התנהלות חריגה או נורמלית? אשמח לתגובות ממי שמכיר.

מצב
הנושא נעול.

ת'כלס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
ראיתי את השרשור כרגע ומתוך היכרות עם הרשת דרך קרובי משפחה העובדים כמורים/ות (ונתקלו בבעיות מסוג אלו) נראה שיש כאן הרבה חוסר ידע:
א. הרשת לא יכולה, גם אם היא רוצה, להוריד רכיב שכר כזה או אחר ממה שמגיע למורה. יש חשבת ממשרד האוצר שמאשרת את כל התשלומים המגיעים על פי חוק.
ב. הרשת אינה מסוג העמותות שתשלום לא שילמו נשאר בעמותה. מדובר בגוף מתוקצב (כמו כל משרד ממשלתי) שהאוצר מכסה את גרעונותיו בסוף שנת כספים.
ג. במקרה המדובר, למיטב הבנתי, מאחר ויש רקע של חוסר בשעות (בית ספר קטן וכתות שאינן תקניות) על המורה היה לוודא מול הפיקוח/ אגף כ.א. כי יש עבורה שעות והיא משובצת במערכת העובדים.
ד. במידה והמידע מהמנהלת או מהמפקחת אינו מספק, יש גורמים מעל הפיקוח ברשת שנותנים מענה אדיב (מנסיון, גם אם לא תמיד כל הבעיות נפתרו).
מקווה שעזרתי.
מכל הנקודות היפות
תכלס- מורות לא מקבלות משכורות
כשמורה מתקבלת לכל מקום שהוא היא לא אמורה להתחיל לוודא וכו' כמו בכל עבודה
והמענה האדיב חחחח
ניסיון של 9 שנים לצערי מספר אחרת

ת'כלס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
חשוב לתעד את הכל
יש מצב שגם לאחר קבלת המשכורת אם יהיו לך בעיות ותעזבי שיהיה לך את האפשרות לתבוע
לכאורה זה לא מעוגן בחוק
אין כזה דבר הלנת שכר של כמה חודשים אין סיכוי בעולם.
הם לא יתנו תיעוד

ת'כלס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
יש לך תיעוד אוטומט
בתלוש שכר שיהיה רטרו
וכן בדפי בנק
בתלוש- יש? אני צריכה מישהו שמבין בתחושים כדי למצוא
כי זה תלושים עם דפים והפרשים

בדפי הבנק -איפה אמור להיות?

ואם ככה - למה מס הכנסה עשו בעיות?
(ההכנסה הגדולה היתה על שנת המס הבאה וזה חושב ככה)

ציפוצה

משתמש רשום
תגידו, מה הסיפור עם בני יוסף?
גם אני נפגעתי מהתנהלות לא חוקית
(לא כזה חמור... 'רק' נותנים לי משכורת כל פעם באיחור של חודש )
אני לא רוצה לעשות בלאגנים במוסד שבו אני עובדת, וגם לא לעזוב
יש מקום שאפשר להתלונן עליהם?
או שמי שעובד עם הציבור החרדי הוא מעל החוק?

Chaya33

משתמש צעיר
תכתבי מכתב רשמי עם העתקים להנהלת ביה"ס, המפקחת, אגף כח אדם ברשת, הייעוץ המשפטי, ובו תצייני:
אי תשלום המשכורת מהווה הלנת שכר.
אין מתפקידך להיטרטר מההנהלה לרשת כל פעם מחדש. את לא אמורה ליפול בין הכסאות אלא עושה את עבודתך ואמורה לקבל עליה תשלום.
אם העניין לא יסודר באופן מיידי תפני לייעוץ משפטי לשם הגשת תביעה על הלנת שכר.
(כל זאת בתנאי שאם העניין לא מסודר את קמה והולכת...)

קווה

משתמש רשום
אציין לך בתור אחת שקשורה למנהלה-
מבחינת הרשת היה לתת את כל השעות מתחילת השנה, אך מה לעשות שהשעות מוזרמות ממשרד החינוך ולפעמים ממש ברגע האחרון כמו זה שרק אתמול (!) הקצו שעות מחוז למוסדות שונים...
הכל מתבסס על ההזרמה משרד החינוך ובתחילת השנה ממש-על מקדמי ביטחון.

א. בן חיים

משתמש צעיר
למה זה התפקיד של המורה לוודא את זה?
זה התפקיד של המעסיק לוודא שהוא מסוגל לשלם לעובד בזמן.
כשמורה מתקבלת לכל מקום שהוא היא לא אמורה להתחיל לוודא וכו' כמו בכל עבודה
בהחלט לא תפקידה של מורה, רק שכאן המורה ידעה שהכיתות קטנות ולא תקניות. (ונשענה על הבטחותיה של המנהלת)
והמענה האדיב חחחח
ניסיון של 9 שנים לצערי מספר אחרת
אולי לא פנית לאנשים הנכונים. בכ"מ זה הדבר היחידי שיוכל לעזור למורה עכשיו.
אם הפיקוח היה מקבל טלפונים לפני כל תחילת שנה מכל המורות של בתי הספר עם הכיתות הלא תיקניות, קוי הטלפון היו קורסים...
כל רשת מחזיקה לא מעט כאלו בתי ספר.
מניסיון שלי כנראה שהם לא קורסים. (אגב, לא צריך להתקשר אני שלחתי מיילים)

נערך לאחרונה ב:

ST!

משתמש פעיל
הם לא יתנו תיעוד
הם לא אלו שאמורים לתת
היא אמורה לתעד מעצמה
להקליט שיחות
לשלוח מיילים
ואפילו מה שהיא כותבת לעצמה על דף תיעוד שיחה שהיא קיימה א זה כולל תאריך מדויק ושה וכו יש לזה אמירה משפטית

ST!

משתמש פעיל
תכתבי מכתב רשמי עם העתקים להנהלת ביה"ס, המפקחת, אגף כח אדם ברשת, הייעוץ המשפטי, ובו תצייני:
אי תשלום המשכורת מהווה הלנת שכר.
אין מתפקידך להיטרטר מההנהלה לרשת כל פעם מחדש. את לא אמורה ליפול בין הכסאות אלא עושה את עבודתך ואמורה לקבל עליה תשלום.
אם העניין לא יסודר באופן מיידי תפני לייעוץ משפטי לשם הגשת תביעה על הלנת שכר.
(כל זאת בתנאי שאם העניין לא מסודר את קמה והולכת...)
לפני כן תעדכני את ההנהלה שאם תוך שבוע אין משכורת את פונה בתלונה רשמית ורחבה

קווה

משתמש רשום
תגידו, מה הסיפור עם בני יוסף?
גם אני נפגעתי מהתנהלות לא חוקית
(לא כזה חמור... 'רק' נותנים לי משכורת כל פעם באיחור של חודש )
אני לא רוצה לעשות בלאגנים במוסד שבו אני עובדת, וגם לא לעזוב
יש מקום שאפשר להתלונן עליהם?
או שמי שעובד עם הציבור החרדי הוא מעל החוק?
דענה שהרבה מאוד תלוי בערנות של המוסד להריץ שיבוצים כבר לפני תחילת השנה (השנה בגלל הבלאגן עם אופק נכנסו שעות יחסית מאוחר)
כשהמוסד מאורגן והמזכירה / המנהלת מתואמת עם הגורמים הרלוונטים ברשת אפשר לקבל משכורות גם למורות לא מחוייבות כבר בחודש הראשון.
כמובן שדלתות הרשת פתוחות לשמוע או לקבל מיילים ולנסות לעזור עד כמה שאפשר.
אך כמו שציינתי חלק מהשעות מוזרם רק בהמשך הזמן-כמו השעות שהתקבלו רק עכשיו....
אגף כח אדם ממונה על התחום של המחוייבות ובקרה על השיבוצים.
אפשר לפנות אליהם ולקבל פחות או יותר תמונת מצב או הפנייה לגורמים רלוונטים.

חמדה יקרה

משתמש מקצוען
ראיתי את השרשור כרגע ומתוך היכרות עם הרשת דרך קרובי משפחה העובדים כמורים/ות (ונתקלו בבעיות מסוג אלו) נראה שיש כאן הרבה חוסר ידע:
א. הרשת לא יכולה, גם אם היא רוצה, להוריד רכיב שכר כזה או אחר ממה שמגיע למורה. יש חשבת ממשרד האוצר שמאשרת את כל התשלומים המגיעים על פי חוק.
ב. הרשת אינה מסוג העמותות שתשלום לא שילמו נשאר בעמותה. מדובר בגוף מתוקצב (כמו כל משרד ממשלתי) שהאוצר מכסה את גרעונותיו בסוף שנת כספים.
ג. במקרה המדובר, למיטב הבנתי, מאחר ויש רקע של חוסר בשעות (בית ספר קטן וכתות שאינן תקניות) על המורה היה לוודא מול הפיקוח/ אגף כ.א. כי יש עבורה שעות והיא משובצת במערכת העובדים.
ד. במידה והמידע מהמנהלת או מהמפקחת אינו מספק, יש גורמים מעל הפיקוח ברשת שנותנים מענה אדיב (מנסיון, גם אם לא תמיד כל הבעיות נפתרו).
מקווה שעזרתי.
לגבי א. מידיעה ברורה החשבת מאשרת את השכר באופן כללי וממש לא בודקת כל מורה, יש הרבה מורות שלא מקבלות את המגיע להן, מפעם לפעם יש ביקורות וזה עולה אך לא באופן שוטף

קווה

משתמש רשום
לגבי א. מידיעה ברורה החשבת מאשרת את השכר באופן כללי וממש לא בודקת כל מורה, יש הרבה מורות שלא מקבלות את המגיע להן, מפעם לפעם יש ביקורות וזה עולה אך לא באופן שוטף
תלוי למה הכוונה,
אם הכוונה לעצם מחוייבות העסקתך במוסד-על זה יש מעקב צמוד ואכיפה מוגברת ברשת
אם הכוונה לתשלום לפי כל הפרמטרים להם העובדת זכאית כמו תשלום על גמולים, ותק וכיוצ"ב- מאחריות העובדת לעדכן הרשת על כל שינוי ועדכון שנעשה במשרד החינוך

לייצי

משתמש פעיל
מנסיון שלי בעבר להפסיק להגיע לא עזר. לא מעניין את הרשת חוקים. לי לא שלמו 10 חודשים. בסוף שלמו לי רטרואקטיבית וגם לא הכל. כאן היה ספור דומה.

לוי אלי

משתמש מקצוען
מה זה תיעוד???
עצם זה שיש לי טופס למילוי שעות מלא וגדוש ולא רואים שנכנס כסף לחשבון זה ראיה, לא?
אגב, בהמלצת אשכול זה, אני כנראה אלך על תלונה בבית דין לעבודה, ולי יש גם את המצלמות שישנם בכל שטח מקום העבודה, אולי זה הפתרון לכל מי שיש לו בעיה כזו... אם הוא לא אמור לפחד מהבוס... אצלנו ממילא מדובר לאחר הפסקת העבודה באותו המקום... כך שאין לנו מה לחשוש על מקומנו...

קווה

משתמש רשום
אתם צריכים גם להבין שכשמנהל מעסיק מורה חד לפעמים זה על דעת עצמו ולוקח ריזיקה שיגיעו שעות.
במצבים כאלו שלמוסד אין תקנים ואין שעות והוא בכ"א על דעת עצמו הכניס מורים, זה אחריותו הבלעדית ולא אחריות של הרשת.
במקרים כאלו הרשת משתדלת לעזור לפי צרכי המוסד וזה כמובן לוקח כמה חודשים עד שמסיימים עם אישורי צפי התלמידים, כמות התקנים המדוייקת מבחינת משרד החינוך והגעת שעות מחוז ושעות סל מנכ"ל שמגיעות מאוד מאוחר (שוב כמו שציינתי רק השבוע הן הגיעו). אבל מחוייבות לעובד זה באחריות המוסד. מוסד יכול להעסיק מורה על דעת זה שיש לו שעות ולא באויר.

לא"א אין אינטרס להשאיר את הכסף בכיס הכסף לא חוזר לא"א ממנהלי הרשת כל מטרת ההקמה היא שתהיה משכורת נורמאלית למורים. ונכון יש פרוצדורותת לא נעימות שתלויות בהמון גורמים: משרד החינוך, עומסי עבודה, מנהלי המוסדות, אחריות המזכירה, מילוי טפסים בצורה תקינה ועוד...
וכמובן הדלת פתוחה לשמוע כל מורה ולעזור עד כמה שניתן.
תנסו....

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  62  פעמים

לוח מודעות

למעלה