בראוניס
האמת שזה מתכון די בסיסי,
רק קישטתי בצורה שיראה "וואו"
הם נימוחים. לא אפויים יותר מדי. רכים ושוקלדיים למרות שאן בהם שוקולד.
הכנתי פי שתיים וחצי מתכון
למה?
כי כך אני עובדת
בנסיון מקסם את העשיה ולהוריד את זמן ההכנה למינימום, חושבת מראש מה אני רוצה להכין שאפשר להכין חלקית לפחות בו זמנית וכך עובדת.
כן-
שם המשחק הוא תכנון!
כך עבדתי עם המוסים והוצאתי 7 סוגי מוס ב- 3 שעות. מוס התות הוכן בנפרד ברגע של לא ברור לי מה בדיוק שעבר לי פתאום בראש.
כמות כפולה הכנתי כדי למלא תבנית תנור בשביל אלו:
ועוד חצי כמות בשביל שכבת בראוניס נמוכה בתבני A4, בשביל בסיס לעוגת שכבות שוקולד-פיסטוק הזו:
מתכונים?
בוודאי.
בראוניס-
הכמות היא לתבנית A4, אני כאמור עבדתי כמו שרשמתי לעיל.
4 ביצים
1 ו 3/4 כוסות סוכר
1 כוס קקאו
1 כוס שמן
1 כוס קקאו
1 כפית סודה לשתיה או אבקת אפיה
1 ו 1/4 כוסות קמח
מערבבים יחד את כל הרכיבים במיקסר במהירות נמוכה בתחילה כדי שהקמח והקקאו לא יעופו כמו ענן וילכלו לכם את כל מה שבסביבה, כולל את עצמכם.
לאחר שהרכיבים התערבבו זה עם זה מעלים את מהירות המיקסר למקסימום וממשיכים לערבב במשך כחצי דקה.
משטחים בתבנית מרופדת בניר אפיה.
אופים ב 180 מעלו כ-30 דקות עד שהעוגה לא רטובה אבל רכה ממש למגע.
מקררים.
ציפוי:
לבראוניס עם הדפס, תבנית A4:
3 כפות שמן
200 גרם שוקולד מריר
דף טרנספר לשוקולד- חתוך בגודל התבנית
ממיסים שמן ושוקולד ויוצקים על העוגה.
מורחים בצורה אחידה.
כשהשוקולד עודנו רטוב מניחים עליו בעדינות את דף הטרנספר. שמים לה להניח כשצד ההדפב כלפי מטה- כלומר יצמד לשוקולד.
מקפיאים להקתשות מוחלטת של השוקולד.
רק כשהשוקולד קשה ממש וקפוא, מסירים בעדינות את דף הטרנספר.
פורסים בסכין חדה ולא משוננת.
לבראוניס בציפוי שוקולד לבן:
200 גרם שוקולד לבן פרווה איכותי
1 כף שמן
1 כפית מחית פיסטוק [לא חובה. אפשר להוסיף עוד חצי כף שמן במקום]
פיסטוקים שבורים לקישוט. אם לא שמים מחית פיסטוק אפשר לקשט בכל דבר אחר כמו אגוזים קצוצים, זילוף פסים שוקולד כהה, קרוקנט בוטנים וכיוצ"ב
ממיסם שוקולד עם שמן ומחית פיסטוק
יוצקים על העוגה ומרחים
מקשטים במה שרוצים
אצלי זה היה נראה כך לפני החיתוך, תבנית חד פעמית ענקית- חצי-חצי:
האמת שזה מתכון די בסיסי,
רק קישטתי בצורה שיראה "וואו"
הם נימוחים. לא אפויים יותר מדי. רכים ושוקלדיים למרות שאן בהם שוקולד.
הכנתי פי שתיים וחצי מתכון
למה?
כי כך אני עובדת
בנסיון מקסם את העשיה ולהוריד את זמן ההכנה למינימום, חושבת מראש מה אני רוצה להכין שאפשר להכין חלקית לפחות בו זמנית וכך עובדת.
כן-
שם המשחק הוא תכנון!
כך עבדתי עם המוסים והוצאתי 7 סוגי מוס ב- 3 שעות. מוס התות הוכן בנפרד ברגע של לא ברור לי מה בדיוק שעבר לי פתאום בראש.
כמות כפולה הכנתי כדי למלא תבנית תנור בשביל אלו:
ועוד חצי כמות בשביל שכבת בראוניס נמוכה בתבני A4, בשביל בסיס לעוגת שכבות שוקולד-פיסטוק הזו:
מתכונים?
בוודאי.
בראוניס-
הכמות היא לתבנית A4, אני כאמור עבדתי כמו שרשמתי לעיל.
4 ביצים
1 ו 3/4 כוסות סוכר
1 כוס קקאו
1 כוס שמן
1 כוס קקאו
1 כפית סודה לשתיה או אבקת אפיה
1 ו 1/4 כוסות קמח
מערבבים יחד את כל הרכיבים במיקסר במהירות נמוכה בתחילה כדי שהקמח והקקאו לא יעופו כמו ענן וילכלו לכם את כל מה שבסביבה, כולל את עצמכם.
לאחר שהרכיבים התערבבו זה עם זה מעלים את מהירות המיקסר למקסימום וממשיכים לערבב במשך כחצי דקה.
משטחים בתבנית מרופדת בניר אפיה.
אופים ב 180 מעלו כ-30 דקות עד שהעוגה לא רטובה אבל רכה ממש למגע.
מקררים.
ציפוי:
לבראוניס עם הדפס, תבנית A4:
3 כפות שמן
200 גרם שוקולד מריר
דף טרנספר לשוקולד- חתוך בגודל התבנית
ממיסים שמן ושוקולד ויוצקים על העוגה.
מורחים בצורה אחידה.
כשהשוקולד עודנו רטוב מניחים עליו בעדינות את דף הטרנספר. שמים לה להניח כשצד ההדפב כלפי מטה- כלומר יצמד לשוקולד.
מקפיאים להקתשות מוחלטת של השוקולד.
רק כשהשוקולד קשה ממש וקפוא, מסירים בעדינות את דף הטרנספר.
פורסים בסכין חדה ולא משוננת.
לבראוניס בציפוי שוקולד לבן:
200 גרם שוקולד לבן פרווה איכותי
1 כף שמן
1 כפית מחית פיסטוק [לא חובה. אפשר להוסיף עוד חצי כף שמן במקום]
פיסטוקים שבורים לקישוט. אם לא שמים מחית פיסטוק אפשר לקשט בכל דבר אחר כמו אגוזים קצוצים, זילוף פסים שוקולד כהה, קרוקנט בוטנים וכיוצ"ב
ממיסם שוקולד עם שמן ומחית פיסטוק
יוצקים על העוגה ומרחים
מקשטים במה שרוצים
אצלי זה היה נראה כך לפני החיתוך, תבנית חד פעמית ענקית- חצי-חצי: