לחברי הפורום היקרים
כמה נקודות שברצוני להעיר.
אחרי פתיחת הפוסט בו קראתי לעורר את הציבור לענין חיסכון לכל ילד
קיבלתי הרבה תגובות
חלק עודדו, אבל גם הרבה תגובות זועמות, [חלקם אישיות ורעות...]
ברצוני להבהיר כמה דברים
- אינני מבין בהשקעות איני יועץ ואין בכוונת האמור לתת המלצה אלא להביא מידע לציבור.
- אין לי שום רווח כספי מהעניין, מטרת העניין הייתה לעלות מודעות.
- מטרת העניין הייתה גם להביא את החלק ההלכתי של העניין.
- כמו בכל נושא ודבר בחיים, לא עושים דבר סתם עפ"י שמועה מחבר אלא אחרי בדיקה, חברי הפורום היקרים אינם סתם אנשים המשוטטים בפרוג [ז"ל...] אלא אנשים שרוצים ללמוד ולהחכים, רוב הקוראים כבר קראו והבינו את ענין ההשקעות עפ"י המומחים שיש כאן בפורום ועושים עבודת קודש לעורר את הציבור.
- ברור שלפני שעושים צעדים כאלה חובה לברר ולבדוק אני רק באתי לעלות את המודעות שוב ולזרז אנשים שחולמים [כמוני...] ולוקח להם כמה שנים עד שהם מעבירים.
- אני בעצמי העברתי לפני חצי שנה, אחרי שכבר למעלה משנה שאני רציתי להעביר ולא העברתי, וגם אחרי שהעברתי היה כל מיני בעיות וכמעט שהתייאשתי עד שהחלטתי שאני לא זז מהמחשב עד שזה קורה. מכיון שזה כסף פסיכולוגי ולא חושי מאוד קשה לקחת את העניין רציני.
- אתן לכם לדוגמא את ניק בשם הדסה. לפני שנתיים פורסם ע"י מקצועי בלבד מאמר בעניין, הדסה התלהבה מהעניין ומיד שאלה איך עוברים.
- למעשה עבר שנתיים מאז ושום דבר לא קרה, איך אני יודע תסתכלו כאן, רק אחרי שהאשכול עורר את האנשים לעשות את זה הופ זה קרה ובאיחור של שנתיים.
- לסיום כמה הערות שבאמת העירו אנשים ובצדק:
העברה לתוכניות אחרות, צריכות להיות שקולות:
- בגיל הילדים, לא תמיד כדאי להעביר, אם הילדים כבר גדולים צריך לבדוק ולהתייעץ.
- בעת העברה חובה לדעת שאתם עושים כאן השקעה ויכול להיות זמנים קשים שיהיה קשה לכם לעמוד בזה ולא למשוך את הכסף [ע"ע קורנה], ולכן בהשקעה כזו שהיא השקעה לכל דבר, צריך להחליט מראש להיות חזקים ולא לשחק עם הכסף, השקעה פסיבית הרווח שלה היא בעיקר לאורך זמן.
- בהגיע גיל 18 או 20 וברצונכם למשוך את הכסף, אל תעשו זאת לפני יעוץ ובדיקה שבאמת שווה עכשיו למשוך את הכסף, כי מאוד יכול להיות שעדיף יהיה לחכות זמן מה ולהרויח עוד כסף/לא להפסיד את הכסף שיש.
תכלס' תהיו חכמים, ואל תקשיבו לכל ניק שיש בפרוג שאמר להעביר אלא בדקו וקראו את העניין ותחליטו מה טוב לכם.
אבל אחרי שתחליטו תעשו את זה מיד.
אגב ברצוני לציין ' מקצועי בלבד' ו'הון והשקעות' יכולים לתת לכם מידע לפי התקציב והתנאים שלכם ונכון לברר איתם בכל שאלה. [לא יעוץ, בירור].