ניק כמעט בלי ראש
משתמש מקצוען
התגובה שלי הייתה למי שתיארה בעל שיושב על הספה וטוען שהוא מלך בגדודאם את רווקה - חכי קצת לפני שאת מתחתנת, אם את נשואה- יהיה מעניין לשמוע את בעלך
מי שמעוניינת בכזה שידוך שיערב לה .
@שליח ציבור טוען שזה דעת תורה
התגובה שלי הייתה למי שתיארה בעל שיושב על הספה וטוען שהוא מלך בגדודאם את רווקה - חכי קצת לפני שאת מתחתנת, אם את נשואה- יהיה מעניין לשמוע את בעלך
בקצב הזה אפשר לסגור את פרוג.חברה ...יכול לצאת מכאן נזקים גדולים ....קחו אחריות !
סוף מעשה במחשבה תחילה....כל אחד כותב כאן את דעתו מבלי לדעת כלוםּ...
תסלחו לי, אבל בדיון פתוח, בייחוד בדיון מעורב עונים לגופם של דברים ולא לגופו של עונה.אם את רווקה - חכי קצת לפני שאת מתחתנת, אם את נשואה- יהיה מעניין לשמוע את בעלך
פשוט הזייהעד כמה שידוע לי:
הבעל התחייב בכתובה לדאוג לפרנס את האשה
והאשה לא התחייבה לכלום
וכל שכן אם היא עוזרת לו בפרנסת הבית, שיעזור טיפה במשהו שזה אפילו לא החיוב שלה...
אולי כן ואולי לא, אבל שביתה איטלקית וודאי שאינה דרך התורה. (וגם נצלנות ופרזיטיות לא)התגובה שלי הייתה למי שתיארה בעל שיושב על הספה וטוען שהוא מלך בגדוד
מי שמעוניינת בכזה שידוך שיערב לה .
@שליח ציבור טוען שזה דעת תורה
אבחון? כאשר ילד מתנהג כך אנו מנסים לחנך אותו ולהסביר לו על אחריות ונשיאה בנטלאיזה כתפיים רחבות? מאיפה האומץ לכתוב כך בפומבי אבחון כזה בטוח מצדך ? קצת אחריות זו במה ציבורית ...
פותחת האשכול תארה מצב של בעל אברך שמדבר ממקום שובניסטי.
איך זה קשור לשנאת אברכים?
הבעל לומד כל היום - דבר תמוה.
ישבתי בכולל כמה שנים טובות, ומי שמכיר את השטח יודע טוב טוב על מה מדברים, אשריהם הנשים שאין להם האפשרות להגיע לכולל ולראות בעצמם על מה מדובר, וד"ל
ולכן אלף הולכים לכולל כדי שיצא מהם אחד
לגבר החרדי יש חיים תותים- בבוקר הוא לוקח את החליפה, אומר לאשתו בוקר טוב והולך ללמוד, להתפלל, לדבר עם חברים, וחוזר בערב- מחכה לו בית נקי, ילדים ישנים, אוכל מוכן ואח"כ הוא הולך לישון....
השיטה שכל אברך שמכר את עצמו עבור דירה ולא באמת רוצה לעמול בתורה יומם ולילה ויושב בכולל וכו' והכל נופל על האשה שעושה את הכל במסירות נפש ממש כדי שהוא יוכל ללמוד וגם אסור לו לעזור בבית כי הוא תלמיד חכם וכנ"ל. הם אלו שמשחירים את אברכי הכולל.
שבתי בכולל כמה שנים טובות, ומי שמכיר את השטח יודע טוב טוב על מה מדברים, אשריהם הנשים שאין להם האפשרות להגיע לכולל ולראות בעצמם על מה מדובר, וד"ל
קודם כל ההשתלחות ודברי הבלע מצריכים "מחאה".ואז, האשה עובדת וקורעת את עצמה עם הכל הכל הכל - הריונות, לידות, טיפול בילדים, פרנסה, עבודה, בנקים, נקיונות, בישולים, כביסות, גיהוצים,
אם תכתוב 10 פעמים נוספות את זה, זה לא יועיל כמובן.מי שיכול לדאוג שינעל האשכול הזה וימחק.. תבא עליו הברכה.
יוצא כאן נזק גדול מתועלת
מי אמר לך מה קורה שם ? קצת אחריות ...באמת?!אבחון? כאשר ילד מתנהג כך אנו מנסים לחנך אותו ולהסביר לו על אחריות ונשיאה בנטל
ההבנה שאין תירוץ להתנהגות הזאת כמו ואני מצטט "זה מה שהוא ראה בבית" או "הוא יושב לומד ולכן" היא הבסיס להתנהלות מולו
ממש ממש לא!ללכת לייעוץ?
ללכת לייעוץ זה טייטל של בעיה, של 'זוג שלא מסתדר'.
מניחה שאם על כל בעיה בחיים היינו רצות לייעוץ/לאבחון וכו'
היינו מקוטלגות בהרבה תארים מפוקפקים.
אני מעלה את זה פה דווקא בפורום בשביל לשמוע מחוכמת ההמונים.
אני בטוחה שהרבה התמודדו ויתמודדו עם הקונפליקט הזה.
ולא חושבת שכל מי שהתמודדה פתרה את זה עם ייעוץ.
מי שיכול לדאוג שינעל האשכול הזה וימחק.. תבא עליו הברכה.
יוצא כאן נזק גדול מתועלת
ממש חולקת, ללכת ליעוץ זה לא חובה לכל זוג,ממש ממש לא!
חובה לכל זוג ללכת לייעוץ!
ללכת לייעוץ לא מעיד על בעיה
אלא מעיד על זוג חכם שמבין שהראש של הגבר והראש של האישה שונים מאוד אחד מהשני וצריך ללמוד איך לתקשר בצורה חיובית ומועילה
אני מאוד בעד ייעוץ טוב
זה משנה את כל החיים
בעלי שאל מישהו מהישיבה שהיה בקשר איתובלת"ק חלקי
נגיד שיוצרת מציאות היקרה שמאוד השתכנעה מרבים פה רוצה מאוד ללכת ליעוץ, מישהו פה עזר לה? פירט לה איך? למי לפנות? מאיפה תדע איך וכמה?
מניסיון אישי זוכרת את עצמינו רוצים לפנות למישהו ולא יודעים! יצאנו לפני שניה מהסמינר / ישיבה, לא רוצים לערב את ההורים... אין לנו מושג מאיפה מתחילים, מוצפים בפחדים על שרלטנים או כאלו שלא יודעים מהראש שלהם... וזה עוד לפני הקטע הכלכלי...
אולי (ונראה לי מאוד) מזה נובע חלק מההתנגדות ללכת ליעוץ... אז מי שרוצה באמת לעזור שינסה לפרט יותר...!
אנחנו לדוגמא התייעצנו לבסוף עם המדריכצ כלות שעזרה לנו למצוא מתווה מתאים...
בהצלחה!
לא חייבים ללכת ליעוץ, יעוץ זה באמת לפעמים מכבידממש ממש לא!
חובה לכל זוג ללכת לייעוץ!
ללכת לייעוץ לא מעיד על בעיה
אלא מעיד על זוג חכם שמבין שהראש של הגבר והראש של האישה שונים מאוד אחד מהשני וצריך ללמוד איך לתקשר בצורה חיובית ומועילה
אני מאוד בעד ייעוץ טוב
זה משנה את כל החיים
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ר'
קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ: