מחיר למשתכן זוכי הגרלה מס' 2052 בבית שמש!

די

משתמש סופר מקצוען
אתה מסתמך על משהו או שזה דעתך האישית??
לא נכון.
משרד השיכון דורש כן לשמור את יחס האחוזים, בד"כ זה מו"מ ומגיעים לפשרה כלשהיא.
מה שכתבתי היה נכון להגרלות מחיר למשתכן בעבר.
בהגרלה זו אתם צודקים שלכאורה אמור להתווסף דירות למחיר מופחת.

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
לא נכון.
משרד השיכון דורש כן לשמור את יחס האחוזים, בד"כ זה מו"מ ומגיעים לפשרה כלשהיא.
כבר היתה שם תוספת יח"ד למחיר מופחת. במכרז בתחילה דובר על 410 יח"ד מחיר מופחת, ואח"כ זה הורחב ל492 יח"ד, כך שיתכן שהתוספת עכשיו מ1036 ל1057 יח"ד בסה"כ לא תחייב אותו להוסיף עוד יח"ד להגרלות.

קוויק

משתמש מקצוען
כבר היתה שם תוספת יח"ד למחיר מופחת. במכרז בתחילה דובר על 410 יח"ד מחיר מופחת, ואח"כ זה הורחב ל492 יח"ד, כך שיתכן שהתוספת עכשיו מ1036 ל1057 יח"ד בסה"כ לא תחייב אותו להוסיף עוד יח"ד להגרלות.
מה הכוונה דובר בהתחלה? מי דיבר?
כשזוכים במכרז יש את האחוזים שהחברה מתחייבת להם
פה ביקשו שינוי לתוספת קומות, ואוטומטי התוספת מתחלקת בין שוק חופשי למחיר מופחת

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
מה הכוונה דובר בהתחלה? מי דיבר?
כשזוכים במכרז יש את האחוזים שהחברה מתחייבת להם
פה ביקשו שינוי לתוספת קומות, ואוטומטי התוספת מתחלקת בין שוק חופשי למחיר מופחת
ההתחייבות הראושנה במכרז היתה ל410 יח"ד במחיר מטרה וכך פורסם בתחילה, ואח"כ כשנפתחה ההגרלה נוספו עוד 82 יח"ד בהגרלות. השאלה היא אם זה קשור לתוספת שאושרה לו אח"כ או לא.
אם לא, אז הוא יצטרך להוסיף עכשיו 12-13 יח"ד להגרלות, כי במסמכי המכרז מופיע שמותר לו למכור רק עד 40% מהתוספת שתאושר לו בשוק החופשי ואת השאר במחיר מופחת.
מצ"ב המסמך

מאיר עלי באבא

משתמש מקצוען
ההתחייבות הראושנה במכרז היתה ל410 יח"ד במחיר מטרה וכך פורסם בתחילה, ואח"כ כשנפתחה ההגרלה נוספו עוד 82 יח"ד בהגרלות. השאלה היא אם זה קשור לתוספת שאושרה לו אח"כ או לא.
אם לא, אז הוא יצטרך להוסיף עכשיו 12-13 יח"ד להגרלות, כי במסמכי המכרז מופיע שמותר לו למכור רק עד 40% מהתוספת שתאושר לו בשוק החופשי ואת השאר במחיר מופחת.
מצ"ב המסמך
הקישור מוביל לשגיאה

קוויק

משתמש מקצוען
מצ"ב המסמך
גם מהתוספת.

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
אני רואה שהקישור לא תקין אז אני מעתיק את לשון ההודעה:

מודעת הבהרה
הודעה על מכרז תכנן ובנה "דיור במחיר מופחת" בבית שמש
הזמנה לקבלת הצעות במכרז פומבי
לרכישת זכויות חכירה לבניית 1,036 יח"ד ב מתחמם אחד
מכרז מספר ים284/2018/
רשות מקרקעי ישראל ומשרד הבינוי והשיכון מודיעים בזאת על עדכונים לחוברת המכרז
כמפורט להלן:
1. החלטת מועצת מקרקעי ישראל בעניין דיור מופחת נחתמה על ידי שר האוצר וקיבלה תוקף.
2. על אף האמור בחוברת המכרז, ככל שתאושר על ידי גורמי התכנון המוסמכים בקשה להיתר שבמסגרתה יגדל מספר יחידות הדיור שניתן לבנות במקרקעין על פי התכנית הקיימת, וזאת במסגרת אישור הקלה בהתאם לחוק התכנון והבנייה התשכ"ה - 1965 והתקנות שהותקנו מכוחו, הזוכה יהיה רשאי למכור 40% מסך יחידות הדיור שיתווספו עקב ההקלה שלא במסגרת מחיר מופחת.

מאיר עלי באבא

משתמש מקצוען
אני רואה שהקישור לא תקין אז אני מעתיק את לשון ההודעה:
מודעת הבהרה
הודעה על מכרז תכנן ובנה "דיור במחיר מופחת" בבית שמש
הזמנה לקבלת הצעות במכרז פומבי
לרכישת זכויות חכירה לבניית 1,036 יח"ד ב מתחמם אחד
מכרז מספר ים284/2018/
רשות מקרקעי ישראל ומשרד הבינוי והשיכון מודיעים בזאת על עדכונים לחוברת המכרז כמפורט להלן:
1. החלטת מועצת מקרקעי ישראל בעניין דיור מופחת נחתמה על ידי שר האוצר וקיבלה תוקף.
2. על אף האמור בחוברת המכרז, ככל שתאושר על ידי גורמי התכנון המוסמכים בקשה להיתר שבמסגרתה יגדל מספר יחידות הדיור שניתן לבנות במקרקעין על פי התכנית הקיימת, וזאת במסגרת אישור הקלה בהתאם לחוק התכנון והבנייה התשכ"ה - 1965 והתקנות שהותקנו מכוחו, הזוכה יהיה רשאי למכור 40% מסך יחידות הדיור שיתווספו עקב ההקלה שלא במסגרת מחיר מופחת.
תודה. יש סיכוי שאם הוא יוסיף עוד 13 דירות יעזור לחבר שלי לקבל דירה?? הוא ברשימת המתנה מספר 27

קוויק

משתמש מקצוען
תודה. יש סיכוי שאם הוא יוסיף עוד 13 דירות יעזור לחבר שלי לקבל דירה?? הוא ברשימת המתנה מספר 27
יוסיף
עדין אין היתרים לבניינים עם התוספות, אבל במידה ויהיו אישורי ועדה, יתווספו דירות.

די

משתמש סופר מקצוען
בכל אופן יש לחבר שלך סיכוי.
תמיד יש ביטולי זכייה מכל מיני סיבות.
27 ביטולים מתוך כמעט 500 דירות, זה סביר.

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
יוסיף
עדין אין היתרים לבניינים עם התוספות, אבל במידה ויהיו אישורי ועדה, יתווספו דירות.
השאלה היא אם הדירות הנוספות ילכו אוטומטית לבאים בתור ברשימת ההמתנה, או שיעשו עליהם 'הגרלת המשך' חדשה. אני לא יודע מה החוק אומר במקרה כזה.

קוויק

משתמש מקצוען
היום כבר הרבה פחות כי אנשים מודעים לגודל ההפסד שזה בערך מליון ש"ח
יש כאלו שכמה שהם מודעים להפסד לא מצליחים לגייס גם לא סכום ראשון
מעבר לזה, מהזמן שעובר בין ההגרלה לבחירה, יש זוגות שכבר לא זכאים, אם זה קנית דירה, שינוי סטטוס וכו'

קוויק

משתמש מקצוען
השאלה היא אם הדירות הנוספות ילכו אוטומטית לבאים בתור ברשימת ההמתנה, או שיעשו עליהם 'הגרלת המשך' חדשה. אני לא יודע מה החוק אומר במקרה כזה.
הבאים בתור.
הגרלות המשך זה רק כשנגמרת הרשימה הראשונה

מאיר עלי באבא

משתמש מקצוען
בכל אופן יש לחבר שלך סיכוי.
תמיד יש ביטולי זכייה מכל מיני סיבות.
27 ביטולים מתוך כמעט 500 דירות
הוא כבר התקדם הוא זכה במיקום 541 זאת אומרת שחלק כבר ירדו קשה לי להאמין שבלי התוספת של הדירות הוא יזכה אולי צריך לבדוק את אחוז הגירושים ברבנות

קוויק

משתמש מקצוען
הוא כבר התקדם הוא זכה במיקום 541 זאת אומרת שחלק כבר ירדו קשה לי להאמין שבלי התוספת של הדירות הוא יזכה אולי צריך לבדוק את אחוז הגירושים ברבנות
מצער אבל יש הרבה :(
יש גם נפילות אחרי חתימות חוזים, בד"כ בפרויקט שיש מלאי גדול של זוכים, המדינה מחייבת להמשיך להציע לרוכשים הבאים גם שנתיים אחרי הבחירות הראשונות אם מישהו מבטל חוזה

אולי מעניין אותך גם...