יש תופעה של אנשים שמורים היתר לעצמם מכל מיני סיבות לנסוע בלי לשלם בכונה תחילה מסיבות שתוארו כאן למעלהתהיה אמיתי עם עצמך: אם אנשים היו מרגישים שזה גזילה הם לא היו מתנהגים כך הם היו דואגים לתקף מיד היה יותר לחץ להטעין את הרב קו לפנ"ז וכודומה, רק מה גם למי שמתקף יש כל מיני התרים ולכן הוא לא רץ לתקף כי הוא לא מרגיש שזה גזילה.
- מותר לגנוב מהמדינה, כי המדינה גונבת אותי לא בטוח נכון ביחס לחברה המפעילה אם היא גם מרויחה מזה או לא
- נתנו לי דו"ח בעבר שלא מן היושר, ולכן אני לא ישלם כדי לקחת בחזרה את הדו"ח שנגנב ממני וכו'
במקרים אלו אפי אם נניח שמותר מצד הל' גניבה, זה אסור ביחס לחילול השם ומה יאמרו הרואים
יש כלל בהלכה בהרבה מקומות שאפי' ביחס למקרה שלך זה מותר, עדיין נאסור מחמת אלו שלא יודעים למה אתה עושה וילמדו.
כשפקח רואה יהודי שומר תורה ומצוות לא משלם ומנסה להתחמק ולברוח,
הוא רואה בעיניו יהודי שעובר בשאט נפש על לא תגנוב שבעשרת הדברות, וזה לא עוזר שלנוסע יש טעמים ונימוקים עמו למה מותר לו ע"פ ההלכה. בניגוד אם יהודי לא יתנהג לפי הסטנדרטים שהחילוני קובע לו, למשל לעמוד בצפירה וכו' שזה אולי חילול המדינה..
על נוסע כזה אני לא מגן ואין צורך להגן כי כשנוסע עולה בכונה תחילה לא לשלם הוא בד"כ עומד היכון לרדת איך שפקח בא.
אבל מה
בד"כ אלו שנתקעים עם הפקחים זה אלו שפישלו מכל הסיבות שתוארו למעלה החלשים הזקנים, הילדים, סיבות של חוסר אונים וכו' ואז מה?
כשאין מוטיבציה לפקח להרויח דיבדנדים מהדו"ח, הוא יכול להיות ער למצבים מעין אלו ולתת לתקף,
--------
לגבי הבעיה של אלו שמצאו את עצמם בלי כסף ברב קו,
זה עוול של משרד התבורה והסגן שלה החרדי ! ביחס לציבור החרדי
כשאין אפשרות לבדוק בטלפון הכשר מה היתרה בכרטיס כמו כל כרטיס מועדון ממוצע
אי אפשר לתבוע מאנשים שירוצו כל יום ולפני כל נסיעה בזמן לחוץ לבדוק בחנות או עמדת טעינה
ועכשיו לסיטואציה הקלאסית:
עולה אדם על אוטובס עם כונה לשלם ואז מוצא את עצמו בלי כסף ברב קו
חילוני יכול לשלם בטלפון החכם להטעין וכו', חרדי? יחכה ליפול כפרי בשל לידי הפקח שיעלה בתחנה הבאה, ולא יקבל שום מענה.
ולכן עד שאין אפשרות להטעין רב קו בטלפון כשר, ו לברר מקודם כמה יש ברב קו.
עד שמשרד התחבורה לא נותן על זה את הדעת והפתרון
לענ"ד אין להם מנדט לתת על זה דו"ח.
מי שלא מבין איך אנשים נתקעים ברב קו בלי כסף כנראה אין לו טלפון כשר.
נערך לאחרונה ב: