בסד
קבלתי תשובה חיובית לבדיקת הליקובקטור בקיבה
הרופא לא המליצה לי לקחת את הטפול היות והוא מאוד אגריסיבי האם אתם מכירים טפול אלטנרטיבי שעוזר מנסיון שלכם.
בתור אחד שסבל מהחיידק, ולקח את הטיפול התרופתי שלא עזר.
אספתי לכם מדע רב (מי שרוצה יש לי חומר רב על בריאות טבעית).
ויש להדגיש שהעיקר זה לנקות את הגוף מרעלים, קרי אוכל מתועש (ממתקים חטפים, קמח לבן ועוד'), אחרת החיידק ימשיך לשגשג במעיים.
שכן הגורם העיקרי לשגשוג החיידק ולהתרבותו בקיבה הוא, עודף פסולת ורעלים במעיים,
שכן הכלל הוא: שכל חיידק "יוצא לפעולה" רק כאשר יש לו "מצע", לדוגמא קחו תפוח תחתכו אותו לשניים, כעת החלק החתוך ישנה את צבעו, מדוע? מכיון שהחיידקים תפקידם לפרק רקמות פגועות, אם אין להם "אוכל" הם לא יוצאים לפעולה, וזה בניגוד למה שחושבים העולם (ואין כאן המקום להרחיב).
ולכן חשוב להבין שהימנעות ממחלות היא בעיקר ב"סור מרע", כלומר מהימנעות ממזון מעובד ומתועש, סוכר ומוצריו, פחמימות פשוטות, מזונות מטוגנים וחריפים, ומזונות עשירים בשומן רווי כגון בשר וחלב. המנעות מעישון, צריכת אלכוהול וקפאין.
מהו חיידק הליקובקטר פילורי (H.P)
חיידק זה מצוי אצל רבים מאיתנו בקיבה. רובנו לא מרגישים בקיומו עד לרגע בו הוא משגשג על דופן רירית הקיבה ועלול בכך לגרום לדלקת בקיבה - גסטריטיס, אשר נלווים אליה סימפטומים שונים כגון צרבות, בחילות, תחושת הקאה, תחושה של אוכל תקוע בגרון, שיהוקים וגיהוקים, מלאות אחרי האוכל ועוד. בשלבים מתקדמים עלול להתפתח כיב קיבה - אולקוס.
חומציות גבוהה, חולשה חיסונית, בעיות רקע במערכת העיכול, או רמות סטרס גבוהות - הם מהגורמים המרכזיים לשגשוג הליקובקטר פילורי בקיבה.
הליקובקטר פילורי, הוא חיידק העמיד לחומציות הקיבה ומתיישב ברובד העמוק של רירית הקיבה והתריסריון, שם הוא מחליש את עמידות הקיבה לסביבתה החומצית.
החיידק שורד את תנאי החומציות הקשים של הקיבה אודות ליכולתו לייצר סביבו עננה בסיסית בתוכה הוא יכול להסתתר.
חיידק זה אחראי ליותר מ-80% מכיבי הקיבה ו-90% מכיבי התריסריון. חשוב לציין שרק 15% מנשאי החיידק יפתחו כיב פפטי והשאר לא יפתחו תסמינים דלקתיים בכלל.
מה הוביל לכך שלרוב האנשים יש רמת חומציות גבוהה בדם?
לכל בעל חיים ישנה תזונה אידיאלית שמתאימה במיוחד בשבילו ממנה הוא ניזון ומקבל את כל אבות המזון, ויטמינים ומינרלים.
התזונה שלנו השתנתה המון לאורך ההיסטוריה עד לזמננו אנו שבוא רוב המזון מעובד.
המעבר לתזונה המודרנית הביא לעלייה ברמת החומציות בגוף בעקבות צריכה של מזונות ומשקאות עשירים בחומציות כגון: לחמים, משקאות קלים, מזון מעובד, קפה, תרופות, חומרי הדברה, אוכל מטוגן וכו׳…
כיום התזונה שלנו מאוד רחוקה מצורתה הטבעית לכן ניתן לראות שהרבה סובלים מצרבות, מעי רגיז, כאבי פרקים, אולקוס וכו׳…
בשביל לשמור על בריאות טובה צריך לשמור על איזון ועל כך שלא נהיה יותר מדי חומציים.
כל זאת ניתן לעשות ע״י תזונה, אך לא רק משום שגם אורח חיים נכון יכול גם כן לעזור באיזון – פעילות גופנית, נשימות, מתיחות, הרפיה ורגיעה.
דרכי הטיפול:
בכל יום עוברים עשרות אלפי נשים וגברים אבחון רפואי להליקובקטר פילורי, ומלעיטים אותנו באנטיביוטיקה משולשת או מרובעת.
הרופאים לא מספרים לנו על התחושות הקשות הנובעות מהטיפול, הם לא מספרים לנו על החלשת מערכת החיסון, והם גם לא מספרים לנו על הישנות החיידק ובמלוא עוצמתו. קיימת קלות בלתי נסבלת, חסרת אחריות ונטולת כל גישה רפואית עמוקה ונכונה בטיפול האנטיביוטי.
בכל מחקר בינלאומי ידוע וכן במחקר ישראלי חדש מביעים דעה קשה על הטיפול השגוי בישראל בחיידק הליקובקטר פילורי.
הפתרון העיקרי והטבעי הוא:
טיפול תזונתי - במחלות במערכת העיכול הוא הכרחי ובעזרת תזונה נכונה ומותאמת, ניתן ליצור ריפוי והקלה של ממש. הטיפול התזונתי בהליקובקטר פילורי מתמקד באיזון החומציות בקיבה וחיזוק מערכת העיכול.
לתזונה יש תפקיד חשוב בטיפול בחיידק. המטרה היא לאזן את חומציות הקיבה, את מערכת העיכול וכן את מערכת החיסון, תוך הקפדה על הרגלי אכילה מתאימים. מומלץ לאכול ארוחות קטנות, כל 3 שעות, כדי למנוע עומס על מערכת העיכול; יש להימנע מארוחות ליליות ומשכיבה לאחר האוכל.
יש לצרוך מזונות בסיסיים וקלים לעיכול, המסייעים לאיזון חומציות הקיבה ומקלים על תחושה של צריבה, כמו ירקות ירוקים עליים, אשר עשירים בכלורופיל וירקות כתומים, העשירים בוויטמין A, החשוב להגנה על הרקמה הרירית במערכת העיכול בכלל ובקיבה בפרט.
כמו כן, מומלץ לאכול זרעים, אגוזים, נבטים וקטניות מונבטות, אשר עשירים בין היתר באבץ (בעיקר גרעיני דלעת), המסייע לריפוי רקמות ותפקוד מערכת החיסון.
מזונות שיש להימנע מהם במקרה של הימצאות חיידק הליקובקטר או אולקוס:
מזונות חומציים, שמעלים את רמת החומציות בקיבה, כמו פירות הדר, תפוז, קלמנטינה וכו', עגבניות ומוצריהן (רסק עגבניות, מיץ עגבניות וקטשופ), גמבה, תות וקיווי, חצילים.
יש לשמור על בריאות תקינה, ולהפחית את כמות הערלים בגוף יש להימנע מהמוצרים הבאים:
מזון מטוגן.
מוצרי חלב.
קמח לבן ומוצריו.
מזונות מעובדים ומתועשים, כגון עוגות שמרים, עוגיות, ממתקים, אלו מזונות המכילים מרגינה, סוכרים, חומרים משמרים, ועוד מרעין בישין.
משקאות מוגזים, [בסיסם הוא חומצה וסוכר].
קפה, ומוצרים המכילים קפאין כדוגמת שוקולד, תה שחור וקקאו.
אלכוהול – מומלץ להימנע משתייה אלכוהולית.
מזונות שומניים במיוחד, כדוגמת גבינות שמנות ובשרים. מזונות בעלי אחוזי שומן רבים גורמים להפרשה מוגברת של חומצות עיכול, ועלולים להחריף התפתחות או הימצאות של כיב בקיבה.
מזונות שמומלץ להוסיף לתפריט היומי:
הבהרה: חשוב להתייעץ עם מטפל טבעי מוסמך לפני שאתם יוצרים תוכנית לטיפול טבעי, משום שיש להתייחס לכלל הגורמים בגוף האדם. חלק מהמזונות הללו מתאימים לצריכה יומיומית, וחלק מהם דורשים התייחסות ותשומת לב כדי לא להפריז במינון ולא לסבול מתופעות לוואי.
חמוציות ללא סוכר – מזון על
אכילת חמוציות ידועות היום מחקרית כמטרייה הטבעית האנטי חיידקית של הטבע. מחקרים רבים כיום מצביעים על יכולת ההגנה המופלאה הזו כנגד חיידקים בדרכי שתן, בקיבה, בחלל הפה וכן כנגד וירוסים שונים.
התרכובות שקיימות בחמוציות יכולות
לחזק את המערכת החיסונית של הגוף. מהמחקרים עולה כי
מרכיבי חמוציות עשויים להיות בעלי פוטנציאל טיפולי כנגד זיהומים בנגיפי שפעת מסוג A -B ויכולים גם הם להפריע להתפתחות של סיבוכים חיידקיים משניים.
נוגדי החמצון שבחמוציות יכולים לסייע במניעת שגשוג חיידק הליקובקטר פילורי בקיבה, על ידי כך שהם מפריעים להיצמדות החיידק לדפנות תאי הקיבה ולהחלקתו לאורך מערכת העיכול והוצאתו מהגוף החוצה, ובכך הם מקטינים למעשה את הסיכון לכיבים בקיבה.
אפשר לאכול את החמוציות כמות שהם, שימו לב שהם
ללא סוכר [המסוכר עולה חצי מחיר] אפשר גם לשרות אותם במים חמים זמן מה, לערבב, ולשתות את המים.
נבטי ברוקולי
הוכח כי הרכיב הפעיל סולפארפאן, הוא בעל השפעות חיוביות על חיידקי HP וכי נבטי ברוקולי מסייעים בהפחתת דלקות בקיבה.
נבטי ברוקולי הם טובים במיוחד לסיוע לאנשים עם סוכרת מסוג ,2 שמנסים להיפטר מהימצאות של הליקובקטר פילורי בגופם. צריכת נבטי ברוקולי באופן קבוע מצמצם את הסיכון למחלות לב ולשבץ.
תה ירוק
על פי מחקרים הוכח שתה ירוק מסייע בהריגת החיידקים ובהפחתת הדלקת.
ג’ל אלוורה
הג’ל הנמצא בתוך העלים נמצא כמעכב צמיחה של זני HP והורג אותם, אפילו זנים שהיו עמידים בעבר לתרופות במעבדה.
דבש
בדבש ישנם רכיבים אנטי בקטריאליים, מומלץ לצרוך דבש איכותי וגולמי כתמיכה בטיפול.
2-3 כפיות של דבש מנוקה טהור ליום, הוא כל מה שאתם צריכים כדי להילחם בחיידק ובדלקת, ניתן גם להוסיף את הדבש לתה ירוק כממתיק טבעי, אך מומלץ לשתות אותו עם מים חמים או לצרוך אותו ישירות בכפית, גם במקרה הזה אסור להגזים, צרכו את הדבש בצורה מתונה.
שמן זית
לשמן הזית יכולות אנטיבקטריאליות חזקות נגד שמונה זני HP שלושה מאותם זנים העמידים לאנטיביוטיקה. שמן זית גם נשאר יציב בחומציות הקיבה.
השתמשו בשמן זית אכותי לסלט, אם לא אכפת לכם לטעום שמן זית כמו שהוא, שתו כפית בבוקר ובערב וסייעו לגוף שלכם להילחם בבקטריה תוך כדי שיפור הבריאות הכללית.
עלי זעתר
זעתר או אזוב מצוי יתרונות בריאותיים רבים וכדאי להוסיפו דרך קבע לתזונה הן לסלטים, תבשילים ומאכלים שונים.
האם מומלץ ליטול שמן אורגנו?
שמן אורגנו מכיל שמנים אתריים חזקים וכן רכיבים אנטי חיידקיים, ולכן יש ממליצים עליו כשמטפלים בהליקובקטר.
עם זאת, יש לשים לב כי להופעת ההליקובקטר לא נלוות דלקת בקיבה או כיב, במקרים כאלו טיפול באמצעות שמן אורגנו יכול רק לגרום להחרפת הדלקת בקיבה, מאחר והשמנים האתריים גורמים לגירויי גבוה של ריריות הקיבה המודלקות מלכתחילה.
בכל מצב של הליקובקטר יש לשקול היטב את מערך הטיפול באופן שיתאים למצב הקיבה כולה, ולא רק בהתייחס לנוכחות חיידק ההליקובקטר.
ויטמינים:
וִיטמין A - ויטמין A נחוץ לשם הגנה על הרקמות הריריות של מערכת העיכול. מחקרים מראים שנטילה של
ויטמין A מסייעת לריפוי כיבים.
ויטמין Bִ12 - חומציות גבוהה בקיבה עלולה לגרום לספיגה לקויה של ויטמינים ומינרלים חיוניים ביניהם
B12.
חוסר ב
ויטמין B12 עלול לגרום להחמרת של מחלות מערכת העיכול. בנוסף, מחסור ב
ויטמין B12 פוגע ברקמות הריריות של מערכת העיכול ומהווה מצע נוח להתפתחות מזהמים. במידה וקיים חוסר בויטמין זה מומלץ ליטול אותו בתוסף מציצה תת לשוני.
הימצאות החיידק עלולה לגרום לפגיעה בפירוק המזון בקיבה ובתהליך הספיגה של חומרי מזון חיוניים, וביניהם B12 וברזל. החסר התזונתי עלול לגרום לאנמיה, עייפות, חולשה, נשירת שיער וציפורניים שנשברות בקלות.
קומפלקס וִיטמיני B - תוסף המכיל ויטמינים ממשפחת
ויטמיני B. ויטמינים אלו (ובמיוחד
B2) חיוניים לשמירה על הרקמות הריריות של מערכת העיכול.
ויטמין C: בנוסף לחיזוק שהוא מספק למערכת חיסון ופעולתו נגד החיידק בפרט, ויטמין C גם מחזק את פעילות החמוציות ונחוץ לשיקום ולהחלמה של רקמות פגועות.
מזונות עשירים באומגה 3 – חומצת שומן מסוג אומגה 3 היא אנטי דלקתית, ולכן מומלצת במקרים של הימצאות הליקובקטר. אומגה שלוש מסייעת בשיקום ריריות הקיבה, והיא מצויה בזרעי פשתן טחונים, שמן פשתן ודגי ים כמו סלמון או טונה.
פרוביוטיקה
עוזרת לשמור על האיזון של החיידקים במעי. אמנם אין יתרון ישיר בנטילת פרוביוטיקה. החיידקים הללו אינם עוזרים למגר את ההליקובקטר באופן ישיר, אולם באופן עקיף הם תורמים כי הם תומכים ומחזקים את מערכת החיסון ומאפשרים לגוף להתמודד טוב יותר עם ההליקובקטר.
במיוחד מי שלקח את הטיפול המשולש באנטיביוטיקה (שלא מומלץ כלל) שהורג את כל החיידקים שבמעיים [חוץ מחיידק ההליקובקטור שיש לו כוח לשרוד], ולכן צריך לקחת במקביל פרוביוטיקה, על מנת לאפשר איזון מחודש של החיידקים בפלורת המעי.
מתכון קל ופשוט להכנת פרוביוטיקה ביתית מירקות מותססים
1. ירקות: כרוב [הכי ממולץ], גזר, מלפפון, בצל ירוק, שמיר, צנון, שום, אפשר לבחור 1 או את כל סוגי הירקות מהרשימה.
מלח ים אטלנטי.
2. מים מינרלים
3. צנצנת הנסגרת בצורה הרמטית
יש לחתוך את הכרוב, להניח בקערה עם כף מלח ים אטלנטי. לעסות את הכרוב היטב עם המלח ועל ידי העיסוי לגרום לו להיפצע, להפריש נוזלים ולהתחיל תהליך התססה.
לשים את הכרוב בצנצנת ולהוסיף את שאר הירקות שבחרתם שהם חתוכים ורחוצים.
למלא את הצנצנת במים מינרלים ולהשאיר רווח של כמה סנטימטרים כדי שיהיה מקום לחיידקים לתסוס. להוסיף עד כף מלח, לאטום את הצנצנת ולשקשק היטב. להניח במקום חם (נגיד מעל ארון המטבח) למשך 4-5 ימים בחורף, 2-3 ימים בקיץ. לאחר מכן החמוצים הפרוביוטים הביתיים מוכנים. יש להעביר לקירור, ולאכול.
שימו לב, ירקות בקופסאות שימורים נכבשים ולא מותססים. החומרים שבעזרתם כובשים בצורה מסחרית, נועדו לזרז את התהליך, כי זמן שווה לחברות כסף, והכבישה נעשית בעזרת חומץ וחומרים משמרים ומאיצים, ואין לזה ערך לגוף וזה יוצא כפי שזה נכנס.