VGBH NV ZVB ERO UBHK
?מוס שוקולד-חמאת בוטנים
מתכון לכ-20 כוסות תלוי בגודל
צפה בקובץ המצורף 1152903
200 גרם ביסקויטים טחונים גס
1/2 כוס קרוקנט בוטנים
1 ריצ' גדול 500 מ"ל
250 גרם שוקולד מריר
1 כף ליקר שוקולד איכותי
2 כפות קרם וניל
2 כפות שמן
מעט מים לדילול המוס
1 ו 1/4 כוסות חמאת בוטנים
מערבבים קרוקנט עם ביסקויטים טחונים. שמים ככף מהתערובת בתחתית כל כוס
מקציפים את הריצ' לקצף נוקשה.
מחלקים ל 1/4 ו 3/4
ממיסים שוקולד ושמן ומוסיפים ל 3/4. מוסיפים ליקר שוקולד ו 1/4 כוס חמאת בוטנים.
מוסיפים מעט מים כדי שלא יהיה נוקשה מדי וניתן יהיה לשטח את המוס בדפיקות עדינות על השיש
ממלאים את הכוסות עד לגובה 3/4 מגובה הכוס.
לרבע הריצ' הנותר מוסיפים קרם וניל ו-1 כוס חמאת בוטנים.
מעבירים לשקית זילוף עם צנטר כוכב ומזלפים כוכב גדול בכל כוס.
אפשר לדלל במעט מים ולשים כשכבה שטוחה מעל לשכבה הכהה.
מקשטים איך שרוצים. אני קישטתי בקצפית ובסוכריות ברונזה
צפה בקובץ המצורף 1152907