דרוש מידע חייבת עזרה. פעוט שפוצע עד זוב דם

מרחבית

משתמש מקצוען
אני חושב שניתן לעשות לו התניה, כל פעם שהוא מציק, מיד לגרום לו אי נוחות, כמעט בכל גיל זה עובד (גם עד 120)
לפני כל פעולה צריכות להיות שתי שאלות בסיסיות -
האם זה מועיל?
האם זה לא מזיק?
לא מספיק שיש לדבר תועלת. צריך גם שלא יהיו ממנו נזקים.
לפעמים עושים דברים שעובדים, אך הנזקים שלהם גדולים, לפעמים גדולים מאוד.

ומכיוון שכתבתם בלת"ק, נכתוב שוב, שיש הרבה מאוד דוגמאות לכך שכשתינוק או ילד מתנהג בצורה חריגה - הוא נתון באיזושהי מצוקה, כגון בעיות תחושה, מצוקת נשימה, בעיות חריפות בראיה או בשמיעה, ועוד.
וכאשר זה כך, הדבר הבסיסי והדחוף שצריך לטפל בו - הוא ברור ממה הילד סובל, ואיך אפשר לעזור לו.

השמח בחלקו

משתמש מקצוען
ברור שצריך לברר מה גורם להתנהגות כ''כ משונה בפרט לילד כ''כ קטן.

חוץ מהבעיה של הילד, יש גם את הבעיה של ההורים, וע''ז כתבתי את ההתניה,
התניה איננה אמורה לגרום לנזק, כי אם באמת הבן אדם מקבל תחושה שזה תוצאה אוטומטית, בתת מודע שלו זה הוא זה שגורם לעצמו את האי נוחות,
למשל, ילד שכל פעם שהוא עושה מעשה מסוים הוא רואה שאמא שלו מיד עצובה, וזה לא נעים לו, הוא לא מרגיש שהאמא מענישה אותו, אלא שהוא גורם לעצמו תוצאה לא נעימה.

סבא ישראל

משתמש מקצוען
בלת"ק
חושך שבטו שונא בנו
כל אלו שמרחמים על הצלקות שייטמעו בילד בגלל כמה מכות בלחי לא שמים לב שהם ממש מתאכזרים גם על הילד וגם על סביבת הילד.
כשהילדים שלי קטנים וחוזרים מהמעון ולומדים לנשוך את הזולת אני לא פונה לייעוץ... הם מקבלים מייד שיעור שמונע מהם לצמיתות את הרצון לנשוך!
אפשר לדעת מה השיעור שמונע לצמיתות את הרצון לנשוך? יש לי בת שפעם ב נושכת השבת היא נשכה את אחותה והענשתי אותה שלקחתי לה ממתק שהיה קשור לליבה היא בכתה חצי שעה אבל אני יודע שלצמיתות זה כנראה לא

אחד תם

משתמש צעיר
לאורך כל התגובות נראה כאילו יש שתי גישות מקבילות, או או

לפעמים כמעט הלך כאן מכות

אבל זה לא בהכרח סותר
לכל זמן ועת לכל חפץ

אם ילד מרביץ
צריך אכן להציב לו גבולות
אבל אם הוא מרביץ כי הוא רעב
החובה לדאוג שלא יהיה רעב - קודמת
(אחר כך תמשיך עם החינוך)

ובהצלחה להורים המדהימים

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה