קינוחים חגיגת מוסים---ועוד קצת----

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
מוס לימון-פסיפלורה.
IMG_2618_800x600.jpg

הערה: אפשר להמיר במנגו, קיוי, תות וכו'

מתכון לכ-20 כוסות תלוי בגודל

1 ריצ' גדול 500 מ"ל
250 גרם קרם לימון [חנויות למוצרי אפיה] או לחילופין- 2 כפות פודינג וניל, 1 כף אבקת סוכר, 2 כפות מיץ לימון
150 גרם שוקולד לבן פרווה
1 כף שמן
5 כוסות קוביות פסילורה קפואים- או פרי קפוא אחר, או פרי לא קפוא
5 כפות אבקת סוכר
מים לדילול המוס לפי הצורך כדי שיוכל להתשתטח בדפיקה על השיש.

מקציפים ריצ' לקצף נוקשה.
מוסיפים קרם לימון או את התחליף.
ממיסים שוקולד לבן עם שמן ומוסיפים
מערבבים היטב.
מוסיפים מעט מים כדי שיוכל להשתטח.

מזלפים מעט לכל כוס

לוקחים כוס של פסיפלורה וטוחנים. מוסיפים ג-3 כפות מהריצ' ו-5 כפות אבקת סוכר. הפסיפלורה מאוד חמוצה. בפרי אחר אפשר להפחית באבקת הסוכר.
מתקל רוטב. טועמים שמספיק מתוק.
ממלאים מעט מעל לשכבת המוס לימון.

מפרישים קוביות פרי כמנין הכוסות ושמים בצד לקישוט.

טוחנים במקל את הריצ' המוקצף עם הפסיפלורה הנותרת.
מזלפים מעל לרוטב. זה בסדר אם הרוטב קצת עולה. מזלפים מהצדדים פנימה.

מקשטים בקובית פרי
אני הוספתי קצפיות וכדור מוזהב ממולא וקוקוס מקורמל
IMG_2617_800x600.jpg



IMG_2615_800x600.jpg


נשאר מוס לוטוס.
בעז"ה בהמשך
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
וזה אמנם פושט
כי הפעם התעצלתי וקניתי טארטלטים מוכנים.
אבל בכל זאת.
כי אהבתי שיצאו יפים

טארטלט פיצוחים
IMG_2656_800x600 (1).jpg


טארטלים
1. קרם קרמל מלוח וגנאש שוקולד- עם הקצפית
2. גנאש שוקולד-קפה- עם הכדור המוזהב

ותמחלו לי על ה-2 שהתלכלכו, התהפכו לי...
IMG_2658_800x600 (1).jpg



ומה עשיתי עם שארית הפיצוחים שכבר עורבבו בריצ' שהמסתי עם סוכר חום בשביל הטארטלטים?

האמת שכבר ארזתי אותם ולא צילמתי.
אבל יש תבנית שעשיתי פשוט בלי צורה.
אולי אצלם אותה

הוספתי גנאש, קצת פצפוצים, קוקוד מקורמל.
מילאתי תבנית שקעים מסיליקון בצורה גליל בגובה של כ-1.5 ס"מ
אחרי שקפא טבלתי בשוקולד לבן מלמטה עד למעלה, אבל לא את החלק העליון

קיבלתי מעין קעריות שוקולד לבן ממולאות בתערובת פיתחוים, גנאש, קוקוס מקורמל, פתפוצים וכ'
אמרו כאן שזה טעים

וחלק שטחתי בתבנית ויצקתי מעל שוקולד לבן
אולי אותם אצלם.
 
נערך לאחרונה ב:

אינסוף

משתמש מקצוען
תודה על המתכונים השווים
מתפעלת כל פעם מחדש מנדיבות הלב שלך!
שומרת להזדמנות חגיגית...
ואם אפשר מתכון לבראוניז בציפוי שוקלד לבן ופיסטוק
יותר מאשמח
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
אופס--

שכחתי מוס אחד.
מוס תותים ושוקולד לבן
IMG_2661_600x800.jpg


מתכון לכ-25 כוסות תלוי בגודל

1 ריצ' גדול 500 מ"ל
150 גרם שוקולד לבן פרווה
3 כפות פודינג וניל
2 כפות שמן
4 כוסות תות קפוא
2 ג'לי תות

מכינים ג'לי תות לפי הוראות היצרן. מניחים כוסות באלכסון בתבנית ביצים וממלאים בצורה שיתמלא באלכסון עד שהג'לי מגיע גם לצד השני של הכוסות ונח באלכסון בכוסות
ממתינים להתקשות של הג'לי. רצוי בקירור

שמים את התותים בקערה גדולה
מוסיפים להם 2/3 מהריצ'

טוחנים יחד בעזרת מקל מטחנה או בבלנדר. התערובת תהיה בהירה ותפוחה.
מוסיפים פודינג וניל וטוחנים עוד קצת להסמכה של התערובת. זה לא סמיך כמו קצת אבל לא נוזלי כמו מים.

ממלאים בכוסיות עד לגובה סוף האלכסון של הג'לי.
מעבירים להקפאה להתקשות. צריך בערך 20 דקות.

אחרי התקשות, מקציפים את יתרת הריצ' עם מה שנותר ממוס התותים. מקציפים במשך כמה דקות עד שהתערובת הופכת לקרם.
ממיסים שוקולד לבן עם שמן ומוסיפים.
אם התערובת לא נוקשה מספיק לזילוף - מוסיפים לה פודינג וניל להסמכה. נסו קודם להקציף עוד כי אמור בהחלט להיות כמו קרם לזילוף.

מעבירים לשקית זילוף עם צנטר כוכב ומזלפים כוכב גדול מעל שכבת מוס התות

אפשר לקשט בשוקולד לבן
IMG_2663_800x600.jpg


IMG_2662_800x600.jpg
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
מוס לוטוס-שוקולד
מתכון לכ-25 כוסות תלוי בגודל
IMG_2606_600x800.jpg


1 ריצ' גדול 500 מ"ל
300 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן
מעט מים לדילול
300 גרם קרם לוטוס
עוגיות לוטוס או כל ביסקויט אחר
קוקס מקורמל לקישוט

מקציפים ריצ' לקצף נוקשה.
ממיסים 200 גרם שוקולד עם שמן
מחלקים את הריצ' ל בערך 1/5, 1/5, 3/5

ל 1/5 אחת מוסיפים את השוקולד המומס. מוספים מעט מים לדילול המוס כדי שישתטח בכוסית.
ממלאים מעט ממוס השוקולד בכל כוסית. משטחים בדפיקה קלה על השיש.

מוסיפים קרם לוטוס + את יתרת מוס השוקולד.
אם המוס נוקשה מדי מוסיפים מעט מים.
שמים בצד כחצי כוס מהמוס לוטוס.
ממלאים את היתרה מעל למוס השוקולד.

מוסיפים את מוס הלוטוס ששמנו בצד ל 1/5 הנותרת של הריצ' המוקף ומזפים מעל למוס הלוטוס.

ממיסים 50 גרם שוקולד
חוצים כל עוגיה לחתי וטובלים את הקצה באלכסון בשוקולד.
נועצים במוס
מפזרים מעט קוקוס מקורמל
IMG_2609_800x600.jpg


IMG_2608_800x600.jpg


עד כאן בזירת המוסים
 

חברים

משתמש פעיל
תודה על המתכונים, נראה מושקע ואסטתי.
אם אפשר לפרט בדיוק איך את עושה את הטרטלטים פיצוחים והגנאש.
תודה
 

חברים

משתמש פעיל
תודה על מהירות התגובה, בשבת הבאה יש לנו אופריף ויש כאן דברים שווים מאוד(y)
 

חברים

משתמש פעיל
מה עלות של זול ומה זה מכיל?
ומה מחיר של כוסות שייקים?
 

ערוגת הבושם

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
מוס שוקולד- נוגט + מוס שוקולד
מתכון לכ-20 כוסות תלוי בגודל

מוס שוקולד
צפה בקובץ המצורף 1152896
מוס שוקולד-נוגט
צפה בקובץ המצורף 1152895

1 ריצ' גדול
350 גרם שוקולד מריר איכותי
3 כפות שמן
למוס שוקולד-1 כף ליקר שוקולד איכותי
מעט מים לדילול המוס במקרה הצורך


למוס נוגט- 250 גרם קרם נוגט

מקציפים ריצ' לקצף נוקשה.

ממיסים 350 גרם שוקולד עם השמן

למוס שוקולד-
מוסיפים את כל השוקולד + ליקר לריצ' ומערבבים היטב. מוסיפים מעט מים כדי שלא יהיה נוקשה מדי וניתן יהיה לשטח את המוס בדפיקות עדינות על השיש.
ממלאים בכוסות עד ל 3/4 גובה הכוסות. דופקים בעדינות על השיש כדי שהמוס ישתטח בכוס.
מקשטים איך שרוצים. אני קישטתי במוס וניל וקצפית שאיבקתי באבקת איבוק ברונזה ובקרוקנט אגוזי לוז
צפה בקובץ המצורף 1152901
למוס נוגט-שוקולד

מקציפים את הריצ' לקצף נוקשה.

ממיסים 350 גרם שוקולד מריר עם השמן. מוסיפים לריצ' מעט יותר ממחצית השוקולד המומס ואת קרם הנוגט. מערבבים היטב.
מוסיפים מעט מים כדי שלא יהיה נוקשה מדי וניתן יהיה לשטח את המוס בדפיקות עדינות על השיש. מחלקים ל 1/3 ו 2/3
ממלאים את 2/3 המוס בכוסות עד ל 2/3 גובה הכוסות. דופקים בעדינות על השיש כדי שהמוס ישתטח בכוס.

לשליש הנותר של המוס מוסיפים את יתרת השוקולד המומס וממלאים מעל לשכבת המוס הבהיר יותר.

מקשטים איך שרוצים. אני קישטתי ב-2 סוגי קצפיות וקרוקנט אגוזי לוז
צפה בקובץ המצורף 1152899
@ה. בקר האלופה
איך מכינים את הפרח?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה