התנהלות חריגה או נורמלית? אשמח לתגובות ממי שמכיר.

מצב
הנושא נעול.

חיים הקוסם

משתמש מקצוען
ככל שתהיו יותר גמישים עם המערכת מעליכם
יש לכם יותר סיכוי להתקדם
אף אחד לא יגנוב אותכם, במיוחד שיש היום בתי משפט שלא מרחמים על הבוסים
ולתת אוירה טובה עד שהעסק יסתדר
זה מתכון להצלחה ולקידום

יועץ ארגוני פדגוגי

מהמשתמשים המובילים!
יש לכם יותר סיכוי להתקדם
זה מתכון להצלחה ולקידום
זה נכון בגדול
השאלה מה עושים כשאין שעות?
פעם היה מושג של שעות מנכל, היום אין
מצד שני הייתה אמירה באיזה מקום כאן באתר שהרשת תנסה לעזור למוסדות שאין להם מספיק שעות,
כנראה שהחודש זה מה שיתן להם לראות איפה חסר ומה יש להם עודפים.

מי הבוס? הרשת או המנהלת?
הרשת אומרת תמיד שהיא לא מתחייבת אם אין שעות וכו', המנהלת תגיד שהבטיחו לה מהרשת והמורה תיפול בין הכסאות.

הרבה הצלחה ובתקווה שזה יסתדר בקרוב.

פנסאית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
אל תבואי עד שזה יסודר, עם עותק ליפקחת

emma

משתמש מקצוען
נראלי שאם לא תגיעי
פתאום איכשהו הם ימצאו דרך לסדר את זה
לא להתפטר,
לא לאיים,
פשוט לומר בטון הכי רגוע שלך שאת לא מגיעה עד שאין משכורת
זה קשה אני יודעת
כי כמורה יש לך אחריות כלפי הכיתה
אבל תחשבי גם על המשפחה שלך....

אמיליה

משתמש מקצוען
והתשובה הייתה: אל תדאגי את תקבלי כל מה שמגיע לך.
היא מוכנה לתת לך התחייבות בכתב?
שיהיה תיעוד על השעות שעבדת, הסכום שהבטיחו לשעה, נסיעות, תנאים סוציאליים וכל מה שמגיע לך.
תסבירי שאת לא יכולה להישאר עם הבטחה בעל פה שלא שווה כלום בשום מקום
ולכן, כתחליף לשכר את מבקשת בינתיים משהו בכתב, למקרה שישכחו מההבטחה או שיזכרו אותה אחרת ממה שאת זוכרת.

בייבי גרו

משתמש צעיר
נראלי שאם לא תגיעי
פתאום איכשהו הם ימצאו דרך לסדר את זה
לא להתפטר,
לא לאיים,
פשוט לומר בטון הכי רגוע שלך שאת לא מגיעה עד שאין משכורת
זה קשה אני יודעת
כי כמורה יש לך אחריות כלפי הכיתה
אבל תחשבי גם על המשפחה שלך....
צודקת ב-100%
לא נורמלי, לא מוסרי, לא אנושי ולא הגיוני לעבוד חודש ועוד חודש ועוד חודש ולא לקבל שקל.
תשובת הבוסית: אל תדאגי, תקבלי את מה שמגיע לך - לא הגיונית. מה פרוש תקבלי? משכורת - דינה להיות משולמת בזמן.
אסור להסכים לזה.
מכתב ענייני וחד למפקחת, עם התייחסות לחוק, משפט, זכויות עובד. היי בטוחה בעצמך, וזכרי שאת הצד הצודק והעשוק בסיפור שהוא מבחינה משפטית לא פחות מפלילי.

במבה אדומה10

משתמש רשום
היום קיבלתי הודעה, שהרשת קיבלה את השעות, אבל אין לה אפשרות לחלק אותם עד שלא יידעו מה קורה עם "אופק חדש", שאלתי, האם הרשת מוכנה להתחייב שאקבל כסף על עבודתי? אמרו לי: לא, אין אף אחד שיתחייב לך, הודעתי בצורה ברורה שממחר אני בבית.
ואם יש פה מישהו בקהל שיש לו הצעת עבודה מסודרת בשבילי, מוזמן לשלוח לי הודעה פרטית. אני מורה עם ותק רב.
(אני מהמרכז, בעבר עבדתי באזור אחר בארץ)
המנהלת עשתה מה שהיא יכלה, כי היא צריכה אותי. ( עזרתי לה המון בכל נושא הרישום, הפרסום והגרפיקה) זה תלוי רק ברשת.

emma

משתמש מקצוען
היום קיבלתי הודעה, שהרשת קיבלה את השעות, אבל אין לה אפשרות לחלק אותם עד שלא יידעו מה קורה עם "אופק חדש", שאלתי, האם הרשת מוכנה להתחייב שאקבל כסף על עבודתי? אמרו לי: לא, אין אף אחד שיתחייב לך, הודעתי בצורה ברורה שממחר אני בבית.
ואם יש פה מישהו בקהל שיש לו הצעת עבודה מסודרת בשבילי, מוזמן לשלוח לי הודעה פרטית. אני מורה עם ותק רב.
(אני מהמרכז, בעבר עבדתי באזור אחר בארץ)
המנהלת עשתה מה שהיא יכלה, כי היא צריכה אותי. ( עזרתי לה המון בכל נושא הרישום, הפרסום והגרפיקה) זה תלוי רק ברשת.
כשעבדתי ברשת
היה מושג של "מקשמה על החשבון"
היו מורות שנתנו להם מקדמה כלשהי על חשבון המשכורת שאמרוה להיכנס רק בינואר
תבדקי אם זו אופציה.
לפחות שתקבלי משהו
ותקליטי הכל, בבקשה את כל השיחות שלך עם המנהלת...

ת'כלס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
אני עובדת ברשת "בני יוסף", בבית ספר קטן. הביאו לי כיתת חינוך תחילת שנה, איש לא אמר לי שיש בעיה של שעות. במציאות עד לרגע זה לא קבלתי משכורת, אפילו לא אחת.
המנהלת חדשה, קיבלה הבטחה מהמפקחת שהיא תקבל שעות נוספות כדי לתת לה הזדמנות לשקם את בית הספר. ומחכים לסל שעות של משרד החינוך. כי הרשת עדיין לא קיבלה את הסל שעות.
הגיוני?
מישהו מכיר מקרוב מה קורה?
עבדתי כך במשך 9 שנים בחלוקה לשתיים:
שנים ראשונות בביה"ס עד בערך טבת- שבט באותה טענה כמו שלך
ואז עברתי לתיכון של אותו ביהס שהיה בהקמה וארבע שנים ראשונות היה עיכוב עד אזור פסח באותה טענה
נס שהיתה לי עוד משרה אחרת לא יודעת איך שורדים
(אצלנו היא הציעה הלוואות לחלק מהמורות)
ועוד משהו- זה מאוד לא פשוט לעקוב שקיבלת מה שמגיע לך

ועוד דבר- זה עשה המון בעיות אח"כ עם מס הכנסה ובט"ל

וזה ממש לא חוקי!!

ת'כלס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
יש לכם יותר סיכוי להתקדם
זה מתכון להצלחה ולקידום
זה לא מאוד תשובה נכונה
ותשובתי תראה שבמשך שנים זה נמשך כך
הרשת לצערנו עוברת על הרבה חוקים בדברים שקשורים לעבודה ואין פוצה פה.

ולגבי לא יגנבו- לי ברור שכן גנבו, רק שאין ליאיך להוכיח עם כל התלושים ההזויים והמוזרים שהם נותנים בכאלה מקרים

היו כאלה שעזבו מייד
אני בשביל להתקדם חיכיתי כל שנה לקידום ולהתנרמלות שלא הגיעה
וכשהרפיתי והחלטתי לעזוב- כי זה כבר לא השתדלות בעיניי, יצאתי לפרנס! -דוקא אז קיבלתי הצעה פי כמה יותר טובה וקרובה ב"ה

במבה אדומה10

משתמש רשום
זה לא מאוד תשובה נכונה
ותשובתי תראה שבמשך שנים זה נמשך כך
הרשת לצערנו עוברת על הרבה חוקים בדברים שקשורים לעבודה ואין פוצה פה.

ולגבי לא יגנבו- לי ברור שכן גנבו, רק שאין ליאיך להוכיח עם כל התלושים ההזויים והמוזרים שהם נותנים בכאלה מקרים

היו כאלה שעזבו מייד
אני בשביל להתקדם חיכיתי כל שנה לקידום ולהתנרמלות שלא הגיעה
וכשהרפיתי והחלטתי לעזוב- כי זה כבר לא השתדלות בעיניי, יצאתי לפרנס! -דוקא אז קיבלתי הצעה פי כמה יותר טובה וקרובה ב"ה
מסכימה אייתך לחלוטין,
אני חושבת שלעבוד כמעט 4 חודשים בלי משכורת. לתת את הנשמה והרבה מעבר, להכין כיתה מושקעת זו גמישות יוצאת דופן. בציבור הכללי, ויתכן שגם פה ושם אצלנו, עבר ה9 לחודש, אין משכורת, זו הלנת שכר כפשוטה ע"פ החוק, והרבה אנשים היו כבר אחרי הדיון בבית משפט.
ה9 לחודש כבר עבר 3 פעמים...
איש גם לא מוכן להתחייב לי שתגיע באמת משכורת. נראה אותם מוצאים מחנכת באמצע שנה. נראה אותם מתמודדים עם קהל הורים שלא ישתוק, וישאל, איפה המורה?

ת'כלס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
מסכימה אייתך לחלוטין,
אני חושבת שלעבוד כמעט 4 חודשים בלי משכורת. לתת את הנשמה והרבה מעבר, להכין כיתה מושקעת זו גמישות יוצאת דופן. בציבור הכללי, ויתכן שגם פה ושם אצלנו, עבר ה9 לחודש, אין משכורת, זו הלנת שכר כפשוטה ע"פ החוק, והרבה אנשים היו כבר אחרי הדיון בבית משפט.
ה9 לחודש כבר עבר 3 פעמים...
איש גם לא מוכן להתחייב לי שתגיע באמת משכורת. נראה אותם מוצאים מחנכת באמצע שנה. נראה אותם מתמודדים עם קהל הורים שלא ישתוק, וישאל, איפה המורה?
ברשת הם יספגו את העזיבה
היו כאלה שעזבו ולא השתנה משהו הביאו מורה באמצע שנה...

במבה אדומה10

משתמש רשום
ברשת הם יספגו את העזיבה
היו כאלה שעזבו ולא השתנה משהו הביאו מורה באמצע שנה...
ב"ה, כנראה שהם לא ממש ספגו את העזיבה... כי יש דברים שמתחילים לזוז...
החודש בעז"ה תיכנס משכורת. (ההבטחה מתועדת...)
תודה לכולם!

אימון- והנחייה בNLP

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אלתי את השאלה, לא פעם ולא פעמיים, הייתי "נודניקית",
והתשובה הייתה: אל תדאגי את תקבלי כל מה שמגיע לך.
מצד אחד זה אמור לעודד שבסוף תקבלי אבל מה יהיה אם הם לא יקבלו ח"ו שעות מי יפסיד כסף על חשבון שעות שלא יתקבל זה כפי הנראה מוסד בעייתי (מבחינה התנהלותית) כך שזה שאלה והתלבטות קשה נסי אולי לברר מאיפה יתנו לך כסף אם לא מגיע שעות

א. בן חיים

משתמש צעיר
ראיתי את השרשור כרגע ומתוך היכרות עם הרשת דרך קרובי משפחה העובדים כמורים/ות (ונתקלו בבעיות מסוג אלו) נראה שיש כאן הרבה חוסר ידע:
א. הרשת לא יכולה, גם אם היא רוצה, להוריד רכיב שכר כזה או אחר ממה שמגיע למורה. יש חשבת ממשרד האוצר שמאשרת את כל התשלומים המגיעים על פי חוק.
ב. הרשת אינה מסוג העמותות שתשלום לא שילמו נשאר בעמותה. מדובר בגוף מתוקצב (כמו כל משרד ממשלתי) שהאוצר מכסה את גרעונותיו בסוף שנת כספים.
ג. במקרה המדובר, למיטב הבנתי, מאחר ויש רקע של חוסר בשעות (בית ספר קטן וכתות שאינן תקניות) על המורה היה לוודא מול הפיקוח/ אגף כ.א. כי יש עבורה שעות והיא משובצת במערכת העובדים.
ד. במידה והמידע מהמנהלת או מהמפקחת אינו מספק, יש גורמים מעל הפיקוח ברשת שנותנים מענה אדיב (מנסיון, גם אם לא תמיד כל הבעיות נפתרו).
מקווה שעזרתי.

commit

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
ג. במקרה המדובר, למיטב הבנתי, מאחר ויש רקע של חוסר בשעות (בית ספר קטן וכתות שאינן תקניות) על המורה היה לוודא מול הפיקוח/ אגף כ.א. כי יש עבורה שעות והיא משובצת במערכת העובדים.
למה זה התפקיד של המורה לוודא את זה?
זה התפקיד של המעסיק לוודא שהוא מסוגל לשלם לעובד בזמן.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  62  פעמים

לוח מודעות

למעלה