התייעצות חולצה שרוול קצר לאברך (סגנון ליטאי) האם מקובל?

• פותח הנושא haso
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

haso

משתמש פעיל
בעלי מתלבט האם ללכת עם חולצה קצרה בקיץ. הוא אברך כולל (ליטאי) בבני ברק ויש בכולל שלו קצת אברכים שהולכים עם שרוול קצר
אך הוא מרגיש שזה לא מקובל (פחות הסטדנרט). מה אתם חושבים?
יש לציין שהוא כן רוצה ללכת ולא שאני לוחצת עליו ללכת עם שרוול קצר אדרבה אני אשמח עם ילך והוא גם למד בישיבה ירושלמית ששם כן הלכו אבל מבינה אותו ומבינה את הרגישות בזה
אך התחושה שלי שהיום רואים יותר מאשר נגיד לפני 10שנים.
ועוד שאלה האם בחיידרים או בסמינרים זה מפריע להנהלה ? (להתקבל למוסדות וכו')
אשמח לדעת הבעלים והנשים.
נ.ב. כמובן בצורה ענינית בלבד

בתודה מראש

אדם לעמל יולד

משתמש מקצוען
אני אישית הולך עם חולצה קצרה, כך ראיתי בבית את אבא שלי ואני לא מתבייש בזה. בקשר למוסדות לימוד אני כן אשתדל לא להגיע עם זה כי אני לא יודע איך זה יתקבל, אבל בשכונה אין לי שום בעיה ללכת, גם אם זה יודע להנהלה. לדעתי יש הבדל אם מגיעים כך למוסד הלימודים או רק בשכונה או סתם כך.
לא נראה לי זה צביעות או משהו.
אנחנו בדור שלצערנו מודדים אדם רק לפי החיצוניות. את אותה שאלה אפשר לשאול על מכנסי כותנה... אני יכול להבין שזה פחות מקובל אבל לדעתי זה ממש שטויות!!!

Thinking

משתמש פעיל
מה אתם חושבים?
הדבר מתחלק בין תתי קבוצות המגזר. וגם בתוכם הדבר נתון לפרשנות של כל אדם לנפשו.
בעלך חי בחברה מסוימת ומן הדברים נראה כי שם אינו חש בנוח ללבוש חולצה קצרה ועל כן דעתנו לא רלוונטית עבורו.
אם בכל זאת מעוניין הוא ללבוש חולצה קצרה וכל מה שחסר לו זה קצת עידוד אנונימי לכך שזה בסדר, נשמח להעניק לו אותה.
ועוד שאלה האם בחיידרים או בסמינרים זה מפריע להנהלה ?
גם כאן תלוי בסטנדרטים המקומיים.

haso

משתמש פעיל
אתם מכירים חידרים ליטאים סטנדרטיים (לא בוסטון ורוזין וכדו') או סמינרים בבני ברק בקבלה שעשו בעיות או העירו שיש להם בעיה עם אברך שלובש חולצה עם שרוול קצר?

ישראלג

משתמש סופר מקצוען
אני אישית הולך עם חולצה קצרה, כך ראיתי בבית את אבא שלי ואני לא מתבייש בזה. בקשר למוסדות לימוד אני כן אשתדל לא להגיע עם זה כי אני לא יודע איך זה יתקבל, אבל בשכונה אין לי שום בעיה ללכת, גם אם זה יודע להנהלה. לדעתי יש הבדל אם מגיעים כך למוסד הלימודים או רק בשכונה או סתם כך.
לא נראה לי זה צביעות או משהו.
אנחנו בדור שלצערנו מודדים אדם רק לפי החיצוניות. את אותה שאלה אפשר לשאול על מכנסי כותנה... אני יכול להבין שזה פחות מקובל אבל לדעתי זה ממש שטויות!!!
אתה גר בבני ברק?
כי בבני ברק הסטיגמות זה הדבר הראשון.

ישראלג

משתמש סופר מקצוען
ב"ה לא... ;)
אבל גם במקום מגוריי לא חסר סטיגמות...
בסדר, אבל בבני ברק זה יכול [כמעט בטוח] אפי' להיות שיקול בשידוכים. [כמובן תלוי איזה סוג מדובר, בני ברק קצת גדולה ושם יש הרבה קהילות וסיגננות. [אולי זה יכול להיות טוב, שמי שחושב שחולצה קצרה זה סוף העולם אז הוא לא מתאים..]

קלאסיקה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
אתם מכירים חידרים ליטאים סטנדרטיים (לא בוסטון ורוזין וכדו') או סמינרים בבני ברק בקבלה שעשו בעיות או העירו שיש להם בעיה עם אברך שלובש חולצה עם שרוול קצר?
כשאני למדתי ב'זכרון מאיר' חלק לא קטן מהמלמדים הלכו עם חולצות קצרות, מאז העולם השתגע אז אין לדעת...

YDB

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה והפקת סרטים
לדעתי אם אתם גרים באזור בית הכנסת הגדול שם יותר מקובל ללכת עם חולצה קצרה וגם שם יש חיידרים שלא יראו את זה בעין טובה

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
בעלי מתלבט האם ללכת עם חולצה קצרה בקיץ. הוא אברך כולל (ליטאי) בבני ברק ויש בכולל שלו קצת אברכים שהולכים עם שרוול קצר
אך הוא מרגיש שזה לא מקובל (פחות הסטדנרט). מה אתם חושבים?
יש לציין שהוא כן רוצה ללכת ולא שאני לוחצת עליו ללכת עם שרוול קצר אדרבה אני אשמח עם ילך והוא גם למד בישיבה ירושלמית ששם כן הלכו אבל מבינה אותו ומבינה את הרגישות בזה
אך התחושה שלי שהיום רואים יותר מאשר נגיד לפני 10שנים.
ועוד שאלה האם בחיידרים או בסמינרים זה מפריע להנהלה ? (להתקבל למוסדות וכו')
אשמח לדעת הבעלים והנשים.
נ.ב. כמובן בצורה ענינית בלבד

בתודה מראש
כלל אחד שנכון לכל הניואנסים הדקים שבציבור
תסתכל בבית הכנסת שלך, בכוילל, אצל הורים של חברים בכתה של בנך, תספור 20 משפחות שאתה רואה את עצמך דומה להם (מבחינת המוסדות שהם שולחים, השידוכים שהם עשו, המכשירים והעיתונים שהם מכניסים הבייתה, ועוד על זה הדרך) ואם זה מקובל אצלם תעשה.

כי כל יום אתה פוגש משפחות שהם רואים את עצמם במקום מסויים, אבל בהנהגה שלהם אין שום משפחה שדומה להם, ואז מגיעה תקופת המוסדות או השידוכים ורצים לפתוח אשכול "למה לא קיבלו את הבן שלי ש".

וזה בלי להביע בעיה כל שהיא על עצם העניין של חולצה קצרה שאין בו בעיה כלשעצמה, ואם מישהו יפתח אשכול שרוצה להחליף מחליפה ארוכה לקצרה, נענה לו את אותה התשובה, לאיזה חברה אתה מעוניין להשתייך ואליה תהיה דומה.

haso

משתמש פעיל
אני חושבת שהיום באופן כללי יש יותר פתיחות ולקבל דברים שהם בתוך המסגרת רק קצת שונה אבל בסופו של דבר זה תלוי בבן אדם עצמו לדוגמא במקרה של חולצה עם שרוול קצר אם האברך הוא נשאר כמו שהוא לומד ורציני אז מעריכים אותו גם עם חולצה קצרה וכן כך נשאר השם שלו אבל אם האברך מתחיל לפזול לכיוון לימודים ועבודה אך ההסתכלות בהתאם

partner

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אני אישית מכירה מישהי ששלחה את בנה בן ה4 לקבל ברכה מר' חיים קניבסקי שליט"א, והילד היה לבוש בחולצה קצרה
והוא אמר לו "תגיד לאמא שתקנה לך חולצה ארוכה"..
סיפור אמיתי אמיתי....
מאז הרגלתי את ילדיי ללבוש חולצות ארוכות ובקיץ אני משתדלת לקנות מבד דקיק...

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

haso

משתמש פעיל
אני אישית מכירה מישהי ששלחה את בנה בן ה4 לקבל ברכה מר' חיים קניבסקי שליט"א, והילד היה לבוש בחולצה קצרה
והוא אמר לו "תגיד לאמא שתקנה לך חולצה ארוכה"..
סיפור אמיתי אמיתי....
מאז הרגלתי את ילדיי ללבוש חולצות ארוכות ובקיץ אני משתדלת לקנות מבד דקיק...
כיצרנית ביגוד אשמח להמליץ על חולצות כותנה דקות (אע"פ שכתוב עליהם 100 אחוז, תמיד מערבים בהם סינטטי על מנת להקל על הגיהוץ) אפשר למצוא בחנות אקסוס.... ככל שהחולצה יותר נעימה ודקה היא תהיה יותר קמיטה. אבל הן נושמות...
הגיהוץ בהחלט, לא תמיד קל, אבל המאמץ שווה והיה זה שכרך...

אני חושבת שאברך שרוצה ללכת עם חולצה עם שרוול קצר לא חושב להיות חזוןאישניק.... ואם ר' חיים יגיד לבעלך ללכת עם קנייטש למעלה הוא גם ילך...? אם כן אז אנחנו סגנונות אחרים וטוב שכך. נכבד את כל אחד כמו שהוא. השאלה שלי היא יותר לסגנון משפחות שלא רואה בעיה בחולצה עם שרוול קצר רק יותר בקטע של ההרגשה הסביבתית.
בתקווה להבנה מבלי לפגוע בכל יהודי ויהודיה

horseman

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
אני לא יודע מה יותר בעיה ללבוש חולצה קצרה בבני ברק או לפתוח אשכול בפרוג על האם ללבוש חולצה קצרה.
בסטיגמות העיקר שלא רואים...........:mad:
בעיקרון גם אחרי החולצה תלוי איזה פרופיל זה נותן לאיש...............
יש כאלה שגם אחרי חולצה קצרה נראים עדיין עבדקנים..........

הינשוף הגדול

משתמש רשום
בואו נגיד את האמת - אם אתם מקושרים אז לא משנה מה תלבשו, אבל אם אתם לא...
יותר נכון אם אתם אשכנזים, אז אין בעיה מקסימום קצת "מודרנים" אבל אם אתם ספרדים אז יש בעיה כי אתם "פרענקים"
;);)

לרעהו

משתמש מקצוען
אני מאוד מאמינה בסאיגמות...אני מאמינה שמי שהולך בצורה מסוימת בדיוק שם הוא נמצא... זה אומר שאם הוא לא מתבייש ללכת עם סמארטפון מוגן אז הוא משייך את עצמו לקבוצה שהולכת כך באמת...ואותו דבר בכל העניינים, גם אם זה לא עבירה בכלל זה להשתייך לכל אלה שהולכים כך....כל אחד בודק מה הוא רוצה שהילדים שלו יהיו, אם אין לו בעיה שהם יהיו פחות או יותר כמו אלה שהולכים למשל עם חולצה קצרה אז למה לא...

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  56  פעמים

לוח מודעות

למעלה