאות לגרום לו בזמני עומס שיהיו בעז"ה להבין ולהפנים דברים בסיסיים אלו, אני יכול לומר, שכמה שאז היא הייתה מנסה להסביר לי, פשוט לא הייתי בשל להבין כל מיני דברים, וכן זה לקח יותר משנתיים, בס"ד אנו כבר נשואים קרוב לעשרים שנה באושר עצום בס"ד, אבל זה לקח כמה שנים טובות להגיע לזה, לסיכום, לא בחיל ולא בכח כי אם ברוחי.

והמון המון תפילה לס"ד שתזכי להתנהל בחכמה ובתבונה!
היא התחתנה עם פרזיט!
אין שום קשר למה הבעל עושה בחיים צריך להיות בנאדם זה הכל

adiakby

משתמש רשום
לא מבקשת שיתחלק חצי חצי איתי, אבל שיעניין אותו איך נראה הבית- יש כלים בכיור- תשטוף, יש משהו על הרצפה- תרים...
לשלוח אותו ללמוד מוסר ושלום בית, ולהקשיב לשיעורים בנושא.
שימת הלב של הבעל והרגישות שלו לנעשה בבית ובכלל תשבוחות והערכה לאשתו - זו אבן יסוד של היהדות ובניית בית בריא ויהודי, ועל כך מדברים כל רבותינו

ציפי122

תכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
אני מנסה להבין מהו הפחד (שנמצא גם אצל פותחת האשכול) ללכת לייעוץ, או אפילו לקבל החלטה כזו, ממה זה נובע?
מה כבר יקרה אם הלכו לייעוץ ללא סיבה, מה הנזק שייגרם?
(לא לענות על נזק שיועץ לא מוצלח ייעשה, לא זה השאלה, וזה עלול לקרות גם מתי שהולכים לייעוץ במקרה שמוסכם על כולם! מה ייקרה אם יילכו ליועץ מוצלח בלי סיבה?)
יכול לקחת זמן,
זה תהליך
עולה כסף
אולי בעלה לא רוצה?

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

דמות 3D הטובה ביותר • אתגר 133

לוח מודעות

למעלה