חידק הליקבקטור פילורי

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
הליקובקטר הוא חיידק שנמצא להמון אנשים במערכת העיכול, ולא חייב שהוא גורם נזק, או כאבים, או סימפטומים כלשהם.
הנזק נגרם כאשר יש חוסר איזון במערכת העיכול.
חוסר האיזון מאפשר לחיידק להתרבות בצורה חסרת פרופורציה,
ובהמשך יכולים להיגרם גם נזקים יותר גרועים כמו כיב קיבה ועוד ל"ע.
כשהוא נמצא בכמות קטנה הוא לא מפריע ולא מזיק,
וכאשר מאזנים את מערכת העיכול הוא פשוט פוחת והולך.

כאשר משתמשים בתותחים כבדים של אנטיביוטיקה
(בפרט במינונים מאוד גבוהים וחזקים כמו שמקובל נגד הליקובקטר)
לא יוצרים ריפוי, אלא רק הפוגה.
חוסר האיזון לא נעלם, אלא רק נרגע כביכול לתקופה.
זו יכולה להיות תקופה קצרה של שבוע-שבועיים, או ארוכה של כמה חודשים.
יכולה להיות גם הפוגה מוחלטת בגזרת הקיבה (שם הוא חי), אבל הבעיה תצוץ בצורה אחרת ובלבוש חדש באזור אחר של מערכת העיכול.
כי אנטיביוטיקה פוגעת קשה במערכת העיכול. בפרט אם היא חזקה.

המלצה שלי לכל הסובלים (ואני יודעת שהם רבים, כי נפתחים פה הרבה אשכולות בנושא) -
לעבוד אך ורק על איזון נכון.
ואז מייתרים את הצורך בתרופות, תוספי תזונה, שמנים, משקאות פלא ועוד.
מי שרוצה עוד מידע אפשר בכיף לפנות אלי באישי.
תוכלי ליצור איתי קשר באישי?
מעניין אותי לקבל עוד מידע
 

ישי.כ

משתמש פעיל
בסד
קבלתי תשובה חיובית לבדיקת הליקובקטור בקיבה

הרופא לא המליצה לי לקחת את הטפול היות והוא מאוד אגריסיבי האם אתם מכירים טפול אלטנרטיבי שעוזר מנסיון שלכם.
בתור אחד שסבל מהחיידק, ולקח את הטיפול התרופתי שלא עזר.
אספתי לכם מדע רב (מי שרוצה יש לי חומר רב על בריאות טבעית).
ויש להדגיש שהעיקר זה לנקות את הגוף מרעלים, קרי אוכל מתועש (ממתקים חטפים, קמח לבן ועוד'), אחרת החיידק ימשיך לשגשג במעיים. שכן הגורם העיקרי לשגשוג החיידק ולהתרבותו בקיבה הוא, עודף פסולת ורעלים במעיים, שכן הכלל הוא: שכל חיידק "יוצא לפעולה" רק כאשר יש לו "מצע", לדוגמא קחו תפוח תחתכו אותו לשניים, כעת החלק החתוך ישנה את צבעו, מדוע? מכיון שהחיידקים תפקידם לפרק רקמות פגועות, אם אין להם "אוכל" הם לא יוצאים לפעולה, וזה בניגוד למה שחושבים העולם (ואין כאן המקום להרחיב).

ולכן חשוב להבין שהימנעות ממחלות היא בעיקר ב"סור מרע", כלומר מהימנעות ממזון מעובד ומתועש, סוכר ומוצריו, פחמימות פשוטות, מזונות מטוגנים וחריפים, ומזונות עשירים בשומן רווי כגון בשר וחלב. המנעות מעישון, צריכת אלכוהול וקפאין.

מהו חיידק הליקובקטר פילורי (H.P)

חיידק זה מצוי אצל רבים מאיתנו בקיבה. רובנו לא מרגישים בקיומו עד לרגע בו הוא משגשג על דופן רירית הקיבה ועלול בכך לגרום לדלקת בקיבה - גסטריטיס, אשר נלווים אליה סימפטומים שונים כגון צרבות, בחילות, תחושת הקאה, תחושה של אוכל תקוע בגרון, שיהוקים וגיהוקים, מלאות אחרי האוכל ועוד. בשלבים מתקדמים עלול להתפתח כיב קיבה - אולקוס.

חומציות גבוהה, חולשה חיסונית, בעיות רקע במערכת העיכול, או רמות סטרס גבוהות - הם מהגורמים המרכזיים לשגשוג הליקובקטר פילורי בקיבה.

הליקובקטר פילורי, הוא חיידק העמיד לחומציות הקיבה ומתיישב ברובד העמוק של רירית הקיבה והתריסריון, שם הוא מחליש את עמידות הקיבה לסביבתה החומצית.

החיידק שורד את תנאי החומציות הקשים של הקיבה אודות ליכולתו לייצר סביבו עננה בסיסית בתוכה הוא יכול להסתתר.

חיידק זה אחראי ליותר מ-80% מכיבי הקיבה ו-90% מכיבי התריסריון. חשוב לציין שרק 15% מנשאי החיידק יפתחו כיב פפטי והשאר לא יפתחו תסמינים דלקתיים בכלל.

מה הוביל לכך שלרוב האנשים יש רמת חומציות גבוהה בדם?

לכל בעל חיים ישנה תזונה אידיאלית שמתאימה במיוחד בשבילו ממנה הוא ניזון ומקבל את כל אבות המזון, ויטמינים ומינרלים.

התזונה שלנו השתנתה המון לאורך ההיסטוריה עד לזמננו אנו שבוא רוב המזון מעובד.

המעבר לתזונה המודרנית הביא לעלייה ברמת החומציות בגוף בעקבות צריכה של מזונות ומשקאות עשירים בחומציות כגון: לחמים, משקאות קלים, מזון מעובד, קפה, תרופות, חומרי הדברה, אוכל מטוגן וכו׳…

כיום התזונה שלנו מאוד רחוקה מצורתה הטבעית לכן ניתן לראות שהרבה סובלים מצרבות, מעי רגיז, כאבי פרקים, אולקוס וכו׳…

בשביל לשמור על בריאות טובה צריך לשמור על איזון ועל כך שלא נהיה יותר מדי חומציים.

כל זאת ניתן לעשות ע״י תזונה, אך לא רק משום שגם אורח חיים נכון יכול גם כן לעזור באיזון – פעילות גופנית, נשימות, מתיחות, הרפיה ורגיעה.

דרכי הטיפול:

בכל יום עוברים עשרות אלפי נשים וגברים אבחון רפואי להליקובקטר פילורי, ומלעיטים אותנו באנטיביוטיקה משולשת או מרובעת.

הרופאים לא מספרים לנו על התחושות הקשות הנובעות מהטיפול, הם לא מספרים לנו על החלשת מערכת החיסון, והם גם לא מספרים לנו על הישנות החיידק ובמלוא עוצמתו. קיימת קלות בלתי נסבלת, חסרת אחריות ונטולת כל גישה רפואית עמוקה ונכונה בטיפול האנטיביוטי.

בכל מחקר בינלאומי ידוע וכן במחקר ישראלי חדש מביעים דעה קשה על הטיפול השגוי בישראל בחיידק הליקובקטר פילורי.

הפתרון העיקרי והטבעי הוא:

טיפול תזונתי
- במחלות במערכת העיכול הוא הכרחי ובעזרת תזונה נכונה ומותאמת, ניתן ליצור ריפוי והקלה של ממש. הטיפול התזונתי בהליקובקטר פילורי מתמקד באיזון החומציות בקיבה וחיזוק מערכת העיכול.

לתזונה יש תפקיד חשוב בטיפול בחיידק. המטרה היא לאזן את חומציות הקיבה, את מערכת העיכול וכן את מערכת החיסון, תוך הקפדה על הרגלי אכילה מתאימים. מומלץ לאכול ארוחות קטנות, כל 3 שעות, כדי למנוע עומס על מערכת העיכול; יש להימנע מארוחות ליליות ומשכיבה לאחר האוכל.

יש לצרוך מזונות בסיסיים וקלים לעיכול, המסייעים לאיזון חומציות הקיבה ומקלים על תחושה של צריבה, כמו ירקות ירוקים עליים, אשר עשירים בכלורופיל וירקות כתומים, העשירים בוויטמין A, החשוב להגנה על הרקמה הרירית במערכת העיכול בכלל ובקיבה בפרט.

כמו כן, מומלץ לאכול זרעים, אגוזים, נבטים וקטניות מונבטות, אשר עשירים בין היתר באבץ (בעיקר גרעיני דלעת), המסייע לריפוי רקמות ותפקוד מערכת החיסון.

מזונות שיש להימנע מהם במקרה של הימצאות חיידק הליקובקטר או אולקוס:

מזונות חומציים, שמעלים את רמת החומציות בקיבה, כמו פירות הדר, תפוז, קלמנטינה וכו', עגבניות ומוצריהן (רסק עגבניות, מיץ עגבניות וקטשופ), גמבה, תות וקיווי, חצילים.

יש לשמור על בריאות תקינה, ולהפחית את כמות הערלים בגוף יש להימנע מהמוצרים הבאים:

מזון מטוגן.

מוצרי חלב.

קמח לבן ומוצריו.

מזונות מעובדים ומתועשים, כגון עוגות שמרים, עוגיות, ממתקים, אלו מזונות המכילים מרגינה, סוכרים, חומרים משמרים, ועוד מרעין בישין.

משקאות מוגזים, [בסיסם הוא חומצה וסוכר].

קפה, ומוצרים המכילים קפאין כדוגמת שוקולד, תה שחור וקקאו.

אלכוהול – מומלץ להימנע משתייה אלכוהולית.

מזונות שומניים במיוחד, כדוגמת גבינות שמנות ובשרים. מזונות בעלי אחוזי שומן רבים גורמים להפרשה מוגברת של חומצות עיכול, ועלולים להחריף התפתחות או הימצאות של כיב בקיבה.



מזונות שמומלץ להוסיף לתפריט היומי:

הבהרה: חשוב להתייעץ עם מטפל טבעי מוסמך לפני שאתם יוצרים תוכנית לטיפול טבעי, משום שיש להתייחס לכלל הגורמים בגוף האדם. חלק מהמזונות הללו מתאימים לצריכה יומיומית, וחלק מהם דורשים התייחסות ותשומת לב כדי לא להפריז במינון ולא לסבול מתופעות לוואי.

חמוציות ללא סוכר – מזון על

אכילת חמוציות ידועות היום מחקרית כמטרייה הטבעית האנטי חיידקית של הטבע. מחקרים רבים כיום מצביעים על יכולת ההגנה המופלאה הזו כנגד חיידקים בדרכי שתן, בקיבה, בחלל הפה וכן כנגד וירוסים שונים.

התרכובות שקיימות בחמוציות יכולות לחזק את המערכת החיסונית של הגוף. מהמחקרים עולה כי מרכיבי חמוציות עשויים להיות בעלי פוטנציאל טיפולי כנגד זיהומים בנגיפי שפעת מסוג A -B ויכולים גם הם להפריע להתפתחות של סיבוכים חיידקיים משניים.

נוגדי החמצון שבחמוציות יכולים לסייע במניעת שגשוג חיידק הליקובקטר פילורי בקיבה, על ידי כך שהם מפריעים להיצמדות החיידק לדפנות תאי הקיבה ולהחלקתו לאורך מערכת העיכול והוצאתו מהגוף החוצה, ובכך הם מקטינים למעשה את הסיכון לכיבים בקיבה.

אפשר לאכול את החמוציות כמות שהם, שימו לב שהם ללא סוכר [המסוכר עולה חצי מחיר] אפשר גם לשרות אותם במים חמים זמן מה, לערבב, ולשתות את המים.

נבטי ברוקולי

הוכח כי הרכיב הפעיל סולפארפאן, הוא בעל השפעות חיוביות על חיידקי HP וכי נבטי ברוקולי מסייעים בהפחתת דלקות בקיבה.

נבטי ברוקולי הם טובים במיוחד לסיוע לאנשים עם סוכרת מסוג ,2 שמנסים להיפטר מהימצאות של הליקובקטר פילורי בגופם. צריכת נבטי ברוקולי באופן קבוע מצמצם את הסיכון למחלות לב ולשבץ.

תה ירוק

על פי מחקרים הוכח שתה ירוק מסייע בהריגת החיידקים ובהפחתת הדלקת.

ג’ל אלוורה

הג’ל הנמצא בתוך העלים נמצא כמעכב צמיחה של זני HP והורג אותם, אפילו זנים שהיו עמידים בעבר לתרופות במעבדה.

דבש

בדבש ישנם רכיבים אנטי בקטריאליים, מומלץ לצרוך דבש איכותי וגולמי כתמיכה בטיפול.

2-3 כפיות של דבש מנוקה טהור ליום, הוא כל מה שאתם צריכים כדי להילחם בחיידק ובדלקת, ניתן גם להוסיף את הדבש לתה ירוק כממתיק טבעי, אך מומלץ לשתות אותו עם מים חמים או לצרוך אותו ישירות בכפית, גם במקרה הזה אסור להגזים, צרכו את הדבש בצורה מתונה.

שמן זית

לשמן הזית יכולות אנטיבקטריאליות חזקות נגד שמונה זני HP שלושה מאותם זנים העמידים לאנטיביוטיקה. שמן זית גם נשאר יציב בחומציות הקיבה.

השתמשו בשמן זית אכותי לסלט, אם לא אכפת לכם לטעום שמן זית כמו שהוא, שתו כפית בבוקר ובערב וסייעו לגוף שלכם להילחם בבקטריה תוך כדי שיפור הבריאות הכללית.


עלי זעתר

זעתר או אזוב מצוי יתרונות בריאותיים רבים וכדאי להוסיפו דרך קבע לתזונה הן לסלטים, תבשילים ומאכלים שונים.

האם מומלץ ליטול שמן אורגנו?

שמן אורגנו מכיל שמנים אתריים חזקים וכן רכיבים אנטי חיידקיים, ולכן יש ממליצים עליו כשמטפלים בהליקובקטר.

עם זאת, יש לשים לב כי להופעת ההליקובקטר לא נלוות דלקת בקיבה או כיב, במקרים כאלו טיפול באמצעות שמן אורגנו יכול רק לגרום להחרפת הדלקת בקיבה, מאחר והשמנים האתריים גורמים לגירויי גבוה של ריריות הקיבה המודלקות מלכתחילה.

בכל מצב של הליקובקטר יש לשקול היטב את מערך הטיפול באופן שיתאים למצב הקיבה כולה, ולא רק בהתייחס לנוכחות חיידק ההליקובקטר.

ויטמינים:

וִיטמין A -
ויטמין A נחוץ לשם הגנה על הרקמות הריריות של מערכת העיכול. מחקרים מראים שנטילה של ויטמין A מסייעת לריפוי כיבים.

ויטמין Bִ12 - חומציות גבוהה בקיבה עלולה לגרום לספיגה לקויה של ויטמינים ומינרלים חיוניים ביניהם B12.

חוסר בויטמין B12 עלול לגרום להחמרת של מחלות מערכת העיכול. בנוסף, מחסור בויטמין B12 פוגע ברקמות הריריות של מערכת העיכול ומהווה מצע נוח להתפתחות מזהמים. במידה וקיים חוסר בויטמין זה מומלץ ליטול אותו בתוסף מציצה תת לשוני.

הימצאות החיידק עלולה לגרום לפגיעה בפירוק המזון בקיבה ובתהליך הספיגה של חומרי מזון חיוניים, וביניהם B12 וברזל. החסר התזונתי עלול לגרום לאנמיה, עייפות, חולשה, נשירת שיער וציפורניים שנשברות בקלות.

קומפלקס וִיטמיני B - תוסף המכיל ויטמינים ממשפחת ויטמיני B. ויטמינים אלו (ובמיוחד B2) חיוניים לשמירה על הרקמות הריריות של מערכת העיכול.

ויטמין C: בנוסף לחיזוק שהוא מספק למערכת חיסון ופעולתו נגד החיידק בפרט, ויטמין C גם מחזק את פעילות החמוציות ונחוץ לשיקום ולהחלמה של רקמות פגועות.

מזונות עשירים באומגה 3 – חומצת שומן מסוג אומגה 3 היא אנטי דלקתית, ולכן מומלצת במקרים של הימצאות הליקובקטר. אומגה שלוש מסייעת בשיקום ריריות הקיבה, והיא מצויה בזרעי פשתן טחונים, שמן פשתן ודגי ים כמו סלמון או טונה.

פרוביוטיקה

עוזרת לשמור על האיזון של החיידקים במעי. אמנם אין יתרון ישיר בנטילת פרוביוטיקה. החיידקים הללו אינם עוזרים למגר את ההליקובקטר באופן ישיר, אולם באופן עקיף הם תורמים כי הם תומכים ומחזקים את מערכת החיסון ומאפשרים לגוף להתמודד טוב יותר עם ההליקובקטר.

במיוחד מי שלקח את הטיפול המשולש באנטיביוטיקה (שלא מומלץ כלל) שהורג את כל החיידקים שבמעיים [חוץ מחיידק ההליקובקטור שיש לו כוח לשרוד], ולכן צריך לקחת במקביל פרוביוטיקה, על מנת לאפשר איזון מחודש של החיידקים בפלורת המעי.

מתכון קל ופשוט להכנת פרוביוטיקה ביתית מירקות מותססים​

1. ירקות: כרוב [הכי ממולץ], גזר, מלפפון, בצל ירוק, שמיר, צנון, שום, אפשר לבחור 1 או את כל סוגי הירקות מהרשימה.
מלח ים אטלנטי.

2. מים מינרלים
3. צנצנת הנסגרת בצורה הרמטית

יש לחתוך את הכרוב, להניח בקערה עם כף מלח ים אטלנטי. לעסות את הכרוב היטב עם המלח ועל ידי העיסוי לגרום לו להיפצע, להפריש נוזלים ולהתחיל תהליך התססה.

לשים את הכרוב בצנצנת ולהוסיף את שאר הירקות שבחרתם שהם חתוכים ורחוצים.

למלא את הצנצנת במים מינרלים ולהשאיר רווח של כמה סנטימטרים כדי שיהיה מקום לחיידקים לתסוס. להוסיף עד כף מלח, לאטום את הצנצנת ולשקשק היטב. להניח במקום חם (נגיד מעל ארון המטבח) למשך 4-5 ימים בחורף, 2-3 ימים בקיץ. לאחר מכן החמוצים הפרוביוטים הביתיים מוכנים. יש להעביר לקירור, ולאכול.

שימו לב, ירקות בקופסאות שימורים נכבשים ולא מותססים. החומרים שבעזרתם כובשים בצורה מסחרית, נועדו לזרז את התהליך, כי זמן שווה לחברות כסף, והכבישה נעשית בעזרת חומץ וחומרים משמרים ומאיצים, ואין לזה ערך לגוף וזה יוצא כפי שזה נכנס.
 
נערך לאחרונה ב:

ישי.כ

משתמש פעיל
להגיד שזה לא יחזור? איני יודע
אצטרך להמתין אולי שנה, כי זה היה חוזר לי אחת לשנה לערך
אבל בינתיים זה נשמע שעזר
ב"ה.
אם תמשיך לאכול בריא זה לא יחזור בע"ה, (מנסיון אישי).
אבל אם תחזור לאכול את האוכל המתועש שיש היום, הוא בהחלט יחזור, כי החידק תמיד נמצא בקיבה, כמו כל חיידקי הגוף, אלא שהוא 'מתרבה' ויוצא לפעולה רק כאשר יש לו "מצע" דהיינו עודף פסולת במעיים.
לכן החוכמה היא לא רק עשה טוב אלא בעיקר "סור מרע".
רפואה שלימה.
 
נערך לאחרונה ב:

ישי.כ

משתמש פעיל
?
אין? שום דבר?
סודה (עם גזים), וחמוציות ללא סוכר. אבל עדיף שתטפל בשורש הבעיה, כמו שכתבתי לעיל.

אני רואה מה שאנשים כותבים פה על תרופות וכדורים, ואני לא יודע אם לצחוק או לבכות.

פשוט וקל, תעשו נקיון לגוף ע"י אכילה בריאה ונכונה, ותפסיקו לאכול אוכל מתועש, ותראו שיפור תוך זמן קצר (תלוי בחומרא) תפסיקו לחפש תרופות פלא.

רעלים מצטברים עקב אכילה לא נכונה, במיוחד בשל תעשיית המזון של היום, כל המאכלים המתועשים כגון: עוגות, חטיפים, מזון מטוגן, פלאפל, פיצה, ועוד, שעם הזמן מצטברים בגופו של האדם, וכאשר הגוף מחליט שצריך לצאת לנקוי, אזי מתחיל להיות לאדם נזלת, פצעי בגרות, אפטות ועוד, שזה בעצם מחכמת הבורא להוציא מהגוף את הרעלים.

הנוסח לבריאות היא: קלט – פלט, כמה האדם מכניס רעלים לגופו וכמה הוא מפליט אותם מגופו. אדם שיאכל את כל המריעין בישין שיש היום, ולא יפליט רעלים מגופו, גופו זמין למחלות.

וכך כותב הרמב"ם: "ורוב החולאים שבאים על האדם אינם אלא או מאכילת מאכלים רעים, או מפני שהוא ממלא בטנו ואוכל אכילה גסה אפילו ממאכלים טובים". כלומר שורש המחלות נובע מהצטברות של פסולת ורעלים בגוף, שעיקרה היא כתוצאה מאכילה לא נכונה, בין אם זה ממזון שיש בו הרבה חומרי פסולת כמו שיש ברוב המזון המעובד כיום. ובין אם זה אכילה גסה אפילו ממאכלים טובים מזיקה לבריאות.

וזהו מה שאנו מסיימים בברכת אשר יצר "רופא כל בשר ומפליא לעשות", הקב"ה מפליא לעשות שמוציא מגופנו את כל הפסולת שבגוף, שלולי כן אי אפשר לחיות כך זמן רב.
 
נערך לאחרונה ב:

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
@ישי.כ כתב יפה מאוד ומפורט מאוד,
מצד שני - אין צורך בכזו כמות של תוספי תזונה,
דבש 'מנוקה' MANUKA, או חמוציות ללא סוכר (שמרוחות בשמן תעשייתי).
ברגע שמאזנים את מערכת העיכול החיידק מוריד ראש ואין לו שום סיבה להתרבות שוב אם שומרים על איזון.
וגם אם יש כיב - זה לוקח קצת זמן (כמה חודשים בד"כ) וזה מתרפא.
אפשר לפנות אלי באישי בשמחה
או לכתוב לי למייל
hila.ariel7אין לכתוב כתובת מייל
 

ישי.כ

משתמש פעיל
@ישי.כ כתב יפה מאוד ומפורט מאוד,
מצד שני - אין צורך בכזו כמות של תוספי תזונה,
ישר כוח!!
ברור שאין צורך בכל כך הרבה תוספים, כל אחד יבחר את מה שאוהב.
החמוציות ללא הסוכר: יש שלימות, ויש חמוציות חתוכות של העידה החרדית הבנתי ששמים אותם בתוך תרכיז של תפוחים. מנסיון החמוציות עוזרות, וגם חליטה של עלי זעתר.
מי שרוצה עוד מידע על אורח חיים בריא, שישלח מייל YUCNTUS1שטרודל גימל.
גם ממולץ לקנות את ספרו של יצחק בן אורי תזונת האדם ובריאותו. וכן ספרו הריפוי הטבעי הלכה למעשה.
 
נערך לאחרונה ב:

ת'כלס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
מניסיון:
1. להקפיד על הטיפול הקונבנציונאלי
2. להפסיק לתקופה כל כחודש מצד אחד את ה"אוכל" של החיידק: שמרים וסוכר לבן (על כל צורתיו ותרכובותיו) ומצד שני את המאכלים שמעלים חומציות: פלפלים עגבניות חצילים פירות הדר
קצת קשה אבל עובד מצויין (גם בדיקה לאחר שנתיים מראה תוצאה טובה)
 

ישי.כ

משתמש פעיל
מניסיון:
1. להקפיד על הטיפול הקונבנציונאלי
2. להפסיק לתקופה כל כחודש מצד אחד את ה"אוכל" של החיידק: שמרים וסוכר לבן (על כל צורתיו ותרכובותיו) ומצד שני את המאכלים שמעלים חומציות: פלפלים עגבניות חצילים פירות הדר
קצת קשה אבל עובד מצויין (גם בדיקה לאחר שנתיים מראה תוצאה טובה)
1. מנסיון שלי ושל אחרים (מהמשפחה ומחוץ), אנטיביוטיקה לא עוזרת, רק מחלישה את מערכת החיסון והורגת את כל חיידקי המעיים. יש לטפל בשורש הבעייה ולנקות את המעי מהפסולת שנצטברה בו, ולשמור על אורח חיים בריא.
2. השמרים והסוכר הם לא המאכלים היחידים מלבד פרות ההדר, שעוזרים לחיידק לשגשג במעי (כמו שבואר לעיל).

ולמה להפסיק כל 'חודש', ולא לשנות את אורח החיים לאכילה בריאה ונכונה, כגון: להכין פת שעשויה מקמח כוסמין או קמח מלא על על פנים (לא של המאפיות המוכרות שיש בה עשרות חומרים משמרים ומשפרי אפיה ועוד מרעין בישין). ולהרגיש שובע לאורך זמן.
הלחמים של אנגל ברמן וכדו' מלאים חומרים (עשויים מכ20 חומרים תעיינו ברכיבים), ולכן הם כ"כ אווריריים, כמעט אין ערך תזונתי ללחמים שלהם, במיוחד אם זה קמח לבן.
לגבי ממתיקים, כגון בשתיה, יש להעדיף (הרע במיעוטו) סוכר קנים, או מולסה. והכי טוב להשתמש בדבש או בסילאן.

הכל בהתחלה קשה, אבל עם קצת רצון הכל אפשרי. ולא לשכוח "הרגל נעשה טבע", ברגע שמתרגלים לאכילה בריאה רואים שהשד אינו נורא כל כך. תחוסו עליכם ועל משפחתכם, ועל זה נאמר "איזהו חכם הרואה את הנולד".
 
נערך לאחרונה ב:

ת'כלס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
תשובה לישי כ.
זה גם מניסיון שלי ושל המשפחה.
החיידק הזה חזק. וחייב למגרו.
(7 שנים עם ניסיונות טבעיים שכשלו עד לטיפול התרופתי)

את הדרך הטבעית לחלוטין צריך לאמר שלאה שלא נדבקו שיאזנו את המערכת לפני כסור מרע.

אבל כשזה כבר קורה. אין ברירה אלא להשתמש במיגור הלא בריא הזה לתמוך בעזרה תזונתית. לקחת גם תכשירים שמרבים חיידקים טובים במעיים במקביל.
 

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
תשובה לישי כ.
זה גם מניסיון שלי ושל המשפחה.
החיידק הזה חזק. וחייב למגרו.
(7 שנים עם ניסיונות טבעיים שכשלו עד לטיפול התרופתי)

את הדרך הטבעית לחלוטין צריך לאמר שלאה שלא נדבקו שיאזנו את המערכת לפני כסור מרע.

אבל כשזה כבר קורה. אין ברירה אלא להשתמש במיגור הלא בריא הזה לתמוך בעזרה תזונתית. לקחת גם תכשירים שמרבים חיידקים טובים במעיים במקביל.
יכול להיות שפשוט לא דייקו?
כי כל עוד הגוף פועל בצורה תקינה - כאשר מערכת העיכול מתאזנת, החיידק יורד.
אגב, הוא לא בהכרח נעלם, ובהחלט יכול להיות שימצאו אותו בבדיקה.
אבל הוא לא מזיק.

זה בדיוק כמו שאם יעשו עכשיו בדיקות סקר לסטרפ ימצאו אצל אחוז ניכר מהאוכלוסיה חיידקי סטרפטוקוקוס בגרון.
חלקם עלולים לקבל מרשם אנטיביוטיקה 'לכל החיים' כי הרופא החליט שזה כרוני.

צריך להבין שבגופנו יש מיליארדי חיידקים (יש בגוף האדם יותר חיידקים מתאי גוף), ו...הם לא מזיקים, לא פוגעים, וכל עוד הגוף נקי, התזונה נקיה, המעי מאוזן, ושאר תפקודי הגוף החיוניים מאוזנים - האדם לא יסבול מדלקות כרוניות.

דלקת כרונית היא כמו נורה אדומה שנדלקת על לוח המחוונים של הרכב.
אם נשים מדבקה על הנורה אמנם לא נראה את האיתות האדום.
אבל הבעיה לא נפתרה...
להיפך.
ככל שנמשיך להתעלם מהאיתות כך המצב יחמיר.
 

תמממממי

משתמש פעיל
@ישי.כ תודה רבה על הפירוט
אפשר לעשות את מה שאמרת בקלין 9 ניקוי רעלים הכולל משקאות אלוורה ותוספי תזונה וליווי
זה מה שלוקחים 9 ימים כמובן שיש להמשיך עם אכילה מאוזנת ובריאה
לפרטים נוספים :shimy1045אין לכתוב כתובת מייל
 

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מאחר וכתבתי פה הרבה על הנושא של ניקוי רעלים, ואיך לעשות אותו בצורה נכונה -
יש אנשים שג'ל אלוורה ממש ממש לא עוזר להם (מכירה אישית).
אבל בכל אופן - משקה אלוורה הוא פשוט לא תרופה נגד הליקובקטר.
בפרט עם החומרים הכימיים שהוא מכיל, שפוגעים בחיידקים הטובים.
ו... אי אפשר בזמן קצר כל כך למגר הרגלים גרועים של שנים.

אישית, מניסיון של מעל 1,000 תלמידות שעברו אצלי בשנתיים האחרונות (כולל הרבה מאוד מאוכזבות ניקויי רעלים קצרים, ועוד שיטות מהירות) יכולה לומר בוודאות שדווקא מי שעושה שינויים קטנים והדרגתיים מצליחה. מי שמנסה לקפוץ בבת אחת על הכל - נכשלת תוך זמן קצר, גם אם בהתחלה זה נראה מדהים.
 

ישי.כ

משתמש פעיל
יכול להיות שפשוט לא דייקו?
כי כל עוד הגוף פועל בצורה תקינה - כאשר מערכת העיכול מתאזנת, החיידק יורד.
אגב, הוא לא בהכרח נעלם, ובהחלט יכול להיות שימצאו אותו בבדיקה.
אבל הוא לא מזיק.

זה בדיוק כמו שאם יעשו עכשיו בדיקות סקר לסטרפ ימצאו אצל אחוז ניכר מהאוכלוסיה חיידקי סטרפטוקוקוס בגרון.
חלקם עלולים לקבל מרשם אנטיביוטיקה 'לכל החיים' כי הרופא החליט שזה כרוני.

צריך להבין שבגופנו יש מיליארדי חיידקים (יש בגוף האדם יותר חיידקים מתאי גוף), ו...הם לא מזיקים, לא פוגעים, וכל עוד הגוף נקי, התזונה נקיה, המעי מאוזן, ושאר תפקודי הגוף החיוניים מאוזנים - האדם לא יסבול מדלקות כרוניות.

דלקת כרונית היא כמו נורה אדומה שנדלקת על לוח המחוונים של הרכב.
אם נשים מדבקה על הנורה אמנם לא נראה את האיתות האדום.
אבל הבעיה לא נפתרה...
להיפך.
ככל שנמשיך להתעלם מהאיתות כך המצב יחמיר.
כל מילה בסלע, נכון מאוד.

חיידיקים לא הורגים אלא מנקים!
לפי התאוריה שהחיידקים הורגים תא 'חי', כולנו היינו צריכים למות. תינוקות כל היום זוחלים על הרצפה שמלאה בחיידקים, פועלי פח הזבל נמצאים בהכי זיהום שיש, והם יותר בריאים מאנשי הייטק ומשרדים. גם בעלי חיים כל היום נמצאים בזבל ולא חולים.

ע"פ המדע תפקידם החיידקים בטבע הוא לפרק חומר אורגני מת חזרה ליסודות שלו. למשל יצור חי שמת, באים חיידקים ומפרקים אותו, וכך היסודות שלו חוזרים לטבע. וכן הוא בגוף האדם.

החיידקים
שקוראים להם "רעים" (כגון הליקובטוק, שפעת, קוביד 19) הם בעצם, מנקים את הזבל שבגוף, וכמו שלא שייך לקרוא לעובד נקיות "אדם רע", בגלל שהוא מפנה את הפסולת שבביתך, כך גם חיידק שעושה את מה שמוטל עליו לפנות מהתאים. אך תלכלך את גופך ב"זבל", דהיינו במזון מתועש, וגם החיידק גם לא יצא לפעולת נקיון.
תפקיד החיידקים זה לפרק רקמה מתה, הם מפרקים אותה. אולם חיידקים לעולם לא פוגעים ברקמה בריאַה.

הטעות הגדולה של הרפואה שהיא אוחזת בזה שחיידקים פוגעים ברקמה בריאה. אם חיידקים היו יכולים לפגוע ברקמה בריאה, אז לא היה דבר כזה רקמה בריאה, החיידקים פשוט היו "אוכלים" אותנו.

רק כאשר הרקמה נפגעת, מתחילה פעילות חיידקית באזור הפגיעה. קחו לדוגמא שתי תפוחים על שולחן, על התפוחים יש אינספור חיידקים אך לתפוחים לא קורה כלום, ואם ניקח סכין ונחתוך תפוח אחד מיד הוא יתחיל להרקיב, עקב תוצאה של הפעילות החיידקית שמפרקת את התפוח הפגועה ליסודות שלו. לעומת זה התפוח השני, שלא חתכנו יישאר שלם לגמרי.

דלקת הינה מצב שנוצר כאשר הגוף נזקק להחליף, באורח מיידי תאים (ברקמה כלשהיא) שנפגעו מסיבות פנימיות או חיצוניות מעודף רעלים באזור מסוים בגופנו.

דלקת היא למעשה פעולת הגנה של המערכת החיסונית, שנועדה לטפל ולרפא רקמות שנפגעו בגוף.
כאשר יש רעילות גבוהה והרס תאים גדול באזור מסויים, אז יש פעילות חיידקית גבוה יותר באותו אזור. הפעילות החיידקית באזור והזרמת הדם המוגברת לאותו אזור יוצרת נפיחות, אדמומיות, חום וכאב שנוצר עקב לחץ על העצבים באותו מקום. ארבעת התסמינים האלו: נפיחות, אדמומיות, חום וכאב, נקראים דלקת.

הדלקת
כוללת שני שלבים. השלב הראשון מתבטא בכאבים, בחום, בנפיחות ובהפרשות, זה השלב האקוטי, אשר במהלכו מתאמץ הגוף במיוחד לזרז את הריסת התאים הפגועים ואת סילוקם. בסיום שלב זה, מתחיל השלב השני של בניית רקמה חדשה, מתאים בריאים. השלב השני אפשרי, אך ורק אם השלב הראשון הסתיים באורח טבעי, וללא דיכוי הריפוי על ידי תרופות וכדו'. כי אם תדכא את הריפוי הטבעי זה שוב יחזור, כי הגוף ירצה שוב לנקות את עצמו.
רק כאשר לא נדכא את הדלקת יתאפשר התהליך של החלפת הרקמה הפגועה ברקמה חדשה ובריאה.
 

צביקי1

משתמש חדש
מניסיון:
1. להקפיד על הטיפול הקונבנציונאלי
2. להפסיק לתקופה כל כחודש מצד אחד את ה"אוכל" של החיידק: שמרים וסוכר לבן (על כל צורתיו ותרכובותיו) ומצד שני את המאכלים שמעלים חומציות: פלפלים עגבניות חצילים פירות הדר
קצת קשה אבל עובד מצויין (גם בדיקה לאחר שנתיים מראה תוצאה טובה)
מה התחליף לשמרים וסוכר בלחמניות כוסמין?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  104  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה