קינוחים חגיגת מוסים---ועוד קצת----

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
בראוניס

האמת שזה מתכון די בסיסי,
רק קישטתי בצורה שיראה "וואו"

הם נימוחים. לא אפויים יותר מדי. רכים ושוקלדיים למרות שאן בהם שוקולד.
הכנתי פי שתיים וחצי מתכון
למה?
כי כך אני עובדת
בנסיון מקסם את העשיה ולהוריד את זמן ההכנה למינימום, חושבת מראש מה אני רוצה להכין שאפשר להכין חלקית לפחות בו זמנית וכך עובדת.
כן-
שם המשחק הוא תכנון!
כך עבדתי עם המוסים והוצאתי 7 סוגי מוס ב- 3 שעות. מוס התות הוכן בנפרד ברגע של לא ברור לי מה בדיוק שעבר לי פתאום בראש.

כמות כפולה הכנתי כדי למלא תבנית תנור בשביל אלו:
IMG_2636_800x600 (1).jpg


ועוד חצי כמות בשביל שכבת בראוניס נמוכה בתבני A4, בשביל בסיס לעוגת שכבות שוקולד-פיסטוק הזו:
IMG_2642_800x600.jpg



מתכונים?
בוודאי.


בראוניס-
הכמות היא לתבנית A4, אני כאמור עבדתי כמו שרשמתי לעיל.

4 ביצים
1 ו 3/4 כוסות סוכר
1 כוס קקאו
1 כוס שמן
1 כוס קקאו
1 כפית סודה לשתיה או אבקת אפיה
1 ו 1/4 כוסות קמח

מערבבים יחד את כל הרכיבים במיקסר במהירות נמוכה בתחילה כדי שהקמח והקקאו לא יעופו כמו ענן וילכלו לכם את כל מה שבסביבה, כולל את עצמכם.
לאחר שהרכיבים התערבבו זה עם זה מעלים את מהירות המיקסר למקסימום וממשיכים לערבב במשך כחצי דקה.


משטחים בתבנית מרופדת בניר אפיה.
אופים ב 180 מעלו כ-30 דקות עד שהעוגה לא רטובה אבל רכה ממש למגע.
מקררים.

ציפוי:
לבראוניס עם הדפס, תבנית A4:

3 כפות שמן
200 גרם שוקולד מריר
דף טרנספר לשוקולד- חתוך בגודל התבנית

ממיסים שמן ושוקולד ויוצקים על העוגה.
מורחים בצורה אחידה.
כשהשוקולד עודנו רטוב מניחים עליו בעדינות את דף הטרנספר. שמים לה להניח כשצד ההדפב כלפי מטה- כלומר יצמד לשוקולד.
מקפיאים להקתשות מוחלטת של השוקולד.
רק כשהשוקולד קשה ממש וקפוא, מסירים בעדינות את דף הטרנספר.
פורסים בסכין חדה ולא משוננת.

לבראוניס בציפוי שוקולד לבן:
200 גרם שוקולד לבן פרווה איכותי
1 כף שמן
1 כפית מחית פיסטוק [לא חובה. אפשר להוסיף עוד חצי כף שמן במקום]
פיסטוקים שבורים לקישוט. אם לא שמים מחית פיסטוק אפשר לקשט בכל דבר אחר כמו אגוזים קצוצים, זילוף פסים שוקולד כהה, קרוקנט בוטנים וכיוצ"ב

ממיסם שוקולד עם שמן ומחית פיסטוק
יוצקים על העוגה ומרחים
מקשטים במה שרוצים

אצלי זה היה נראה כך לפני החיתוך, תבנית חד פעמית ענקית- חצי-חצי:
IMG_2632_800x600.jpg
 

CHAYA A

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
@ה. בקר יש מצב שאת מעלה הכל בחוברת
פשוט אני לא יודעת איך לשמור את המתכונים ואני נורא רוצה אותם
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
עוגת שכבות שוקולד ופיסטוק.

העוגה הזו נולדה בשעה ששוטתתי בבר כל הסמוך לביתי.
ממדף הביסקויטים הציצו לעברי חבילות ביסקויט בצבע ירוק.
ביסקויט בטעם פיסטוק.

האמת?
הסתכלתי עליהם בסקפטיות. לקחת? לא לקחת?
הם הביטו בי בעיניים מתחננות כאלו ולחשו בקול שרק אנשים מהזן שלי שומעים: "קחי אותנו. מה 'כפת לך. תנסי. תני לנו צ'אנס. לא יהיה לך טוב איתנו, לא נבקש יותר"
לקחת או לא?
ידעתי שיש לי בבית מחית פיסטוק ותמצית פיסטוק ואלו סייעו לכף המאזניים לנטות לצד החיובי.
ידעתי שיש שבע ברכות ואני אחראית על בר הקינוחים.
לקחתי.

הופתעתי לטובה.
העוגה יצאה מופלאה.
טעימה.
יפה.
חיננית כזו.
IMG_2642_800x600.jpg


תבנית A4

לבסיס:
חצי מתכון בראוניס מכאן
אופים רק 20 דקות כי זו שכבה נמוכה.
מקררים

שרוול ביסקויטי בטעם פיסטוק
חלב סויה או כל חלב אחר פרווה
כף תמצית פיסטוק
400 גרם שוקולד מריר
1 ריצ' קטן 250 מ"ל
2 כפות גדושות מחית פיסטוק
פיסטוקים שבורים לקישוט


ממיסים שוקולד עם ריצ' ומחית פיסטוק לקבל קרם גנאש.
מורחים מעט על הבראוניס.
לא צריך הרבה.

שמים חלב פרווה בקערה ומוסיפים כף תמצית פיסטוק. מערבבים.
טובלים ביסקויטים בחלב ומסדרים מעל לקרם.
שוב מורחים מעט קרם מעל לביסקויטים.ועוד שכבת ביסקויטים טבולים בחלב עם תמצית פיסטוק.

שופכים את יתרת הקרם מעל שלכבת הביסקויטים השניה. מורחים בצורה אחידה בזהירות ומפזריפ פיסטוק.
מקפיאים להתקשות של הקרם.
פורסים את העוגה כשהיא חצי קפואה בסכים חדה ולא משוננת.

IMG_2641_800x600 (1).jpg


IMG_2638_800x600 (1).jpg


אוף.
אני רוצה להכין אבל לא אוהבים אצלינו פיסטוק.
אין בעיה!
ממירים ביסקויטים בביסקויט פתיבר פשוט.
לחלב מוסיפים תמצית וניל או רום
בקרם שמים חמאת בוטנים או קרם נוגט או קרם קפוצ'ינו או מעט קפה נמס.
למעלה מפזרים מה שמתאים לקרם- קרוקנט בוטנים אן בוטנים שבורים או קרוקנט אגוזי לוז או כלום :)
 

me80284

משתמש מקצוען
@ה. בקר - את לא נורמלית (תוסיפי קריאת קרב אינדיאנית)
מה הולך פה? את אישה אחת?
ממש,
אבל ממש
אני מחכה להזמנה לכוס קפה + כל הטירוף הזה
(מקנאה ממש במוזמנים לשבע ברכות - איזה לא יפה להודות בזה..)
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
@ה. בקר האלופה
איך מכינים את הפרח?
הכנתי לבד
אבל יש לקנות מוכנים
אני מדי פעם עושה לי יום הכנת קישוטים ומכינה קישוטים משוקולד וקצפיות וכו'
לפעמים כשאני צריכה להכין משהו מהרגע להרגע ואין לי בבית ממה שאני מכינה- אני קונה.
המתכון הוא של מרנג פשוט
צנטר כוכב הכי קטן. מצנטרים כוכבים קטנטנים
מייבשים ב 60 מעלות בתנור.
לא לוקח כל כך הרבה זמן כי הם קטנים. אבל מייבשים עד שזה ממש קשה כמו סוכריה בניגוד לקצפית השניה שבתמונות שמייבשים פחות זמן והיא נימוחה.
אחרי שהם מתקררים אני מערבבת עם אבקת איבוק בצבע שאני רוצה. בד"כ אני מכינה בזה, ברונזה, בורדו.
שומרת בכלי אטום בארון גם לתקופה ארוכה
@ה. בקר יש מצב שאת מעלה הכל בחוברת
פשוט אני לא יודעת איך לשמור את המתכונים ואני נורא רוצה אותם
אשתדל בעז"ה
את אוכלת / טועמת מכל הדברים הללו?
איך לא משמינים? פצצה של קלוריות!!
לא טועמת
חשבתי שהיא הכינה את זה לבד.
יש אפשרות לעשות דבר כזה עם צנטר לבד?
סוג של מוס כזה.
אכן כתבתי לך כאן בתגובה איך הכנתי
אבל זה לא מוס
זה קשה כמו סוכריה
 
נערך לאחרונה ב:

ערוגת הבושם

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
הכנתי לבד
אבל יש לקנות מוכנים
אני מדי פען עושה לי יום הכנת קישוטים ומכינה קישוטים משוקולד וקצפיות וכו'
לפעמים כשאני צריכה להכין מהשהו מהרגע להרגע ואין לי בבית ממה שאני מכינה- אני קונה.
המתכון הוא של מרנג פשוט
צנטר כוכב הכי קטןמצנטרים כובים קטנטנים
מייבשים ב 60 מעלות בץנור.
לא לוקח כל כך הרבה זמן כי הם קטנים. אבל מייבשים עד שזה ממש קשה כמו סוכריה בניגוד לקצפית השניה שבתמונות שמייבשים פחות זמן והיא נימוחה.
אחרי שהם מתקררים אני מערבבת עם אבקת איבוק בצבע שאני רוצה. בד"כ אני מכינה בזה, ברונזה, בורדו.
אפשר להכין פרח כזה כקישוט, ממוס או וואטאבר? לא נשיקה.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
טארטלט פיצוחים:
IMG_2656_800x600 (1).jpg

הפעם, קניתי טארטלטים מוכנים.
מתכון לטארטלטים עצמם כבר בעליתי העבר מספר פעמים.
נראה לי שגם למילוי
אבל כאן בכנתי עם מילוי שלא דורש אפיה.
5 דקות עבדוה ויש לי 24 טארטלטים מוכנים. אם משתמששים בקטנים יותר- 5 דקות ויש 40 יחידות.

כ- 2.5 כוסות תערובת פיצוחים שבורים
1 כוס ריצ'
3 כפות סוכר חום

מבשלים סוכר חום עם ריצ', תוך כי ערבוב. הסוכר יימס ויתקבל רוטב בגוון שנהב.
מסירי מהאש ומוסיפים את הפיצוחים
מערבבים היטב
ממלאים בעזרת כף בטארטלטים. נזהרים לא ללכלך את הדפנות.
מהסירופ שנשאר בסיר אחרי מילוי הפיצוים המצופים בסירופ, יוצקם מעט מעל כל מילוי.
משהים להתייבשות
מעולה בהקפאה.

לא יודעת למה נטרפי החליטו לחסום את התמונה
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
אמאלההה את לא שפויהה
מה זה כל השפע הזה?
הקינוחים נראים סוף הדרך
זה לא יפה לגרות ככה אנשים;):oops:
מצטרפת לקהילת המקנאות במוזמנים לשבע ברכות:):sne:
אז למחוק את האשכול?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
והנה המוסים, בראוניס ושכבות שוקולד ופיסטוק בקובץ PDF, למי שביקשה.

שימו לב שהעליתי מחדש כי בבראוניס כתבתי בטעות פעמיים 1 כוס קקאו וצרך כמובן רק כוס אחת
 

קבצים מצורפים

  • חגיגת מוסים.pdf
    1.3 MB · צפיות: 451
נערך לאחרונה ב:

CHAYA A

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
@ה. בקר
אפשר את המתכון של המגנומים
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
ומה המתכון של המילוי גנאש שוקולד קפה?
האם את גם אופה
לא
בלי אפיה.

200 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל ריצ'
1 כף אבקת קפה נמס

ממיסים ריצ' ושוקולד לקרם חלק
מסירים מאש. מוסיפים קפה וטוחנים במקל בערך 20 שניות.

מחכים שלא יהיה רותח וממלאים בטארטלטים
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  107  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה