נכתב ע"י תותח שיווקי;2343414:
טובים יותר מבד"ץ??? איפה ראית דבר כזה? כשאתה מחליט על מי לסמוך בעניין המחלוקת ההיסטורית בין הבית יוסף למבי"ט בענין פירות נכרי בשביעית משנה מי יותר טוב??? אין לך מסורת כלשהי? ואם לבד"ץ יש סייעתא דשמיא אז לחזו"א שחלק עליהם אין???
תן לי לחדד ובזה סיימתי: יש מחלוקת הלכתית ישנה בין בד"ץ העדה החרדית לבין רבים מפוסקי ההלכה בדור, ביניהם אלו שעיתון יתד נאמן והרבנים שמתווים את דרכו צועדים לאורם. מי שמסורת בידו שבמקרה כזה הולכים אחרי הבד"ץ, קדוש יאמר לו. אבל ישנם רבבות מעמך בית ישראל, ביניהם כמעט כל קוראי יתד נאמן שמסורת בידם במקרה כזה לצעוד לאורו של החזו"א ותלמידיו, ולכן יתד רואה חובה לעצמו להעלות את הנושא ולהבהיר את עמדתם של פוסקי ההלכה שהוא צועד לאורם. איך הגעת לשטיפת מח???
אתה סיימת, אבל אני צריך להבהיר: לא אני הגעתי לשטיפת מוח אלא יתד, שבכוונה השאירו ענין זה ליום שלישי שבו קוראים רבים את העיתון החינמי למרות שאינם נמנים על העיתון ואינם צועדים לאורו של החזו"א ותלמידיו בפסיקת ההלכה, וכוונתי לגידולי נכרי בשביעית, מעמיד דמעמיד בסוכה, ועוד ועוד, שאף כי לומדים את תורתו בחשק רב, ונהנים מפירותיו בעניני כלל ישראל כמו המאבק בגיוס ושמירת חומות העיר בני ברק, מ"מ מסורת בידם לא לפסוק דווקא כמותו בהרבה דברים, וגם לא מחוייבים דווקא לפסיקת תלמידיו מרנן הגר"ח קנייבסקי והגר"נ קרליץ, שהם גדולי ישראל אבל לא בהכרח מחייבים את כל ישראל לנהוג כמותם.
ולכן אני קורא לזה שטיפת מוח, ששוטפים את המוח גם לאלו שלא נמנים על הפוסקים כהנ"ל לפסוק דווקא כמותם.
זה אמנם לא מהיום ולא מאתמול המדיניות הזו אבל זה עדיין מרגיז אנשים...
ולכן כתבתי שלא צריך להזדקק דווקא לגלאט הון, ומי שלא קיבל על עצמו כרב את הרבנים שחתמו על המודעה יכול בהחלט לבחור באחד המסלולים ההלכתיים המפוקחים ע"י בד"ץ העדה החרדית.
ואגב רציתי לייעץ לקורא את דברי הרב התותח השיווקי שליט"א, שיערכו סקר בין מנויי יתד נאמן, כמה מהם מקפידים לנהוג כהחזו"א ותלמידיו בפסקים התלויות במחלוקת הפוסקים. כ"ש וק"ו על 140,000 הקוראים ביום שלישי...