לא היתה כוונה לאפליה באתי רק לומר שציטוטים מספרי חסידים והנהגות שאף ליטאי כולל גולי ישראל שמפיהם אנו חיים לא נוהגים כך זה לא רלוונטי לנושא האשכולגם לחסידים מכל מיני סיגנונות בלי אפליה של צבעים
'כך ראיתי את אבא שלי' 'אני לא מתבייש בזה'.אני אישית הולך עם חולצה קצרה, כך ראיתי בבית את אבא שלי ואני לא מתבייש בזה. בקשר למוסדות לימוד אני כן אשתדל לא להגיע עם זה כי אני לא יודע איך זה יתקבל, אבל בשכונה אין לי שום בעיה ללכת, גם אם זה יודע להנהלה. לדעתי יש הבדל אם מגיעים כך למוסד הלימודים או רק בשכונה או סתם כך.
לא נראה לי זה צביעות או משהו.
אנחנו בדור שלצערנו מודדים אדם רק לפי החיצוניות. את אותה שאלה אפשר לשאול על מכנסי כותנה... אני יכול להבין שזה פחות מקובל אבל לדעתי זה ממש שטויות!!!
@אדם לעמל יולד שב בנחת, אסביר לך כוונתי.אין לי לפני. אשמח אם תאמר לי מה כתוב שם.
סתם שאלה, את\ה נוהג\ת בהכל כהחזו"א? גם אשר יצר וענט"י ביחד וגם בעירוי מכלי ראשון או רק בצניעות של ילדות? אני נוהג לפי פסקי המשנ"ב אא"כ התקבל הפס' של החזו"א בנושא מסויים.
לא גדלתי בב"ב.
וזה בדיוק הנושא, האם חולצה צבעונית זה כמו חולצה קצרה...'כך ראיתי את אבא שלי' 'אני לא מתבייש בזה'.
בכל מקום בעולם לבוש מסמל משהו.
אדם צריך להיות מודע לכך ולא לבוא בטענות על החברה שתשפוט אותו על פי לבושו.
אנשים לא יודעים מה בליבו של אדם, אדם מראה בלבושו את מה שהוא רוצה.
בדרך כלל אדם נורמלי אינו 'מתחפש' אלא לובש לפי הפנימיות שלו.
אדם שלובש חולצה צבעונית, לא יכול לדרוש להתקבל בתלמוד תורה של אברכים, לאחר שהוא מראה שהוא שונה מהם.
אדם שלובש חליפה קצרה, לא יכול להיות מקובל בחברה חסידית.
ואדם שלובש חולצה קצרה, מראה 'משהו'.
זה לא עניין של אסור או בושה.
צריך לחשוב האם אתה מוכן ויודע כיצד החברה תמדוד אותך.
לבוש זהו כמו 'חלון ראווה' של חנות.
מי שתולה שלט שיש לו בית מרקחת, לא מצפה שיגיעו לקנות שם מסמרים.
הכל בסדר אני גם יושב וגם בנחת...@אדם לעמל יולד שב בנחת, אסביר לך כוונתי.
ההודעה הזו היא זו שהדליקה אותי. כתבו לך משהו בשם הקובץ אגרות, והתגובה שלך בספונטני - בלי לבדוק מה כתוב שם ובלי לבדוק האם יש מי שחולק עליו - אני לא נוהג כמו החזון איש.
זו תגובה לא לגמרי נכונה.
כי גם אם בחלק ההלכתי אתה לא פוסק כמוהו, אתה לא יכול להתעלם מעובדה ברורה זו, שיש לחזו"א הרבה מאוד מה למכור לך. יש לו הרבה מה להוסיף לך ולהדריך אותך בחיים.
אם כשאתה שומע משהו בשם החזו"א התגובה הספונטנית שלך היא - החזו"א זה לא בשבילי, יש כאן משהו לא הכי נכון.
יתכן שהעולם השתגע,כשאני למדתי ב'זכרון מאיר' חלק לא קטן מהמלמדים הלכו עם חולצות קצרות, מאז העולם השתגע אז אין לדעת...
ולכן לדעתי הענייה היום חצי מבחורי הישיבות (הפתוחות יותר) הולכים עם חולצות קצרות (בעיקר בחופשים) ולכן לדעתי בעוד כמה שנים זה כבר לא יהיה נושא לדיוןיתכן שהעולם השתגע,
מתמונות אז רואים אנשים טובים בני 50 ומעלה עם שפם ענק ללא זקן,
והיו גם עם כובעי קש וקסקטים...
בלי להכנס לאיך היה נראה הצניעות...
מה שייך כאן אבא שלי?
בדור שלנו נהיה הרבה תורה ואברכים שבקושי היו אז,
ובמוסדות יש להם רף מסויים,
אולי השתגענו?
אבל עוד כאלה שגעונות משיח בפתח!
התשובה היא שכל אחד יבדוק איפה הוא עומד ובאיזה קהילה הוא מתפלל ועפ"ז יחליט מה מתאים לו@haso מבין הכל יצא לכם תשובה?
לי לא...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: