אם את גרה בב"ב, ובעלת תיק באגף הרווחה. יש להם שירות כזה מקצועי מאוד. ללא עלות כלל.
מאמינה שיש בעוד רשויות.
תפני לאהרון וייס שם בעירייה. לא נראה לי שיש בעוד רשות. הוא מקצועי אולי יתר על המידה. (לא תמיד הוא צודק לגבי מסמכים, כלומר, לפעמים יש מסמכים תחליפיים שיותר קל להשיגם). הוא אוהב לעזור ורוצה לעזור. יבורכו כמותו.
חברות למימוש זכויות מכניסים לכיס הרבה מאוד.
תתייעצי עם "יד מכוונת" חינם , מטעם הביטוח הלאומי.
עם עו"ד זה אולי יותר טוב, לא יודע.
בינתיים תאספי מסמכים.
תאמיני בעצמיך שאת יכולה לבד. כי זה אפשרי בקלות.
נכות כללית את מקבלת חצי שנה אחורה מרגע הגשת הבקשה, אז תגישי את מסמך התביעה בהקדם. לא חשוב כמה מסמכים יש לך, תשלחי. תאספי אותם אח"כ.
אל תשקרי, אבל תטיבי להוציא את האמת בצורה טובה ומחצינה.
הקטע הזה נראה אמין וטוב:
אכתוב את כל התהליך שהיה אצלי....
הגעתי לפגישה אצל עו"ד תגר בעצמה,
נתתי לה את כל המידע הרפואי עלי,
היא שלחה אותי לכמה רופאים (הכל דרך קופת חולים בלבד - לא הרשתה לי ללכת לרופאים פרטיים - כי זה מחשיד לביטוח לאומי) לחוות דעת סיכומיים,
היא לבד הפנתה אותי לבדיקה נוספת שקשורה לנושא רפואי אחר - וכך נודע לי על משהו נוסף שלא הרגשתי עד אז - אבל זה מוסיף כמה אחוזים טובים...
באחד מהתורות שקבעו לי - זה היה זמן המתנה רב - הם בעצמם ניסו לזרז (רק בשבילי - אינני יכול לפרט) את התורות (ללא הצלחה...),
לפני הוועדה - הכינה אותי עו"ד חן אוחיון (?) על כל התהליך - הדריכה אותי מה לומר ובעיקר מה לא לומר (בגלל הביקורתיות והשיפוט של חברי הוועדה שמנסים למצוא על כל בעיה רפואית עילה שזה לא משפיע על הכושר לעבוד) - וכשנכשלתי ופלטתי מילה מיותרת בתוך הוועדה היא תיקנה אותי והתווכחה אתם שימחקו את זה מהפרוטוקול.... (כמובן בהסבר טוב על הטעות שלי...),
ואח"כ סיבוב שני בוועדה החוזרת,
והעו"ד השתתפה גם בשיחה הטלפונית עם נציגת השיקום,
אבל זה עדיין עולה כסף - מה שמתיר להם החוק לקחת. ראי טבלה באתר "זכות" או באתר הביטוח הלאומי.
תשקלי ותחליטי. אם את מבינה עניין - אפשר בהחלט לפעול לבד.
היום הכל קל והכל ברשת. רק ללכת לרופאים ולוועדות. (כדאי שתקחי ליווי של קרוב משפחה, לכל מקום. וד"ל.(אם אין עו"ד). אם תחליטי לפעול לבד, אפרט יותר).
בהצלחה רבה.