בקיצור אני מאמל"ק את דבריך - צורה כזו של קמפיין, כמתוארת בתחילת האשכול , גם לא שווה מבחינת גיוס כספים נטו...(במשפט המוסגר, הביטו בכל המקומות שביצעו קמפיין 'געוואלד', איך הם נגשו שנים אחר כך לקמפיין חוזר אם בכלל, ואיך הציבור נרתם בפעם השנייה).
בקיצור אני מאמל"ק את דבריך - צורה כזו של קמפיין, כמתוארת בתחילת האשכול , גם לא שווה מבחינת גיוס כספים נטו...(במשפט המוסגר, הביטו בכל המקומות שביצעו קמפיין 'געוואלד', איך הם נגשו שנים אחר כך לקמפיין חוזר אם בכלל, ואיך הציבור נרתם בפעם השנייה).
התפקיד שלי היה לשמוע את האמת.וזאת מנין לך? כי לא העיזו לומר לך את האמת בפרצוף?
יתכן שאתה צודק, וכך היו הדברים בקהילתך, אבל מנין הבטחון המוחלט?
רק שאלה קטנה: למה לא לפצל את הקהילה ל-2 קהילות נפרדות, הלא כמות האברכים הוכפלה ויותר. מישהו מהגבאים מפחד מתחרות חלילה?
חביבי.אחרי תחרות לא קלה בכלל, אני מעניק בזאת את פרס התגובה הדמגוגית לאשכול זה.
אפשר הומור, אבל על ההקשר.חביבי.
אביסל'ע הומור עם קורטוב ציניות.
אל תיפול. הצפת נושא השקפתי-הלכתי הראוי לדיון. אמנם הסקת מסקנות מעט מרחיקות לכת על סמך פסוק בנביא. אך הדיון מבורך וענייני.
בין השיטין של כל האשכול עלו טענות על גבאים כאילו הם משתלטים על איזה קהילה ועושים בה ניסויים חברתיים, כמו מציצת כספים.
על כך באתי להשיב.
אמנם הסקת מסקנות מעט מרחיקות לכת על סמך פסוק בנביא.
אדם שוע שהוא נותן צדקה יותר מן הראוי לו, או שמיצר לעצמו ונותן לגבאים כדי שלא יתבייש אסור לתבעו ולגבות ממנו צדקה, וגבאי שמכלימו ושואל ממנו, עתיד להפרע ממנו שנאמר ופקדתי על כל לוחציו.
שולחן ערוך יורה דעה רמח', ז':
חבל מאוד מכיון שיש במאמר הראשון שלך דברים נכונים וצודקים שאסור להפעיל לחץ יתר וכו',פר - כשפתחתי את האשכול לא ידעתי עד כמה המצב חמור... ):
):
(אגב, דיברו כאן על נזק רוחני שיכול להיות מבית כנסת לא כ"כ יפה... האם לדעתכם לאותם אלו שנמנעים מלהצטרף לבית כנסת (לא @חוטיוטיק,כמובן) גם יכול להיות "איזשהו" נזק)
והאמת שזה הכי זעזע אותי. עדות של אשת גבאי! (לא על בית הכנסת שלהם, כמובן)
(משום מה אני חושש שלא כל הגבאים התנגדו לרעיון המקורי...)
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: