מחיר למשתכן זוכי הגרלה מס' 2052 בבית שמש!

avi media

משתמש מקצוען
לפי המחירים שפרסמו פה שנתיב מוכר בשוק החופשי - 2.2 מיליון ל3 חד' 93 מ"ר, מסתמן שהזוכים המאושרים בהגרלה 2052 עשו את עסקת חייהם, ויגרפו רווח בלתי נתפס של כמיליון ש"ח על דירות כאלו!
(11,667 למ"ר * 93 מ"ר + כ20 מ"ר נוספים של מרפסת, מחסן וחניה - שמשלמים עליהם רק כמחצית = 1.2 מיליון!)
הזוכים במתחם הסופרים בב"ב הרויחו הרבה יותר,
הם רכשו 5 חדרים ב1.4 וכעת שריקי משווק אותם ב3.2 (ללא הצלחה כ"כ כי הוא מפריז במחיר).

מאיר עלי באבא

משתמש מקצוען
יש גם נפילות אחרי חתימות חוזים, בד"כ בפרויקט שיש מלאי גדול של זוכים, המדינה מחייבת להמשיך להציע לרוכשים הבאים גם שנתיים אחרי הבחירות הראשונות אם מישהו מבטל חוזה
בפרט היום עם הרביות הגבוהות אנשים לא עומדים בהחזרים של המשכנתא

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
כל עוד יש רשימת זוכים.
אם נרשמו 1000 זוגות ל 400 דירות, הגרלת המשך תיערך רק אחרי שהציעו את הדירה לכל הזוגות ברשימה והיא עדין נשארה פנויה
בטוח?
כאן לדוגמא היתה הגרלת המשך של אגבבה על 15 דירות ברמה ד' במחיר ממש מוזל של 8.8K למ"ר, ובהגרלה הראשונה (780) היו לא פחות מ2515 נרשמים. האם 15 הדירות הללו הוצעו לכל הנרשמים והם לא היו מעוניינים? קשה מאד להאמין...

מאיר עלי באבא

משתמש מקצוען
בטוח?
כאן לדוגמא היתה הגרלת המשך של אגבבה על 15 דירות ברמה ד' במחיר ממש מוזל של 8.8K למ"ר, ובהגרלה הראשונה (780) היו לא פחות מ2515 נרשמים. האם 15 הדירות הללו הוצעו לכל הנרשמים והם לא היו מעוניינים? קשה מאד להאמין...
מה שהוא כתב זה לא מדוייק רק צריך להציע את זה לרשימת ההמתנה רשימת המתנה זה תלוי בסוג ההגרלה בדרך כלל כפול ממספר הזוכים

קוויק

משתמש מקצוען
בטוח?
אני לא מכירה את התנאים של ההגרלה הזאת, אבל מענין, אבדוק
כמה דירות היו שם למשתכן?
הרעיון היחיד שעולה לי, שלפעמים הדירות שנשארות הם לרמה מסוימת, זאת אומרת לבני המקום לדוגמא, ואז אם לא נשארו ברשימה הראשונה כאלו, אז עושים הגרלת המשך
אבל זה גם מוזר ולא הגיוני, אם אזכור אבדוק את זה בראשון, מענין

די

משתמש סופר מקצוען
האם 15 הדירות הללו הוצעו לכל הנרשמים והם לא היו מעוניינים? קשה מאד להאמין...
לא לכל הנרשמים, אלא לכל רשימת ההמתנה-רשימת ההמתנה היא בכמות הדירות שהיו בהגרלה (לדוגמא אם יש הגרלה על 50 דירות רשימת ההמתנה תהיה עוד 50 אנשים, אולי אני טועה במספר המדויק אבל זה הרעיון).

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
מה שהוא כתב זה לא מדוייק רק צריך להציע את זה לרשימת ההמתנה רשימת המתנה זה תלוי בסוג ההגרלה בדרך כלל כפול ממספר הזוכים
לא חושב שיש מגבלה מסויימת לרשימת ההמתנה. גם מי שזוכה במקום 30,000 מופיע ברשימה והוא מתקדם לאט לאט.
הסיפור הזה של מתי עושים הגרלת המשך ומתי פונים לבאים בתור לא ממש ברור. אני עוקב אחרי ההגרלות באדיקות הרבה זמן, ואני יכול לומר שאין לי שום מושג מה הקריטריונים בזה.

קוויק

משתמש מקצוען
לא לכל הנרשמים, אלא לכל רשימת ההמתנה-רשימת ההמתנה היא בכמות הדירות שהיו בהגרלה (לדוגמא אם יש הגרלה על 50 דירות רשימת ההמתנה תהיה עוד 50 אנשים, אולי אני טועה במספר המדויק אבל זה הרעיון).
נכון
חח אני חיה את ההגרלות האלו, אבל נכון, פספסתי את הקטע הזה
בכל אופן בפרויקט עם 400 יחידות למשתכן, יש רשימה מספיק ארוכה, לא תהיה כזה מהר הגרלת המשך

קוויק

משתמש מקצוען
לא חושב שיש מגבלה מסויימת לרשימת ההמתנה. גם מי שזוכה במקום 30,000 מופיע ברשימה והוא מתקדם לאט לאט.
הסיפור הזה של מתי עושים הגרלת המשך ומתי פונים לבאים בתור לא ממש ברור. אני עוקב אחרי ההגרלות באדיקות הרבה זמן, ואני יכול לומר שאין לי שום מושג מה הקריטריונים בזה.
תקפיץ בראשון, אני אבדוק בלי נדר

מאיר עלי באבא

משתמש מקצוען
רשימת ההמתנה היא נגזרת אוטומטית של רשימת הזוכים
מתוך התקנון
2 . רשימת ההמתנה: הגדרת אורכה ומימוש הזכאות של הממתינים ברשימה לרכוש דירה
12.1
רשימת ההמתנה תכלול זכאים אשר הוגרלו בהגרלה, ובהתאם לכללים המפורטים להלן:
12.1.1
מספר הדירות המוגרלות הוא עד 50 דירות – תכלול רשימת ההמתנה כמות הגדולה
פי שניים ) 200% נוספים על מספר הדירות שהוגרלו( ממספר הדירות שהוגרלו.
לדוגמה, מספר הדירות המוגרלות הוא 50 , רשימת ההמתנה תכלול 100 דירות.
12.1.2
מספר הדירות המוגרלות הוא 51 עד 100 דירות – תכלול רשימת ההמתנה 100 זכאים
נוספים על מספר הדירות שהוגרלו. לדוגמה, מספר הדירות המוגרלות הוא 100 ,
רשימת ההמתנה תכלול 100 דירות.
12.1.3
מספר הדירות המוגרלות גדול מ- 100 דירות – רשימת ההמתנה תכלול כמות נוספת
( 100% ( הזהה למספר הדירות שהוגרלו. לדוגמה, מספר הדירות המוגרלות הוא 200 ,
רשימת ההמתנה תכלול 200 דירות.
12.1.4
המשרד רשאי לשנות את אורך רשימת ההמתנה לעניין סעיף זה, בהתאם לשיקול דעתו
ונסיבות העניין.

avi media

משתמש מקצוען
אולי אפשר להסביר אחת ולתמיד מה המנגנון של ההגרלה? כל הקודם להירשם קודם לזכות, או שזה הגרלה ממש?
ובכל פרויקט עושים הגרלה מחדש, כך שגם מי שכמעט זכה בהגרלה קודמת יכול כעת לרדת לסוף הרשימה?

וכן מתי ההגרלה נקראת הגרלת המשך ומתי זה הגרלה ראשונה? המדד הוא השכונה או או כמה פעמים עושים הגרלה על אותם דירות?
לדוגמא אם יש בנינים חדשים בשכונה שכבר היו בה הגרלות על בנינים אחרים, זה נקרא הגרלה חדשה או הגרלת המשך?

די

משתמש סופר מקצוען
בכל אופן בפרויקט עם 400 יחידות למשתכן, יש רשימה מספיק ארוכה, לא תהיה כזה מהר הגרלת המשך
אל תתפלאו אם באותם ימים 400 אנשים לא היו מעוניינים (המחיר אז בשוק החופשי לא היה הרבה יותר גבוה ועוד סיבות).

די

משתמש סופר מקצוען
אולי אפשר להסביר אחת ולתמיד מה המנגנון של ההגרלה? כל הקודם להירשם קודם לזכות, או שזה הגרלה ממש?
הגרלה ממש. אין הבדל מתי נרשמו.
ובכל פרויקט עושים הגרלה מחדש, כך שגם מי שכמעט זכה בהגרלה קודמת יכול כעת לרדת לסוף הרשימה?
כל פרויקט הגרלה מחדש.
וכן מתי ההגרלה נקראת הגרלת המשך ומתי זה הגרלה ראשונה? המדד הוא השכונה או או כמה פעמים עושים הגרלה על אותם דירות?
לדוגמא אם יש בנינים חדשים בשכונה שכבר היו בה הגרלות על בנינים אחרים, זה נקרא הגרלה חדשה או הגרלת המשך?
סימנתי.

אולי מעניין אותך גם...