אברהם קורניק
משתמש מקצוען
האמת, בילבלת אותי....קח בחשבון שמה שעולה 24% בשנה
יכול לרדת 24% בשנה.
האמת, בילבלת אותי....קח בחשבון שמה שעולה 24% בשנה
יכול לרדת 24% בשנה.
יש על זה אשכולבלתק חלקי
לא ראיתי אם כתבו ונא לא התחיל להכנס לדיון הלכתי
רק מעירה שחוקית וכנראה גם הלכתית הכסף הוא של הילד ולא של ההורה
צריך לזכור את זה כשמכפילים.. (כלומר אם מישהו לחוץ על החסכונות וההורים בונים על זה שיחסכו במקום אחר..)
אם חוקית זה של הילדים אז חוקית שהילדים יחתנו את עצמם לבד...בלתק חלקי
לא ראיתי אם כתבו ונא לא התחיל להכנס לדיון הלכתי
רק מעירה שחוקית וכנראה גם הלכתית הכסף הוא של הילד ולא של ההורה
צריך לזכור את זה כשמכפילים.. (כלומר אם מישהו לחוץ על החסכונות וההורים בונים על זה שיחסכו במקום אחר..)
שמעתי פעם מהרב דומב[לא זוכר בשם מי]תכלס' תהיו חכמים, ואל תקשיבו לכל ניק שיש בפרוג שאמר להעביר אלא בדקו וקראו את העניין ותחליטו מה טוב לכם.
אבל אחרי שתחליטו תעשו את זה מיד.
אתה בטוח?
ומקסימום לא למהר להוציא כשאפשר אלא לחכות עוד קצת. (אבל שכל אחד יחשוב עם עצמו אם הוא יהיה מסוגל לזה)כי בסופו של דבר רוב הסיכויים שנרוויח מזה הרבה, וגם אם יש קצת סיכון - אפשר לקחת אותו.
הערה חשובה כל כך!לא נתווכח על זה, אבל בהודעה הראשונה שקראתם לכולם לרוץ ולשנות את מסלול ההשקעה, לא נכתב מילה לגבי טווח הזמן הנדרש ועוד, מה שדי בוודאות גורם גם לאנשים עם ילדים בגיל 18 להעביר אותם לאינפיניטי הלכה מבלי שום הבנה של משמעות הצעד הזה.
יותר מ5 שנים זה בהחלט טווח ארוך ולדעתי שווה להתייחס לזה ככה ובוודאי לגבי ילדה בת 9.כמה שנים זה נקרא טווח ארוך..
שאלו את השאלה הזאותי המון פעמים פה וכולם מנים לקרוא מאמרים... הבנתי את הרעיון אבל עדיין לא הצלחתי להגיע להחלטה ולהבנה מה נכון לילדה שעוד מעט בת 9. גם אותה שווה להעביר? נגיד 10 שנים זה נקרא טווח ארוך?
אני אפילו לא זכרתי שרציתי להעבירלחברי הפורום היקרים
כמה נקודות שברצוני להעיר.
אחרי פתיחת הפוסט בו קראתי לעורר את הציבור לענין חיסכון לכל ילד
קיבלתי הרבה תגובות
חלק עודדו, אבל גם הרבה תגובות זועמות, [חלקם אישיות ורעות...]
ברצוני להבהיר כמה דברים
העברה לתוכניות אחרות, צריכות להיות שקולות:
- אינני מבין בהשקעות איני יועץ ואין בכוונת האמור לתת המלצה אלא להביא מידע לציבור.
- אין לי שום רווח כספי מהעניין, מטרת העניין הייתה לעלות מודעות.
- מטרת העניין הייתה גם להביא את החלק ההלכתי של העניין.
- כמו בכל נושא ודבר בחיים, לא עושים דבר סתם עפ"י שמועה מחבר אלא אחרי בדיקה, חברי הפורום היקרים אינם סתם אנשים המשוטטים בפרוג [ז"ל...] אלא אנשים שרוצים ללמוד ולהחכים, רוב הקוראים כבר קראו והבינו את ענין ההשקעות עפ"י המומחים שיש כאן בפורום ועושים עבודת קודש לעורר את הציבור.
- ברור שלפני שעושים צעדים כאלה חובה לברר ולבדוק אני רק באתי לעלות את המודעות שוב ולזרז אנשים שחולמים [כמוני...] ולוקח להם כמה שנים עד שהם מעבירים.
- אני בעצמי העברתי לפני חצי שנה, אחרי שכבר למעלה משנה שאני רציתי להעביר ולא העברתי, וגם אחרי שהעברתי היה כל מיני בעיות וכמעט שהתייאשתי עד שהחלטתי שאני לא זז מהמחשב עד שזה קורה. מכיון שזה כסף פסיכולוגי ולא חושי מאוד קשה לקחת את העניין רציני.
- אתן לכם לדוגמא את ניק בשם הדסה. לפני שנתיים פורסם ע"י מקצועי בלבד מאמר בעניין, הדסה התלהבה מהעניין ומיד שאלה איך עוברים.צפה בקובץ המצורף 1543011
- למעשה עבר שנתיים מאז ושום דבר לא קרה, איך אני יודע תסתכלו כאן, רק אחרי שהאשכול עורר את האנשים לעשות את זה הופ זה קרה ובאיחור של שנתיים.
- צפה בקובץ המצורף 1543016
- לסיום כמה הערות שבאמת העירו אנשים ובצדק:
תכלס' תהיו חכמים, ואל תקשיבו לכל ניק שיש בפרוג שאמר להעביר אלא בדקו וקראו את העניין ותחליטו מה טוב לכם.
- בגיל הילדים, לא תמיד כדאי להעביר, אם הילדים כבר גדולים צריך לבדוק ולהתייעץ.
- בעת העברה חובה לדעת שאתם עושים כאן השקעה ויכול להיות זמנים קשים שיהיה קשה לכם לעמוד בזה ולא למשוך את הכסף [ע"ע קורנה], ולכן בהשקעה כזו שהיא השקעה לכל דבר, צריך להחליט מראש להיות חזקים ולא לשחק עם הכסף, השקעה פסיבית הרווח שלה היא בעיקר לאורך זמן.
- בהגיע גיל 18 או 20 וברצונכם למשוך את הכסף, אל תעשו זאת לפני יעוץ ובדיקה שבאמת שווה עכשיו למשוך את הכסף, כי מאוד יכול להיות שעדיף יהיה לחכות זמן מה ולהרויח עוד כסף/לא להפסיד את הכסף שיש.
אבל אחרי שתחליטו תעשו את זה מיד.
אגב ברצוני לציין ' מקצועי בלבד' ו'הון והשקעות' יכולים לתת לכם מידע לפי התקציב והתנאים שלכם ונכון לברר איתם בכל שאלה. [לא יעוץ, בירור].
הערה חשובה כל כך!
לדעתך האם להתחיל מהקטן לגדול? האם מעל 13 ודאי לא להעביר?
תודה מראש בשם כולם
במאמרים שכתבתי בנושא אתם אמורים לקבל תשובות ברורות.העברתי שתי קטנות.
(פחות מגיל 3)
מה דעת המבינים להעביר גם ילדים בני 5-8 ?
דעתי הקטנה שכןמה דעת המבינים להעביר גם ילדים בני 5-8 ?
אצלי זה עבר אחרי שבועיםעברתי לפני כחודשיים לאינפיניטי.
וזה עדיין תקוע.
הם אומרים שזה תקוע בהליך בירוקרטי אצל ביטוח לאומי שאמור לאשר את זה.
משהו עבר את התהליך יותר מהר?
כןהאם צריך למלא טופס נפרד לכל ילד?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: