ואז כשהפקח מגיע כולם נעמדיםאייכלר ניסה פעם לתקן את החוק ישלמו חצי למי שעומד, חבל שלא תיקנו את הסעיף הזה.
ואז כשהפקח מגיע כולם נעמדיםאייכלר ניסה פעם לתקן את החוק ישלמו חצי למי שעומד, חבל שלא תיקנו את הסעיף הזה.
וחנות שמפוצצת אם מליון קונים בלי מזגן וסחורה רקובה האם צריך לשלם? ברור שכןנראה שאתה צמוד לרכב 4*4 ולא ראית אף פעם התנהגות פקח אגד באוטובוס.
ואגב אם כבר ע"פ הלכה צריך לעיין.
קו של 55 שמפוצץ כל אוטובוס עד הגג ואין לך מקום לעמוד, וזה מקום סכנה כשלפעמים המזגן לא עובד (זה קורה הרבה) והם שולחים רק אוטובוסים קטנים, ואין תגבורים ויש כן איחורים ואי יציאת אוטובוסים, אם צריך בכלל לשלם?
זה לא רק גנבים אני מכיר הרבה מורי היתר שמתחילים להגיד לך זה מהמדינה ולא צריך לשלם זה נהנה ואינו חסר פלפולי סרק של נתמכים בחשן משפט לאלו בהחלט מגיע פקחיםממה החשש? גנבים? אלה בכל מקרה מסתדרים.
לאלה שעושים זאת קבוע לפני הדיון אם זה גניבה או לא, חילול השם זה בטוח עם חינוך מושלם לילדים,
ואם בעל החנות יעמיד בריונים בדלת שירדפו כל לקוח לראות האם הוא משלם על כל מוצר או שהוא גונב,דעה לא פופלרית : אם בן אדם יגנוב לחם במכולת והמוכר ירדוף אחריו וירביץ לו אני מניח שאף אחד לא יצעק איזה רשע המוכר וכו כולם יבינו שזה מגיע לו ואפילו אם הוא יטען שהוא שכח את האשראי בבית, אז מה ההבדל בין זה למישהו שעולה על אוטבוס של חברה פרטית (אפילו אגד היום היא חברה פרטית )שהחברה אומרת במפורש שהיא לא מרשה לעלות ללא תשלום ואף מפסידה כסף מאי תיקוף למה פה אתם לא מבינים את הפקח שרודף אחרי הגנב אתמההההה שמיהו יסביר לי מה ההבדל
יש הבדל גדול בין טובין (סחורה) שלא משנה מה המצב שלה ואסור לקחת ללא תשלום,וחנות שמפוצצת אם מליון קונים בלי מזגן וסחורה רקובה האם צריך לשלם? ברור שכן
החוק מחייב תשלום על נסיעה באוטובוס בלי תלות בכמות המקומות הזמינים בפועליש הבדל גדול בין טובין (סחורה) שלא משנה מה המצב שלה ואסור לקחת ללא תשלום,
לבין שירות שצריך לספק את מה שמובטח,
אם כבר להשוות את התחבורה הציבורית הוא לבית מלון שנותן חדרים מלוכלכים ללא מזגנים.
יש חנות כזו שמעמידה בריונים לראות אם ח"ו מכניסים שקיות או עגלות לחנות כי אולי בטעות מישהו יגנוב זוג גרביים...ואם בעל החנות יעמיד בריונים בדלת שירדפו כל לקוח לראות האם הוא משלם על כל מוצר או שהוא גונב,
האם מישהו יכנס לחנות כזו ?
לא. ואין דבר כזה פיצוי מחמת אוטובוס שלא יצא לפי נהלי משרד התחבורה.יש לי שאלה הלכתית ענינית (ולא פופוליסטית)
אם אני בטוחה שמגיע לי ע"פ נהלי משרד התחבורה פיצוי מחמת אוטובוס שלא יצא, שלא עצר וכדו'.
האם אני יכולה לעלות בלי לשלם, במקום לשלוח תלונה ולקבל מכתב שאני יכולה ליסוע למקום שמנפיקים רבקו ולקבל "פיצוי" של נסיעה בודדת באוטובוס.
אשמח לתשובות עניניות ומבוססות, ולא תחושות בטן מתלהמות.
באתר המועצה הישראלית לצרכנות מופיע לשון החוקלא. ואין דבר כזה פיצוי מחמת אוטובוס שלא יצא לפי נהלי משרד התחבורה.
החברה מקבלת תשלום (אמנם קטן) מכל אחד שמתקף, ולכן אי תיקוף, גם כשיש מנוי חופשי בתוקף, גוזל את החברה ישירות.
גם הנהג אמור לקבל תגמול על כל תיקוף, אבל לנזק לנהג הוא לא ישיר ולכן זה נחשב גרמא.
איפה רשום כאן שמקבלים נסיעה חינם בגלל שהחברה לא מילאה את תפקידה? כתוב כאן שאפשר לתבוע את החברה בבית משפט.באתר המועצה הישראלית לצרכנות מופיע לשון החוק
כי במקרה שהחברה לא מילאה את תפקידה (על מפעילת התחבורה הציבורית חלה חובה להפעיל שירות סדיר של תחבורה ציבורית, ולוודא כי הנהגים יוצאים בזמן ליעדם מקפידים על מסלולי הנסיעה, כפי שנקבעו ופורסמו.) היא תישא באחריות.
וכן אפשר לתבוע אותם מכח דיני הנזיקין, אם נגרם נזק כלשהו מאי עמידתם בלו"ז.
מצורף קישור
איחורים בתחבורה הציבורית
איחור במועדי הנסיעות פוגע ביכולת הציבור לתכנן את זמנו ויכול אף לגרום לפגיעה כלכלית בהם - אובדן שעות עבודה ושיבושה.www.consumers.org.il
לי הה אנונימי רזרבהכדאי להחזיק רב קו אנונימי טעון, ל'מקרה חירום' שהכרטיס נגמר.
באמת אם נגרם נזק או עגמת נפש יכול להיות שאפשר לקבל יותר מנסיעה חינם.איפה רשום כאן שמקבלים נסיעה חינם בגלל שהחברה לא מילאה את תפקידה? כתוב כאן שאפשר לתבוע את החברה בבית משפט.
יתכן ששמעת שהנוהג הוא שנותנים ויתכן שלא.אבל במקרה רגיל שמעתי שהנוהג הוא שנותנים נסיעה חינם.
"לא שמעתי אינה ראיה"באמת אם נגרם נזק או עגמת נפש יכול להיות שאפשר לקבל יותר מנסיעה חינם.
יתכן ששמעת שהנוהג הוא שנותנים ויתכן שלא.
אני יכול לשער שלא שמעת שלוקחים את הפיצוי לבד.
לפי תנאי המכרז, החברה לא מחוייבת לתת פיצוי לנוסעים."לא שמעתי אינה ראיה"
בכל מקרה זה בדיוק השאלה,
האם שנגרם לי עוול או הפסד ע"י חברה שמחויבת לציבור הנוסעים, והיא מחוייבת לשאת באחריות על מעשיה. (ולא כמו חנות עם מוצרים רקובים וכדו')
האם אני יכול לקחת את הפיצוי לבד,
או שנגזר עלי עוד עונש ללכת לתביעה משפטית (ולהוכיח את כל פרטי המקרה) בשביל פיצוי כל שהוא.
חרדי מסתובב עם 'רב קו טיפש' שלא מספק למחזיק בכרטיס מידע על התשלום/תיקוף, בעוד שלחילוני הממוצע מחזיק בשלל אפשרויות טכנולוגיות שהציבור החרדי מודר מהם בכוונה תחילה.נהיה לי חרדות נזה
רק עולה פקח אני בודקת שוב אם תיקף
ובאמת יש הרבה שלא משלמים
מי אומר אם אפשר מקורותע"פ ההלכה אם קיבלתם דו"ח לא מוצדק, מותר לנסוע ללא תשלום על חשבון הדו"ח.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: