בלתק חלקי
בתור בעל רכב כבר שנתיים שהיה פעם פריק של תח"צ.
אתמול טיילתי בחיפה, שמתי את הרכב בחניון באחת הכניסות והשתמשתי במטרונית כרמלית רכבלית אוטובוס ושאר ירקות.
א. לגבי הטענת רב קו - במרכזית המפרץ שהיא אחת התחנות העמוסות והמורכבות בארץ, אני ניגש למכשירים האוטומטיים ולתדהמתי 2 מתוכם מקבלים רק מזומן ועוד 1 שמקבל אשראי לא באמת הטעין לי, הייתי צריך לגשת למרכז שירות שנמצא שם בשביל להטעין רב קו, אם זה המצב במקום כזה מרכזי והומה מה יעשו תושבי השכונות החרדיות בכל הארץ שפשוט אין להם איפה להטעין, זה לבדו נושא שחייב ניעור רציני של נבחרי הציבור לרגולטור, קרי משרד התחבורה, זו הזיה.
ב. פקחים - אכן מתוך 3 נסיעות באוטובוס נתקלתי פעמיים בפקחים, ונחשו מה? מנומסים אדיבים חייכנים ומתוקים.
הבעיה בירושלים ובקרית ספר היא כפולה, מיעוט אלים שרודף מיעוט חלש, הבני דודים פשוט אלימים באופיים (כל פקח שוטר וכדו' חשוד על רצון לשלוט ולהתנשא, הם פשוט בתחתית החבית של המקצוע הנ"ל), מצד שני ציבור שלא מודע לזכויותיו ומתנהג בצורה אנמית ונפחדת בהרבה מקרים.
ג. פתרונות שלי למצב
1. רכב, לא הייתי מאמין שאכתוב זאת לפני שנתיים זה נוגד את כל מה שאני מאמין בו לגבי עירוניות ותחבורה נכונה, אבל המצב במדינה כל כך גרוע לא רק מבחינת הפקחים אלא כל דבר אחר, צניעות, צפיפות, נוחות, תחושת בטחון וכו' וכו'.
2. לצלם לצלם ולצלם, מסרבל אבל כן, כל הבחורות סמינר ואברכי הכוללים והאמהות עם העגלות, יש לכם תיק שימו בו מצלמה דיגיטלית באופן קבוע, זה הנשק שאין לנו ויש במגזר החילוני, דגש חשוב לצלם כמה ביחד מכמה זויות כדי שהפקחים לא יתנכלו לצלם אחד ויבהלו בעצמם.
3. גברים (ואולי גם נשים) נתקלתם בסיטואציה חצופה, בוודאי במקרה אפור כמו שצויין אבל גם במקרה שברור שאדם לא שילם ויש חוסר פרופורציות מזעזע בין המעשה לתגובה, תתערבו ביחד והרבה, הם יחשבו 1000 פעמים אם על כל סטיה מהתפקיד תווצר להם מהומת אלוקים.