הכל לטובה תמיד
משתמש פעיל
חינוך ילדים הוא הדבר הכי חשוב שבו תלוי כל עתיד ילדינו
וכל דבר הכי קטן יכול לשנות ולעצב את דמות ילדינו ...
יש הרבה דרכי חינוך ואני רוצה קצת לנתח
איך מנתחים? חושבים על זה
סיפור ראשון :
שלומי ביקש מאימא שלו שתקנה לו מחשב, הוא רוצה לשחק במשחקי מחשב. אימא אמרה לו: לא, אנחנו לא מכניסים לבית שלנו מחשב. בכה שלומי אבל אצל מושי יש מחשב, ולכל החברים שלי יש מחשב ולמה רק לנו אין? אמרה לו אימא: בבית שלנו אין מחשב, אתה רוצה שנשאל את אימא של מושי אם יש להם מקום מיותר בבית? ענה הילד: את אימא רעה
נעצור כאן ונחשוב:
אם נגיד לילד שהוא חצוף ונעניש אותו אז זה לא יגרום לו שיבין למה אצלינו בבית אין מחשב וגם הוא לא יבין שאסור להתחצף, זה רק יגרום מרד שהאמא נלחמת עם הילד שלה וזה יסחוט הרבה כוחות גם מהאמא וגם מהילד.
מצד שני אם האמא תבליג הוא גם לא יבין מדוע היא לא מסכימה וגם הוא ידע שאפשר לדבר לאמא איך שהוא רוצה...
אז מה עושים?
בסוף שלומי הגיע לאימא וביקש לקבל קולה, אך אימא לא עונה. פעם ראשונה, שניה ושלישית, הילד מתחיל לבכות ואז אומרת לו אימא: אמא רעה לא עונה.
אומר הילד: את אימא טובה. אומרת לו אימא, אם אני אימא טובה לך לחדר ותחשוב על מה שעשית ותכתוב מכתב.
מה בעצת קרה פה? שלומי רצה קולה וצריך בשביל זה את אימו, ולכן שווה לו ללכת ולחשוב. אף אחד לא הכריח אותו ללכת לחשוב וממילא הוא מבין שהנושא הזה הוא לא נושא של ויכוח כלל, בבית שלנו אין מחשב וזהו ואין קשר לבית של מוישי.
וכן הוא הבין שהוא התחצף אך בצורה בונה וללא פגיעה.
יסוד הענין הוא להבליג.
לא להעניש באותו רגע אלא להמתין לזמן מתאים ואז להעיר בצורה בונה ולא בצורה שעלולה חלילה לפגוע או להרוס את הילד.
עד כאן חלק ראשון.
יש לכם דרך אחרת / עצה אחרת? חולקים עלי? אשמח לשמוע!
שיהיה לכולנו בהצלחה ונזכה לבנות את ילדינו בצורה הטובה ביותר!
קבצים מצורפים
נערך לאחרונה ב: