דרוש מידע חלוקת תפקידים בין בעל לאשה

מצב
הנושא נעול.

גרפטריק

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
זה גג יום בפרוג עד שמגיעים לאשכול התורן אותם אלו שמטרת חייהם היא לדברר את העמדה שאברכי כולל הם תחתית האנושות, עצלנים ונצלנים, ובאופן כללי רצוי שילכו לעשות משהוא עם עצמם ולא ישתו קפה כל היום. החריג שיש פה היום זה שיש ביקורת גם על אלו שאפילו לשיטתם לומדים ברצינות.

מטרת חייהם הגזמת.
ואף אחד לא מדבר על אלו שלומדים ברצינות שזה לא קשור לכולל הם יכולים גם לשבת לבד באיזה בית כנסת ואיזה פילנתרופ ידאג למחייתם אשרי להם ואשרי חלקם ואני אפילו מקנא בהם, ומייחל לעצמי להגיע ליום הזה, ואני מתפלל על זה כל יום.

אבל.... השיטה שכל אברך שמכר את עצמו עבור דירה ולא באמת רוצה לעמול בתורה יומם ולילה ויושב בכולל וכו' והכל נופל על האשה שעושה את הכל במסירות נפש ממש כדי שהוא יוכל ללמוד וגם אסור לו לעזור בבית כי הוא תלמיד חכם וכנ"ל. הם אלו שמשחירים את אברכי הכולל.

תמר שרייבר

משתמש רשום
מה הסיכון הגדול בללכת לייעוץ שיש לתת עליו את הדעת בעזרת מבוגר אחראי?
מה שקורה בדרך כלל הרבה מהטיפול נמצא בשינוי הרגלי חשיבה וכאלה
מה שחשוב שזה יהיה בצורה מבוקרת ואחרית שלא פתאום לעשות שינוי חשיבה בתפיסות ערכיות ודתיות
מה שיכול לקרות יותר עם המטפלת יועצת ממגזר אחר וכאלה

adiakby

משתמש רשום
לתועלת הרבים אצוטט רמב"ם ועוד....
יב). על האישה מוטלות מלאכות שונות בבית (שם, פרק כא), שניתן לחלק אותן לשלושה סוגים: א. פעילות בבית שתכליתה השתתפות מסוימת בפרנסת המשפחה (בימי חז"ל - טווית צמר), בדרך כלל - כתוספת משנית לרווחי הבעל. הבעל הוא הבעלים על רווחים אלו ("מעשי ידיה - שלו"). ב. טיפול בצרכי הבית השונים: אפיה, בישול, כביסה, וכדומה, עבור כלל המשפחה (חלקת מחוקק סי' פ סקי"ב). ג.המשנה בכתובות נט: [1] מונה מספר מלאכות שהאישה מחוייבת בהן כלפי בעלה:

"ואלו מלאכות שהאשה עושה לבעלה: טוחנת, ואופה, ומכבסת, מבשלת, ומניקה את בנה, מצעת לו המיטה, ועושה בצמר.

לאיש גם מחויבות גדולה אצוטט את זה באשכול המתאים..
כמובן הכל בדרכי נועם ...
לא נכון להביא לכאן את הציטוט הזה לכאן, זה הרס לשלום בית ולא נכון כהוראה כללית
מכיוון שיש שיקולים נוספים בהקמת בית ולא רק כתוב יבש.

HennyS

משתמש מקצוען
למה ? היא צריכה לבוא למטפלת שלה עם הרבה אימון במה שהיא אומרת לה וממליצה לה
לא!
לא מכירה את מי שאת מדברת עליה, אבל ללכת לטיפול לא אומר למחוק את השכל.
לא צריך להגיע חשדנים, אבל בפירוש לבדוק אם מתאים לי- ההתנהלות, הגישה, אם יש חיבור טוב. לפעמים צריך לעבור כמה מטפלות עד שמגיעים למי שנכונה לי.
בטיפול מקצועי המטפלת לא ממליצה למטופלת ומנחה אותה איך להתנהג, אלא עוזרת לה להבין את עצמה, את הדינמיקה, לברר מה בדיוק מפריע לה ומה יעזור לה.

שליח ציבור

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
היא התחתנה עם פרזיט!
אין שום קשר למה הבעל עושה בחיים צריך להיות בנאדם זה הכל
איזה כתפיים רחבות? מאיפה האומץ לכתוב כך בפומבי אבחון כזה בטוח מצדך ? קצת אחריות זו במה ציבורית ...

זבנג

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
בית שאין בו הידברות על הרגשות לדעתי צריך שיפור דחוף ביכולת ההדברות בין בני הזוג.
אין שום בעית הידברות על רגשות (ואני גם כתבתי קודם שאני אמרתי לו כמה פעמים שמאד קשה לי ואני חייבת שיעזור)
הבעיה היחידה היא שביומיום אני לא אוהבת לבקש טובות מאחרים

אני רואה שאין פה מישהו שכתב פה בפורום הזה בלי שיכתבו לו שילך ליעוץ...;)

קרקע יציבה

משתמש חדש
היא הציגה את הענין שהוא לא מבין מדיבור שלה על זה
לכן אול כדאי לערב מישהו חיצוני
למה לוקחים פה ככ קשה את עניין היעוץ???

בי. נ

משתמש פעיל
למה לוקחים פה ככ קשה את עניין היעוץ???
יתכן מאד שהנחה שגויה זו, היא הגורם להרבה מאד אנשים להימנע מקבלת ייעוץ.

אכן, כשצריך ניתוח - מטפל/ת זוגי טוב ידע לבצע אותו כראוי.
אבל לא כל ייעוץ הוא ניתוח.
ולפעמים, ייעוץ שיגיע מוקדם, ימנע את הצורך בניתוח בהמשך.

מה דעתכם?

-דינה-

משתמש פעיל
זה גג יום בפרוג עד שמגיעים לאשכול התורן אותם אלו שמטרת חייהם היא לדברר את העמדה שאברכי כולל הם תחתית האנושות, עצלנים ונצלנים, ובאופן כללי רצוי שילכו לעשות משהוא עם עצמם ולא ישתו קפה כל היום. החריג שיש פה היום זה שיש ביקורת גם על אלו שאפילו לשיטתם לומדים ברצינות.
פותחת האשכול תארה מצב של בעל אברך שמדבר ממקום שובניסטי.
איך זה קשור לשנאת אברכים?

זבנג

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
לתועלת הרבים אצוטט רמב"ם ועוד....
יב). על האישה מוטלות מלאכות שונות בבית (שם, פרק כא), שניתן לחלק אותן לשלושה סוגים: א. פעילות בבית שתכליתה השתתפות מסוימת בפרנסת המשפחה (בימי חז"ל - טווית צמר), בדרך כלל - כתוספת משנית לרווחי הבעל. הבעל הוא הבעלים על רווחים אלו ("מעשי ידיה - שלו"). ב. טיפול בצרכי הבית השונים: אפיה, בישול, כביסה, וכדומה, עבור כלל המשפחה (חלקת מחוקק סי' פ סקי"ב). ג.המשנה בכתובות נט: [1] מונה מספר מלאכות שהאישה מחוייבת בהן כלפי בעלה:

"ואלו מלאכות שהאשה עושה לבעלה: טוחנת, ואופה, ומכבסת, מבשלת, ומניקה את בנה, מצעת לו המיטה, ועושה בצמר.

לאיש גם מחויבות גדולה אצוטט את זה באשכול המתאים..
כמובן הכל בדרכי נועם ...
עד כמה שידוע לי:
הבעל התחייב בכתובה לדאוג לפרנס את האשה
והאשה לא התחייבה לכלום

וכל שכן אם היא עוזרת לו בפרנסת הבית, שיעזור טיפה במשהו שזה אפילו לא החיוב שלה...

יוסף שובל

משתמש רשום
ממבט תורני צרוף [ללא 'מה יאמרו'...]

מוצע לכל הזועמים לפתוח את הכתובה ולראות על מה הם חתמו.

מתוך אהבת והערכת תורה מליאה
אלו מלאכות שהאשה עושה לבעלה, טוחנת, ואופה, ומכבסת, מבשלת, ומניקה את בנה, מצעת [לו] המיטה, ועושה בצמר
משנה בכתובות. מבט תורני.
נכון, לא הכל הוא מנהג המדינה בימינו, אבל לצטט חצי ציטוט - לא הוגן.

אסתי3311

משתמש סופר מקצוען
אין שום בעית הידברות על רגשות (ואני גם כתבתי קודם שאני אמרתי לו כמה פעמים שמאד קשה לי ואני חייבת שיעזור)
הבעיה היחידה היא שביומיום אני לא אוהבת לבקש טובות מאחרים

אני רואה שאין פה מישהו שכתב פה בפורום הזה בלי שיכתבו לו שילך ליעוץ...;)
חלילה לא באה לאבחן...

אבל במקביל למה שכתבת היתה גם אמירה של "אני רוצה שהוא יבין לבד שאני על סף קריסה".
אני חושבת, שבזוגיות חשוב יותר מהכל לא לחכות שהוא יבין לבד אלא להביא את עצמנו. את הרצונות והצרכים.

לך

משתמש רשום
וזה גם חלק מהפיכת היוצרות, כי אם הוא לומד כל היום אז ק"ו בן בנו של ק"ו שהוא לא צריך לעזור כלום כי הוא הרי תלמיד חכם, וזה ח"ו זילות לת"ח לשטוף כלים או לפנות את הצלחת.

אבל אם אתה ממילא עובד ולא לומד כל היום [רק קובע עיתים במסי"נ מתוך עייפות וכלות הכוחות], אז אתה כבר בערך פחות אז מותר לך לשטוף כלים וכו'.

וחוזר חלילה.
להוריד את הזבל בבית זה שווה להוריד את הדשן מהמזבח כפי דברי רבותינו
וזה הכי כבוד

יוסף שובל

משתמש רשום
עד כמה שידוע לי:
והאשה לא התחייבה לכלום

וכל שכן אם היא עוזרת לו בפרנסת הבית, שיעזור טיפה במשהו שזה אפילו לא החיוב שלה...
ברור, זה חיוב הלכתי קודם! האשה גם לא התחייבה לשמור שבת בכתובה כי זה חיוב הלכתי שקדם לכתובה.
כתובה היא חיובים מאוחרים של הבעל שאינם חיובים דיניים והלכתיים אלא תקנות.

adiakby

משתמש רשום
עד כמה שידוע לי:
והאשה לא התחייבה לכלום

נכון,
אך לצערנו היום...כשהאישה מחליטה שהיא רוצה לעבוד, היא לא באמת שואלת האם היא צריכה או שזה יקשה על מחויבויות בסיסיות שלה, היא פשוט עושה, ואז צריך למצוא להחלטה הזו פתרון.

שליח ציבור

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
חברה ...יכול לצאת מכאן נזקים גדולים ....קחו אחריות !
סוף מעשה במחשבה תחילה....כל אחד כותב כאן את דעתו מבלי לדעת כלוםּ...

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  9  פעמים

אתגר AI

דמות 3D הטובה ביותר • אתגר 133

לוח מודעות

למעלה