פשוט. אבל אם באחרים אין מקום לכולם, אז עדיין כופים.לענ"ד כל הכופים על הצדקה זה מדובר כשאין בעיר ביה"כ כלל ולא כשיש כל רחוב מס' בתי כנסיות
פשוט. אבל אם באחרים אין מקום לכולם, אז עדיין כופים.לענ"ד כל הכופים על הצדקה זה מדובר כשאין בעיר ביה"כ כלל ולא כשיש כל רחוב מס' בתי כנסיות
וזאת מנין לך?פשוט. אבל אם באחרים אין מקום לכולם, אז עדיין כופים.
וכמובן את ההוצאות "הפתאומיות" האלו יפילו על.....הם ישמחו להחליף , ליומיים:
הם ידאגו לכמה מנורות ששרופות שהגבאי לא טיפל כבר חודשיים, למרות שהם אמרו לו
הם יוסיפו מזגן איפה שחסר כבר חצי שנה
ויביאו לשיחה בשבת את המגיד מישרים הרב בער'ל קנצלפמחכר שליט"א שהגבאי לא הביא אותו עדיין אף פעם.
לאחמ"כ
הם יבינו שלהיות גבאי זה כולל גם לקנות נייר טואלט בזול,
ולסחוב פלטות מהמחסן להיכל הקידושים כדי שבקידוש בשבת יהיה פלטות לקוגל.
והם ייעלמו מהאזור!
באחריות מלאה:מי שיודע איפה מפרסמים משרות "דרושים גבאים" שיעדכן בבקשה. מאמין שיש פה כמה גבאים שישמחו לדעת, והמוני אברכים שישמחו להציע את עצמם.
באידיש מגדירים את זה "אויבער חכ'ם",באחריות מלאה:
מי שמציג מועמדות לגבאי אחד מהשתיים:
או שהוא שוטה או שאין לו שמץ של מושג מה זה להיות גבאי (ואז הוא גם שוטה, כי אם אין לך מושג למה אתה מתמודד???).
בבתי הכנסת שאני מתפלל אף אחד לא מוכן להתחלף עם הגבאי.
ואצלך הרוב לא רוצים? אתה מסתיר פרט בסיסי זה. עשית סקר בבית הכנסת שלכם?אם באמת דיברו בצורה חופשית פתוחה עם "כל אחד", ושאלו אותם אם הם רוצים את כל הנ"ל למרות שזה דורש מהם סכומים כאלו, והרוב רוצים - אז מצוין...
סורי אבל זה שטות, (עד כאן עוד קראתי ואפילו הסכמתי עם ההודעה הראשונה בערבון ,אבל פה זה זלזול!)מי שלא רוצה להיות גבאי לא חייב!
קשה לך? אתה יכול ללכת יש 10 אחרים שישמחו להחליף אותך.
באחריות:האשכול הזה מלא וטעון באנשים חכמים וצודקים.. ומי אני שאביע דעה,
אבל כשניסיתי להתעמק- ראיתי שהנושא הרגיש פה הוא בעצם החוסר, לצד ההכרחה לתרום כשאין.
הרי אנשים שמבזבזים את כספם על דברים הרבה פחות חשובי מביהכ"נ יש לאינספור ( לא תוקפת כאן חלילה, מדברת כללי בעולם)
וכולם לענ"ד היו מסכימים שאם יש כסף - אז רצוי וצריך לבנות בית מקדש מעט נאה מרווח ומכובד ולתחזקו ברמה הראויה.
אה-
אם יש.. ואם אין?
פה מתחילה הבעיה וכאן השורש הטעון.
אז כמה מילים- בדרך כלל, פחות או יותר- מי שיש לו יותר כסף מוציא ומשלם יותר ולהפך.
כך זה בתורה (כל אדם הביא קורבן כפי יכולתו... חוץ ממחצית השקל שמההדגש שם אפשר להבין עד כמה בשאר הדברים העשיר מרבה והדל ממעיט)
כך, להבדיל א"א הבדלות- בחוקי המדינה- גם שם מבינים שמדלפונים אי אפשר לבקש את אותו גובה של ארנונה ומסים כמו מאחרים, למרות שאולי הם משתמשים המתקני השירות הציבוריים אפילו יותר
כך זה בחיים- אנשים שיש להם פחות נאלצים לקנות מזון פשוט יותר, לקנות פחות ובמחירים זולים יותר.
כך זה גם אמור להיות כאן- בעצם כל אחד צריך וחייב להיות שותף בקהילה שלו. אבל----- אם אין לו, צריכה להיות לו אפשרות מכובדת (ככל האפשר) לומר זאת. בלי לטעון טענות שלעיתים זוהי הדילמה האמיתית מאחוריהן...
זה אולי לא הכי נעים לגשת לגבאי ולומר: אין לי (למרות שבהרבה מקרים הגבאים כבר מודעים לכך)
ובאמת אין לי מה לומר.. עוני הוא נסיון גדול וכלולה בו אי נעימות גדולה.
ואגב, על הדרך- יש אולי הרגשה כזו, מקורה לענ"ד אמונה חסרה (ולכולנו יש מה לתקן).. שלמה מי שיש לו צריך לשלם במקום מי שאין לו?
אז כן. הוא צריך, קודם כל כי העושר הוא פיקדון שנתן לו הקב"ה כדי לחלוק עם אחרים; אבל גם בדרך הטבע- הכסף של העשירים מגיע בסופו של דבר מהציבור.הקבלן שמכר עשרות דירותמ מכר אותן לאנשים שלקחו משכנתא והלוואות על קורת גג. בעל המפעל עושה את כספו מאותם פועלים חרוצים בשכר מינימום שנונתים את נשמתם ומן הלקוחות שרוכשים את מוצריו. ומי מדבר על מורות, רבעס וגננות שאיך היינו יכולים לעבוד אם הם לא היו בוחרים במשרה הזו ובשכרה הנמוך....
הלוואי שהצדק המושלם היה שורר בעולם. אבל בינתיים- כדאי להשתדל לתת את מה שביכולתנו בשמחה ולהבין את מי שלא יכול...
עד כאן נאומי
רמב"ם הלכות איסורי מזבח פרק אחרון הלכה אחרונהאין שום חובה הלכתית שעוסקת ברמת הפאר והיופי של בית הכנסת. אתה גם חיפשת ומה מצאת?
מה שאתה אומר זה נגד משנ"ב מפורש.לענ"ד כל הכופים על הצדקה זה מדובר כשאין בעיר ביה"כ כלל ולא כשיש כל רחוב מס' בתי כנסיות
אני חושבת שכתבתי מאד ברור את דעתי על החובה של מי שיש לו לתתבאחריות:
מי שאין לו (באמת) וחשוב לו לתת, מצליח להסתדר עם כל גבאי.
רוב המתלוננים בקול, זה כאלה שיש להם, אבל לא בשביל בית כנסת ולא בשביל צביעת הבנין שלהם ולא בשביל כל דבר שיהיה גם אם לא יוציאו שקל מהכיס כי הציבור יספוג את זה
אל תיקח קשה:@yonatanr
הלייקים המרגיזים שלך, וההודעות הבלתי נתפסות שלך הם מעבר לכוחותי...
אני ממש לא רוצה להתפטר ובחרתי בעבודת קודש זו באהבה.
רק מנסה כאן להתמודד וקצת להחכים אנשים ממה שאני עובר.
אבל אני רגיל שאתה חושב אחרת ממני, אז זה בסדר...
הכל באהבה.אל תיקח קשה:
מעריך מאד.בל"נ אני לוקח את זה כפרויקט, 'משלוח מנות' זה המינימום שאנחנו יכולים לתת כדי להביע את הערכתנו!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: